Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Zombicicák🧟‍♂️🐈‍⬛ - Robbanó cicák kiesés nélkül?!

A Zombicicák a Robbanó cicák egy önállóan is játszható, de az eredeti játékkal és annak kiegészítőivel is kombinálható változata. A játék lényege, hangulata és stílusa változatlan, de a kártyák újak, és érkezik pár izgalmas csavar.

Robbanó cicák💥🐈‍⬛

Robbanó cicák
Robbanó cicák

Hogyha esetleg valaki nem hallott volna még a Kickstarterre 2015-ben berobbanó macskákról, akik majdnem két évig a valaha volt legtámogatottabb társasjáték címmel bírtak, akkor nekik elárulom, hogy a Robbanó cicák egy könnyed, pörgős partijáték vicces grafikával és sok csipkelődéssel. A társas lényegében az orosz rulett újragondolása: ha robbanó cicát húzol, kiesel.

Az előkészületek során megkeverjük a játékosszámnak megfelelő kártyákat a Robbanó cicák és a Hatástalanítás lapok nélkül, és osztunk belőle mindenkinek hetet. Ezután mindenki kap egy Hatástalanítást, majd belekeverünk játékosszámnak előírt Hatástalanítást és Robbanó cicát a pakliba. Mindig pontosan egyel kevesebb robbanó cica van játékban, mint ahányan játszunk, így minden partinak csak egy túlélője lehet.

Aktív játékosként kijátszhatok lapokat a kezemből, majd fel kell húznom a pakli legfelső lapját - kivéve, ha a kijátszott akciókártyám mást mond. Ha Robbanó cicát húzok, Hatástalanítás bevetésével védhetem ki a biztos halált: eldobom a Hatástalanítást, a robbanót pedig visszateszem pakli egy tetszőleges, titkos helyére. Ha nem sikerül kivédenem, felrobbanok, és kiesek.

"Összefoglalva: Ha felrobbansz, veszítesz. Ha nem robbansz fel, győzöl. Minden más kártya csökkenti az esélyét annak, hogy felrobbant egy Robbanó cica."

Élők, Halottak és Élőhalottak

A Zombicicák előkészületei, célja és menete megegyezik az ősével, viszont új lapokat és egy hatalmas csavart is kapunk. Miután felrobbantunk, nem csak nézőként maradhatunk az asztalnál. A halottaknak nincs köre, de azokat a kártyákat, amiket akkor is kijátszhatunk, ha nem mi vagyunk soron (villám szimbólummal ellátott és Nope lapok), ugyanúgy kijátszhatnak ők is, így befolyásolva a játékot. A hullarablás nem szép dolog, tőlük csak akkor lophatunk kártyát, ha azt a lapunk kifejezetten megengedi.

Robbanó cica felhúzásakor Hatástalanítás helyett Zombicica kártyák menthetnek meg minket, ami nem csak hatástalanítja a bombát, de vissza is hoz az életbe egy halott játékost. Zombicicával akkor is védekezhetünk, ha még nincs halott, de ha van, akkor kötelező felélesztenünk valakit. Ha többen is felrobbantak már, mi választjuk ki, hogy kit szeretnénk visszahozni. Egy ellenfelünk felélesztésekor mind a két Robbanó cicát mi rejtjük vissza a húzópakli tetszőleges helyeire, a szerencsés exhalott pedig úgy játszik tovább, mintha mi sem történt volna.

Új lapok

Nem csak a Zombicicák újak a pakliban. A jól megszokott Macskártyák, Robbanó cica, Nope, Támadás, Ugrás, Jövőbelátás, Újrakeverés és Szívesség mellé új, izgalmas akciókártyákat kapunk. A Robbanó cicák partipakkból, a Berobbanó cicákból vagy a Robbanó Minyonokból ismerős Jövőbe látás (meglesheted a húzópakli felső három lapját) és a Robbanó Minyonokban bemutatott Klónozás (lemásolhatod a dobópakli felső lapját) is bekerült a dobozba. Ezek mellé még soha nem látott lapok érkeztek. A Szuperugrással a köröm azonnal véget ér, még akkor is, ha több kört kellett volna lejátszanom. A Túl mélyre ásással felhúzhatom a húzópakli legfelső lapját, majd eldönthetem, hogy megtartom, vagy visszateszem, és helyette a következő lapot kérem (viszont a második lapot már kötelező megtartanom). A Látnokot azután játszhatom ki, hogy egy ellenfelem hatástalanított egy Robbanó cicát: megleshetem, hova rejti vissza a kártyát. A Sírrabló minden halott játékossal visszakevertet egy lapot a húzópakliba, A holtak etetése pedig kedvenc halottunknak kér minden élőtől (kivéve a kijátszótól) egy kártyát. A holtak támadása kijátszásakor a hagyományos Támadáshoz hasonlóan mi megússzuk a laphúzást, az utánunk következő játékos pedig pórul jár: le kell játszania annyiszor három kört, ahány halott van.

Az illusztrátor továbbra is Matthew Inman, aki hozza a már megszokott stílust és humort, de egy kicsit eltávolodik a macskáktól, és horrorisztikus elemeket vezet be (vámpírt, boszorkányt, múmiát, varjút, sírkövet, ...). Nem kell félni, bőven maradnak cicák a lapokon, ráadásul mind új bőrben érkezik.

"Engedd szabadjára a zombiapokalipszist"

A Zombicicák tetszőlegesen kombinálható bármely másik Robbanó cicákkal kettőtől kilenc főig. Hogyha túl nagy a család vagy a baráti társaság az alapjátékok öt főjéhez vagy a Berobbanó cicák kiegészítő hat főjéhez, de már megvolt a Robbanó cicák, ezért mégsem vetted meg a Robbanó cicák partipakkot, akkor az öledbe hullott a lehetőség! Ráadásul a holtak új szerepe és felélesztése miatt már nem is fáj kiesni az elsők között nagyobb létszámnál sem, mivel továbbra is van beleszólásom a játékba, és egy kis szerencsével még vissza is térhetek, és akár nyerhetek is. Ez a csavar és az új akciókártyák szuperül felpezsdítik a már megszokott játékot, szerintem Robbanó cicák még nem volt ilyen izgalmas, nekem egyértelműen a kedvenc kiadásom lett!

A(z) Zombicicák társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gevanda

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

14Aug

Robbanó cicák: Menny és pokol!

Ismertető | 2024.08.14. 14:00:00

Robbanó cicák a Netflix animációs sorozata alapján - még több halál Macskaistennel, Macskaördöggel és armageddonnal

20Júl

Hupp - Cuki agyégetés

Ismertető | 2024.07.20. 14:00:00

Cuki cicák, mosolygó macska a dobozon, steppelt szövet játéktábla, aranyos elnevezés, boldog ugrándozás az ágyon. Ez biztos valami egyszerű gyerekjáték. De miért van a dobozon, hogy "Megtévesztően cuki, meglepően cseles taktikai játék két főre"?


Kommentek

  • gevanda

    2024-07-30 17:21:58

    ízlések és pofonok, nekünk egyértelműen a Zombicicák lett a kedvenc kiadásunk😁 próbáld ki a Menny és Pokollal kombinálva, abban több kiesési lehetőség van az új Armageddon akciókártyák miatt, jól kiegészítik egymást.

  • Regweld

    2024-07-28 21:54:42

    Amilyen jó a robbanó cicák és az előző kiegészítői, ez valahogy annyira nem sikerült jól. Egy alapvetően gyors játékból, egy nagyon hosszúra nyújtott játékot csinál és az izgalom sem akkora így. Igaz, hogy bizonyos szinten játékban marad az is egy ideig, aki korábban kiesett, de annyi akciójuk nincs a holtaknak, hogy igazán élvezhető legyen számukra a játék, inkább csak nyűg. Pláne, hogy 6-7 fő esetén így 1 kör simán 1 óra, sőt még több is lehet. Összességében nem rossz, de én személy szerint ajánlani sem tudom ezt a kiegészítőt.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Zombicicák