Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Robbanó cicák partipakk - Bombasztikus diszkódoboz

A Robbanó cicákat valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Ha valakinek tetszik a koncepció, de kicsit felturbózná az élményt, vagy esetleg több fővel is szeretne játszani, akkor tessék a macskát ölbe venni, és továbbolvasni.

A Robbanó cicák partipakk ugyanis a Robbanó cicák tuningolt verziója. Ezzel akár tízen is játszhatunk, néhány kártya ismerős lehet a Berobbanó cicákból, és van még más extra is. Ha szeretnél összehasonlítási alapot, olvasd el a Robbanó cicákat bemutató cikkünket is!

Édes kiscicák

Az előkészületek szinte ugyanazok, mint az elődnél: kivesszük a robbanó cicákat és a hatástalanításokat a pakliból, a megmaradt kártyákból mindenkinek osztunk hetet, ezután minden játékos kap egy hatástalanítást, a maradékból pedig egy paklit képezünk. A maradék azért nem ilyen egyszerű: a játékosszámnál eggyel kevesebb robbanó cica kerülhet a húzópakliba, illetve játékosszámtól függően bekerülhetnek a mancsos és mancs nélküli lapok a pakliba. Ha megvagyunk a kártyatrükkökkel, akkor még választunk egy kezdőjátékost tetszőleges módszerrel, például a legimpozánsabb szakállal rendelkező egyént keresve.

Az aktív játékosnak két részből áll a köre: kijátszik tetszőleges számú (azaz akár nulla) kártyát a kezéből, majd húz egy lapot a pakli tetejéről. Amennyiben a húzott lap robbanó cica volt, a játékos kiesik - persze csak ha nem tudja hatástalanítani (ez esetben a kártya visszakerül a húzópakliba, hadd izzadjon mindenki más is).

Az egyszerű játékmenetet a kártyák képességei teszik különlegessé. Az alábbi típusokkal találkozhatunk: (félkövérrel jelöltük azokat, amelyek a Berobbanó cicákból vannak)

  • Robbanó cica: Ha valaki ezt húzza, akkor neki reszeltek.
  • Hatástalanítás: Kivédi a robbanó cicát - de a használat után el kell dobni.
  • Támadás: A körünk húzás nélkül ér véget, a következő játékos kétszer következik. Monopolyban kifizetődőbb kétszer jönni, mint itt.
  • Célzott támadás: Ugyanaz, mint a támadás, csak itt kiválaszthatjuk a következő játékost.
  • Ugrás: A körünk húzás nélkül ér véget.
  • Jövőbe látás: megnézhetjük a húzópakli felső három kártyáját.
  • A jövő megváltoztatása: Ugyanaz, mint a jövőbe látás, de a lapok sorrendjét is megváltoztathatjuk.
  • Újrakeverés: A húzópakli újrakeverése.
  • Húzás a mélyből: A pakli felső lapja helyett az alsót húzzuk a körünk végén.
  • Szívesség: Elveszünk az egyik ellenfelünktől egy általa választott lapot.
  • Nope: Kijátszott kártya hatásának érvénytelenítése.
  • Macskakártyák (többféle): Ha két vagy három ugyanolyan összegyűjtünk, elvehetünk másoktól kártyákat.
  • Vadmacska: Tetszőleges macskakártyaként használható.

A robbantgatás addig tart, amíg egy híján mindenki meg nem hal. Ekkor az utolsó túlélő örülhet, hogy őt nem nyírták ki a pszichopata nyávogók. Meg amúgy nyert is, de egy ekkora trauma után az már kit érdekel.

De furcsa ez a labda, amivel játszik

Nem nyújt szinte semmivel többet a Robbanó cicák partipakk az elődnél, de ez nem is feltétlenül célja. A hangsúly inkább azon van, hogy van pár apróbb újítás, többen is lehet játszani, és különleges a doboza.

Hogy mitől különleges a doboza? Attól, hogy zenél, amikor kinyitjuk. Bizony, egy CR2032-re van szükségünk a csodához, és már hallgathatjuk is egész nap - főleg ha másoknak is megmutatjuk.

A tízfős limit lehet áldás és átok is. Áldás, hiszen végre nem kell azon aggódnunk, hogy csak öten lehet játszani, nem kell párban játszani, nem kell senki nézze a robbanásokat. Viszont a magasabb létszám lehet egyben a hátránya is: ha nincs a játékosokban egy tudatosság, és néhányan túlagyalják, akkor nagyon el tud húzódni egy-egy menet. Mindenki meg kell értse, hogy ez nem egy Korokon át, hanem egy cuki, túlbonyolított oroszrulett. Taktikázhatunk akárhogy, simán felrobbanhatunk akár a második húzásunknál - ami elég bosszantó tud lenni tíz játékos esetén.

Az új kártyák adnak pár új csavart a játéknak, végre többféle különleges akcióra van lehetőségünk, kicsit jobban színezhetjük a taktikánkat - persze csak ha szerencsénk van a húzásokkal.

A borsos ár valószínűleg sokaknak neuralgikus pont. Tény, hogy a partijátékok átlagos ára fölé van lőve, de a Robbanó cicák sem a legolcsóbbak közé tartozik, és ez annál azért valamivel többet tud. Ha valakinek elegendő a hatfős limit, nincs szüksége zenélő dobozra (ilyen ember tuti nem létezik), de elengedhetetlen kellék a berobbanó cica és a szégyengallér, akkor érdemes lehet egy pillantást vetni a Berobbanó cicákra, a Robbanó cicák magyarul is megjelent kiegészítőjére - ami kicsivel több taktikai lehetőséget tartogat számunkra.

BUMM!

Ha odavagy a Robbanó cicákért, de valakit mindig ki kell hagyni a buliból, vagy szimplán egy egyszerűen játszható, könnyen tanulható, alapszintű taktikázást igénylő partijátékra vágysz (vagy egyszerűen CICA), akkor merem ajánlani a Robbanó cicák partipakkot.

A(z) Robbanó cicák – partipakk társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- gyd

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

22Márc

Cascadia vadvilága: Új tájakon

Ismertető | 2024.03.22. 14:00:00

2022 év játéka még nagyobb újrajátszhatósággal és mélységgel, akár hatan is!

10Márc

Schrödinger macskája - A kvantumcicák dorombolnak

Ismertető | 2024.03.10. 13:20:00

Hogy kerül a macska a kártyaasztalra? És vajon él-e, vagy meghalt? Csak akkor derül ki, ha kijátszod a lapokat ebben a különleges ütésvívős játékban!


Kommentek

  • armin.d.ivan

    2022-10-26 13:04:14

    Amennyit szólt az, már senki nem szeretné kicserélni :D

  • gyd

    2022-10-25 22:57:15

    Könnyen kicserélhető az elem, emlékeim szerint cr2032 kell bele. De persze azt is megértem, ha nem véletlenül nincs cserélve. :D

  • armin.d.ivan

    2022-10-25 13:06:00

    Még pár éve sikerült beszerezni az alapot (talán még nem volt a parti magyarul), azóta hatalmas kedvenc. A Berobbanó cicákra rengeteget kellett várni, de abszolút megérte. Felmerült, hogy megvesszük angolul, de kiderült, hogy a lapok hátoldala eltér az eredetinél 😅 Így hát marad a várakozás a kiegészítőkre, de legalább szépen lassan halad a gyűjtés.

    A partipakk nekem nagy dolgot nem adott, havernak van meg, de kb ugyanazok vannak benne, mint az első kiegészítőben, ha nem totál.
    A zenélő doboz vicces, sajnos neki már lemerült az évek alatt :D

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Robbanó cicák – partipakk