Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Robbanó minyonok - Partijáték (nem csak) gyerekeknek

Készen állsz felrobbantani a játékostársaidat? A cuki kis minyonok segítenek neked az ördögi terved megvalósításában. A Robbanó minyonok lényege egyszerű: szivassuk egymást addig, míg valaki meg nem hal... Na jó, nem kell ennyire véresen komolyan venni, de való igaz, azon ügyeskedünk, hogy az ellenfeleink felrobbanjanak, mi pedig elkerüljük a végzetes detonációt.

Előkészület

Az előkészület során a paklit szétválogatjuk játékosszám szerint: két fő esetén a jobb felső sarokban megjelölt lapokkal, hárman játszva a jelöletlenekkel, négyen vagy öten pedig az összes kártyával kezdünk neki a robbantgatásnak.

Mindenki kap egy Hatástalanítás kártyát, valamint véletlenszerűen 7 másik lapot. A megmaradt Hatástalanítás kártyákat, valamint a játékosszámnál eggyel kevesebb Robbanó minyon kártyákat belekeverjük a pakliba.

A játékszabály pofon egyszerű: igyekezz minél kevesebb lapot húzni, ezzel elkerülve a pakliban található Robbanó minyon kártyát.

Játékmenet

Két akcióból egyet választhatunk a körünkben: lapot vagy lapokat játszunk ki, aminek végrehajtjuk a hatását vagy passzolunk. Az első lehetőséget választva bármennyi lapot kijátszhatunk. Mindkét esetben a körünket laphúzással kell zárjuk, kivéve, ha egy speciális kártya ez alól mentesít.

A játékban mindössze tízféle lappal találkozhatunk, ezek hatásait a szabályzat hátoldalán részletesen tanulmányozhatjuk, de íme pár példa ízelítőnek:

 • Jövőbe látás – Meglesheted a húzópakli felső 3 lapját
 • Minyon karakterkártyák – Párban kijátszva elvehetsz egy lapot egy másik játékostól
 • Húzás a mélyből – Vége a körödnek, viszont ne a húzópakli tetejéről, hanem az aljáról vegyél fel egy lapot
 • Klónozás – A dobópakli legfelső lapjává változik, lemásolva annak a hatását

Pár játszma után rögzülnek a különféle szabályok és lehetőségek. Szerencsére a menetközben felmerülő kérdéseinkre mind kitért a játékszabály, így nem maradt megválaszolatlan kérdésünk.

Ha valaki felhúzza a Robbanó minyon kártyát, azt csak Hatástalanítás lappal semlegesítheti. Viszont ennek hiányában felrobban és azonnal kiesik a játékból. Aki utoljára marad, és ezzel sikeresen elkerülte a detonációt, ő győz.

Vélemény

Elsőnek kettesben próbáltuk ki a 8 éves fiammal, akit a próbakört követően kétszer is próbáltam megszívatni, de végül is a saját csapdámba estem és én robbantam fel. Mondanom sem kell mennyire örült neki… A szabály és a különféle lapkahatások hamar kitisztultak és már a második játszmában sem kíméltük egymást. Az egyszerű mechanizmusnak és a kedves grafikának köszönhetően már 7 éves kortól is játszható. A kártyákon lévő szövegek és rajzok viccesek, átjön a Gru mesékből megismert kis lények aranyos együgyűsége.

A már számos kiadásban, variációban megjelent Robbanó cicák leginkább családbarát verziója ez, köszönhetően a cuki kis dinka minyonoknak. A játékot 2-5 fő számára tervezték és a kártyapakli szétválogatásnak köszönhetően jól működik minden játékosszámmal. A játékidő kb. 15 perc, ahogy fogynak a lapok, egyre többen robbannak fel és érünk el a játék végéhez. A kártyákon található megjegyzések még viccesebbé teszik a játékot, érdemes ezeket is olvasgatni a megmosolyogtató grafika mellé.

Kinek tetszhet?

A Robbanó minyonok sikeres lehet a gyors, pörgős, egyszerű játékot kedvelők körében, akik szeretik egymást szivatni. Szerintem örömteli perceket okozhat gyerekes családoknak, vagy azoknak, akik szeretik a Gru animációs filmekből megismert kis lényeket. Ha szeretitek a Vigyáz(z)6!, Csótánypóker játékokat, vagy az eredeti cicás változatot, de barátságosabb grafikára vágytok, akkor szívből ajánlom a Robbanó minyonokat. Így már csak annyit mondok: BANANA!!...

A(z) Robbanó minyonok társasjátékot a Gémklub biztosította számunkra!

Keresd fel a boltot és tekintsd meg a játék adatlapját!


MEGNÉZEM A JÁTÉKOT
írta -- Dzsuzsi

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

27Dec

Cica pizza taco gida sajt: Fordulatos fordítás - Hogy tartsam a kezem?

Ismertető | 2023.12.27. 18:00:00

Ha úgy érzed, hogy a testvérjátékokat már kimaxoltad, és fejben is penge vagy, akkor a Cica pizza taco gida sajt: Fordulatos fordítás lesz a te játékod. De vigyázz, nehogy fordítva csapj a paklira!

25Feb

Bájos Kis Bestiák - Happy Tree Friends kártyákkal

Ismertető | 2024.02.25. 14:06:00

Toborozz hősöket a kalandorcsapatodba, és szállj szembe szörnyekkel ebben a könnyen tanulható, fél-egyórás partijátékban!


Kommentek

 • veerzoltan80

  2024-02-02 18:57:48

  Sajnos ezt jól látod, hasonlóan vélekedem én is.

 • borisztp

  2024-02-02 08:37:27

  Úgy látom, hogy az Exploding Kittens is rálépett a nagy biznisz útjára és megpróbál minél több bőrt lenyúzni egy játékról. Már látom lelki szemeim előtt, hogy hamarosan megjelenik a Robbanó Harry Potter, utána meg a Robbanó Star Wars. Nem találkoztam még a játékkal, de a leírás és a képek alapján úgy tűnik számomra, hogy a Robbanó Cicákhoz képest nem sok érdemi változás van, sem a játék menetben, sem a kártyák funkciójában. Az illusztráció szép, és mondhatni még vicces is... az első alkalomig, aztán meg már nem azt nézi az ember, hogy mi van rajta, hanem, hogy mi a funkciója.

  Lényegében csak ráhúztak egy cuki témát az eredeti verzióra, és így jobban oda lehet adni a gyerekek kezébe. Na de kérdezem, biztos, hogy ez a legjobb játék a kölyköknek? Ahol a fő cél a másikkal való kitolás. Ahol nem az a lényeg, hogy én nyerjek, hanem az, hogy többiek veszítsenek. Ahol vannak akik idő előtt kiesnek a játékból, és már csak nézhetik, hogy a többiek hogyan játszanak tovább. Én nem hiszem, hogy ez legjobb módja az ifjúság edukálásának, illetve annak, hogy megszerettesük velük a társasjátékok világát.

 • veerzoltan80

  2024-02-02 07:50:19

  Mi megvettük mert a gyerekek szeretik a minyonokat és a robbanó cicákat is. De alig alig kerül elő, nem nagyon nyújt újat szerintem. Szép a doboz, cukik a rajzok azonban ha megvan a RC akkor lényegében csak egy újabb rókabőrnek fogod érezni.

  Ha nincs meg a RC és kis gyerekeid vannak nekik perfekt lehet.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

 • Robbanó cicák
 • Robbanó cicák – partipakk
 • Zombicicák
 • Robbanó cicák: Menny és pokol!
 • Berobbanó cicák
 • Robbanó minyonok