Kép forrása: https://jatekazadatokkal.blog.hu/2020/06/21/mivel_jatszottak_a_legtobbet_az_elmult_egy_evben_a_bgg_legaktivabb_felhasznaloi

Mivel játszottak a legtöbbet az elmúlt egy évben a BGG legaktívabb felhasználói? [ Jatekazadatokkal]

Csak a legutóbbi 12 hónapra koncentrálva, nézzük a 20 legtöbbet logolt játékot a 2019. június 13-a és 2020. június 13-a közötti idősávban!

Mivel játszottak a legtöbbet az elmúlt egy évben a BGG legaktívabb felhasználói?

Egyre mélyebbre ásva a BGG labirintus szerű aloldalain, végre megtaláltam a felhasználók által rögzített játékpartik összefoglaló adatait. Átnézve a releváns wiki bejegyzést, kellemes meglepetésként ért, hogy az oldal lehetőséget ad a játékalkalmak logolására. Pontos adatok esetén rendkívül izgalmas trendekre derülhetne fény ezek alapján, ugyanis szerintem egy játék sikerének legfontosabb fokmérője, hogy mennyit játszanak vele.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

29Dec

Így születnek a magyar szabályok - Interjú Heim Hunorral

Érdekes | 2022.12.29. 18:00:00

Interjú Heim Hunorral, a Lángművesek születéséről, illetve a magyar társasjáték lokalizáció helyzetéről.

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Kommentek

  • Eyesis

    2020-11-08 16:43:36

    Szerintem azért olyan nagy következtetést nem biztos, hogy érdemes ezek alapján levonni. Már eleve én ismerek olyat, aki nálam jóval többet játszik, és még bgg accountja sincs. Nem mindenki könyvelgeti le, hogy mikor mivel játszott. Én szeretem bejelölgetni, hogy lássam, mi hányszor kerül elő, és mi nem került elő még egyáltalán.

    A listán szereplő játékok jó részét ismerem, de legtöbbel már rég nem játszunk, vagy éppen átköltöztünk vele a BGA-ra. Mondjuk ez újabban sajnos eléggé jellemző lett, de szerencsére a BGA tartja az ütemet :)

    Terraforming Mars tipikusan sokkal jobb, gyorsabb számítógépen. Számítógépen játszást sosem könyvelek bgg-n.

    Azullal egy időben rengeteget játszottunk, de már napját sem tudom az utolsó játéknak. Egyetlen egyet sem könyveltem el bgg-n.

    That's Pretty Clever, sokat játszottam vele telefonon, mikor várakoztam valahol, de nagyon ritkán élőben is előkerült, de ez ilyen várjuk meg, míg mindenki ideér játék, sosem könyveltem bgg-n.

    Kingdomino is csak ilyen felvezető, vagy levezető játék szokott lenni, nagyon ritkán könyvelem el bgg-n, ha többet is játszunk veel.

    Magic The Gathering, na ezzel is ezer éve játszottam utoljára, talán akkor még bgg account-om sem volt, újabban Magic Arena teljesen leváltotta, és sosem könyveltem bgg-n.

    Splendor, szerintem ez aztán igazán sokkal jobb telefonon, ott játszottam párszor, de nem könyveltem bgg-n.

    7 Wonders, nekem túl nagy benne a szerencsefaktor, és nagyon függ attól, hogy a rosszabbúl játszók, kiket erősítenek. BGA-n jópárszor játszom vele mert ott gyors, és sosem könyveltem bgg-n

    Carcassone már szinte el is felejtettem, hogy annak idején bizony én is játszottam vele párat, talán a gyerekekkel idővel előkerülhet újra, de sosem könyveltem bgg-n.

    Codename, Welcome to, Star Realms ezek annyira rövid és könnyed játékok, hogy már többször kocsmázás közben is játszottuk, de csak nagyon ritkán könyveltem el bgg-n.

    A többivel még nem játszottam, csak rengeteg másikkal :) Szerintem egyre többen játszanak több játékkal.

  • reni.sule

    2020-11-03 03:35:41

    A Fesztáv előkelő elaő helyén én is meglepődtem. Mikor megláttam az Azult a lustán megmosolyogtam, mivel a trársaságunkba is nagy kedvenc. De ami legjobban meglepett az az, hogy belegondolva számomra nem gyakran történik meg e játék újrajátszása. Nagy a társaságunk és még nagyobb a választható játékok sora, így ritkán kerül le kétszer ugyan az a polcról.

  • Robby

    2020-09-15 22:38:56

    Van pár számomra meglepő adat. Például nem gondoltam volna, hogy Fesztáv lesz az első, bár a top 10-be biztosan bele tettem volna. A másik, hogy még most is milyen sokan nyomják a Carcassonne-t meg a Rece for the Galaxy-t. A Magic:The Gathering még most is jól tartja magát, bár ez nem annyira meglepő csak érdekes.

  • gevanda

    2020-09-15 21:57:04

    A 7 csoda játszmaszámát én is erősítettem! :D

    A Korokon át játékot megvettük nyáron, de még csak butított, első játék módban próbáltuk ki. Októberre tervezzük a megtanulását. Gondoltam rá, hogy kéne játszani BGAn is, amikor már megértettük a szabályokat, és játszottunk pár menetet, hogy ellenőrizzük, biztosan jól értettük-e meg a szabályokat, vagy hogy 1-1 kártyát pontosan hogy kell értelmezni, mert valamelyik vezető nem volt teljesen tiszta. Nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet, nem próbáltam még ilyen ellenőrző játékra használni az oldalt.

Népszerű

Friss

Címkék