Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

6000 forintos figyelmesség a járvány végére – ingyen van a legújabb Pandemic

Legutóbbi változat, a kisebb, utaztatható és bárhol elővehető Hot Zone – North America idén jelent meg, ami így nyilván nem tudott még megjelenni rendes kiadásban nálunk, de a jogokat tulajdonló nemzetközi kiadó, a Z-Man Games most ingyenesen elérhetővé tette az egészet, szabályokkal, kártyákkal, táblával, mindennel együtt.

6000 forintos figyelmesség a járvány végére - ingyen van a legújabb Pandemic - metabro.hu

A Hot Zone - North Americát nem lehet kapni nálunk, de még megrendelni se lehet magyar webshopból. A Pandemic a koronavírus előtt is az egyik legnépszerűbb és legismertebb társasjáték volt, de a járvány még jobban ráirányította a figyelmet - lényege, hogy a játékosoknak együtt kell legyőzniük - az alapjátékban - az egész világot fenyegető vírust.

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS


Kommentek

  • gyd

    2020-05-27 11:34:23

    Egy kicsit kötekednék, ugyanis én úgy láttam, hogy a Szellemlovasnál kapható a Hot Zone 6990 forintért, és ahogy nézem, még raktáron is van. Szóval ha valaki nem akar szórakozni a PnP-zéssel, akkor lecsaphat rá. :)

    Én örülök egyébként ennek a rengeteg PnP játéknak, amik a jelen helyzet miatt lettek közzétéve különféle oldalakon. Be is gyűjtöttem a legtöbbet, főleg későbbre. A kivitelezés még várat magára, de szerencsére van neten anyag a PnP-kkel kapcsolatban - főleg ha valaki tud angolul. Ha valakit érdekel a dolog, akkor van egy elég jónak tűnő Youtube csatorna, ahol egy-egy elem elkészítése kapcsán általában többféle megvalósítási mód is be van mutatva részletesen: link a csatornához. Mi anno a Secret Hitlerrel próbálkoztunk PnP verzióban, de sajnos hagyott némi kívánnivalót maga után. Igazából ebből lehet tanulni, hogy valami gagyin sikerül, és látjuk, hogy legközelebb mire kéne odafigyelnünk jobban.

    Egyébként a Hot Zone számomra kicsit csökkentett elemszámú, és talán ezáltal kicsit pörgősebbé tett Pandemic-nek tűnik. Szinte mindenből kevesebb van a játékban: városkártya, karakterkártya, kezdeti fertőzésmennyiség, bukáshoz vezető sávok stb. Viszont amellett, hogy sok dolog kb. egy az egyben át lett emelve az alapjátékból, van néhány új elem is benne. Pl. új karakter, új esemény, krízisek stb. Annyira nem vagyok még otthon a kiegészítők elemeiben, így lehet, hogy ezeknek a többsége azokból lett összeollózva.

    Első ránézésre én úgy nem hiszem, hogy megvenném, hogy már van itthon egy Pandemic, mert sok újdonságot nem valószínű, hogy kínál. Viszont ha valakinek még nincs otthon, akkor érdemes lehet akár ezt venni, ugyanis így lehet egy Pandemic-ünk, ami nem olyan, hogy minden második polcon szerepel. Na meg ha valaki nagyon odavan a Pandemic-ért, és minden egyes darabot megvesz, akkor újabb darab a kollekcióban.
    Illetve ha már PnP-ként megjelent, akkor kaptunk egy olcsón kipróbálható/beszerezhető/elkészíthető Pandemic-et, ami valószínűleg hasonló élményt nyújt, mint az alapjáték.

    Ha már itt tartunk, érdekelne pár vélemény az egyéb Pandemic spin-offokról, hogy milyen élményt nyújtanak az alapjátékhoz képest, és mennyire hatnak az újdonság erejével? Pl. Rising Tide, Iberia, Róma bukása... Ha választani kéne egyet a Pandemic-ek közül(az alapjátékot is idesorolva), melyik lenne a befutó?

  • olahp

    2020-05-27 11:28:57

    Ez de jó! Csináltam már otthon Print & Play játékot, de a minősége olyan lett, hogy elő sem vettük. Erre viszont lehet, hogy érdemes rááldozni. Bár arra is kiváncsi leszek, hogy kijön-e 20 dollár alatt. :)

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Pandemic: Hot Zone – North America