Halloweeni kedvencek

Az őszi időszak igazi változásokat hoz: rövidülnek a nappalok, hűvösebb lesz a hőmérséklet. Nálunk ez az időszak a társasjátékozást jelenti, abból is kitüntetett figyelmet élveznek a különböző horror tematikájú darabok. Halloween közeledtével összeszedtük nektek a kedvenceinket.

1. Minden, ami Cthulhu

H. P. Lovecraft munkái rengeteg fantasztikus tematikájú társasjátékot megihlettek. Hacsak nem vagytok vérbeli eurósok, biztosan találtok olyan játékot, ami felkelti az érdeklődéseteket:

- Rettegés Arkhamban (egy igazi nagy táblás kooperatív ameri játék)

- Eldritch Horror (lényegében egy bővített, sok szempontból egyszerűsített, letisztult Arkham horror)

- Elder Sign (kocka dobásokra építő kooperatív játék)

- Pandemic: Reign of Cthulhu (a Pandemic játékmenetét keverik Cthulhu szörnyeivel)

- Mansions of Madness (egy történet mesélős szerepjáték)

- Arkham horror: The card game ( történet mesélős LCG, azaz elő kártyajáték) 

2. Holtak tele: Válaszúton

A Holtak tele: Válaszúton egy kooperációs játék, mely során a csapatnak túl kell élnie a telet, hogy segítséget kaphasson. Azonban a nyeréshez nem elég a közös feladatot végrehajtani, mindenkinek egyedi célkártyája is van, így erre is figyelnünk kell a játék során. Sőt bizonyos esetekben még áruló is bujkálhat közöttünk, akinek az a célja, hogy elbukjunk. A játék nagyon jó atmoszférával bír, izgalmas, kiszámíthatatlan és nagyszerűen kezeli az alfa játékos problémáját.

3. Zombie Dice

A Zombie Dice egy tökéletes filler, (rövid, nem túl bonyolult játék, melyet általában két játék közt vagy esetleg levezetésnek használnak, nagyobb társasjáték partikon) kockajáték. A játékosok zombikat alakítanak és csoszogásuk közben megpróbálnak minél több agyat szerezni, anélkül, hogy lelőnék őket. A játékot az nyeri, aki először 13 agyat gyűjt össze.

4. Betrayal at House on the Hill

A Betrayal at House on the Hill egy igazán különleges játékélmény. A játékosok együtt fedeznek fel egy öreg házat, mely során tárgyakat gyűjthetnek vagy különböző ómenekbe futhatnak. Egészen addig mindenki közös célért dolgozik, míg meg nem történik az úgy nevezett kísértés fázis, ahol a házban található különböző lapkák és ómenek alapján a játékosok felfedezik, hogy áruló van köztük. Ezután a túlélőknek és az árulónak is különböző feladatokat kell teljesítenie, hogy valamelyikük a játék végén nyerjen.

A játék 50 különböző történetet tartalmaz, így a játék újrajátszhatósága rendkívül magas.

5. Tiny Epic Zombi Vérfürdő

A Tiny Epic sorozat zombis része. Nagyszerű játék variánsokat tartalmaz, lehettek egymással, egymás ellen, alakíthatok egy zombi és egy élő csapatot. A játékot a különböző meeplekre szerelhető fegyverek teszik igazán különlegessé.

6. Drakula dühe

Drakula 1898-ban Londonba utazik, ahol is megpróbálja létrehozni az élőhallottak hordáját, ám mielőtt sikerülne neki tervét megvalósítania, legyőzik. A játék 10 évvel később játszódik, ahol is a halottnak hitt Drakula bosszút áll a halandókon. 

A Drakula dühe, úgynevezett asszimmetrikus társasjáték, ahol az egyik játékos Drakula grófot írányítja, míg a többiek őt próbálják meg legyőzni.

04Márc

Ti írtátok! -LÉGY RÉSEN!, AVAGY A DOLOG AMI TÉGED IS MEGFERTŐZHET

Ismertető | 2019.03.04. 15:55:00

A Légy résen! egy igazi gyöngyszem a partijátékok között, most ezt a társasjátékot járjuk körbe részletesebben.

19Feb

Tokaido - Sétálni, sétálni...

Ismertető | 2019.02.19. 14:55:00

Sétálj végig Japán legfontosabb útján, a Tokaidón és közben gyűjts minél több élményt! Finom ételek, meleg vizű források és meseszép tájak várnak egy igazán békés játékban.


Kommentek

 • Arnie

  2018-11-05 12:11:19

  +

  Panic Station

  Mysterium

  Skull :)

Népszerű

Friss

Címkék