Betrayal at House on the Hill
Betrayal at House on the Hill
Betrayal at House on the Hill
Betrayal at House on the Hill
Videó beküldése

Betrayal at House on the Hill társasjáték

társasjáték, 2004
Értékelem!

A Betrayal at House on the Hill egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a szövetségek, a történetmesélés és a szerepjátszás mechanizmusokra....

A Betrayal at House on the Hill egy könnyen tanulható társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a szövetségek, a történetmesélés és a szerepjátszás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Hozzátok a zseblámpákat, indulunk felfedezni... és túlélni!
Mind hallottuk a történeteket arról a magányos házról, ott a hegy tetején. Évek óta senki nem merészkedik a közelébe. Állítólag kísértetek lakják. De ki hisz ilyen badarságokban?

Röviden így lehetne összefoglalni a Betrayal at House on the Hill lényegét, amiben egy elhagyatott kúriát kell felderítenünk játékostársainkkal, mely minden alkalommal gyökeresen eltérő játékélmény nyújt. Nincs ugyanis előre meghatározott térkép vagy elrendezés, minden alkalommal mi magunk alakítjuk ki a ház alaprajzát! Amint belépünk egy előre fel nem fedezett szobába, húzunk egyet a megfelelő szobák közül (földszint, emelet vagy pince), így lépésről-lépésre nyitjuk meg és helyezzük el az újabbnál újabb helyiségeket. Ám hogy ne legyen ilyen egyszerű az életünk, egy szobában több dolog is történhet, különféle veszélyek leselkedhetnek ránk. Előfordulhat, hogy hasznos tárgyakra lelünk, csapdába esünk, netán mindenkire kiható eseményt indítunk el. Ám az is előfordulhat, hogy Ómenekre lelünk, melyek a történetek szempontjából létfontosságúak. Mert bizony történeteket is kapunk a játékhoz, szám szerint 50-et! Abban a pillanatban, ahogy Óment találunk, dobnunk kell hat darab dobókockával (a kockákon a 0, 1 és 2 érték szerepel). Ha a kidobott összeg kevesebb, mint a megtalált Ómenek száma, fény derül az aktuális játék történetére és a játék innentől új fordulatot vesz!

Áruló is van köztetek talán?!
Azt, hogy melyik történetet játsszuk, nem a játék elején döntjük el, hanem attól függ, hogy az előbb említett felfedés pillanatában melyik szobában, melyik Óment találtuk meg. Erről külön, részletes táblázat rendelkezik. Ezután az egyik játékos árulóvá válik - az esetek jelentős részében -, melyet úgyszintén a táblázat határoz meg. A játékosok ekkor két táborra szakadnak, az áruló és a többiek külön-külön könyvből elolvassák, hogy az adott történetben mi a feladatuk, mit kell tenniük a győzelem érdekében. Lehet, hogy egy múmiát kell megakadályozni, hogy feleségül vegyen egy lányt. Elképzelhető, hogy egy veszedelmes sárkány tör be a kastélyba, mely legyőzéséhez meg kell találni a megfelelő felszerelést. Vagy földönkívüli idegeneket kell megakadályozni, nehogy elrabolják barátainkat. Netán "csak" a házban rekedt kísérteteket kell elűznünk. És ez csupán néhány, a fentebb is említett 50 lehetséges történet közül, melyek megelevenedhetnek a ház ódon falai közt!

Említést érdemelnek még a játékos karakterek, melyek rendelkeznek fizikai (Sebesség és Erő), illetve mentális (Tudás és Épelméjűség) tulajdonságokkal. Amikor sérülünk, ezen tulajdonságaink csökkenhetnek, így egyre gyengébbé, lassúbbá, kiszolgáltatottabbá válunk a gonosz erőivel szemben!

Kalandra fel!
A Betrayal at House on the Hill a maga nemében egyedülálló játék, mely egyedülálló játékélményt nyújt. Aki szereti a jó kis B-kategóriás horrorfilmeket, különösen élvezni fogja. A felderítés izgalma, a rejtélyek megoldása, az 50 különböző történet adta változatosság, valamint az egy-másfél órás játékidő biztosítja a tartalmas kikapcsolódást. A játék erősen követeli az angol nyelvet, és bár hivatalosan magyarul nem jelent meg, nagyon profi magyar fordítás készült hozzá a játékot szerető emberek által!

Olvasd el róla cikkünket is!

Szabályok és egyebek a második kiadáshoz
Magyar szabály (második kiadás)

Árulók könyve (második kiadás)

Túlélés titkai (második kiadás)

Kártyafordítás (második kiadás) + Widow's Walk kiegészítő (forrás: boardgamegeek.com - Ormay Tamás és Jakab Zoltán munkája)

Figyelem! A következő magyar fordítások az első kiadáshoz készültek, de iránymutatóul szolgálhatnak ehhez a kiadáshoz is:

Magyar szabály (első kiadás)

Árulók könyve (első kiadás)

Túlélés titkai (első kiadás)

Kártyafordítás (első kiadás)

Szoba lapkák (első kiadás)

Angol nyelvű ismertető

Magyar nyelvű játékmenet

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 8 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 18 252 Ft-tól
 • 9 ajánlat

Kategória: Felfedező, Kaland, Horror, Miniatűrök
Mechanizmus: Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Szövetségek, Történetmesélés, Szerepjátszás, Kockadobás, Játékos kiiktatás, Áruló, MOV-16 Map Addition

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (11)

Betrayal at House on the Hill társasjáték videók (7)

Kommentek

Kommentek

 • csongrady.p

  2022-12-03 17:51:16

  Sztem az akciókat amit végre kell hajtani abszolválható kevesebb angol tudással is, de mivel vannak narratív szövegek amik a történetet mesélik el vagy színesítik, így biztosan elvesz valamennyit az immerzív játékmenetből. A kísértésnél az áruló és túlélők számára adott instrukciók és történet lehet egy sarkalatos pont.

  Mivel idei a játék nem hiszem hogy létezik fordítás és sajnos nem tudom mennyi esély van egy közösségi fordítás megjelenésére rövid távon.

 • z.james

  2022-12-03 16:32:21

  Szia!

  Lenne egy kérdésem a játék nyelvfüggősége kapcsán, mégpedig mennyire lenne zavaró, vontatott a játékmenet, ha a szöveg magyarra fordítása nehézkesebben történne?

  Láttam kijött a harmadik kiadás és gondolom a számos változtatás miatt fordítást nehezen lehetne találni.

 • csongrady.p

  2022-03-16 08:33:13

  Játék közbeni atmoszféra teremtéshez lejátszási lista: 🎵🎶

  Kísértés (haunt) előtti atmoszféra zene

  Kísértés (haunt) utáni atmoszféra zene

 • csongrady.p

  2022-03-03 06:35:28

  Újabb hírek a harmadik kiadásról! 50 új egyedi kísértés jön és azok kiválasztása is változni fog, nem a megszokott táblázatos megoldás lesz, hanem a játékos választhat majd. Egyéb modernizáció lett a házzal kapcsolatban is.

  Lehet kénytelen leszek lecserélni a második kiadást majd erre 😋

  Eredeti bejegyzést:

  "We've also moved away from the Haunt matrix that determined how the game would twist and change when the Haunt was rolled. Instead, players now choose a Scenario card that reflects why their characters have come to the house. When the Haunt is rolled, players will compare the Omen drawn to a chart on the back of the Scenario card to determine which Haunt will be played.

  Many other changes have been made, including 50 unique and original haunts, house features with modern touches (such as spotty cell service... the horror!), a Reluctant Traitor rule, and numerous items, omens, and events original to this version of the Betrayal at House on the Hill game."

 • csongrady.p

  2022-02-25 18:15:45

  Jö a harmadik kiadás a játékból, erről árulkodik egy youtube intro is, de még nem tudni pontosan mit változtatnak rajta.
  Lehetséges ahogy a második iaidásnál itt itt is lehet tovább finomítanak a Haunt-okon, hogy a balance jobb legyen.

  dicebreaker.com cikk

 • tothbarbi89

  2021-02-06 08:07:05

  Kooperatív, áruló-mehanizmus, kockadobás - mi kell még egy ameri fannak? :D

  Magas újrajátszhatóság, és remek hangulat jellemzi. Nem bonyolultak a szabályok, könnyen tanítható szerintem, nyilván első alkalommal rá kell szánni az időt. Erősen nyelvfüggő, bár már elérhetőek a fordítások a szabályhoz, árulók könyvéhez, stb, így ez ne tartson vissza a játékélménytől!

  Hosszú a játékidő, minimum 2 óra, és ami miatt nem kerül elő elégszer, hogy 3 főtől működik (ez az egy hátránya van nálunk a hasonló játékokkal szemben).

 • somarakosa

  2020-10-07 12:34:42

  Kicsit hosszas, de nagyon élvezetes! Szuper, hogy csináltak hozzá fanmade magyar szabálkönyvet!

 • mokiszin

  2020-02-12 15:56:54

  iszonyatosan a kedvenc játékom! csodálatos az újrajátszhatósági faktor, én szeretem az ameri játékokat is - ez nagyon az!
  itt nagyon fontos a kockadobás eredménye - akár meg is halhatsz, ha nincs szerencsés kezed.

  az meg, hogy egy darabig kooperatív az egész, s egy előre nem megjósolható pillanatban a "mindenki egy ellen" szcenárió bekapcsol, az szerintem örökre megunhatatlanná teszi :)

  örök helye van a polcon.

 • gombos.marci

  2019-09-22 17:31:39

  a szabályok tök egyszerűek, csakhát sok van belőle... Egyszer kell megtanulni és utána jó.

  Viszont hosszu. két óra minimum az nekünk már hosszú :) Ha mást is akarunk játszani, nagyon korán kell kezdeni...

 • boky1989

  2019-04-08 15:06:41

  Kifejezetten jó kis játék. Tud változatos lenni, játékonként változik a pálya szerkezete. Kooperatív, de ugye a játék véletlenszerűen választ ellenfelet a játékosok közül és nem az elején, ami azért eléggé megdobja a játék élményt. Közepesen hosszú játék. Az elején egy kicsit nehézkes megismertetni a haverokkal a játékszabályokat, de utána már megy mint a karikacsapás.

A Betrayal at House on the Hill társasjáték és kiegészítői (6)

 • Betrayal at House on the Hill: Widow's Walk társasjáték Kiegészítő

  A rettegés egy magasabb szintre lép! Ennek a dombon álló háznak igen rossz a megítélése. Állítólag borzalmak otthona ez. Azok, kik be mernek lépni az ódon ajtón, gyakran kétségbeesve, őrülten távoznak... ha egyáltalán megtehetik. A horror most egy új szintre lép a Widow's Walk kiegészítővel, amely a kritikusok által elismert Betrayal at House on the Hill...

  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Betrayal at House on the Hill: Widow's Walk társasjáték Kiegészítő 8990 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Betrayal at Baldur's Gate társasjáték

  Eljött az idő, hogy Faerún világába látogasson a Betrayal at House on the Hill stílusú játék legújabb családtagja, a Betrayal at Baldur's Gate. Ezúttal nem csak egy ház, hanem egy egész város lesz a játszóterünk. Minden játék itt is más lesz, mivel 50 különböző lehetőség van az áruló felfedésére és minden lapkája a városnak máshogy fog illeszkedni az...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Betrayal at Baldur's Gate társasjáték 19122 Ft-tól! - 12 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Betrayal at Baldur's Gate and House on the Hill Promo Cards társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Komplexitás: 2/5
 • Betrayal Legacy társasjáték

  A Betrayal at House on the Hill játék már-már kultikus követést tud maga mögött és most eljött az idő, hogy az ún. Legacy, azaz Hagyaték játékok soraiba emelkedjen. A Legacy játékokról itt olvashattok többet. Minden eltelt játékalkalommal évek vagy akár évtizedek szállnak tova és már lehet, hogy egy új generáció fogja felkutatni az 'elhagyatott' házat...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott játékosszám: 4
  • Max. ajánlott játékosszám: 5
  • Min. ajánlott játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Betrayal Legacy társasjáték 27500 Ft-tól! - 1 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Betrayal: Santa & Minsc Promo társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Betrayal at House on the Hill: 3rd Edition társasjáték

  Fedezzétek fel közösen ezt a kísértetházat... amíg egyikőtök ellenetek nem fordul. A ház még mindig elhagyatottan áll, ahová egy félelmet nem ismerő csapat érkezik, hogy maguk fedezzék fel a ház sötét titkait. Merüljetek el a narratív játékmenet nyújtotta élményben, miközben az egyik ilyen felfedező bőrébe bújtok. A Betrayal at House on the Hill 3....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Betrayal at House on the Hill: 3rd Edition társasjáték 19990 Ft-tól! - 8 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  3 - 6
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Rob Daviau, Mike Selinker, Bruce Glassco, Teeuwynn Woodruff, Bill McQuillan
 • Illusztrátor:  Christopher Moeller, Dennis Crabapple McClain, Peter Whitley
 • Kiadók:  Wizards of the Coast, Hasbro, Asmodee, Avalon Hill (Hasbro)
 • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 8.5 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • English second edition (with fixed tiles)
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • English second edition (with fixed tiles), second printing
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 8.5 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • English second edition (with problem tiles)
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 27.2 cm x 27.2 cm x 8.9 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 9 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 26.1 cm x 26.1 cm x 8.5 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • English edition 2021
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 8.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Betrayal at House on the Hill társasjátékhoz