Zombicide 2. Kiadás
Videó beküldése

Zombicide 2. Kiadás társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Zombicide 2. Kiadás egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kockadobás és a szcenárió / küldetés /...

A Zombicide 2. Kiadás egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít az akció pontok, a moduláris tábla, a váltakozó képességek, a kockadobás és a szcenárió / küldetés / kampány mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A zombik a semmiből érkeztek és elpusztították a korábban ismert világunkat. Néhány rendkívüli és bátor ember közösen fegyvert fogott a fertőzöttek hordája ellen. Ezek a túlélők most a várost járják, ellátmányt, bosszút és szórakozást keresve a zombik kárára.

Túlélők vagytok. A múltat elfeledhetitek. Válasszátok meg végzeteteket! Eljött a kaland, a veszély, a szabadság és a barátság ideje.Itt az idő a zombiirtásra!

Túlélőkként játsszatok csapatban a barátaitokkal egy horror- és akciófilmek által ihletett zombiinvázió során! A zombikat egyszerű kártyák és szabályok segítségével maga a játék irányítja. Találjatok fegyvereket, pusztítsátok a zombikat és gyűjtsetek adrenalinpontokat, hogy új tulajdonságok megszerzésével elérhessétek a túlélőitek maximális teljesítőképességét. Minél több zombit öltök, annál több érkezik!

A Zombicide (2. kiadás) kifinomult és egyszerűsített szabályokat tartalmaz, beleértve a távolsági támadások célprioritásának frissítését, az ajtókkal való interakciókat és a járművek használatát. Egy új sötét zóna funkciót is hozzáadtak, egy zónát, amely elrejti a zombikat a túlélők támadásaitól. A Zombicide (2. kiadás) új összetevőket és figurákat is tartalmaz, beleértve a műanyag játékostáblákat és az új gyerek túlélőket. A visszatérő játékosok a korábbi Zombicide kiadásokból származó gyűjteményüket is felhasználhatják. Válasszatok a 12 túlélő (6 felnőtt, 6 gyerek) és a 25 küldetés közül és már kezdődhet is a zombiirtás!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 16% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 23 000 Ft-tól
 • 22 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Horror, Harc, Miniatűrök, Zombi
Mechanizmus: Akció pontok, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kooperatív, Kockadobás, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Multiple Maps

Videók

A társasjátékhoz oktató és bemutató videók nyújtanak segítséget! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Zombicide 2. Kiadás társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Zombicide 2. Kiadásajtai.robert, Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszottunk csak vele, de sajnos nem jött be a többieknek.

5 érdeklődő


Zombicide 2. Kiadásvincze.marton20, Göncz Árpád városközpont

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Göncz Árpád városközpont! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Csere a következőkre érdekelne,szükség szerint áregyeztetéssel : Summoner wars 2ed(angol) Kemet: Blood and Sand (angol) Space base Massive darkness 2 Dead Reckoning

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Zombicide 2. Kiadás társasjáték videók (1)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • lrekasi

  2024-02-05 19:13:05

  Köszi az ajánlast, megnézem. Igazából nem ragaszkodom a témához, bár a hatalmas szörnyek nem izgatnak, a mértékletességet keresek.

  Szerk. : megnéztem, de ettől némileg komplexebbet keresnék. És nem baj, ha nem zombicide. De szimpi, ha van solo módja.

 • Gafa

  2024-02-05 19:01:58

  Esetleg a Night of the leaving dead? Szintén Zombicide alappal megy, de tematikus.

 • jackie83

  2024-02-04 23:32:46

  Köszönöm.

 • lrekasi

  2024-02-04 19:53:47

  Persze. Egy részét a bgg-ről (files menü alatt az adatlapján.).

  zombicide.com Itt WM01-WM36 küldetések elérhetők (22. és 35. nincs ott), de ezeket FB-n is publikálta a CMON.

  Vagy innen is. Itt a 22. küldetése csak egy kép, a megelőzőeket egy pdf-be összecsomagolta. Spanyolul és angolul is felrakta a készítője.

 • jackie83

  2024-02-04 19:45:26

  Megkérdezhetem, hogy a 60 letöltött küldetést honnan lehet beszerezni?

 • lrekasi

  2024-02-04 18:55:17

  ...folytatás

  Iránykeresésnek is érzem ezt a játékot. Batman belekeverése - és legutóbb a Szellemirtók, vagy Monty Python - rettenetesen komolytalanná teszi számomra, egy félresikerült paródiának, középiskolás csínytevésnek. A kampány alapú kiegészítők sem arattak osztatlan sikert, amelyek újrajátszhatósága zéró, és a fejlődési pálya is lapos benne. Ezt a játékot nagyon át kellene írni egy kampányhoz... de nem is biztos, hogy szerencsés lenne. Szerintem jól áll neki, hogy küldetésekből áll. Bármikor leemelhető a polcról, és az egyszerű szabályrendszere, a "gépi ellenfél" egyszerűségéhez rendkívül jól passzoló agyatlan zombihorda megfelelő ötvözet. Nem bántam meg, hogy megvettem.

  Én inkább többféle zombival, és hozzájuk tartozó kártyákkal operáltam volna - ami viszont a setup-olási időt tudom, hogy növelné picit. Igen, ahogy mások is írták, némileg középszerű, amolyan mekis játék, ami mindig ott motoszkáltatja a kérdést az ember fejében: ennyi pénzért biztosan ezt? De mint írtam, én nem bántam meg. Ha meg nem unom, majd egyéni pályákkal és itt-ott szabálymódosítással megcsavarom. Kár, hogy a "classic" játékhoz anno kiadott zombi csomagok Európában nehezen beszerezhetőek, tengeren túlról meg arany árában van a szállítás. Annyit már tényleg nem ér.

  Ha valakinek van ötlete, hogy mi lehet az a játék, ami ez után egy következő szint, szívesen veszem.

 • lrekasi

  2024-02-04 18:47:04

  Végére értem a szabályköny 25 küldetésének, illetve néhány letöltöttet is kipróbáltam. Összesen 37 játékalkalom van benne november eleje óta, többnyire sajnos egyszemélyes üzemmódban. Még várat magára 60+ letöltött küldetés, és a Fort Hendrix.

  Hol tartok most érzésre: bár az alap taktika kb mindig ugyanaz, egyes küldetések térképe, és azok céljai változatossá teszik. Szerintem a CMON nagy ziccert hagy ki, hogy kb. ugyanazt a motort bőrözi át, és pusztán a szatyornyi minivel próbál csábítani - bár eddig bejött nekik. De a lényeg: ez sokkal inkább egy játékmotor, mintsem merev játék, így nagyon rugalmas, csavarható, egyéni küldetésekkel színesíthető. Mindegyik játék egy-egy puzzle, hatalmas szerencsefaktorral, de számolhatóan, túlélhetően, vagy akár nehezíthetően. Többnyire mindig random túlélőkkel játszottam, és amikor megvettem a Chronicles Survivors kieget, és belekevertem, nem éreztem igazán különbséget, valahogy ennyi játék után némileg absztraktá vált. De pont így élveztem igazán. Ha nem lenne benne mini, nem lenne egészen jól sikerült téma, külcsíny ráhúzva, valószínű lapos lenne, így valahogy pont a határon egyensúlyoz. Számomra nem hiányzik a kampánymenet, szeretem a különálló scenario-kat.

  Miért érzem kihagyott ziccernek? Szerintem több taktikát is elbírna a játék, több játékelemet. Pl. csak egy küldetésben van barikád, nem játszik megosztott csapattal elégszer, a keresés nem elég tematizált (minden épületben bármennyiszer és bármit találhatunk). Szinte minden küldetést az alap eszközökkel kezdjük. Szerintem benga dolog az Aaahh kártya az eszköz és a táp cuccok paklijában. Ettől jobb lenne, ha sötét szobában csak lámpával lehetne keresni, vagy 2 akcióba kerülne, illetve a táp cuccok ládája lehetne üres is - kockadobás. De mint írtam, ez inkább egy játékmotor, és egyéni küldetést egy letölthető alkalmazással egész könnyen össze lehet rakni.

  folyt köv...

 • lrekasi

  2023-12-27 09:08:11

  15+ játék után eljutottam oda, hogy emelni kell a tétet. Könnyűvé vált a játék még az egyébként "nehéz" fokozatnak mondott küldetések is - vagy csak én csalok tudtomon kívül 🙂. Hogy miért tűnik könnyűnek? Mert szerintem van benne nyerő stratégia, amire nehezítésként csak a játéktér szűkítése, vagy eleve handicap indítás jelent választ.

  Több egyszemélyes játék után, ahol a karaktereket mindig random választottam úgy vélem, a következő visz általában győzelemre:

  • a játék kezdetén, ameddig csak tudod, tartsd a karaktereket a kék tapasztalati sávban
  • rohanj be az első viszonylag hosszú épületbe, és tisztítsd meg. Mivel még kékben vagy, van esély rá, hogy kevés ellenfelet "dob a gép"
  • ami a csövön kifér, keress, mintha csak egy raktáráruházban lennél, nem szabad kihagyni egyetlen lehetőséget sem
  • araszolj az épület távoli pontja felé, ahol azért legyen egy ajtó, amin át angolosan távozhatsz
  • miután 2-3 molotov is van már nálad, és szerencsés esetben a táposabb fegyverből is, és időközben azért már sárgába váltottál, lehet indulni a küldetések teljesítéséért
  • ha bejön egy abomination, tartsd addig a pályán, ameddig csak bírod - fajtájától függően sniper skillel ki lehet mellőle lövöldözni a zombikat apránként
  • nem baj, ha az elején bekapsz egy-két sérülést az épületben a tisztogatás közben
  • előbb keress, aztán csinálj bármit is - hátha jön egy zombi, aaahh 🙂
  • ha már végképp nyakon az abo, vagy elfogytak a dobozból a zombik, és ezért extra aktiválást kapnak, akkor jöhet a molotov. De ekkorra már valószínű, a játék felén túl is vagy.

  Mi teszi könnyűvé: többszöri keresés az egyik karakternél, a másiknál ingyen keresési akció, aztán meg az elemlámpa, amivel 2 lapot tudsz húzni. Továbbá az újradobást segítő muníció a batyuban.

  Mi teheti nehezebbé? Kisebb játéktér, eszköz húzópakli variálása (játékmód), 6 helyett mondjuk 4 karakterrel nekilátni. Vagy egyéb variálás, pl. sötét szobában csak lámpáva lehessen keresni, vagy egy szobában max 4 alkalommal kutakodhatsz...

 • lrekasi

  2023-11-13 08:38:12

  ...szóval a folytatás...

  Szerencse. Rólam tudni kell, hogy limitáltan bírom a szerencsét, leginkább akkor, ha tudok vele számolni, és/vagy a játék során kb. kiegyenlítődik. Nos itt azért van fatal élmény. Az egyszemélyes scenario-nak 3x ugrottam neki, és végül magamba roskadva elpakoltam. 1 karakterrel egy pici pályán, ahol 3 irányból jönnek a zombik, ráadásul 1 katanával a 2 irányból is araszoló pacákok ellen? Irány egy egy épület, és akkor majd keresek.... nék, ha nem jönne szembe másik 3 zombi. Esélyesnek hangzik, ugye? Hát persze! És csak medium-nak volt hirdetve. :D Ettől még újra és újra neki fogok lódulni, amíg meg nem unom. Mert ez a játék bizony, ha valakinek zsánere, függővé tesz.

  Negatív példa: Egérkék és varázslók. Szerintem az a játék sokkal jobban büntet, A sok apró szabály miatt bonyolultabb is. A garantált bukás miatt érdekelne, hogy vajh' hány család játszotta szabály szerint végig. Egy másik a Ghost Stories. Szerencsefaktor mértéke, szerepe, kalkulálhatósága... kb hasonló. Témája is kb hasonló. Ára? Nos, a Z az biza duplája. Izgalom, élmény, hangulat? Szerintem meg triplája, sőt!

  Azt kaptam, amit vártam? Kb. igen. Minőség nagyon korrekt, és nem csak a minik, pályalapok, tokenek, bigyók, de a szabálykönyv is. Szerintem ilyennek kell lennie egy szabálykönyvnek. Stílusos, áttekinthető, összeszedett, rengeteg példával illusztrált, alternatív játékmódokat kínál, miközben az alap is ad éppen eleget. Nem spóroltak rajta, 60+ oldal minőségi kiadvány.

  Hol sérül(het) a dolog? Talán most még úgy érzem, a véletlen ledominálja a taktikát - de ennek eldöntéséhez kell még pár játék. Vagy lehet, hogy valakinek mindezek ellenére, lapos, dobok lépek játék csak, és nem találja benne a mélységet - pedig van benne keményen taktikázásra lehetőség, és kell is, különben bukó. Nade inkább élmény, mint betű szerinti szabálykövetés! Bárhogy is, ízlések vagy ízléstelenségek kérdése. Magam részéről van benne annyi, meg lehet úgy csavarni, hogy jó legyen. Hiszen ez a lényeg, nem?

 • lrekasi

  2023-11-13 08:23:10

  Némi virágszirom tépkedés, afféle, szeret-nemszeret-szeret-nemszeretNÉM dilemma után végül csak becsengetett a futár, és hétvégén a nagyobbik fiammal neki is láttunk a zombihentelésnek.

  Pár játékot tettünk bele 3-3 karakterrel a kezdő és más pályákon. Magam szólóban a CMON honlapján elérhető scenario-k közül még Amy közepes nehézségűnek titulált szívinkfarktusával is megküzdöttem. Nem egy bonyolult játék, mármint ami a szabályokat illeti. Újrajátszhatóság kimodottan magas, és itt most kifejezetten a megélésére gondolok, nem arra, hogy a kismillió kártya majd meghozza azt. Az nem lenne elég, mivel fix 12 karakter van benne (6 gyerek, 6 felnőtt), és ugyanaz a 3+1 féle zombi bukkan fel minden sarkon: mászkáló, a pacák, a nyúlcipő, meg a hűdenagymocsodék (sorry, az angol verzió van meg, és nem tudom, hogy fordították :) ). Emellett fix, 9 db, dupla oldalas térképlap. Gyakorlatilag már a szabálykönyvben mellékelt küldetések is biztosítanak éppen elég szórakozást, de emellet fan-made scenariok is elérhetők, vagy ahogy írtam, a CMON honlapján is van pár extra. Vagy jöhetnek idővel a kiegek... és akkor lesz egy vagyonért egy nem túl eredeti, nem túl bonyolult, se nem ilyen, se nem olyan - ahogy írták is itt már előttem - de mégis rettenetesen jó élményt kínáló túlélő játékcsomagom a polcon.

  Nem egy euró játék. Az ára? Amit belegyömöszöltek a dobozba, azért azt mondanám, korrekt. Egyáltalán nem azt értzem, hogy egy félkész játék került kickstarter-re, és zsebelt be sokmillió dollárt - már sokadig alkalommal. Hype? Passz, engem az általában hidegen hagy, süket vagyok a kolompra.

  Na de vissza az élményre. Ez bizony ameri. Eldöntöd mit szeretnél, aztán dobsz-húzol-imádkozol, és... vagy ismét levegőt kapsz, vagy a benntartott jön ki egy cikornyás káromkodással. Egy-kettő az utóbbiból, és kezdhetitek előről a játékot. Ami, ha nem kell a dobozból ismét elővenni, egészen gyorsan meg. (Az elpakolás már kevésbé).

  Folyt köv.

 • mr.zehy

  2022-12-27 19:04:31

  2015-ben ezt írtam róla 2/2

  Az előbb felsoroltak persze az alsóbb árkategóriájú játékoknál is felfedezhetőek alkalomadtán és egyre többször, így még mindig adós vagyok a válasszal, mi kerül ezen 30 000 forintba?

  A SZÓRAKOZÁS

  Igen, így, csupa nagybetűvel. Az előbb felsoroltakon kívül ugyanis ezt kapod a pénzedért. Ebből is a legjobb elegyet, hiszen az elvárható izgalmon, akción és hentelésen kívül itt részed lesz nem kevés nevetésben is, de az önfeláldozás és az ezzel járó társunk feletti gyász is szerepel a játék közben előforduló emocionális skálán. Érted, a kijárat kapcsolóját épp az előbb kinyitó társad ott marad és elvonja a zombik figyelmét, hogy Ti megmeneküljetek. Gyönyörű.

  Nehéz pár sorban visszaadni a játék a hangulatát, a filmes beköszönéseket, a tényleg a sarkunkban csoszogó zombik előli menekülés vérfagyasztó perceit, legyen elég annyi, hogy két menet után úgy elgondolkodtam a játék megvásárlásán, hogy

  - Se társaságom (90%-ban a feleségemmel játszunk kettesben otthon, aki nem éppen zombirajongó)
  - Se helyem (_tényleg_ nem tudunk egy ekkora társast kipakolni a lakásban sehova)
  - Se pénzem (3-4 másik "nagy" társast veszek helyette ennyiből, persze nem minist, abból csak kettőt )

  nincs rá.

  A válasz tehát:

  Ezt az érzést kapod és ilyen élményben lesz részed a pénzedért, ha beszerzed a játékot.

 • mr.zehy

  2022-12-27 18:59:12

  2015-ben ezt írtam róla 1/2

  A játék, amit mindenki ki akar próbálni, de az ára miatt ez nem is olyan egyszerű dolog. A játék, amiről mindenkinek van véleménye, még ha nem is játszott vele. A játék, melynek új megjelenésekor nem az a kérdés, hogy eléri-e Kickstarteren megjelölt összeget, hanem hogy hányszorosan szárnyalja túl azt... Zombicide, a zombis játékok alfája és omegája.


  30 000 forint. Ennyiért szerezhető be ma Magyarországon egy Zombicide alapdoboz. Ez a rendes ára, még csak különösebben sokat nem is tesznek rá a hazai kereskedők (sőt), így nem érheti vád őket, miszerint miattuk nem terjed el itthon a játék...

  Mondanom se kell, ennyiért hány másik nagydobozos játékot vehetünk, így nézzük, mit nyújt a Zombicide.

  Minik. Mindenhol minik.

  Nos, komponensek terén nem érheti panasz a játékot, rendesen megtöltötték a dobozt a CoolMiniOrNot (mekkora név!) dolgozói. Számtalan, minőségben is magasan kvalifikált (a festők dicsérik, jó vele dolgozni) kis műanyag zombi, nagy zombi, hősök-hőslapkák, tokenek, jelölők és moduláris pályaelemek bukkannak elő a dobozból... de ez el is várható ilyen árkategóriában. Emellett a játék lényegét adó küldetésekből is találunk jó párat a dobozban, de ha ezek elfogynának, a készítők honlapján továbbiakat is letölthetünk. Ha ez még mindig nem lenne elég, akár mi is gyárthatunk hozzá, így garantálva a hosszantartó szórakozást.

  A külcsínnel és az újrajátszhatósággal tehát nincs gond, ebből a szemszögből nézve a játék bőven megéri az árát, ráadásul a nehézségi szint skálázásával mindig olyan hosszúra és annyira bonyolultra tudjuk belőni a zombik elleni harcot, amilyenre csak szeretnénk.

  Ez magával hozza a változatosságot is, mely a nagyon jópofa játékoskaraktereknek köszönhetően sosem lesz unalmas vagy repetitív. Ha valaki ennek ellenére pedig úgy érzi, hogy teljesen kimaxolná a témát, az a hatalmas számú kiegészítőre költheti akár egy teljes havi fizetését is, így garantálva magának végtelen órányi szórakozást és/vagy trancsírt.

 • mr.zehy

  2022-12-27 18:58:46

  "Érdemes legalább egyszer levetkőzni az elitista heavy euro hozzáállást, és szuper fegyverekkel térdig gázolni a zombivérben."

  Így. :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • porcine

  2022-07-11 21:00:21

  "Zombivor az angolul van,..." :)))) Rendben, köszi!:)))))))

  A szabálykönyv 6 túlélőt ajánl a felpakoláskor.

 • Robby

  2022-07-11 19:13:08

  Zombivor az angolul van, magyarul biztosan más a neve. :) Ha a kevéske 2 élet után meghalunk akkor ne kelljen kávét csinálnunk, hanem zombiként továbbra is a csapattal maradhatunk és segíthetjük őket némi limitációért cserébe. De akkor itt is min. 4 karakter az ajánlott. Köszi.

 • porcine

  2022-07-11 06:52:55

  Zombivor módról nem olvastam a szabálykönyvben.

  Hárman szoktuk játszani, fejenként 2-2 túlélővel. Szerintem abszolút élvezhető. Sőt, volt hogy ketten toltuk 3-3 túlélővel és úgy is élvezetes volt.

  A játékmód könnyedebb, áramvonalasabb, sodróbb, lendületesebb. A tanulás kb. 1 átolvasás, ha már játszottál Zombicide-al. A küldetések szerintem nem könnyűek.

 • Robby

  2022-07-10 23:47:32

  A zombivor mód, amikor a ha meghal egy ember akkor zombiként folytathatja a kalandokat az emberek oldalán. A legelső részben ez nem volt, a börtönös résszel hozták be. Alapból járkáló, melák, mutáns és üldöző zombik voltak (ezek gondolom akkor azok amik voltak, csak máshogy fordították, mert magyar kiadás nem volt - walkers, fatties, abominations, runners), aztán a következő részekben elszabadultak a készítők és jöttek az örjöngő, fertőző, mászó, foszlott, kösza... meg a kutyák is. Mennyire élvezhető kevesebb játékossal (alapból ha kevés a játékos, akkor célszerű több karaktert irányítania)? A könnyebbet mire értetted, a küldetésekre vagy a játékmódra, tanulásra?

 • porcine

  2022-07-10 02:15:10

  Nem tudom mennyiben különbözik az első részektől, mert én csak a Zöld Hordával játszottam. Horda mód nincs benne. Zombik típusai: rémség (4 féle, ebből 3 rendelkezik egyedi hatásokkal - pl.: csak rá hat a Molotov-koktél), dagadék, veszett, járkáló.(Zombivor mód? Passz.) Szerintem a Zöld Hordánál áramvonalasabb és könnyedebb.

 • Robby

  2022-07-09 22:19:27

  Engem főleg az érdekelne, hogy mennyire különbözik az első részektől? Milyen zombik vannak benne, zombivor mód mintha már benne lenne.... Mennyivel egyszerűsödött...?

 • porcine

  2022-07-09 17:27:13

  Zombicide. Mi újat lehetne róla elmondani? Semmit. Vele játszani kb. olyan, mint egy Big Mac, vagy Whopper. A pénzedért tudod mit kapsz. Túlárazott? Igen. Minőségi a játékmechanika? Nem. Új ízek megjelenése? Távolról sem. Mégis, néha eszméletlen jól tud esni. Mint a hamburger egy végigpiált rockfesztiválon hajnalban. Mentségemre szóljon, hogy a srácaim is nagyon bírják, ezért muszáj voltam beszerezni. És azt kaptuk, amit vártunk. Egyszerű, könnyen tanulható szabályok. Gyors, feszes játekmenet. Hatalmas, de túlélhető szerencsefaktor. Minőségi anyaghasználat. Rengeteg hangulatos mini. Tényleg rengeteg. Elég visszapakolni a dobozba a játék végén.

  A szabálykönyvben számos küldetés szerepel, de természetesen mi magunk is kitalálhatunk rengeteg történetet. Ezt segíti elő a 9 darab kétoldalas térképlap, amelyek bárhogyan összeilleszthetők. Persze a küldetéseknél megadják, hogy milyen sorrendben rakjuk össze. A zombik özönlenek a pályákra több bejáraton keresztül, ráadásul ahogy erősödünk, úgy erősödnek ők is. Össze kell dolgozni, máshogy képtelenség túlélni. Az alfajátékos probléma nagyon erős, de én a srácaimat igyekszem közös gondolkodásra ösztönözni, hogy ne apura várjanak. Próbálják meg ők irányítani a túlélőket. A küldetések vége nagyon feszes tud lenni, néha egy-két lépésen és szerencsés dobáson múlik minden. De ezen kár idegeskedni. Ez egy ilyen műfaj, megvan a maga szépsége.

  Érdemes legalább egyszer levetkőzni az elitista heavy euro hozzáállást, és szuper fegyverekkel térdig gázolni a zombivérben.

A Zombicide 2. Kiadás társasjáték és kiegészítői (41)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  1 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Nicolas Raoult, Jean-Baptiste Lullien, Raphaël Guiton
 • Illusztrátor:  Thierry Masson, Édouard Guiton, Eric Nouhaut
 • Kiadók:  Portal Games, Edge Entertainment, Delta Vision Publishing, YOKA Games, Galápagos Jogos, Hobby World, Guillotine Games, Cool Mini Or Not, ADC Blackfire Entertainment, BoardM Factory, Geekach Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 30.7 cm x 30.7 cm x 10.5 cm
  • Súly: 3 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 31 cm x 31 cm x 10.2 cm
  • Súly: 3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30.7 cm x 30.7 cm x 11.9 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: Korean
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán
 • Chinese edition
  • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Zombicide 2. Kiadás társasjátékhoz