Trónok harca (2. kiadás)
Trónok harca (2. kiadás)
Trónok harca (2. kiadás)
Trónok harca (2. kiadás)
Videó beküldése

Trónok harca (2. kiadás) társasjáték

társasjáték, 2015
Értékelem!

A Trónok harca (2. kiadás) egy összetett társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a váltakozó képességek, az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a terület mozgatás mechanizmusokra. A király...

A Trónok harca (2. kiadás) egy összetett társasjáték, 3 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 4 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az aukció/licit, a váltakozó képességek, az egyidejű akciók, a pakli tervezés és a terület mozgatás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A király halott. A hét királyság háborúban áll. A George R. R. Martin népszerű regényciklusának (A tűz és jég dala) világában játszódó társasjátékban, melynek immáron második kiadása látott napvilágot, hat nemes ház egyikeként szállhatunk versenybe a Vastrónért.
A trónok harca stratégiai játék, melyben legfőbb feladatunk seregeink irányítása és Westeros területeinek elfoglalása, s mi még fontosabb: megtartása. Lássuk, hogyan is történik ez a gyakorlatban.
A regényekből ismert nemesi házak (Stark, Lannister, Martell, Greyjoy, Baratheon, Tyrell) egyikeként kelünk harcra a játéktáblán, mely Westeros kontinensét és az azt körülölelő tengert ábrázolja, különböző területekre felosztva. Egyes területeken találhatunk erődöket, kastélyokat. Az a játékos, aki a tíz rendelkezésre álló kör alatt bármikor hét ilyen területet elfoglal, megnyeri a játékot.

Kardok vihara

A területfoglaláshoz természetesen szükségünk lesz hadseregre is, melyet négy különböző egységből állíthatunk össze. Rendelkezésünkre állnak hajók, a tengeri csatákhoz és a többi egység szállításához, gyalogosok, illetve lovasok, a szárazföldi harcokhoz, valamint ostromtornyok az erődök elleni csatákhoz. Az elfoglalt területeken az erődök, várak mellett még két fontos dolgot találhatunk: ellátmányt, melyet hordók jelképeznek, illetve koronát, mely hatalmunk növekedését biztosítja. Minél több ellátmányt biztosító területet birtoklunk, annál több és hatalmasabb seregünk lehet.

Seregeinknek különböző parancsokat oszthatunk ki, melyek a többi játékos előtt eleinte rejtve maradnak, majd egyszerre kerülnek felfedésre. A parancsok közé tartozik a mozgás (támadás), védekezés, hatalomgyűjtés, fosztogatás (más játékos parancsainak semlegesítése), illetve segítségnyújtás (a környező területeken folyó csatákba).
A területek mellett továbbá van három szerep sorrend (Vastrón, Hűbéresek, Tanács), melyekért rendszeresen meg kell küzdenünk egymással. Az egyes szerepekre a rendelkezésünkre álló hatalomból, melyet tokenek jelképeznek, kell egymás után téteket tennünk. Az így megtett téteknek megfelelően mindegyik szerepre kialakul egy-egy sorrend. (A legtöbb hatalmat ajánló lesz az első helyen, a második a másodikon és így tovább.)

A vastrón sorrendje határozza meg a játékosok sorrendjét, valamint az első helyezett dönt a harcokon kívüli patthelyzetekben.
A hűbéresek sorrendje dönti el a csatákat, döntetlen esetén, valamint az első helyezett harci bónuszt is kap.
Végül a tanács sorrendje a kijátszható különleges parancsok számát határozza meg, az első helyezett pedig utólagosan megváltoztathatja egyik, már kiadott parancsát, illetve felderítheti a vademberek következő támadását is.

Ha az állandó belviszály nem lenne elegendő, folyamatos fenyegetést jelentenek az északról időnként betörő vadak és seregeik. Amikor ez megtörténik, minden játékosnak együttesen kell visszaverni őket, a rendelkezésükre álló hatalom felhasználásával. Amennyiben sikeres a védekezés, a legtöbb hatalommal hozzájáruló jutalmat kap, ellenkező esetben pedig mindenki súlyos veszteségeket szenved el, ám a legkevesebb hatalmat felhasználó játékost sújtja a legnagyobb veszteség.

A második kiadás

A legszembetűnőbb változás az első verzióhoz képest maga a látvány. Az új térkép gyönyörűre sikeredett, a régi fa figurákat pedig díszesebb, enyhén márványmintás műanyag váltotta fel. A kártyákon szereplő ábrák is sokkal szebbek, hangulatosabbak lettek. Újdonság, hogy a játék már alapvetően nem legfeljebb öt, hanem hat játékossal játszható (mely mindenképp ajánlott), a régebbi kiegészítők egyes elemei is bekerültek az alapjátékba, mint például a már említett ostromtornyok, vagy éppenséggel a kikötők.

A vadak támadásához pedig ezúttal külön kártyapaklit kapunk, melyek az támadás következményeit, a nyereségeket, veszteségeket tartalmazzák.
A felsoroltakon kívül még apróbb változtatások történtek a szabályok terén, valamint új opcióként kapunk egy kártyapaklit, mellyel a véletlen szerepét emelhetjük be a csatákba.

Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút.

Bizony, a Trónok harca vérbeli stratégiai játék, kezdő, illetve a könnyedebb, rövid játékok kedvelőinek kevésbé ajánlott, ám mindenkinek kötelező, aki szereti a kidolgozott, hangulatos, összetett játékokat. A játék során folyamatosan stratégiai és diplomáciai képességünk használatára van szükség, ugyanis gyakorlatilag a szerencsének semmi szerep nem jut. A győzelemhez vezető utunk során ugyan szükségünk lesz játékostársaink segítségére, ideiglenes szövetségekre, ám sosem szabad elfelejtenünk, a másik hátbatámadása bár nem szép dolog, de szükséges, hiszen végül csak egy maradhat.

Magyar nyelvű játékszabály Thaur jóvoltából (forrás: Ketaklub.hu)
Angol nyelvű szabály
Hibajavítás az alapjátékhoz
Segédletek
Segédlet a házakhoz - Hajsrekker György munkája
Házkártya fordítások - Tiba Roland munkája
Részletes bemutató

Kártyák:

24db (43*65)
81db (57*90)

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 36 ajánlat

Kategória: Politika, Fantasy, Háború, Blöff, Alkudozás, Könyv alapú
Mechanizmus: Aukció/Licit, Váltakozó képességek, Egyidejű akciók, Pakli tervezés, Terület mozgatás, Terület befolyásolás/irányítás, Turn Order: Auction, Order Counters, Advantage Token, Események, Card Play Conflict Resolution, Prisoner's Dilemma, Verseny, VIC-15 Circuit Breaker / Sudden Death, ECO-05 Income, Negotiation, Alliances, Auction: Sealed Bid

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Trónok harca (2. kiadás) társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Trónok harca (2. kiadás)polyanna, Bp. XV., Fő tér vagy Blaha és Batthyány

Csak személyesen itt: Bp. XV., Fő tér vagy Blaha és Batthyány!

Csak kibontottuk, de nem játszottunk végül vele.

0 érdeklődő


Trónok harca (2. kiadás)Dumartur, Budapest, Albertirsa

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Albertirsa! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Már meg volt és kaptam pluszban. Bontatlan.

0 érdeklődő


Trónok harca (2. kiadás)r.daneel.olivaw.k, Szeged

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó darabonként is, de főleg cserélni szeretném az egész gyűjteményt! Sok más társast is lecserélnék, amihez még nem volt szerencsénk...

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (2)

Trónok harca (2. kiadás) társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • Atesz93

  2023-11-08 09:49:09

  Sziasztok!

  Kellően nagy közösség, aki itt van, hátha tudtok nekem segíteni vagy tanácsot adni!

  Most került be a társaságunkba ez a társas és jelenleg ott tartunk, hogy kinyitottuk a dobozt és megnéztük a térképet.

  Mindenkinek ki lett adva, hogy rágja át mind a 32 oldal szabályt!

  Kérdésem felétek annyi lenne, hogy van-e valami tipp vagy tanács vagy tapasztalat, hogy mi az amire érdemes figyelni a játék megismerésekor?

  Kik azok akiknek ajánlanátok ezt a játékot, mert látom 5-6 fő kellene hozzá, így azért kellenek plusz emberek, de tapasztalatok alapján kik élvezhetik a játékot igazán?

  Előre is köszönöm nektek!

 • adam.torda

  2021-07-30 11:23:33

  Elég sok játékunk van már benne, 3-tól egészen 6 játékosig. Játszható 3 fővel is, de sajnos úgy eléggé unfair, vagy túl nehéz vagy túl könnyű.
  4-5-6 játékossal igazán élvezhető a játék.
  Nekem kifejezetten tetszik a játék, és nem csak azért mert GoT. Persze rajongóként ezért vettem meg, és igazából kiválóan visszaadja a Trónok Harca világát. Hasonlóképpen mint sorozatban/könyvben lehet szövetségeket kötni, majd később felbontani, hátbaszúrni embereket, "meghúzni az oroszlán bajszát"
  Nehéz megtanulni a szabályát, főleg egy "kezdő társasjátékozósnak" de mindenképpen megéri.
  Tetszik, hogy a társasjáték nem szabályoz le nagyon és hagyja hogy szabadon vándorolj és foglalgass westeroson (kikötők segítségével gyorsan nagy távot)
  Eltekintve attól hogy Trónok harca...tetszik hogy a csatában nem egy kockadobás dönt hanem igen is fontos a stratégia. Az hogy mikor támadsz, hol, kik a szövetségeseid, vannak-e egyáltalán és hajlandó vagy-e feláldozni esetleg egy várat hogy szerezz másik kettőt.
  Rövidet véleményem: Ajánlom a nem Trónok Harca rajongóknak is, mert teljesen más élményt nyújt mint egy más területfoglalós játék (pl:rizikó) De a Téma kedvelőinek Kötelező szerintem.
  Nekem megvan a Sárkányok anyja kiegészítő is. Ha van hozzá baráti társaságod, akkor azt is ajánlom.

 • karesz.buzas

  2020-11-19 14:58:44

  Több alkalommal is játszottam már a játékot, mindig ugyan abból a 3 házból választottam egyet amelyik közel állt hozzám. Nagy GoT rajongó vagyok és ebből adódóan nekem nagyon átadta a Trónok Harca világának ezta szövetkezős elárulós oldalát. Az biztos, hogy ha nem ebben a világban játszódna nem vettem volna meg. A tematika nagyon sokat dob rajta. Nekünk 6-8 óra mindig kell a játék végigjátszásához, tehát ha valaki belevág, akkor úgy tegye, hogy rászánja az egész napját. Sajnos nagy hiányossága a játéknak, hogy kifejezetten 6 játékosra van tervezve szóval kevesebb játékos esetén nincs megfelelően kiegyensúlyozva a játék. (Ezen segít egy kicsit a Sárkányok anyja kiegészítő) Mindenképen javaslom a kiegészítő beszerzését is, mert egyrészt valamennyire orvosolja az alap játék hibáit másrészt megérkeznek a sárkányok és két új játszható frakció is került be. Nekem nagy kedvencem és azt gondolom, hogy GoT fanoknak ez "kötelező" darab, de csak akkor ha van rá legalább 5 másik rajongó is. :D

 • gyd

  2020-03-27 23:23:16

  Még évekkel ezelőtt próbáltuk ki egy baráti társasággal, ami még nagyon a társasozós korszakom elején volt. Nem tudom, hogy csak nem voltam felkészülve rá lelkileg (és semmilyen egyéb módon), és most már esetleg máshogy állnék hozzá, és esetleg tetszene is, de nekem akkor nagyon nem jött át.

  Nem segített a helyzeten, hogy nem volt senki közülünk, aki valaha játszott volna már ezzel a játékkal, szóval ott helyben kellett bogarásznunk a 30+ oldalas szabálykönyvet, és próbálni összerakni a nagy képet, meglátni az összefüggéseket. Igazából az egyikünk kb. azzal foglalkozott a játék helyett, hogy olvasta a szabályzatot, és néha szólt, hogy ezt és ezt amúgy eddig nem csináltuk jól, és ilyen és ilyen lehetőségeink is vannak még. A vége az lett, hogy 4 óra után félbeszakítottuk az első játékunkat - mindenki éhes volt, mint az állat, és inkább vacsoráztunk egyet. :) Aztán újult erővel fogtunk neki a második játéknak, remélve, hogy jobban ismerjük az elejétől fogva a szabályokat, és így a rendelkezésre álló lehetőségeket is. A számításaink bejöttek, ugyanis 2,5 óra alatt sikerült befejezni a menetet, immár úgy, hogy nyertesünk is volt, nem pedig félbeszakítottuk a játékot.

  Egy ilyen komplexebb játékhoz azért kell egyfajta hozzáállás, mert nagyon be lehet csavarodni a rengeteg szabály és lehetőség miatt. Nekünk elég szenvedős volt ez az összesen kb. 6,5 órányi játék, nem mondanám pozitív élménynek. Ennyi év és különféle társasjáték után ha kellően kimosnám magamból az akkori élményeket és az amiatti előítéleteket, akkor talán tudnám élvezni a játékot, de erre nincs garancia, így nem is nagyon erőltetem a dolgot.

  Engem igazából a tematika sem fogott meg egyáltalán, ami úgy tűnik, hogy sokat ront a helyzeten, ugyanis én egyáltalán nem vagyok benne a Trónok harcában semmilyen szinten.

  Nem mondom, hogy nem jó játék, mert a körülmények is adhatták úgy, hogy nem élveztem, de nekem valahogy semmilyen szinten nem jött át az érzés. Ennyi pénzért én személy szerint biztosan más játékot/játékokat vennék, de ez az én véleményem.

 • tomoabraham92

  2020-03-27 08:00:13

  Véleményem szerint ennél a játéknál a témája többet hozzátesz, mint a struktúrája, menete. Tisztában vagyok vele, hogy le lehet rövidíteni, ha nem játsszuk végig mind a 10 fordulót, de ettől függetlenül a játékidőt is túlon túl hosszúnak találom. Ezen felül, ahogy korábban említették nagyon nincs balanszolva, az északiaknak sokkal nehezebb érvényesülni.

  Összességében azt gondolom, hogy az alapötlet nem volt rossz, de túl sokat próbáltak belevinni és túl összetetté és hosszúvá tették ezzel a játékot, a kevesebb is elég lett volna.

 • kelemen.ati

  2019-05-04 09:51:55

  Árulás, intrika, stratégia. Jó egyvelege a játéknak.
  Tényleg 5-6 főre van kitalálva, kevesebb fővel nincs jól kiegyensúlyozva a játék.
  Ha ezen kívül kezdő játékos is van köztük, aki nem szokott a könyörtelen intrikákhoz, ő biztosan nem nyer, hanem még segít is a szomszédságában lévő játékosnak. Ami riasztó lehet, a hosszú-hosszú játkidő...

A Trónok harca (2. kiadás) társasjáték és kiegészítői (3)

 • A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition) – A Dance with Dragons társasjáték Kiegészítő

  A Game of Thrones (második kiadás) társasjáték kiegészítője. Egy teljesen új szett ház kártyát tartalmaz, illetve négy küldetést, amiben újra játszhatjátok a regények eseményeit. Segédlet a kártyákhoz - Hajsrekker György munkája Kártyák: 42dbAngol:A Dance with Dragons is the first expansion for A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition). This exciting new scenario recasts the intrigues of the game in the time frame...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 180 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 6
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • A Game of Thrones: The Board Game (Second Edition) – A Feast for Crows társasjáték Kiegészítő

  Tartalma 5 Rules cards 7 Arryn House cards 4 A Feast for Crows Scenario Setup cards (1 for each House) 10 A Feast for Crows Westeros Deck I cards 28 Objective cards 4 Special Objective cards Figyelem : a különböző nyomtatási technológiák miatt a PoD kiegészítők megjelenése kicsit eltérhet az alapjáték lapjaitól, de ez a játékélményt nem befolyásolja.

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 4
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5
 • Trónok Harca társasjáték - A sárkányok anyja társasjáték Kiegészítő

  A Sárkányok Anyja a hatalmas Targaryen-házzal bővíti a Trónok harca társasjátékot. Ennek az egykor büszke családnak, amit félelmetes sárkányaik segítenek, minden rendelkezésükre álló fegyvert be kell vetniük, hogy átverekedjék magukat a Keskenytengeren, és hatalomra kerüljenek. Akár ravasz politikai manőverekkel, akár tűzzel-vassal teszik, addig nem...

  • Játékidő: 240 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 240 perc
  • Max. játékosszám: 8
  • Min. játékosszám: 3
  • Ajánlott játékosszám: 6
  • Max. ajánlott játékosszám: 8
  • Min. ajánlott játékosszám: 5
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 4/5

  Trónok Harca társasjáték - A sárkányok anyja társasjáték Kiegészítő 11890 Ft-tól! - 14 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 - 4 óra
 • Játékosok:  3 - 6
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Christian T. Petersen
 • Illusztrátor:  Tomasz Jedruszek, Henning Ludvigsen
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Heidelberger Spieleverlag, Edge Entertainment, Stratelibri, Galakta, Giochi Uniti, Delta Vision Publishing, Korea Boardgames co., Ltd., Game Harbor, Galápagos Jogos, Hobby World, Gordion Games, Fantasmagoria, ADC Blackfire Entertainment, Monkey Time, cutia.ro, Siam Board Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, héber, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, török, bolgár, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • Bulgarian edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: bolgár
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 2 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
 • Hebrew edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: héber
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.6 cm
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: német
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
 • Italian second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Romanian edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: román
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian second edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: kínai
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.6 cm
 • Game Harbor Traditional Chinese edition
  • Nyelv: kínai
 • Italian edition
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Turkish edition
  • Nyelv: török

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Trónok harca (2. kiadás) társasjátékhoz