Chasing Eden (fan expansion for T.I.M.E Stories)
Videó beküldése

Chasing Eden (fan expansion for T.I.M.E Stories) társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2016
Értékelem!

Ez a játék a T.I.M.E Stories kiegészítője.

A Chasing Eden (fan expansion for T.I.M.E Stories) egy közepesen összetett kiegészítő a T.I.M.E Stories társasjátékhoz, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben és 2016-ban több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól...

A Chasing Eden (fan expansion for T.I.M.E Stories) egy közepesen összetett kiegészítő a T.I.M.E Stories társasjátékhoz, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben és 2016-ban több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a történetmesélés, a memória, a kockadobás és az idő követés mechanizmusokra.

Kategória: Felfedező, Kiegészítő, Rajongói kiegészítő
Mechanizmus: Kooperatív, Történetmesélés, Memória, Kockadobás, Idő követés

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Chasing Eden (fan expansion for T.I.M.E Stories) társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletek

Jelenleg egyik üzletben sem kapható a játék! Állíts be egy árufigyelést, hogy értesülj, amikor újra kapható lesz a boltokban!

Kommentek

Kommentek

 • asztalbetyár

  2020-02-08 00:29:30

  Szájbörpánk

  A Time Stories végigjátszása után hirtelen felindulásból kutatni kezdtük az elérhető kiegészítőket és maga a BGG hatalmas segítséget nyújt, hogy bárki szeme-szája ingere szerint leljen olyan idősíkot/világot, amibe szívesen vissza/elutazna. Na, ezért zseniális az alapdoboz és az alapötlet.

  Nyilván nem lehet úgy regélni a kiegészítőről, hogy az alapot ne említenénk. Valós újdonság volt ez a javából megjelenésekor, szerepjáték is meg nem is, valami több, átfogóbb. Számunkra az első volt kategóriájában, azonnal beleszerettünk. Még annak ellenére is ezt kell mondjam, hogy köztudottan ki nem állhatom a dobókockát. Egyszerűen magával ragadott a keret és még saját storyn való filózgatásra is sarkallt.

  Rengeteg fan made kiegészítő is elérhető és letölthető, elkészíthető, higyjétek el, mire elkészülnek a kártyák (nyilván érdemes hordozóra felvenni őket, jó lehet egy öntapadós papírra való nyomás első lépésnek, aztán mehet a házasítás) elfelejtitek, hogy mi volt rajtuk. Magam a Searching:Eden-t készítettem el, erről írok most.

  Tavasz előtt tél

  Mielőtt Eden, egy kis husky, azaz megvásároltuk az Endurance kiegészítőt: ez az északi sarki expedíciós téma nagyon felcsigázott minket. Mi jut az ember eszébe: volt az a horror az HBO-n nemrégiben (nem néztük, de hát micsoda misztikum és borzongás rejtőzhet a témában), aztán a The Thing is valami hasonló környezetben játszódik, romantikus ez a hajózás téma, biztos majd megyünk ide-oda, hát ez csak jó lehet, nem?

  Megvettük hát a játékot, de sajnos a shelf of shame-en pihent jóideig, 2019 karácsonykor sikerült végre kibontani... És egyből végigjátszani. Igen, nos ha kiegészítőt szeretnénk, akkor nem ez a legjobb, ami elérhető, szóval higyjétek el a BGG értékelést. Légterelőzni nem akarok, megtettem a játék tarsasjatek.com-os oldalán, szóval szigorún végigjátszás után, ha valaki összehasonlítaná velem a vélemyényét... nosza rajta ;)

  Röviden, azoknak ajánlom, akik:

  • Nem várnak nagy durranást egy-egy résztől, egyszerűen imádják a Time Stories-t
  • Van malamutjuk, vagy husky-juk
  • Arkham Horror rajongók
  • Szeretik a telet, vagy hiányzik nekik a hó

  Édenkert vagy...?

  Most már akkor tényleg a kiegészítő. Előszor is ez egy PNP (print and play), azaz amolyan csináld magad verzió. Ahogy említettem, tényleg nem kell félni, hogy nem tudjuk majd elfelejteni, amit esetleg fél szemmel megpillantunk a kártyákon, ha otthon magunk készítjük a példányunkat, akár öntapadós papírra nyomtatva és utána 270 grammos kartonra ragasztva, vagy simán ragasztózva valami cyberpunk színű kencével például.Kiadhatjuk persze valamilyen társasjáték-elem készítést is vállaló hazai nyomtatóboltnak, nagyobb nyomda azért biztosan drágább volna. Társasjáték FB csoportban könnyen lelünk is alanyokat ehhez.

  Chasing Eden egy remek, sajátos témájú kiegészítője a Time Stories társasjátéknak. A BGG oldalon ennyi olvasható róla, hogy a Béke és az Idő Ügynökség megalapítása előtt még más idők jártak a világban. A hatalmat markában tartó kormányzati hatalom harcolt szívós, túlélésért küzdő törvényen kívüliek és bűnözők ellen. A törvény feddhetetlen volt, az utcákon hemzsegtek a zsaruk.

  Elsőre izgalmas, talán az Emlékmás (nem a Schwarzis eredetire gondolok, bár hát ki tudja) juthat eszünkbe, száguldó (levegőben) rendőrautókról, de ott a Különvélemény is, Az ötödik elem, a cyberpunk vonalon pedig ezernyi alterníta és alkotás (Szárnyas fejvadász stb.). Ha más nem, a grafika tényleg első osztályú, nyilván nem homogén, egy ilyen fan made verzió esetén, de jól egymáshoz passzoló stílusokat találtak a kártyákhoz mind helyszínek és karakterek terén a cyberpunk égisze alatt.

  Mire számítsunk - spoiler nélkül:

  • cyberpunk, az amolyan városi, neonszennyezett, talán esős, ködös
  • tömött utcák, túlnépesedés, biztosan lesz valami tömegben megbúvó... akármi
  • hightech cuccok, fegyverek
  • valami labor! igen! tuti lesz laboratórium...
  • és hát zsaruk, hisz írták

  Ilyen előzetes elvárásokkal ugrottunk neki és bár most nem lövöm le (értitek...) a poént, de remek döntés volt elkészíteni, csak ajánlani tudom, ha egy történetében és küllemében is remek kiegészítőt szeretnétek, gyakorlatilag fillérekből.

A T.I.M.E Stories társasjáték és kiegészítői (54)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Will Richards
 • Kiadók:  (Web published)
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • First edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: angol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Chasing Eden (fan expansion for T.I.M.E Stories) társasjátékhoz