A vörös katedrális
A vörös katedrális
Videó beküldése

A vörös katedrális társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A vörös katedrális egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockadobás, a terület befolyásolás/irányítás, a...

A vörös katedrális egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A játékot 2020-ban jelölték a Golden Geek Awards díjára Medium Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kockadobás, a terület befolyásolás/irányítás, a rondel, a solitaire és a vic-04 victory points as a resource mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Rettegett Iván orosz cár, hogy megünnepelje hadjáratának minden győztes csatáját, 9 templom megépítését rendelte el, ami végül egyetlen épületegyüttesként született meg, és ma Boldog Vazul székesegyházként ismeri a világ. A Vörös katedrális társasjátékban az építészek vezetőinek egyikeként kell versenybe szállnod a többi riválisoddal, hogy te építs meg lehetőleg minél többet a katedrálisból és ezáltal szerezz örökké tartó hírnevet magadnak. Készen állsz a kihívásra?

A Vörös katedrális egy 1-4 fővel játszható, átlagosan játékosonként 30-40 perc játékidővel rendelkező stratégiai játék, amit akár már 10 éves kortól lehet játszani.

A játék során minden játékos egy-egy építészcsapatot reprezentál, akik a Boldog Vazul székesegyház építkezésében versengenek egymással. Minden játékos a körében egyet hajthat végre a fő akciók közül, ez lehet a katedrális egy részének lefoglalása, a lefoglalt rész építése, vagy építőanyagok begyűjtése. A másodlagos akciók közül azonban bármelyiket végrehajthatják, ezzel ugyan csökken a presztízsük, de cserébe rubelhez vagy több nyersanyaghoz juthatnak. A játék pedig innentől nem bonyolult. Gyűjtögetni és építgetni kell, amíg valakinek sikerül megépítenie a hatodik katedrális részletét is. Ekkor egy pontozási fázis következik, és aki a legtöbb presztízzsel rendelkezik, az a cár kegyeiben részesülve diadalmasan kerül ki az építészek versenyéből.

Tedd próbára magad, és légy részese a Boldog Vazul székesegyház építésének a Vörös katedrális társasjátékban!

A doboz tartalma: 24 zsászló (játékosonként 6 darab) - 4 pontjelölő (játékosonként 1 db) - 20 fa - 20 tégla - 20 kő - 15 arany - 10 zöld drágakő - 10 lila drágakő - 1 piactábla - 4 műhelytábla - 8 erőforráslapka - 28 műhelylapka - 16 díszítés - 40 rubel - 66 kártya - 5 dobókocka

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 21% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 000 Ft-tól
 • 30 ajánlat

Kategória: Kockajáték, Közgazdaság
Mechanizmus: Kockadobás, Terület befolyásolás/irányítás, Rondel, Solitaire, VIC-04 Victory Points as a Resource, Játék végi bónuszok, Contracts

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

A vörös katedrális társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A vörös katedrálisCsiker, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan, kihasználatlanság miatt eladó.

0 érdeklődő


A vörös katedrálisgbubu13, Budapest, XIV.

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XIV.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem nagyon jött be nekünk. :)

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A vörös katedrális társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Medium Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2020

Kommentek

Kommentek

 • gazsif

  2024-04-27 09:27:28

  A korábbi játszmákban folyamatosan azt éreztem, hogy csak sodródom és nem tudom igazán befolyásolni az eredményt. A legutóbbi (2 személyes) játékot viszont teljesen új alapokra helyeztem, ezáltal nem csak fogást találtam a játékon, de úgy érzem törést is benne. A leírtak hatással lehetnek a további játékélményedre, ne olvasd tovább, ha nem szeretnéd megtudni a részleteket!
  Az új megközelítés alapja, hogy reaktív stratégiát kell alkalmazni elsősorban a foglalás terén. Miért? Azért, mert az alapok megépítése (egyetlen kártya kivételével) 4, míg a felsőbb részek túlnyomó többsége 3 vagy 2 nyersanyagba kerül. Az előbbinél tehát legalább két szállítás akcióra lesz szükség a megépítéshez, az utóbbinál azonban elég lesz egy is. Így a megépítés elsőségért folytatott versenyben az elsőként foglaló játékos lesz hátrányban. Nem kompenzál az alapok magasabb elismeréspont értéke sem, mert a felsőbb részek korábbi megépítésekor, az alapot foglaló játékos pontlevonásban részesül. Ráadásul a raktárkészlet terén is rugalmasabb lesz az, akinek nem kell annyi nyeranyagot tárolnia. Több marad a díszítésre, ami főleg a játék korábbi szakaszában kiemelt jelentőségű.
  Mit kell hát tenni? A második sorban lévő kátyák nyersanyagait kell gyűjteni, figyelve arra, hogy az ellenfél melyik alappal fog indítani. Ha az alap foglalása megtörtént, akkor rögtön foglalni kell a felette lévő részt és mielőbb megépíteni azt, majd díszíteni, amit csak lehet. Ha beletik a raktár, akkor az erőforrások közül a pénz és az elismeréspontok gyűjtésére kell fókuszálni. A befolyáskártyák széles lehetőséget biztosítanak a különböző konverziókra, így mindig van némi mozgástér.
  Mi történik, ha mindenki ezt a startégiát alkalmazza? A pénz előbb-utóbb kiürül a készletből, a pontozósávon körbe-körbe haladunk, az alap megépítésvel mindenki a másikra vár, a játék egyszerűen befullad.
  Segítsetek, hol hibás a gondolatmenetem, vagy milyen hatásos stragégiát lehet a fentiek ellen alkalmazni.

 • balazspeter6

  2024-04-05 08:51:25

  Köszi, ennek fényében meg is rendeltem :)

 • laptopzsol

  2024-04-04 18:24:24

  Simán meg fér egymás mellett. Mivel egészen mást kell csinálni, azon kívül, hogy mindegyikben kockát használsz, semmi hasonlóság. Nálam is elfér. A kastély jóval szűkebb, ezért kicsit jobban bejön. De imádom mind a kettőt.

 • balazspeter6

  2024-04-04 17:21:01

  White Castle mellett mennyire fér meg? Gondolok itt arra, hogy ha nagyon hasonló a kettő, van-e értelme beszerezni a white castle mellé, vagy ha az megvan, ez már nem szükséges annyira a kollekcióba.

 • laptopzsol

  2024-03-26 19:28:40

  Nálunk nagy kedvenc, már sok partink van benne. Nem lehet meg unni. Azt hiszem én 5000-et csengettem érte, nagyon meg érte. Van hozzá kieg is, de az nem jelent meg magyarul. Nekem sincs meg, de egy ismerősömnek igen. Meg kellene szerezni azt is.

 • coldnuit

  2024-03-26 12:06:54

  (előző komment folytatása!)

  • Építkezés előtt a katedrális részleteit le kell foglalni. Először is ráhelyez a játékos a kártyára egy saját színű zászlót, és innentől kezdve ezt csak ő építheti fel. Ez a zászló a saját tábláról kerül le, ami felfed egy újabb férőhelyet a tárolóban, tehát ez ilyen formán bővíthető. Továbbá megszerez egy műhely fejlesztés lapkát a lefoglalt kártyáról, amit azonnal lehetősége van a műhelyébe beépíteni. Ezért azonban fizetni kell, és ha valaki nem akar, vagy nem tud, akkor lefordítva kell a műhelybe lehelyezni, ezzel blokkolva egy bónuszlehetőséget. Tehát érdemes olyankor lefoglalni kártyát, amikor tudunk ezért a fejlesztésért fizetni.
  • Minden játékos 6 zászlóval rendelkezik, és a célja, hogy lefoglaljon és felépítsen 6 részletet. Ha valaki ezt befejezi, akkor kiváltja a játék végét. Tehát fixen azt kell megépíteni, amit lefoglaltunk, nem lehet ész nélkül mindent lefoglalni!

  • Játék közben, és a végén is gyűjtünk pontokat. 2 féle pont létezik, de mindkettőt egy sávon kell jelölni. A hírnév külön, a sáv alján van feltűntetve, és nagyobb léptekben halad, mint a sima pontsáv. A pontozósáv elején még 3-4 pontonként van egy-egy hírnév jelölés, később már csak 2, majd 1 pontonként.

  • A katedrális pontozása játék végén oszloponként történik, az kap több pontot az adott oszlopért, akinek több saját színű jelölője van ott: beleértve a zászlókat, és a külön megépíthető dekorációkat. Itt tehát egy kis area majority jelenik meg.

  Tudom, már így is regényt írtam, de csomó kisebb részletet még így sem említettem meg. Kifejezetten euró jellegű játékról beszélünk, és bizony jócskán előre kell tervezni, akár több fordulóra is. De újratervezésre is számítani kell, a többi játékos több ponton is bele tud rondítani a terveinkbe. Szerintem fantasztikus az egyensúly a játék részletei között, hogy mit milyen sorrendben kell, és érdemes csinálni.

  Egy szó mint száz, ez egy igazi kisdobozos euró csoda, és ha valakinek ez fekszik, akkor ne hagyja, hogy a külső elriassza.

 • coldnuit

  2024-03-26 12:05:00

  Most, hogy 4e Ft-ért vesztegetik A Vörös Katedrálist, gondoltam írok róla egy hosszabb véleményt, mert nem akarom elhinni, hogy senkinek nem kell ez a játék. Talán a téma, talán a doboz/grafika taszít sokakat, amivel egyébként egyet tudok érteni, nekem sem tetszik. De Devir a kedvenc kiadóm, remek játékokat adnak ki kis dobozokban, jó minőségben és nagyon korrekt áron, ezért adtam neki egy esélyt.

  Számomra ez a játék óriási pozitív csalódást okozott. Fantasztikusan felépített játék, nagyon gördülékeny a játékmenet, és logikusan épülnek egymásra a mechanikák, a teendők. De nem lesz ettől lineáris, nem egy út vezet a győzelemhez, és garantáltan nem fogod minden játékban ugyan azt csinálni.

  • A katedrálist együtt építik a játékosok, részletekben. A részleteket kártyák képviselik, amik sorokba és oszlopokba vannak elrendezve. Ezeknek az elrendezésére több opciót is kínál a játék, ezzel hozzájárulva a változatossághoz.

  • A nyersanyaggyűjtés egy rondellen történik. A rondell szeletekre van felosztva, mindegyikhez különböző bónusz van hozzárendelve. A szeletek közt kell lépkedni a kockákkal, majd begyűjteni a bónuszt arról a mezőről, ahol megáll a mozgásban. Van egy érdekes kis mechanizmus a rondellen, mégpedig az, hogy minden szeleten 3 kockának van hely. Kifejezetten előnyös olyan szeletre mozgatni kockát, ahol már van másik is, mert ezek szorzókat jelentenek a begyűjthető bónuszokhoz. Ezeket a lehetőségeket érdemes keresni, kihasználni. A kockák egyébként annyit mozognak, amennyi az aktuális értékük, de begyűjtés után ezekkel dobni kell, tehát folyamatosan változnak majd.

  • A rondell negyedekre is fel van osztva, ezekhez egy-egy kártya van rendelve. Ha az adott negyedben lévő szeletet használjuk begyűjtésre, akkor a kártyán feltűntetett bónusz akció/cserelehetőség is kihasználható.

  • A nyersanyagokat saját műhelyben egy tárolóban kell elhelyezni, aminek szigorúan limitált a férőhelye, de a játék során bővíthető.

 • laptopzsol

  2023-09-05 06:55:03

  Ez szintén egy olyan játék volt, amiben az előítélet miatt eddig nem játszottam. Mert nem szép. Hiba volt, ez egy nagyon jó játék.

  Szóval egy katedrálist építesz többed magad. Ami több lapból áll magasságban és szélességben. Lentről felfelé lehet jelölni te melyik részét szeretnéd anyag gyűjtés után. Aki feledted jelölt, előbb építi meg mint te a játék pont vesztéssel bűntett. Plusz az adott sor pl 5 lap magas és neked 3 lapod van ott meg építve tied a több pont, de lehet plusz ajtót vagy ablakot rárakni bárki építményére, ami többlet pont és ha kevesebb is az általad épített színt, viheted a sort. A szívás még az ha sikerülne meg szerezni egy alacsonyabb sort ami csak három lapka, de az egyiket nem sikerül meg építeni mert nem lesz anyagod, akkor bukta az egész sor. Figyelni és tervezni kell végig, de a kockák miatt van benne szerencse is. Bár nem sok, mert te választod melyik kockát hova teszed. Elég jól pörög, három főnél is kevés a holt idő. A kocka mechanizmus zseniális. Összességében nagyon jó játék. A Reflexshopban most féláron, nagyon meg éri. Én meg rendeltem.

 • gazsif

  2023-05-20 09:08:24

  A féláras akciót én sem tudtam kihagyni, és egyáltalán nem bántam meg. A szabályleírás bár elsőre kicsit hosszúnak tűnik nagy jól érthető, részben a benne található sok példának köszönhetően. Végeredményben könnyen tanulható, amiben sokat segítenek az itt-ott elhelyezett ábrák/jelölések. Több apró részletre is kell figyelni, ami miatt csak néhány játék után lesz komfortos az egész, de ha ez megvan, akkor jól halad, nincs sok holtidő, nincs késztetés az emberben hogy túlgondolja a lépéseit, ennek ellenére mégis van lehetőség ügyeskedni, taktikázni. A teljes játékidő éppen jó, nem válik unalmassá és nincsen 'még azért építkeztem volna' érzés. Az eleje kicsit nehezen indul be, de a vége hamar lepörög. A lépéslehetőségek változatosak, mindig lehet valamit csinálni ezért nem igazán tudunk beszorulni. Ha például nincs lehetőség egy nyersanyag közvetlen beszerzésére, akkor (kártyától függően) lehet vásárolni/mást becserélni, vagy műhelylapkán keresztül hozzájutni, végső esetben kockákat újradobni.
  Az alkatrészekkel kapcsolatban vegyesek az érzéseim. A doboz grafikája nem túl szép (szubjektív), a piactábla mintha szín/nyomtatási hibás lenne (a hajlatoknál érdekes a színárnyalat változás és a nagy kör belső szélén is minta elcsúszott volna valami, de több képet megnézve mindenhol ilyen), a fából készült aranyrög nem igazán kelt aranyrög benyomást (talán műanyagból szerencsésebb lett volna készíteni), a dobókockákon néhány pötty festése hiányos, a festett dolgok színei pedig úgy általában nem túl élénkek. Viszont jó, sőt kiemelkedő a piactábla vastag anyaga, strapabíró felülete, a drágakövek minősége (tartottam kicsit a műanyag alkatrészektől), a műhelylapkák/rubelek kidolgozása és egyedisége (nem csupán szögletes és kerek, hanem apró bemetszésekkel tarkított), a kartonlapkák pedig összességében vastagok és jó fogásúak.
  A doboz kicsi és telítettsége példás (bárcsak minden játék ilyen jó helykihasználású lenne).

  @dseres001: A dobókockák minden lépés után változnak az adott mezőn.

 • Kooczka

  2023-04-29 15:27:06

  Nagyon köszönöm! :)

  Tényleg elég komoly előnynek tűnt, ezért is bizonytalanodtam el, hogy vajon lehetséges-e így csinálni.

 • Syranos

  2023-04-29 14:41:05

  Szia!

  Próbálok válaszolni a kérdésekre, remélem jól látom én is a szabályokat:

  1. A beszállítással autómatikusan felépülnek a katedrális részletek, tehát akár 3 anyag beszállítással 3 katedrális részletet is fel tudtok építeni.

  2. A céhhel is teljesitheted a katedrális részletet. Tehát ott is megépül, ha az egy elemmel pont kész lenne a katedrális részlet.

  Igazából ezekkel a lépésekkel tudsz lépés előnyt generálni, amivel előnyt tudsz kovácsolni.

 • Kooczka

  2023-04-29 12:09:10

  Sziasztok!

  Két kérdés merült fel játék közben:

  1. Ha az én körömben a leszállítható max. 3 építőanyaggal két katedrálisrészletet is be tudok fejezni - mivel az építőanyagok szétoszthatók több felé is -, akkor mindkettőt megépíthetem azonnal, vagy csak az egyiket, a másikat pedig csak ha legközelebb rám kerül a sor (akkor már „instant”, mert a szükséges anyagok már rajta vannak)?

  2. A körömben a kockával lépés akciót választottam, és felvettem az ezért nekem járó dolgokat - ezzel teljesítettem a választható egy akciót. Ehhez még felhasználom a területhez tartozó céhkártya kínálta lehetőséget, hogy 1 rubelért 1 építőanyagot leszállítsak az általam foglalt katedrális részletre. Kérdés: Ha ilyenkor teljesül az építési feltétel, akkor azonnal megépíthetem az adott részletet (ez ugye alapból egy másik akció lenne...), vagy majd csak a következő alkalommal, ha rám kerül a sor?

  A szabályban nincs kiemelve, hogy egy akció keretében hány részletet építhetek meg, csak annyi, hogy a részlet akkor tekinthető megépültnek, ha összegyűlt rajta a szükséges nyersanyag. A 2. kérdéshez kapcsolva: ha rákerült az összes nyersanyag, akkor automatikusan megépül a részlet? (Ez befolyásolhatja még azt is, hogy mikor válik elérhetővé a játékosok számára, hogy az adott épületrészletre díszítést helyezzenek.)

  Huh, lehet, hogy kicsit túlbonyolítottam, de hátha mégis érthető azért. Előre is köszönöm a segítséget!

 • dseres001

  2023-04-25 21:42:55

  Megvettem, mert akciós volt. Gondoltam, ha nem jön be, akkor is el tudnom adni. Hát bejött. 😁

  Sokminden miatt lehet kedvelni:

  • szép játéktábla, igényes alkatrészek,
  • kis doboz jól telepakolva,
  • közepes mennyiségű szabállyal nagy mélység,
  • a véletlen szerepe majdnem nulla.

  Ami megosztó lehet az a témája. Ami számomra negatívum, a doboz külseje.

  Sokminden miatt egyedi, hasonlóval még nem találkoztam. Egyszerre orosz és keresztény a téma. A győzelmi pontokat az orosz címerben lévő kétfejű sas jelképezi, de lehet kisebb lépésekben is gyűjtögetni a pontokat kereszttel.

  A véletlen csak egyféleképpen befolyásolja a játékot: ha elköltünk egy hírnév pontot, hogy újradobhassunk 1-3 kockát. A kockák ezen kívül nem fordulnak, a piacteret vezérlik.

  A tervezők bátrak voltak, hogy ehhez a témához nyúltak, mellyel sikerült egy jó agyserkentő játékot alkotni.

 • Syranos

  2023-03-19 11:50:28

  Nagy játék kis dobozban! Győri Zoltán után szabadon... Ez a mondat tényleg fedi ezt a játékot. Zoli ajánlásával vettem meg anno és már kb. 10 játék után szívesen is írok róla egy kis beszámolót.

  A játék euro típusú, tehát pontokat kell gyűjtenünk a végső győzelemhez. Retteget Iván orosz cár katedrálisát kell közösen felépítenünk nyersanyagok szerzésével, kereskedésével és megfelelő stratégiai lépések meghozatalával. A közös építkezés azonban versenyt alakít ki, mert nem a közös felépítés a cél, hanem a minél több felépített katedrális részlet egyéni felépítése.

  A játék kinézete hangulatos, a tokenek igényesek, jó minőségűek. Használ fa, műanyag, papirkarton jelzőket egyaránt. A főtábla folyamatosan mutatja a már megszerzett pontokat a játék során. Sok játékban csak a játék végén szembesülünk, hogy mennyi lett az annyi. A központi tábla piacterén a kockák szabálynak megfelelő rakosgatásával jutunk erőforásokhoz, és szintén a táblán elhelyezkedő céhek által adott lehetőségeket is kihasználjuk. A saját műhelyünkben gyűjtjük az erőforrásokat és onnan építjük be a közös katedrálisba ezzel is növelve a befolyásunkat.

  Amint már mondtam a játék közben gyűjtött pontok és a felépített és díszített katedrális részletek által adott pontok adják a végső győzelemhez szükséges hírnévpontokat.

  A játék végtelen újrajátszhatóságát a mindig más és más katedrálisok felépítése, a piactér folyamatos változása a kerskedő céhek random kiosztása adja.

  Egyetlen hibácskát látok az alapjátékban, az pedig a Klérusok céhe. Sajnos a klérusok szinte használhatatlanok. DE!! Adtak hozzá ki promokártyákat a Tolvajok céhe személyében és így a cserével izgalmassá válik ez a szektor is. A promo lapokat tehát érdemes beszerezni, de végül is a klérusokkal is játszahtó a játék.

  Összegezve tényleg egy nagyon jó és izgalmas, stratégikus játék. Ami még figyelemre méltó, hogy az ára nagyon baráti, ennnyiért kötelező megvenni. 😀

 • hadhaz.sandor

  2023-03-02 23:02:15

  A vörös katedrális egy korrekt euró, ami ár-érték arányban remek. Erőforrás management rondellel, közös építkezés és egy kis area majority a fő mechanikák.

  A kombózás része kifejezetten tetszik, de hibái is akadnak bőven. Témátlan és száraz. Azt hittem elviszi a hátán a szép katedrális építése, de igazából bármi mást is építhetnénk helyette. A rondell mechanika kifejezetten száraz és fejszámolásigényes. Nem a rengeteg döntési lehetőség miatt AP esélyes a játék, hanem azért mert végig kell számolnod a sok lehetőséget, fejben tartani, majd utána dönteni. Ezt ráadásul előre sem tudod kiszámolni, hisz minden játékos után változik a táblaállás. A lépegetés során hiába van ott a segédlet, mindig elfelejtettük valamelyik extra akciót vagy épp az újradobást megcsinálni. Az újradobás egyébként hiányzik is a segédletről...

 • hamu80

  2023-02-09 16:34:45

  Atyaég mennyire taszított ez a játék. Megint egy építészes száraz euro némi dobokockával (minek, amikor annyi jó dobókockás euró van már a piacon???). És már a szabályok átolvasása közben elfogott az érzés, hogy ez valami egészen kiváló és új dolog lesz. Robby mindent kiválóan leírt. Én még méltatnám a játékosok közötti fantasztikus interakciót és a vele járó dilemmát. Melyik kockát mozgassam? Ha mozgatom, nem teszek -e jót valamelyik ellenféllel? Foglaljak be egy épületszekciót gyorsan? Építsem fel egy másikat? De az ellenfél már készül, hogy lerakjon egy odaillő díszt, és akkor ő lesz többségben abban a toronyban. Építsem be az épületszekciót az ellenfél félkész épületrésze felett rávonva a cár haragját, ami némi büntivel jár? Szerintem egy társasnak ilyennek kellene lennie.

 • g3o

  2023-01-28 11:36:20

  https://boardgamegeek.com/file/download_redirect/8e9634a5913e70095f13dcbf27f868e70515b6d5f7fc7cc8/The_Red_Cathedral_j%C3%A1t%C3%A9kszab%C3%A1ly.pdf

 • Robby

  2022-11-14 23:10:08

  A TJÜ-n sikerült beszerezni ezt a játékot, akciós volt és tetszett a doboza, így nem tudtam otthagyni. Eddig nem is láttam sehol, a doboz alapján döntöttem. Kipróbáltuk és nagyon tetszett mindenkinek. Ez egy baromi egyszerű, logikusan felépített euro játék, amihez van történet, kis doboz teli alkatrésszel (szinteTiny Epic...). Közösen építünk egy katedrálist, de egymással versengve. A szabályok baromi egyszerűek, szinte percek alatt meg lehet tanulni. Így akár kezdőknek is tudom ajánlani illetve családi játékként is megállja a helyét. Szóval van 3 akció ami a foglalás, építés, beszerzés. A foglalásnál rátesszük a zászlónkat egy katedrális részre, amit meg szeretnénk építeni. Az építésnél max 3 nyersanyagot tudunk leszállítani a lefoglalt épületrészre. A beszerzésnél a piacon mozgatunk egy kockát az értékének megfelelően és ahova érkezik, ott begyűjtjük az ott levő nyersanyag(ok)at. Gyakorlatilag ennyi a játék, de ezen azért picit csavarva van, főleg a begyűjtés, ott lehet igazán pár kombót összehozni. Ennek ellenére egy baromi jó, izgalmas és nem több órás játékot lehet összehozni. Azért az A-P itt is jelen lehet főleg a piacozásnál, amíg kiszámolja a játékos, hogy melyik kockával éri meg neki a legjobban lépni. De bárkinek tudom ájánlani, mert olcsó, szuper, pörgős, egyszerű játék szinte nulla szerencse faktorral. Mégis gondolkodtató, nagyon át kell gondolni a lépéseket. Egyszerűen zseniális játék és az újrajátszhatósága is megvan, mert nagyon sok dologgal lehet kombinálni a játékelemeket (más kereskedő lapkák, két oldalas játéktábla, más katedrális tervrajzok...).

 • viharlampa

  2021-12-03 14:14:33

  Nagyon köszi. 😃

 • soetigabor

  2021-12-03 11:33:21

  BGG-n van. :)

 • viharlampa

  2021-12-03 08:14:45

  Tud esetleg valaki letölthető magyar játékszabályt?
  Köszönöm.

 • ronaiheni

  2021-11-28 07:31:28

  Nemrég sikerült megszereznünk. Nagyon vártam milyen a játék. Picike dobozban rengeteg alkatrész. Nagyon szép a központi tábla grafikája. A kártyák szép grafikával és jól érthető ikonokkal. Picit talán lehetnének a kártyák nagyobbak, de így is jól látható. A sok alkatrész szétválogatása után kezdődhet is a játék. Nagyon egyszerű a játékmenet gyorsan megérthető . Nagyon gyorsan beindul a gyűjtögetés bár a pénz nem sok végig elegendőnek bizonyult , főleg ha jó kis kombókat lehet beindítani a megszerzett lapkákkal. Nekünk tetszett, nem egy agyégető darab . Eurós játékokoz képest egyszerübb és kifejezetten ajánlható kezdőknek is .

 • braunz

  2021-11-09 14:14:06

  Érdekesnek tartom, hogy ennél a magyar nyelven írt játéknál még mindig nincs értékelés. Egy játék után írom a tapasztalataimat. Szerintem nagyon jó kis játék ez, amennyi tematika kell hozzá, az megvan. A saját kis tábláinknak van kezdő és haladó oldala is. Az újrajátszhatóság nagy. Három helyen is játszunk, hiszen a táblánk, a központi tábla és az építési terület is folyamatosan játékban van. A végső pontozásnál lehet csak tudni ki nyert, itt is bizonyos esetekben van lehetőség előrébb lépni a pontsávon játék közben, de a játék vége előtti állapotot a különböző végső összeszámolási pontok simán átlépik. Nem annyira pontsaláta, legalábbis két főnél biztosan nem, a pontozósáv 40-ig számol, utána a saját kis jelölő fordítható meg, de itt nem lesznek 80-100 pontok az biztos. Érdekes, hogy együtt építünk valamit, de a magunk hasznára. Szerintem ár-érték arányban egy kíváló játék és a BGG értékelése is tükrözi a játék érdekességét, színvonalát.

Az A vörös katedrális társasjáték és kiegészítői (3)

 • The Red Cathedral: Promo 1 – The Thieves' Guild társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • The Red Cathedral: Contractors társasjáték Kiegészítő

  The construction of St. Basil’s Cathedral is going at a steady pace. The moment has arrived to seek out the best specialists of each guild and to apply their skills and knowledge to turn this monument into something that will even surprise the Tsar himself. It’s necessary to send contractors to the far reaches of Russia to be able to stand out from the...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  The Red Cathedral: Contractors társasjáték Kiegészítő 9490 Ft-tól! - 3 üzlet árulja ezt a játékot!

 • The Red Cathedral: Contractors – Promo 2 társasjáték Kiegészítő

  These 4 special new Workshop tiles allow you to perform more powerful actions every time you visit the Market. During setup, starting with the last player and finishing with the first, each player chooses 1 of these tiles. If there are any extra tiles, they are returned to the bag. During the game, instead of placing the tile you obtain normally when...

  • Játékidő: 80 perc
  • Min. játékidő: 80 perc
  • Max. játékidő: 80 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Israel Cendrero, Sheila Santos
 • Illusztrátor:  Pedro Soto, Chema Román
 • Kiadók:  KOSMOS, 999 Games, Devir, Portal Games, IELLO, Sugorokuya, GaGa Games, Banana Games, Reflexshop Kft, Hobby Game Mall (하비게임몰), BoardBros
 • Elérhető nyelvek:  katalán, cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Multilingual first edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 17.8 cm x 22.9 cm x 5.1 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 18 cm x 22.9 cm x 5.2 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 23 cm x 18 cm x 5 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 17.9 cm x 23 cm x 5 cm
 • Multilingual second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: katalán
  • Méretek: 18 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 1 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Súly: 0.8 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 18 cm x 23 cm x 5 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 5.1 cm
  • Súly: 1.2 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A vörös katedrális társasjátékhoz