Macskák szigete
Macskák szigete
Macskák szigete
Macskák szigete
Videó beküldése

Macskák szigete társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Macskák szigete egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés...

A Macskák szigete egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1 - 1.5 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2019-ben (BGG), illetve ebben az évben több, összesen 2 másik jelölést is kapott. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a minták és a solitaire mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Legendák szólnak egy csodálatos szigetről, ahol egy ősi, bölcs, vad és játékos macskafaj telepedett le. Felderítők rájöttek, hogy a legendák igazak...

A Macskák szigete társasjáték egy kompetitív, cicalehelyezős kártyajáték, amelyben az a feladat vár, hogy a szigeten élő cicák közül minél többet megments!

A játékban Szélvégről érkeztetek, hogy megmentsétek a sziget macskáit, mielőtt a gonosz Lord Vesh odaér és elpusztítja őket, a szigetet, valamint az egész világot. Mindegyik cicának van családja, feladatod pedig az, hogy míg csónakod segítségével mindenkit kimenekítesz a szigetről, a cicacsaládokat is együtt kell tartanod. Emellett pedig a különböző erőforrásaid okos használatára és csoportosítására is figyelned kell, miközben:

 • Felfedezed a szigetet (kártyahúzással)
 • Kimenekíted a cicákat
 • Kincsekre lelsz
 • Barátkozol Oshax-szal
 • Ősi feladványokat oldasz meg

Az a játékos lesz a győztes, aki öt kor után a legtöbb ponttal rendelkezik.

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 14% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 14 700 Ft-tól
 • 46 ajánlat

Kategória: Tenger, Fantasy, Rejtvény / Kirakós, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Minták, Solitaire, TRN-02 Stat Turn Order, ECO-05 Income, Négyszög-rács, SET-03 Grid Coverage, Draftolás, Hidden Victory Points

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Fantasy

Mágia, kard, harc, lovagok, papok és minden, ami egy jó fantasy-hez tartozik!

Macskák szigete társasjáték vásárlása, árak és üzletek

Partnerek ajánlatai

Macskák szigete társasjátékmagyar

raktáron   új
17 590 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

raktáron   új
15 100 Ft

Macskák Szigetemagyar

raktáron   új
15 500 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

raktáron   új
16 190 Ft

The Isle of Cats - ENangol

raktáron   új
16 790 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

raktáron   új
17 590 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

raktáron   új
17 990 Ft

Macskák szigete – társasjátékmagyar

raktáron   új
17 990 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

rendelhető   új
15 100 Ft

The Isle of Cats (angol, Macskák szigete) (Angol kiadás)angol2021

rendelhető   új
21 512 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

rendelhető   új
15 990 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

rendelhető   új
17 000 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

rendelhető   új
17 270 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

rendelhető   új
17 270 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

rendelhető   új
17 990 Ft

Macskák szigetemagyar

rendelhető   új
18 990 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

rendelhető   új
18 990 Ft

Macskák szigetemagyar

értesítés kérhető   új
14 890 Ft

Macskák szigetemagyar

értesítés kérhető   új
15 990 Ft

Macskák szigete társasjátékmagyar

értesítés kérhető   új
17 270 Ft

Macskák szigete (magyar, The Isle of Cats) (Magyar kiadás)magyar2020

raktáron   használt
17 078 Ft

The Isle of Cats (angol, Macskák szigete) (Angol kiadás) (SÉRÜLT)angol

raktáron   használt
17 210 Ft

Macskák szigete BONTOTT társasjátékmagyar

rendelhető   használt
17 090 Ft

A felhasználók ajánlatai

Macskák szigetenpetiii, Budapest

Akár cserélném is! Csak személyesen itt: Budapest!

Hibátlan, hiánytalan. Bármilyen csereajánlatot meghallgatok.

2 érdeklődő


Macskák szigeteelado, Budapest IX. Nagyvárad tér közelében

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IX. Nagyvárad tér közelében! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Teljesen új. bontatlan

0 érdeklődő


Macskák szigetePitor, Kecskemèt, Tiszakècske, esetleg időnként Szeged

Csak személyesen itt: Kecskemèt, Tiszakècske, esetleg időnként Szeged!

Uj macskás játèk macskákat dobozzal, logikai családi játékra

0 érdeklődő


Macskák szigetelaszlomarvel

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott játék. Minden alkatrésze meg van. Saját készítésük karton rendezővel. A kártyákon védő van +1600 Ft de védő nélkül is kérheted. Ár 13 000 Ft (+1600 Ft védővel) Küldés Foxposttal előre utalás után.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Macskák szigete társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • Syranos

  2024-01-01 14:28:13

  Mint minden kártya húzós játékban nagy szerepe van a szerencsének, hogy mit húz az ember. De a draft mechaizmusa segít véleményem szerint ezen szerencsefaktor kiegyenlítésében. Persze ehhez kell a játék megfelelő ismerete és játéktapasztalat.

 • kvarclovag

  2023-12-31 16:13:04

  Ennyire konkrétan nem tudok hozzászólni, nem játszottam a játékkal, nem nekem való. Csak a BGA statisztikáit szeretem böngészni, és a szerencsfaktor az egyik kedvenc tényezőm, amit szeretek figyelni.

  Abban igazad van, hogy az azonos tudású játékosok esetén a szerencse is dönthet, azoknál a játékoknál, ahol van véletlen. A kérdés csak az, hogy milyen mély a játék, hány tudásszint van. Ha 4-5 vagy több, akkor már könnyen lesznek eltérő tudásúak a játékosok, és akkor köztük nem a szerencse fog dönteni. Jó kérdés, hogy ilyen esetben mit kell mondani a játékról, mennyi benne a szerencse szerepe.

 • tamas.forgach

  2023-12-31 15:40:21

  A draftolás végén összejött küldetés kártyák mennyisége és szinergiája könnyen eldönti a játékot és ez tiszta szerencse, amit a pakli kevertsége és a leosztás véletlenszerűsége ad. Ugyanez jellemző a kincs-, kosár/bakancs és azonnal kijátszható kártyákra. Ha jön kosár, tudsz menteni, ha jön Oshax- vagy kincs kártya, tudsz területet lefedni és családot bővíteni, stb. Azonos kvalitású játékosoknál nagynak találom a szerencse szerepét, de ez személyes vélemény :)

 • kvarclovag

  2023-12-31 15:18:54

  Ugyanazzal a társasággal játszva nagyon nehéz felmérni a szerencsefaktort. Ha a játék fent van a BGA-n, érdemes megnézni, ott mit mutat a statisztika. A Macskák szigeténél azt, hogy mérsékelt a szerencse szerepe. Van, de azért az esetek 70-75%-ában a jobban játszó játékos nyer.

  Sajnos a bemutató videókban is sokszor beszélnek a szerencse szerepéről, de ezt a játékmesterek se tudják könnyen megítélni pár játék után. Vannak persze olyan játékok, ahol könnyen megítélhető, hiszen semmilyen véletlen elem nincs. De ahol van, ott nehezebb, és önmagában a véletlen elem megléte még nem jelenti azt, hogy a szerencse fogja eldönteni a győzelmet.

 • tamas.forgach

  2023-12-31 11:30:53

  Akárcsak én írtam volna gazsif hozzászólását. Nincs mit hozzátenni. A szabálykönyv kétszer annyi oldalas, mint ami a tartalma, a játék gerincét a küldetések adják, a macskák elhelyezését ezekhez kell szabnunk. Egyetlen macskacsalád nélkül is lehet nyerni olyan játékostársakkal szemben, akik a hajó berendezésére koncentrálnak. A gyakorlott játékosokkal szemben csak a küldetéskártyák szerencsés első leosztása segít, mert ami náluk van azt valószínűleg megtartják. Ennek ellenére szeretjük ha egy kis kikapcsolódás a cél és nem fáj annyira a vereség sem, mert mindenki tudja, hogy nagy a szerencsefaktor és a győztesnek csak jó volt a lapjárása :)

 • gazsif

  2023-11-25 08:50:03

  Egyetlen játékomnál sem éreztem még, hogy a téma ennyire zavaró lenne, tele olyan öncélú elemekkel, amik pusztán az alapvetően egyszerű mechanika változatosabbá tételét szolgálják. Önmagában tetszetős a draftrendszer és a többrétű erőforrásmenedzsment is, a poliominó elemek pakolgatása pedig érdekes és szórakoztató, de hogy ezekben ki milyen ügyes az szinte másodlagos. Mivel a küldetéskártyák pontértékei erősen túlsúlyosak a győzelem minden bizonnyal azé lesz, akinek a megfelelő lapok a jó ütemben érkeznek, mértéke pedig esetenként letaglózó. Akár többszörös pontkülönbség is kialakulhat a végeredményben úgy, hogy a hajók látszólag egyformán szépen vannak feltöltve.
  A játékmenet és a szabály viszonylag egyszerű, de kissé logikátlan, a leírása pedig túlbonyolított, hosszú és átláthatatlan. A játék egyszerűen többnek akar látszani mint ami és ezt számomra nem feledteti sem a gyönyörű ábrázolás sem a kiváló minőség. Az utóbbiak miatt különösen méltatlan, hogy még egy alapszintű rendező sem került a dobozba.

 • szrigoevi

  2023-07-31 10:46:22

  Elsőre megijedtem a szabálykönyvtől bevallom, főleg mivel nagy és nehéz a doboz és jó sok elemből áll a játék. Sokat játszunk egyszerűbb kártyákkal és azért ahhoz képest nagy váltás. :D Aki hasonlóan van vele, ne ijedjen meg, vannak szabálymagyarázó videók neten, úgyhogy mi azzal kezdtük és így már pofon egyszerű volt és nagyon tetszik. A doboz jó nagy és baromi nehéz, szóval nem egy utazós játék, viszont remekül ki van alakítva. Az elemek tartósak, minőségiek, a macskák cukik és a mechanika is szuper!
  Eddig hárman próbáltuk, és nagyon változó eredmények jöttek ki, voltunk egész közel pontokban, de olyan is, hogy egy valaki nagyon elhúzott. Kellenek azért a jól érkező küldik, macskák, térlátás hozzá, no meg egy kis mázli, hogy minden elférjen a hajón. Kiváló megoldás, hogy első körben draft módszerrel terülnek a lapok, mindenki hetet kap, kettő választ és tovább adja, majd a kiválasztott lapok árát kell kifizetni halban, amit megtartunk. Sokat kell azért agyalni, hiszen maradnia kell halnak a macskák becsalogatására is, de kell a kosár, hogy a hajóra kerüljenek, plusz a küldik is fontosak, mert elég jól lehet velük pontok terén kaszálni. Elsőre sok mindenre kell figyelni, de pikk-pakk kezelhető a dolog. A cicák közötti helyeket pótolhatjuk kincsekkel, amiket szintén kártyákból szerezhetünk. A kosár mindig kevés az elején, az első 1-2 körben azért húzós kitalálni mit engedjen el az ember és mi a fontosabb. A végére meg már túl sok is az alapanyag, amit felhasználhatunk. Annak ellenére, hogy sokat kell agyalni, mégis úgy elröppennek a körök, hogy csak pislogtunk az első játéknál, hogy ne már vége is? Egyelőre csak azért agyalós, hogy beszerezzük-e majd, mert igen nagy helyet foglalna a polcon is, viszont legalább nem az a feleslegesen nagy doboz, mert tényleg kell ekkora ahhoz, hogy minden elem elférjen benne. Ajánlom kipróbálásra, főleg azoknak, akik szeretnek gondolkodni, szeretik a tetrises pakolászást és a cicákat. :D

 • Syranos

  2023-04-06 11:34:51

  Kicsit könnyebb és kevésbé agyalos játékként vettem és persze fő szempontként családi játéknak szereztem be ezt a kiváló játékot. Őszintén mondom abszolút nem csalódtam benne, pedig az elején úgy éreztem, hogy a gyerekek játéka lesz csak. Hát nem. 😀

  A játék megjelenése tetszetős a macskák grafikai rajzai igényesek. A játékos táblák szépen kidolgozottak, a táblák és a macska és egyéb jelölők jó minőségben vannak, úgymint a kártyák is.

  A játék az un. Tetris mechanizmusra alapoz. Ettől kicsit féltem ugyan, de a szabályrendszer és a megfelelő döntések izgalmassá teszik ezt a részét is. De a legfőbb és legfontosabb mechanika a játékban a zárt draft. Úristen de jó eleme a játéknak. Szűk az egyszerre kivehető lapok száma és nagyon meg kell gondolni, hogy mikor és mit adunk tovább a kezünkből. A saját és rejtett küldetések eleme is igazi izgalmat hoz a játékba. Így már igazi döntések mellett kell az adott körben megmenteni a macskákat.

  2-3-4 fővel is kipróbáltuk a játékot és mindegyik játékos számmal megfelelő izgalmakat adott. A játék újra játszhatósága végtelen a lapok és játékelemek randomizációja miatt. A játék könnyebben tanulható szabályrendszere már a kisgyerekeknek is elsajátítható, azonban fontos döntések alapján az összetettebb játékokat kedvelők számára is élménydús játék.

  Családoknak mindenképp ajánlom illetve azoknak akik kezdő társasosok, de már akarnak egy-egy izgalmas döntés sorozatban elmerülni.

  Kíváncsi vagyok, hogy a kiegészítő milyen izgalamakat tud a játékhoz adni még.

 • Robby

  2022-12-04 23:44:53

  Kipróbáltuk 2-3 fővel a játékot. Nagyon szép az asztalképe a komponensek jó minőségűek, de azért nem kiváló és van olyan elem ami nem nagyon illik egymásba. A játék egyszerű, könnyen tanulható mondhatnám, hogy egy újabb tetris-es játék. Azért nagyon oda kell figyelni, mert könnyen pórul lehet járni ha elviszik előlünk amit szerettünk volna. Elég nagy különbségek jöttek ki a végén a pontszámok között. Több fővel azért izgalmasabb, de akár egyedül is lehet játszani. Aki szereti a tetrises játékokat és a cicákat annak erősen ajánlott.

 • halmaik72

  2022-05-23 11:19:00

  A hétvégén ez a játék volt terítéken, kipróbáltuk 2-3-4 fővel.

  Az alkatrészek minősége jó, a grafika szép, és szeretjük a "tetriszes" játékokat, szóval jól indult a dolog. Nem is csalódtunk benne.

  A legjobban 4 fővel működött nekünk, a 2-3 fős játékban olyan érzésem volt, hogy nem pörögtek ki a macska lapkák, és a kártyák, volt olyan leosztás, ahol egyetlen macskamentő lap sem jutott...

 • sitatom

  2022-05-17 16:57:47

  Még jó hogy kétszer olvastam el amit írtál. Már azt hittem én vagyok az egyik kedvenced a játékos fronton. Jó dolog az előny :)

  A képeden a fejfedődön is macskák vannak ?

 • paradipetra

  2022-05-17 16:52:43

  Mindenkire jut időm ;) és előnyöd van mert az egyik kedvencem ez a játék :D

 • sitatom

  2022-05-14 10:55:16

  Akkor valamikor lecsapok rád Sierra.

  Bár hogy így kiadtad magad itt. Lehet hogy még többen játszanak majd veled innen :D és szerény személyemet meg majd mellőzni fogod.

 • paradipetra

  2022-05-14 10:19:17

  Igen :) SierraMadyson néven vagyok fent :)

 • sitatom

  2022-05-13 11:12:51

  Köszi Petra !

  Lehet, hogy kereslek majd a kipróbálással kapcsolatban.

  A BGA az a Boardgamearena?

 • paradipetra

  2022-05-13 09:14:07

  Szia sitatom!

  Igaz a mondás: "A szem eszik először." Főleg nálam :D vagy "A külső megfog, a belső megtart" - ez is igaz mindenre, legyen az könyv, társas stb. Engem is a doboz fogott meg, és a belseje tartott meg :D nem próbáltam még a kérdéses játékot, így nem tudok neked válasszal szolgálni. Tény igen túl árazottnak tartottam én is, de nem a játék gyenge szereplése miatt. Mert nagyon is jól szerepelt 1-4 fővel, 2vel a legjobb, de az is csak azért mert nehezen tudom kivárni a többiek, döntéseit, lépéseit. (Ez inkább az én hibám mint sem a játéké) Én meleg szívvel ajánlom mert hihetetlen szép grafikával van megáldva, vaskos kis lapkákon napoznak a cicák. Minden minőségi. Szép asztal képe van. Mi 3-4 kört is játszottunk első alkalommal egymás után, pusztán azért mert úgy elvarázsolt minket. Továbbá a dobozzal ölni lehetne olyan masszív :D szó szerint arra lett tervezve hogy egy cica hédereljen benne. Nagyon jó döntéshozó rendszer van benne, szép mélységet ad, külön kis mini saját és közös küldetések vannak, amíg jól megfűszerezik a játékot. Több játék mód is van benne. Így magas a többszöri játszhatósága. De ha nagyon vacilálsz nincs boardgame kávézó vagy ismerős akinek van esetleg hogy kiprobald? Esetleg BGA? Én ha tehetem ott próbálom ki először mielőtt vásárolok, nyilván nem olyan mintha te pakolgathatnad a kis lapkákat, de lehet segítene dönteni :) szívesen játszok veled, hogy kipróbálhasd online.

 • sitatom

  2022-05-13 07:38:22

  Szia Petra!

  Maga a Macskák szigete doboza megfogott, már többször nézegettem is, de valahogy nekem ezek a tetriszes játékok annyira nem jönnek be. illetve nekem nagyon drágának tűnt ez a társasjáték.

  Nem ismered véletlenül a Copenhagen társast, összehasonlítás miatt kérdezem, hogy ahhoz képest milyen a Macskák szigete.

  A Copenhagen az a maga egyszerűségével nagyon be tálált nálunk, de ha Macskás is olyasmi mint az akkor tuti nem újítom be.

  Illetve még az is érdekelne, hogy 4 fővel is próbáltátok müködik jól?

 • paradipetra

  2022-05-12 12:01:06

  Egyik kedvenc játékommá vált, pedig nagyon féltem ezektől a tetriszes játekoktol. Magát a tetriszt sem szerettem gyerekként. De annyira szép grafikája és jó játékmenete van, hogy teljesen magával ragad. Már gondolkodom is a bővítésén. A Kiscicák és bestiák (?) kiegészítő remélem jön majd magyarul is, erről tud valaki valamit?

 • ronaiheni

  2022-02-13 09:37:03

  Nagyon sokat gondolkidtam ezen a játékon . Engem hidegen hagynak a cicák , tehát ez nem volt motiváló tényező. A grafika sem fogott meg elsőre. De a játék összetett mechanikája már igen . Tetriszes ez plusz pont ,mert gondolkodunk de nem ég az agyunk , kártyahasználat ugyan ad némi szerencsefaktort de a draftolás miatt nincs olyan érzésem , mint a kockadobásnál , hogy nincs semki eselyéjem . Pont jó a játékidőbhosszúsága. El lehet molyolni de nem rabolha fölöslegesen az időt. Talán az egyetlen negatívum , hogy két fővel nagyon kicsi a cicaválaszték , így bizony sok sok küldetéslapka pintozhatatlan lehet. Okos a különböző kombózási lehetőség némileg ellensúlyozza a kínálatot. Nagyon tetszett bizzos , hogy többször előkerülő játékunk lesz a sok kártya miatt nagy az újrajátszhatósága.

 • soetigabor

  2022-01-24 14:42:05

  2 fővel próbáltuk, pont azt kaptam, amire számítottam. Kellemes játékélmény, jól balanszolt, tetszetős grafika, kitűnő anyaghasználat, és macskák mindenütt!

  Két csavar nagyon sokat ad a játékhoz. Az egyik, hogy van ráhatásunk, hogy a fordulók elején mi leszünk-e a kezdőjátékosok. Ez attól függ, hogy ki játssza ki a legtöbb csizmát a mentés lapokon. A másik, hogy a lapokat nem csak húzzuk, hanem draftoljuk. Ez 2 főnél komoly döntéseket tesz a játékba, több főnél szerintem kevesebbet, de még úgy is izgalmas lehet.

  Tulajdonképpen a játékmenet teljes hosszában, családi játékhoz képest meglepően sok döntést kell hoznunk. Melyik kártyákat érdemes megtartanom magamnak? Mi az, amit a draft végén meg is vásárolok? Mennyit vásároljak, hogy még a macskák mentéséhez is legyen elég halam (pénzem)? Várjak még egy megfelelő színű és alakú macskára, vagy tegyek oda mást? Ezeket a patkányokat, vagy azt a szobát takarjam le? Melyik kártyát játsszam ki ebben a fordulóban és melyiket hagyjam meg a következőre? Mennyi halat hagyjak a következő fordulóra? Macska családot bővítsek, vagy küldetés szerint pakoljak? Melyik küldetést vállalom be, és melyiket engedem el? Őrületesen sok és változatos küldetés kártya van (titkos saját, és közös egyaránt), és a legtöbb döntésemben ezek befolyásolnak.

  Vannak a macskák mellett kincsek, és oshax macskák is. Az összes macska olyan pózban fekszik, mint ahogyan egy meg nem értett, modern festő alkotása kinéz, erre pedig az oshax macskák rá is licitálnak (azaz bonyolultak az alakzatok). Nem egyszerű hézag nélkül megpakolni a hajót macskákkal, ezen segítenek a kincsek, amik kisebbek és kevésbé összetett alakzatok.

  Kritikaként még hagynék itt apróságokat, bár ezektől a játék nem veszít komolyan az értékéből. Az insert hiánya fájó pont; a játékszabály kissé nehezen érthető; elsőre összezavaró a hajón a szobák ikonográfiája; fura, hogy a macskák keresztül tudnak feküdni a falakon (+1 nagyon zárójeles: a grafika csak simán szép).

  Összességében nagyon tetszett. :)

 • mrsa4

  2022-01-16 14:45:51

  Ezt a társast néztem ki a 8 évesem következő szülinapjára, igazi macskamániás. Ha egy társasjáték macskás, az nálunk sóhajt #shutupandtakemymoney. Örülök, hogy ilyen jó a visszhangja itt is. Nagyon várom már, hogy játsszunk ezzel. Jajj, hányat is kell még aludni? 😅😆

 • Mixike

  2022-01-15 22:12:59

  Nos sokáig nem játszottam vele ismerősöknél a címe és a borító miatt. Nem vonzott a macskás téma. De ez a játék levitte a fejem. Úr isten de jól szórakoztunk!!!! Biztos hogy meg fogom venni amint rátalálok valahol akciósan. Amikor elővettük úgy néztem rá mint Brad Pitt a hetedikben "Mi van a dobozban??"
  tetris elemek, kártya draftolas... hihetetlenül jó!! Családi társasként is működik de lehet gamer társasággal is játszani. Ezek után biztos, hogy rendszeresen előkerül!!

 • jandacsik

  2021-03-25 21:37:16

  Gyönyörű játék, amelyre ránézni is öröm. A végső pontoktól függetlenül is flow-élményt ad, ahogyan egymás után rakosgatom le a cicákat és a kincseket. Részben meditatív, a pontok miatt csöppett komfrontatív, alapos tervezést igényel, amely megdolgoztatja az agyat. A macskák véletlenszerűsége, a hajók közti eltérések és az óriási kártyapakli miatt magas az újrajátszhatósága. Kifejezetten jól áll neki a fantasy körítés. A keményebb doboz, amelybe a játék alatt belefeküdhet egy igazi cica is, plusz kedvesség!

 • hierroo

  2021-01-12 23:41:46

  Ez a macsekos játék tetszik. Nem vagyok egy macskarajongó, de szivesen kipróbálnám. És a Tabletopiában is megtaláltam, úgyhogyb mehet a macskamentés!

 • ghtyshd

  2021-01-11 19:04:32

  Ez a játék mestermű.

  Tény, elfogult vagyok… mert a macskák a dobozon engem már alapból megvettek kilóra. De a játékélmény ennél a társasnál már a dobozbontás pillanatában megkezdődött.

  Ha valami minőségi, jól kidolgozott, esztétikus, szép… az EZ!

  A doboz már önmagában nehéz, alkatrészek nélkül, mert masszív és a külszíne olyan kidolgozott,olyan esztétikai élményt ad, hogy már csak a polcra is jó ránézni.

  A macska bábuk is egyediek, a lapoknak is nagyrésze. A tábla is elképesztően részletes és vannak rajta olyan elemek, amiket nem veszel egyből észre. Majd minden egyes játéknál felfigyelsz egy-egy újabb részletre, kidolgozásra és megmosolygod, mert tényleg gyönyörű itt minden.

  Sajnálom, hogy ennyit áradozok, de amit kaptam ettől a játéktól az mindent felülmúlt. Külön plusz pont, hogy nincs műanyag alap benne és bár van egy tonna simítózáras tasakja.. mégis olyan szívmelengető a vászonzsák (nemcsak környezetvédelmi szempontból, hanem szépség szempontjából is).

  A játékélmény?

  Hihetetlen.Tényleg csak áradozni tudok, mivel nekem ez volt az első olyan típusú játékom, ami nem konfrontatív, hanem sokkal inkább meditatív. No, nem teljesen, mivel azért kell benne logikázni, taktikázni, számolgatni… de mindennek ellenére szuper az egész és van benne egy nyugtató jelleg. Ezt pedig annak is köszönheti ahogy kinéz.

  A játék mindemellett annyira szuper, hogy még színvak/színtévesztőkre is figyel. Életemben nem láttam/hallottam olyan társasról ami ennyire akarná a közönséget megrakadni, és ilyen részletekre is figyel.

  (Minden különböző színű macskának más farka van, és van külön kártya, ami mutatja melyik faroktípus melyik színt jelöli)

  Ezen kívül még külön játékmódok is vannak: az alapjátékban lehet játszani egyedül is, de van egy egyszerűbb családi verziója is.

  Én el vagyok ragadtatva.Még nem próbáltam a magányos vagy a családi módot, de egyhamar nem is fogom, mivel nagyon sokat nyújt az alapjáték is.

  Így megízlelve már abszolút nem is sajnálom az árát–pedig valószínűleg ez állít meg sokakat.

 • juci

  2020-09-07 13:18:05

  Néhány hete volt alkalmam kipróbálni az angol nyelvű kiadást és teljesen elbűvölt. Bevallom, kicsit elfogult vagyok, mert macskásként már a tematikája megvett kilóra, de legalább ennyire lenyűgözött a grafikája is. Egyszerűen gyönyörű a játék, teljesen megérdemelten kapta tavaly a jelölést grafika kategóriában. A szabályok egyszerűek, ám a játékmenetet azért annyira nem mondanám annak: nagyon ott kell lenni fejben a győzelemhez. A pontozás elég sok tényezőből adódik össze, és ezek menet közben is bármikor változhatnak. Az nyer, aki... nos nem feltétlenül az, aki a legtöbb macskát mentette ki a szigetről szerencsére ez nem ilyen könnyű. A győzelem kulcsa valójában a kék színű "lession" kártyákban rejlik. Ezekkel a játék végén értékes plusz pontokat lehet kapni, de csak akkor ha sikerül teljesítened a kártyákon megadott feladatot. Szóval egyszerre kell figyelni az alap pontozási rendszerre, a lession kártyáidra, arra, hogy a többieknek mennyi lession kártyája van + vannak még public lession-ök is, amik nyilvánosak és mindenki kaphat értük pontot a játék végén. Nem olyan könnyű... Én csúnyán alulmaradtam mindkét körben, de egyáltalán nem bántam, mert győzelem nélkül is élmény volt a Macskák szigetével játszani. Nagyon várom a magyar kiadást, biztos, hogy be fogom szerezni! Ajánlom macskásoknak - ez nyilván alap :) de szerintem a tetris és puzzle rajongók is imádni fogják. Nagyon jó kis stratégiai játék gyönyörű köntösbe csomagolva.

A Macskák szigete társasjáték és kiegészítői (11)

 • The Isle of Cats: Late Arrivals társasjáték Kiegészítő

  Több cica és több játékos jelenik meg a macskák szigetén! Veterán Cica-sziget harcosként nem okoz gondot egy pár ellenféllel több, igaz? Na, ugye! Az Isle of Cats (Macskák szigete) kiegészítője bővíti a játékosszámot, a csónakokat, az élményt, és úgy általában véve mindent! A Late Arrivals bővítmény 2 új játékoscsónakot tartalmaz, amelyekkel akár 6 fővel...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  The Isle of Cats: Late Arrivals társasjáték Kiegészítő 10726 Ft-tól! - 5 üzlet árulja ezt a játékot!

 • The Isle of Cats: Kickstarter Pack társasjáték Kiegészítő

  The Isle of Cats Kickstarter Pack is an expansion for The Isle of Cats adding new content, and deluxe component upgrades to the game. Lesson Modules Replace the lesson cards within The Isle of Cats with new sets, offering new options and challenges. More tiles Add new cat tiles to your discovery bag, find even more rare treasures, and befriend the rarest...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  The Isle of Cats: Kickstarter Pack társasjáték Kiegészítő 7000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • The Isle of Cats: Kickstarter Edition társasjáték

  In addition to a full copy of The Isle of Cats, the Kickstarter edition also comes with The Isle of Cats: Kickstarter Pack which is packaged inside the base game's box. The back of the box has a sticker identifying it as the "Kickstarter Edition" About the game: You are citizens of Squalls End on a rescue mission to The Isle of Cats and must rescue as many...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • The Isle of Cats: Promo Pack 3 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • The Isle of Cats: Promo Pack 2 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • The Isle of Cats: Promo Pack 1 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • The Isle of Cats: Kittens + Beasts társasjáték Kiegészítő

  Térj vissza a szigetre, hogy felfedezd a cicákat és ősi vadállatokat! A Kittens + Beasts kiegészítő 3 új modullal, egy új leckemodullal és 6 új családi kártyával bővíti az alapjátékot. A modulok tetszőlegesen kombinálhatóak. Kitten modul (könnyű) A Kitten modul nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy minden nap te legyél a leggyorsabb játékos, és így új...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  The Isle of Cats: Kittens + Beasts társasjáték Kiegészítő 12626 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

 • The Isle of Cats: Boat Pack társasjáték Kiegészítő

  Készülj a cicusok mentésére egy flottányi vadonatúj hajóval! A Boat Pack kiegészítő 6 új hajót ad a játékhoz, amelyek mindegyike egyedi formájú és új elrendezést kínál. Akár a szokásos, a családi vagy szóló módot játszol, ezek az új hajók új stratégiákat követelnek, és arra sarkalnak, hogy új módokat találj, miként tudod a macskákat, cicákat és...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  The Isle of Cats: Boat Pack társasjáték Kiegészítő 9990 Ft-tól! - 7 üzlet árulja ezt a játékot!

 • The Isle of Cats: Kickstarter Pack 2 társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • The Isle of Cats Explore & Draw társasjáték

  Fedezd fel a Macskák szigetét, és rajzold le, amit látsz! A The Isle of Cats: Explore & Draw játékmenete megegyezik a Macskák szigete játékmenetével, de a játékosok ahelyett, hogy draftolnák (leválogatnák) a kártyákat, mostantól minden körben választanak egy kártyakészletet a közös területről (az egyik oszlopban található kártyákat), majd jöhet a hajóra...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  The Isle of Cats Explore & Draw társasjáték 10990 Ft-tól! - 1 felhasználó és 4 üzlet árulja ezt a játékot!

 • The Isle of Cats: Treasure Pack társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Nyelvfüggőség:  Közepesen nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Frank West
 • Illusztrátor:  Frank West, Dragolisco
 • Kiadók:  Arclight, Intrafin Games, MINDOK, YOKA Games, Gém Klub Kft., GaGa Games, Maldito Games, Meeple BR Jogos, Lucky Duck Games, The City of Games, sternenschimmermeer, Skellig Games, Yayoi The Dreamer, Geekach Games, MIPL
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán, szerb

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.8 cm x 30.2 cm x 10.2 cm
  • Súly: 3 kg
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 10.2 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.8 cm x 30.2 cm x 10.2 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: ukrán
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.8 cm x 30.2 cm x 10.2 cm
  • Súly: 3 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Maldito Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • MeepleBR Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: portugál
 • Simplified Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Czech third edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10.5 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: holland
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10 cm
 • Serbian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: szerb
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Macskák szigete társasjátékhoz