Kép forrása: https://tarsasozz.blog

Mesebeli lények és mechanizmusözön: Macskák szigete [tarsasozz.blog]

A Macskák szigete egy 2020-ban megjelent társasjáték, amiben egy egzotikus sziget mítikus macskáit igyekszünk megmenteni egy közelgő katasztrófától.

Ez a társasjáték már messziről felismerhető a színes macska meeple-ökről (fabábuk) és a tetriszelemekre pingált furcsa küllemű macskákról. Nem beszélve a dobozbelsőbe nyomtatott „ide ültesd a macskádat” feliratról. Macskaőrültek, most kapaszkodjatok meg...

Áttekintés

Macskák szigetében a játékosok célja, hogy minél több macskát és kincset mentsenek ki a szigetről mielőtt megérkezik Sötétkéz Vesh hadserege és elpusztít mindent. Gyakorlatilag a játékosoknak 5 forduló alatt minél több tetriszelemet kell lehelyezniünk a megfelelő módon a négyzethálóval ellátott hajótáblájukra. A macskákat dobozokban lehet a hajónkra szállítani, és az, hogy hány dobozt tudunk összegyűjteni, meghatározza, hogy hány macskát szerezhetünk az adott fordulóban. A macskák 5 családba rendezhetők a színük alapján: piros, narancs, zöld, kék és lila. Van még egy joker faj is, ezek az Oshaxok, melyekről a lehelyezéskor el kell döntenünk, milyen színűnek számítanak.

[Cikk folytatása]

Mesebeli lények és mechanizmusözön: Macskák szigete

A Macskák szigete egy 2020-ban megjelent társasjáték, amiben egy egzotikus sziget mítikus macskáit igyekszünk megmenteni egy közelgő katasztrófától. Ez a társasjáték már messziről felismerhető a színes macska meeple-ökről (fabábuk) és a tetriszelemekre pingált furcsa küllemű macskákról. Nem beszélve a dobozbelsőbe nyomtatott „ide ültesd a macskádat" feliratról. Macskaőrültek, most kapaszkodjatok meg...

A cikkben megjelent társasjáték adatlapja

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

06Máj

Praga Caput Regni – igazi eye candy, de mitől olyan jó játék? [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2021.05.06. 10:00:00

A Praga Caput Regni egy 2020-ban megjelent stratégiai társasjáték, mely Vladimír Suchý-nak, az Underwater Cities tervezőjének a játéka.

21Ápr

Tawantinsuyu: The Inca Empire – Kerti munka a teraszon [Társalgó]

Kedvcsináló | 2021.04.21. 10:00:00

Daniele Tascini után egy másik TD-monogramos szerző vetette bele magát az inka birodalom történetébe.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Macskák szigete