Sztroganov
Sztroganov
Sztroganov
Videó beküldése

Sztroganov társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Sztroganov egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a kollekció gyűjtés, a terület mozgatás, a pontról pontra mozgás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra. A 16. században Oroszország kelet...

A Sztroganov egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő 1.5 óra. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az akció pontok, a kollekció gyűjtés, a terület mozgatás, a pontról pontra mozgás és a munkás-elhelyezés mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

A 16. században Oroszország kelet felé kezdett terjeszkedni, hogy Szibéria hatalmas kiterjedésű területeit fejlessze. A történelemnek ez a szakasza szorosan kapcsolódik a "Sztroganov" névhez. A Sztroganov játékban a játékosok a legjobb szőrméket próbálják összegyűjteni, hogy gazdagságra és hírnévre tegyenek szert, miközben átkelnek a Szibéria nevű hatalmas területen. Tavasszal, nyáron és ősszel járják be Szibériát, majd minden télen hazatérnek. Négy év (forduló) után az a játékos nyer, aki a legjobban kihasználta akcióit és a legtöbb győzelmi pontot gyűjtötte. A játékosoknak minden évben kelet felé kell haladniuk a tájon. Ha tovább akarnak utazni, költhetnek lovakat. Ha már előrehaladtak, elvégezhetnek egy alapakciót, például kereskedhetnek, szőrméket vagy érméket gyűjthetnek. Végül fejlettebb akciókat is végrehajthatnak, például meglátogathatnak egy falut, felállíthatnak egy jurtát, teljesíthetnek egy cári kívánságot (kártyát), felállíthatnak egy vadászházat, vagy megvásárolhatnak egy tájegységet. Mindezek az akciók - a felfedezéssel és némi történetmeséléssel kombinálva - a játék végén győzelmi pontokat hoznak a játékosoknak. A játékosok minden télen hazatérnek Tyumenbe, hogy felkészüljenek az új évre. Négy év után a játék véget ér, ekkor a játékosok győzelmi pontokat szereznek a megfelelő tájlapkák összegyűjtése, a cár kívánságainak teljesítése, vadászházak építése, szőrmék gyűjtése stb. alapján.

Tartalma:

- 1 játéktábla

- 1 kezdőlapka

- 26 tájlapka

- 6 kezdeti prém

- 76 prém

- 1 zsák

- 40 ló

- 20 zászló

- 20 érme

- 5 falulapka

- 16 jurtalapka

- 20 dal

- 16 tigrislapka

- 1 évszakjelző

- 37 cári kívánság­kártya

- 18 Automakártya egyszemélyes játékhoz

- 4 játékostábla

- 1 egyszemélyes tábla

- 4 kozákfigura

- 4 történetjelző

- 4 trófeajelző

- 4 pontjelző

- 20 előőrs

- játékszabály

Játékosok száma 1-4 fő

Játékidő kb 90 perc

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 47% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 11 990 Ft-tól
 • 33 ajánlat

Kategória: Felfedező
Mechanizmus: Akció pontok, Kollekció gyűjtés, Terület mozgatás, Pontról pontra mozgás, Munkás-elhelyezés, Solitaire, Turn Order: Claim Action, MOV-16 Map Addition

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Sztroganov társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Sztroganov - Deluxe angol/magyarprofunduslibrum, Budapest, Veresegyház

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Veresegyház! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Az angol KS-es deluxe verzión felül (fémpénz, inzert, strech goalok satöbbi) ez pluszban tartalmazza a hivatalos gyári magyar szabálykönyet is, plusz a játék leszállítása után elküldött, javított deluxe komponenseket (minőségibb, vastagabb tábla, javított kártyapakli), szóval ez minden szempontból teljes értékű verzió. Bontott, sosem játszott, hibátlan. A doboz angol - egyébként pedig nyelvfüggetlen -, angol és magyar szabálykönyvvel együtt. Cserében érdekel az Imperial Steam játék.

1 érdeklődő


SztroganovMyrabell, Budapest, Keleti pu. vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető

Csak személyesen itt: Budapest, Keleti pu. vagy az Árpád-híd pesti hídfőjénél átvehető!

KS deluxe verzió, kártyavédőzve. Csere nem érdekel, helyfelszabadítás a cél. Néhányszor játszott, hibátlan, hiánytalan.

2 érdeklődő


Stroganovelado, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Csak személyes átvétel, bontatlan, új.

1 érdeklődő


Sztroganovglobo, Budapest- II., III.,XIII Széll Kálmán, Nyugati, Flórián, Jászai

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest- II., III.,XIII Széll Kálmán, Nyugati, Flórián, Jászai! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Polcracionalizálás miatt eladó.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Sztroganov társasjáték videók (13)

Kapcsolódó cikkek

 • Stroganov [jatekrahivlak.blog]

  2022.08.07. 12:43:00 / Kedvcsináló, 2022

  Ismét egy játék, amin sikerült felbosszantanom magam. És mivel nagyon szerettem volna szeretni, egyben mély csalódásként is éltem meg az első találkozást.

Kommentek

Kommentek

 • Mardaenas

  2022-05-20 22:13:16

  Bőven megfér egymás mellett a két játék. :)

 • sitatom

  2022-05-20 20:49:03

  A Parks-ot meg én nem ismerem.

  Nekem Szkítiásnak tünt, de az a jó egy játékban, ha nem hasonlít semmihez. Akkor egyedi. Azt meg szererem, ha jó a játék.

 • Mardaenas

  2022-05-20 17:46:45

  Pont azért tetszik, mert nem nagyon tudnom máshoz hasonlítani. Mondták már rá, hogy ez a gémert Parks, ami félig igaz is, mert egy útvonalon haladsz - de itt nem csak előre sőt, az útvonalat akár "össze is szedheted". :)

  Szkítia teljesen más, ott gyűjtögetünk, összerakunk egy csapatot, aztán egymást megelőzve rohanunk fosztogatni. A téma ott is lovas, kb. ennyi. :) Egyedül még nem próbáltam.

 • sitatom

  2022-05-18 21:51:48

  Nekem nagyon tetszik a leírások alapján a játék, az ötlet a téma.

  A videok azok sajna elbizonytalanítottak amiket láttam róla.

  A te leírásod alapján meg tök jó lehet.

  Valamelyik más társashoz nem tudnád hasonlítani? ( Például Szkítia Fosztogatoi )

  Egyedül nem próbáltad ki, hogy milyen?

  Jó volt a leírásod, köszi

 • Mardaenas

  2022-05-17 09:39:03

  Viszont 2-3 fővel már sokkal jobb a helyzet. Megmarad a tervezhetősége a játéknak, miközben mégis van némi interakció, ami pont elég ahhoz, hogy ne érezzük egyedül magunkat az útvonalon - sőt, néha azt kívánjuk, bár egyedül lennénk. :) A tájlapkák elvétele valóban erős pontszerzési lehetőség, és ez adja a játék gerincét, az egésznek ez a mozgatórugója: nem lehet kiváltani mással, különben beállna az útvonal, és túlságosan nagy előnybe kerülnének azok a játékosok, akik tele vannak lovakkal.

  Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy ne lenne más lehetőségünk. Sok játék van, amelyben központi szerepet játszik egy adott mechanizmus, amit nem tudsz teljesen kizárni, nem is szabad. Ott a Marco Polo, amiben nem az a kérdés, hogy utazol-e, hanem az, hogy mennyit, mert önmagában a piac nem tudja kiváltani a térképen való akciózást. Vagy a szerző korábbi játéka a Gugong, amiben szintén csak kötelező előrehaladnod a palotasávon. Ahogy a Stroganovban sem lehet kiváltani a tájlapkák vásárlását. Ne lenne stratégiailag változatos emiatt? Ó dehogyisnem. :) A Stroganov lényegét ez adja, de az, hogy miként építed rá a játék többi részét, az fogja igazán meghatározni azt, hogy ki mennyire tud jól tervezni és kivitelezni.

  Ne menjünk el szó nélkül az illusztrációk mellett sem: fantasztikusan szép minden lapka a játékban, szinte fáj, hogy a téma nem lett erős része a játéknak. Persze egy vérbeli euróst ez nem fog különösképp érdekelni.

  Hogy milyen játék lett a Stroganov? Újszerű, jól átgondolt alapműködéssel megáldott interaktív darab, amit kifejezetten 2 vagy 3 fővel tudok ajánlani. Viszont tele van apró szálkákkal, amik eleinte az ember torkán akadhatnak - de attól még finom lehet, ha nem adjuk fel az elején, és kellően kitartóak vagyunk. Nem ez Steding legjobb alkotása. Viszont a hibái ellenére mégis az egyik legérdekesebb lett, amihez kitartás kellhet, cserébe viszont képes azt meghálálni.

 • Mardaenas

  2022-05-17 09:27:08

  Két fajta játékos van.

  Vannak, akik falják az újdonságokat, akiknél egy játéknak 1-2 alkalommal van esélye asztalra kerülni, aztán máris rohan az ember BGG-re értékelni, és jöhet a következő újdonság.

  És vannak azok, akik jobban körüljárják a vásárlás előtt az adott játékot, és bár jóval kevesebb újdonságot tudnak így kipróbálni, de aminek végül bizalmat szavaznak, abban szívesen elmélyednek, kipróbálják minden felállásban, utána olvasnak a témának, egyszóval belemerülnek, mint Toldi a söröskorsóba egy fárasztó nap végén...

  Komoly fenntartásaim vannak az első csoporttal szemben annak ellenére, hogy részben közéjük tartozom. Mert egy felületes kép sosem fog tudni visszaadni minden részletet a játékkal kapcsolatban - és az a bizonyos kisördög a részletekben tud megbújni.

  Ékes példa erre a Sztroganov, amely nem tökéletes játék. Az ikonok kesze-kuszák, a szabályai nem intuitívak és a téma sem jelenik meg elemi erővel a játékban. És az első néhány alkalom nekem sem volt meggyőző, de az a fajta megközelítés, hogy az útvonalunkat felépítő lapkákat meg is tudjuk vásárolni, ezáltal képletesen (és szó szerint is) kihúzva a talajt a többiek, esetleg a saját lábunk alól, mégis újra és újra visszacsábított a játékhoz.

  ...ami egyébként egy igazi kis görény tud lenni 4 fővel. Konkrétan a pálya olyannyira megváltozik, mire ránk kerül újra a sor, hogy csak kapkodjuk a fejünket, és stratégiai döntések helyett szinte csak taktikai lehetőségeink vannak. És igen, ilyenkor lehetne azt mondani, hogy ilyen a jó interaktív játék, de nekem akkor is sok volt.

  Folytatása a következő hsz-ben...

 • robsteady

  2022-03-25 11:58:11

  Steadinget a médium euróiért szeretjük, abban jókat alkot. A helyén kell kezelni. Ami nekem tetszik benne, hogy még mindig bézs eurós fejjel gondolkodik, és nem fél "interaktiv" elemeket használni, mi több, erre is építi a mechanikáit.
  Amennyiben gémer játék kell tőle, akkor ott a Hansa Teutonica. Ott nulla szerencsefaktor van. Elegáns játékmenet, könnyű szabályrendszer, több út vezet a győzelemhez, ronda bézs tábla. Mi kell még? Nekem ennyi bőven elég... :D

 • harnas1207

  2022-02-06 20:26:00

  A Sztroganov 2021 év végi magyar megjelenése kellemes meglepetés volt. Bár a játéknak nem volt nagy marketinge, mégis meglepett, hogy ennyire rákaptak a hazai boltok. A lelkesedés nem volt alaptalan, valóban egy érdekes, merőben újszerű mechanikával operáló társast ismerhettünk meg.

  A játékról röviden: Négy éven át folyamatosan haladunk előre Szibéria tájain és vadásszuk az ott fellelhető állatokat. A begyűjtött prémekkel meg is hódíthatjuk ezen területeket, melyek rengeteg pontot és jutalmat jelentenek. Az igazi érdekesség az, hogy ezen a képzeletbeli futószalagon táncolunk előre (és ritkán hátra) attól függően hol tudunk többet szakítani és minden évben visszakerülünk a start pozicióra. Ergo a játék arról szól, hogy a játékosok egymásnak kaparják ki a gesztenyét miközben nagyban megy az előre tervezés. Emellett gyűjthetünk trófeákat, dalpontokat, látogathatunk jurtákat és falukat.

  Pozitívumok:

  • A játék grafikája letisztult, sőt a tájlapkák kimondottan szépek
  • A táblán elhelyezett segédletek nagyban megkönnyítik a szabálytanulást
  • Az új mechanizmus adta élmény

  Negatívumok:

  • Az egymáson élősködés nem mindenkinek fog bejönni
  • A játék nem kínál stratégiai változatosságot, a tájak megvásárlásával egyik egyéb pontszerzési módszer sem tud versenyezni
  • A húzózsák folyamatos kevergetése és az állatok táblára helyezése egy idő után nagyon idegesítő
  • A játék közbeni cél lapkák szinte értelmetlenek
  • 2 fővel nem működik

  Összegzés: A Sztroganov elsőre kellemes élmény volt, de hamar kitűntek a gyerekbetegségei. Leginkább a balansz probléma az, ami hamar unalmassá teszi a partykat, ezt csak tetézi az állandó húzózsák adminisztráció. Bár sok helyen gémer csemegeként jellemzik a játékot, de a fent leírtak miatt, ettől nagyon messze áll. Ha nem ismernénk a szerző munkásságát, azt hinném egy egy kezdő tervező szárnypróbálgatása, mely indokolatlanul van túlárazva. Azonban ha nem egy komplex euroként gondolunk rá, hanem haladó családi játékként, akkor sokkal több kritériumnak megfelelne.

  Számomra: 6/10

A Sztroganov társasjáték és kiegészítői (4)

 • Stroganov: Game Brewer Promo Pack társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Stroganov: Tsar's Wish S10 Promo Card társasjáték Kiegészítő

  Originally available as part of the Man vs. Meeple Season 4 Kickstarter. Requires 4 wolverine furs to complete (1 fur returned to the bag) Scores 1 VP Ongoing benefit: when drawing furs from the bag, instead of following the usual procedure (draw two furs randomly, select one, and return the other to the bag), you may now look at the furs in the bag and...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Stroganov: Turukhan társasjáték Kiegészítő

  Return to the vast Siberian wilderness in this expansion for the beloved game by famous designer Andreas Steding: Stroganov. As you cross the Turukhan river and establish new relationships with the local population, you will embark on new adventures that will spice up your game of Stroganov. This expansion consists of 4 different modules. You can combine...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Stroganov: Big Box társasjáték

  Stroganov: Big Box is a deluxe big Box that includes the Stroganov base game, as well as the Turukhan expansion. In the 16th century, Russia began to expand eastwards to develop the vast expanses of Siberia. This phase in history is closely associated with the name "Stroganov". In Stroganov, players try to collect the best furs to gain wealth and fame as...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Andreas Steding
 • Illusztrátor:  Maciej Janik
 • Kiadók:  Abi Games, Delta Vision Publishing, Giochix.it, Maldito Games, Czacha Games, Game Brewer, Lotus Frog Games, TLAMA games, Grok Games, Board Game Rookie, Geronimo Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, Korean, lengyel, portugál, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Czech/English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
 • French/Dutch edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 16.5 cm x 26.5 cm x 5 cm
  • Súly: 2.2 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 10.2 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • English/French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
 • French deluxe edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Sztroganov társasjátékhoz