Star Wars: Peremvidék
Star Wars: Peremvidék
Star Wars: Peremvidék
Star Wars: Peremvidék
Videó beküldése

Star Wars: Peremvidék társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Star Wars: Peremvidék egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 3 óra is lehet. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a...

A Star Wars: Peremvidék egy közepesen összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 2 - 3 óra is lehet. A játékot 2019-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb tematikus játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a fogd és vidd, a kereskedés, a moduláris tábla, a váltakozó képességek és a kockadobás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Járd be a Galaxis külső vidékét!
Válj élő legendává, bújj híres karakterek és egyéb személyek bőrébe és szerezd meg te a hatalmat a Galaxis fölött. Merülj el te is a Star Wars játékok világában! Jelen esetben a Star Wars Peremvidékben!

Coruscant felhőkarcolóinak árnyékától messze terül el a veszélyes Peremvidék. Sok városbelinek a galaxis éle inkább a bűnözők és a söpredékek gyűjtőtégelyét képviseli, amit bölcsebb figyelmen kívül hagyni. De a galaxis csibészeinek az Peremvidék a lehetőségek nyitott ajtaja. Ha képes vagy túlélni a Peremvidék durva körülményeit, akkor kiemelkedhetsz az alvilág szennyéből és a galaxis egyik leghíresebb gazembere lehetsz.

A játékban egy alvilági lakos szerepét öltheted magadra, az Peremvidéken körbeutazva a hajóddal. Felbérelhetsz legendás Star Wars karaktereket, hogy csatlakozzanak a legénységedhez és te lehetsz a leghíresebb, vagy leghírhedtebb törvényen kívüli a galaxisban.

De ez nem lesz könnyű. A galaxis háborúzó frakciói bebarangolják a Peremvidéket miközben elfogják a söpredékeket, és más törvényen kívüliek sem nézik majd jó szemmel, hogy te is bekerültél a játszmába. Megvan benned ami kell, hogy túléld az Peremvidéket és élő legenda legyél?

Hírnév és fény
A Star Wars: Peremvidék több fordulón keresztül zajlik, melynek során a játékosok veszélyes munkákat vállalnak; nyomon követheted a vérdíjakat, a hajódat fejlesztheted és még sok minden más jöhet szembe, amivel egyre több hírnevet szerezhetsz.

Függetlenül attól, hogy milyen úton jársz, a célod, hogy tíz hírnévpontot szerezz és ezzel beírd magad a Star Wars univerzum legendái közé. Ennek a hírnévnek a megszerzése számos forrásból jöhet, mint például a karaktered egyéni céljának elérése, munkák és vérdíjak begyűjtése, illegális áruk szállítása és az élet élvezete melyet a nehezen megkeresett kreditekkel érhetsz el.

Az út a győzelemhez más és más, de minden út a Peremvidéken keresztül vezet. Mindenki a legaljáról indul egy egyszerű csillaghajóval. A játéktáblád nemcsak a hírnevet követi, hanem a hajónak, karakterkártyának, a felszerelésnek, fejlesztéseknek, a munkáknak és a vérdíjaknak külön jelölése van.

Természetesen nem válhatsz legendává a csillagokat bámulva bolygóközi üresjáratokat szállítva. Át kell vinned a galaxison a hajódat az áhított hírnévért. Veszélyes hiperűr útvonalakon kell átkelned a külső perem távoli bolygói között, elkerülve az ellenséges járőröket, a pusztító örvényeket és a halálos veszélyeket, miközben az örökségedet alakítod ki.

Munkák elvégzése során kerülnöd kell a Huttoktól érkező járőröket, a bűnözés szindikátusait, a Birodalom és a Lázadás embereit. Bár ezek az őrjáratok zavaróak lehetnek, főleg, hogy az utadba állnak, de egy erős járőr megsemmisítése növelheti a hírnevedet, és akár az ezeknek a frakcióknak elvégzett munkák segítőkész szövetségesekké tehetik őket. De segítve az egyik frakciót, a másik szemében szálka lehetsz és lehet, hogy le akarnak majd vadászni, bárhogy is próbálsz elbújni előlük.

Hajó nélkül nem jutsz messzire. Mindenki egy kezdőhajóval indul, mellyel megtehetitek az első lépéseket egy nagyobb világ felé. De ahogy a hősünk növekszik, egyre több erőforrással rendelkezik és egyre sikeres lesz a hajóját is fejlesztheti vagy akár új modellt is összerakhat mint például egy átdolgozott YT-1300-as. Bizonyos feltételek teljesítésével ezeket a hajókat is ikonikus Star Wars hajókká alakíthatod és lehet akár egy Millennium Falcon-od!

Mi leszel?
De mit ér a hajó pilóta nélkül? A Star Wars: Peremvidék egyik legizgalmasabb aspektusa, hogy a Csillagok háborúja egyik ikonikus alakjának szerepét veheted fel. Nyolc karakterből választhatsz, melyekből mindegyiknek megvan a saját képessége és személyes célja. Keresd a leggyorsabb hajót a galaxisban Han Solo-val, vadássz le veszélyes alakokat Boba Fett-tel vagy próbálj szerencsét Lando Calrissiannal az illegális áruk terén. Miután a karakterek elérték a céljukat, hírnevet és erősebb képességeket szereznek, amelyek kétségtelenül hasznosak lesznek, amikor folytatják az utazást az Peremvidéken keresztül.

Továbbá, amikor bolygóról a bolygóra utazol híres karakterekből álló személyzetet gyűjthetsz! Lehet, hogy Chewbacca vagy a tiszteletreméltó üzletember, Hondo Ohnaka foglal helyet melletted a hajón. Ők is hozzájárulnak a hírnév gyűjtéséhez és végül a győzelemhez.

A Huttok fejvadászaként szerzel hírnevet, vagy inkább a csempész képességeidet bevetve a Birodalom őrjárataival szemben? Mindez és még több is lehetséges a galaxis szélén tett kalandozások során. Állítsd be a koordinátákat, szedd össze a legénységet ás hiperugrásra felkészülni az Peremvidéken!

A doboz tartalma:
12 hajótábla, 4 játékostábla, 4 műanyag hírnévjelző, 16 elismertségjelző, 22 kapcsolatjelző, 16 őrjáratjelző, 8 kartonfigura, 8 műanyag talp, 40 sérülésjelző, 60 kreditjelző, 70 találkozáskártya, 70 piackártya, 53 adatbankkártya, 8 karakterkártya, 4 súgókártya, 10 MI-kártya, 12 feladatjelző, 6 térképlap, 2 záróelem, 6 kocka, 1 oktatófüzet, 1 szabálygyűjtemény

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Egy felhasználó és 15 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 17 000 Ft-tól
 • 16 ajánlat

Kategória: Sci-Fi, Felfedező, Kaland, Film / TV / Rádió alapú, Világűr
Mechanizmus: Fogd és vidd, Kereskedés, Moduláris tábla, Váltakozó képességek, Kockadobás, Solitaire, Die Icon Resolution, Verseny

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Star Wars: Peremvidék társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb tematikus játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • laszlo.borbely81

  2023-05-09 15:44:33

  Nekem az egyik nagy kedvencem ez a játék, mostanában már a kiegészítőjével együtt játszunk. Kellően változatos a különböző karakterek és a hírnév gyűjtési lehetőségeknek hála, még nem volt két egyforma játékunk. Szerintem nagyon jól hozza a űrcsempész és az SW hangulatot is. Nem értek egyet az előttem szólóval maximum nyomokban hansonlít a Talism és a Relic játékokra, de klasszisokkal jobb. Nekem ez az egyik kedvenc sandbox játékom. Ajánlom kipróbálásra, nem csak SW fanatikusoknak!

 • piczilzsolt

  2023-04-22 13:00:02

  Nálam a Peremvidék 3 pontot kapott az 5-ből. Talisman, Relic, Peremvidék, kb. egyforma játémenet és szabályok. Kettő különbség:
  1. A Peremvidékbe nem kapunk műanyag figurákat, csak kártya jelölő van a játékosoknak. És ez nagyon igénytelen megoldás, ráadásul normál társasjáték áráért.
  2. A szabályrendszere túlbonyolított sok felesleges dologra kell figyelni, ezért nehezebb tanulható mint a régebbi játékok. Az is igaz, sokkal több opciója van a játékosnak, de főleg design-ban (piktogrammok, jelőlések) és folyamat szabályozásban nem sikerült olyan jól ezt leképezni.

  Amúgy grafikailag nagyon szép a játék.

 • Zsomboo

  2021-12-26 17:18:30

  Még pár nap, és elkezdhetem használni a 2022-es keretet. 🙄🤦 😂 Ha a Dűnéről ennyire rossz véleményeket olvasni, lehet, hogy inkább valami ilyesmi lesz helyette.

 • veerzoltan80

  2021-12-26 08:19:40

  Elsőre kicsit több mint 3 óra, de szerintem ez rövidülni fog mert sokat kellett még olvasni meg utána járni a dolgoknak. Még akkor is ha most csak 8 pontig játszottunk 10 helyett. 2-2.5 órára saccolom osszessegeben.

 • Zsomboo

  2021-12-26 06:40:39

  Ment is a szivecske a játékra. Már régóta szeretnék egy SW témájú játékot, bár ez is olyan lenne amit a feleségemmel nem tudok játszani, mert nem kötné le. Mennyi volt nektek a játékidő?

 • veerzoltan80

  2021-12-25 20:59:51

  Kariaji3.

  Fiamnak és részben magamnak - ehhh, tudom - raktuk a fa alá a Peremvidéket. Számtalanszor járva kelve a Deltában ajánlgatták már a srácok, hogy mennyire jó és SW hangulat és el van találva, végül csak utolsónak maradt a SW játékok sorában.

  Az insert netto nulla sajnos, zacsikat kapunk elrendezni a cuccot és a dobozban van egy szűkítő, és pont. 1/10

  A játék alkatrészei jók, hozzák a SW hangulatot. Közepesen sok a kártya - az IA sokkal többel dolgozik -, de nem kell megijedni tőle, könnyen rendszerezhetők és egyértelmű a használatuk, nem nagyon lehet hibázni közben.

  A játék célja hogy mi legyünk a Peremvidék legnagyobb hírnévvel bíró zsiványai. Hogy ezt csempészéssel, fejvadászkodással vagy más módon érjük el, azt a játék ránk bízza. Választunk magunknak egy karaktert a 8ból, és kapunk egy totál alap űrhajót, és nekiállunk repkedni a Peremvidéken, leadva majd felvéve az árukat, elkapni és leszállítani a fejpénzre kijelölteket. Remekül hozza a játék a rosszalkodás feelingjét. Előfordulhat hogy olyan megbízást kapunk ami miatt össze kell csapnunk másik játékossal.

  A játék során szerzett krediteket új felszerelésekre, új űrhajóra, legényéségre költhetjük. Jellemző az első játékra, hogy fiam Boba Fett-et irányítva - én Han Soloval voltam - elhúzott 5-1-re ami a hírnevet illeti fejvadászással, ráadásul rám uszította a Huttokat is közben. Aztán kapott egy olyan vérdíjat ami az én legénységi tagomra szólt, elkezdett kergetni, de a gyorsabb űrhajómmal jól navigáltam, közben megoldottam szállítási feladatokat és hopp 8-6 lett a vége nekem egy lázadó fogoly kiszabadítása után. Számomra ez azt mutatja hogy a játék remekül ballanszolt, és hogy a döntéseink komoly súllyal vannak jelen, hiszen ha pl a gyerek nem csinál fordulókon keresztül presztizst abból hogy elkapjon simán nyerte volna a játékot.

  Az összkép igen csak pozitív, igazi SW hangulat, egy olyan szegmense a galaxisnak ami még nem volt terítéken, jó ballansz, jó grafika. Csak az insert miatt nem full pontos. 9/10

A Star Wars: Peremvidék társasjáték és kiegészítői (1)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 - 3 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Corey Konieczka, Tony Fanchi
 • Illusztrátor:  Bernard Bittler, Jason Juta, Mariusz Gandzel, Mike Nash, Tiziano Baracchi, Balaskas, Zach Graves, Matt Bradbury, Alexandre Dainche, Magali Villeneuve, Rafał Hrynkiewicz, Jeff Lee Johnson, Francisco Rico Torres, Jake Murray, Nicholas Stohlman, Mark Molnar, Ignacio Bazán Lazcano, Adam Burn, Adam Lane, Borja Pindado Arribas, David Kegg, Maciej Rebisz, Michael Silsby, Ben Zweifel, Alexandru Sabo, David A. Nash, Antonio José Manzanedo, Ameen Naksewee, Mark Bulahao, Sam Lamont, J. B. Casacop, Yigit Koroglu, Ryan Valle, Darren Tan, Joel Hustak, Lukasz Jaskolski, Emilio Rodriguez, Jonas Springborg, Audrey Hotte, Anthony Devine, Stephen Somers, Andreia Ugrai, Jimmy Zhang, Marko Horvatin, Aurore Folny, Colin Boyer, Reiko Murakami, Caitlin Ginther, Toujer Moua
 • Kiadók:  Fantasy Flight Games, Edge Entertainment, Delta Vision Publishing, REBEL.pl, Galápagos Jogos, Hobby World, ADC Blackfire Entertainment, Kilogames
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.8 cm x 29.8 cm x 7.1 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.6 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Star Wars: Peremvidék társasjátékhoz