Rune Stones
Rune Stones
Rune Stones
Rune Stones
Videó beküldése

Rune Stones társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Rune Stones egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kockadobás és a pakli építés mechanizmusokra. Itt az idő, hogy megkeressétek a...

A Rune Stones egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kockadobás és a pakli építés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Itt az idő, hogy megkeressétek a leghatalmasabb druidát és a trónra ültessétek!

A druidák szerepébe bújva bizonyíthatjátok, hogy mennyire ismeritek a rúnakövek hatalmát. A megidézett lények képességeit kihasználva megszerzitek az értékes drágaköveket, amikből a törpék segítségével ereklyéket kovácsoltok. Ahogy növekszik az ereklyegyűjteményetek, úgy növekszik a rúnaköveitek hatalma is. A rúnakövek különleges képességekhez és hatalompontokhoz juttatnak.

A játék végén az a druida győzedelmeskedik, aki a legtöbb hatalomponttal rendelkezik.

Szabálykönyv

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 20 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 8 000 Ft-tól
 • 23 ajánlat

Kategória: Fantasy
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kockadobás, Pakli építés

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rune Stones társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Rune Stonesandrea.ganics, Budapest-Óbuda, Kelenföld , Nyugati pályaudvar, Érd

Csak személyesen itt: Budapest-Óbuda, Kelenföld , Nyugati pályaudvar, Érd!

Kihasználatlanság miatt eladó

1 érdeklődő


Rune Stonespatikonplays, Mosonmagyaróvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Mosonmagyaróvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó.

0 érdeklődő


Rune Stonesm.roxi2000, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó, 3x játszott.

2 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Rune Stones társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • mvik19

  2021-09-01 18:36:15

  Az az igazság, hogy leginkább a párom unszolására vettem meg ezt a játékot. Valahogy nem éreztem hozzám közelinek a témaválasztását. Már az első játk után úgy éreztem, hogy akár lehetne absztrakt is a dolog, mert a téma és hangulat akár el is engedhető. Masszív pakliépítés van itt. Tetszett, hogy az egész alap pakli egy idő után kicserélődik. Általában mindig fej-fej mellett haladunk a játék alatt. A végén válik igazán taktikussá, mikor érdemes több hatalmi pontot szerezni egy körben, mint az ellenfél. Nagyon sok múlik azon, hogy milyen rúnákat gyűjtünk össze. Nagyon kiegyensúlyozottak az erőviszonyok. Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy tetszett az egész. Biztos sokszor elő fog kerülni.

 • gavlak82

  2021-03-21 12:45:53

  A Rune Stones nagy kedvenc nálunk is. Első blikkre elérhetetlennek tűnik a 60-as trón, de némi taktikázással hamar be lehet érni. A mechanika nincs agyonbonyolítva. 8 druida kártyával rendelkezünk, melyből 4-et használhatunk kártyakeverés után. A piacról szerzünk lénykártyákat mágiapontok elköltésével, melyekből drágaköveket vehetünk és ereklyéket kovácsolhatunk, amikkel hatalmi pontokat (tehát lépéseket) kaphatunk, vagy rúnaköveket vásárolhatunk, amiknek csak kis hányada hasznos - 6 lap kézben tartása, 3 lapot játszhatunk ki kettő helyett, vagy amelyik kártyán választani kell, ott nem kell figyelembe venni, mindent megkapsz. Dobókocka jelen van, amiket nekünk kell felmatricázni, de nem ez adja az igazi előnyt. Inkább a fent említett rúnakövek valamelyike adhat szert a végső cél elérésére. Szóval, aki kapja, marja. Csak pontjelőlök vannak, pár mini itt is elfért volna. Jópofa dolog, hogy nem az nyer, aki elsőkènt ül a trónra, hanem aki a legtöbb ponttal rendelkezik. Insert helyett, két elválasztó lapka, mely így 4 részre osztja a dobozt, bár így is könnyen setupolható, egy ilyen kaliberű játéktól elvárná az ember, hogy jobbal álljanak elő. Szóval sarkalatos pont az insert hiány és főként a játék eleji szerencsefaktor, mert aki elsőként szerzi meg a szupi rúnaköveket, annál instant győzelem van. Mégis ajánlom, mert szép és jó játék a negatívumok ellenére.

 • Crospieler

  2021-03-12 15:21:49

  Nekünk is nagyon bejött ez a játék. Jelenleg az egyik kedvenc, ami meglepő, mert nem hittem volna, hogy ennyire élvezni fogom.

  Ugyanakkor egyetértek az előző hozzászóló több pontjával is, ami a játék hiányosságait illeti, mert bizony vannak.
  Először is a lények megidézése akció valóban vacakul van megfogalmazva a játékszabályban, olyannyira, hogy mi rosszul játszottuk az első néhány alkalommal, és csak egy video megnézése után esett le, hogy is működik valójában.
  Aztán a játék doboza.... az még szerintem elmegy, hogy nincs valódi insert, viszont az már jobban zavart, hogy a megszokott műanyag zacskókat is kispórolták az egyes komponenseknek és kártyákank. Úgy kellett ezeket más játékokból összekukázni.

  A fentiektől még el tudok tekinteni. Ami viszont komolyabb gond, az szerintem az egyes rúnakövek közötti unbalance. Egyszerűen vannak jobb és gyengébb rúnakövek. Erről a BGG oldalon készült is egy szuper összehasonlító írás: https://boardgamegeek.com/thread/2290590/rune-stones-relative-worth-and-general-strategy
  Ez szerintem nagy kár, mert ha jobban ki lennének egyensúlyozva a rúnakövek akkor még jobb és változatosabb lenne a játék.

  Na de ennyi a negatívum. Nem akarom elvenni senkinek sem a kedvét, mert mint írtam az elején, összességében tényleg egy jó játék. Szerintem akár bevezetőként is működhet a pakliépítés mechanizmushoz. Családi katégória.
  Ajánlom.

 • mateklesz

  2021-02-23 08:15:46

  Nemrég érkezett meg a társas hozzám is, 5-10 játék van egyenlőre benne, de ez a szám még tuti, hogy nőni fog, ugyanis nagy kedvenc lett. Az elmúlt héten többször is előkerült és sohasem bántuk meg, hogy ezt választottuk esti kikapcsolódásnak. Ketten játszottunk még csak vele, a többfős teszt még hátravan, így az egy az egy elleni partikról tudok véleményt mondani.
  Először meglepett, hogy milyen egyszerű a mechanikája, őszintén sokkal összetettebb dologra számítottam. Elég volt egy párszor átnyálazni a játékszabályt, illetve 1-2 videó segített benne, hogy hogyan is kell helyesen idézni szörnyeket ( ez szerintem nem derül ki egyértelműen a szabályzatból). Nagyon könnyen elsajátítható, egy bevezető játék után már el is kezdődött a kőkemény taktikázás. Nem mindegy, hogy ki mikor váltja be az ereklyéket, hiszen aki megszerez bizonyos rúnákat az a későbbiekben komoly előnyre tehet szert. Főleg az elején nagy a harc, mert a 8db rúnából (szerintem) csak 3-4 olyan van ami hatalmas segítséget jelent, a többi simán elhanyagolható. Nagyon fontos a játék eleje, utána kicsit már olyan, mintha előre le lennének osztva a lapok, aki jobb rúnákat szerez, nagy valószínűséggel nyerni is fog. A játék mechanikája nekem nagyon tetszik, szerintem nagyon jól ki van találva, a szörnyek idézésétől az ereklyék kovácsolásán át egészen a rúnák megszerzéséig. A táblák kidolgozottsága és a kis színes kövek szerintem nagyon jól néznek ki, és nagyon szuper a megépíthető trón is, ami a végső célt jelképezi.
  Egy hatalmas negatívumot tudok csak mondani, az pedig a játék doboza. Nagyon sok apró kis elemből áll a játék, nagyon sok kártya van benne, ennek ellenére a belső dobozban semminek sincs meg a helye. Két egyszerű kartonlap-csíkkal van felosztva 4 részre a belső rész, szinte lehetetlen úgy elrakni a játékot, hogy ne keveredjenek az alkatrészek, kártyák. Nagyon bóvli megoldás, pedig a játék megkéri az árát. Szerintem a játék mellé mindenképp be kell szerezni valami rendszerezőt is.

 • hullajo

  2020-11-25 12:47:31

  Nagyon jó kis játék! Mi 2-3 fővel játszottuk eddig, sajnos nem volt még lehetőségünk 4 fővel leülni elé, de az eddigi tapasztalataink alapján nagyon jól működött minden játékosszámmal. Hozta a táblakép és a játékostábla is a játék hangulatát, könnyed játéknak tartom, de szerencsére van lehetőség a taktikázásra. Figyelni kell a többi játékosra is hol tart éppen mire hajt mert abban a pillanatban ahogy valaki ráteszi a kezét az egyik rúna kőre olyan bónuszt kap hogy elhúz a többi játékostól. A tapasztalat azt mutatja, hogy mindenki nagyjából egyidőben szerzi meg a kövek egyikét, illetve itt jegyezném meg azt a a kis apróságot, hogy valaki elhappolhatja a másik elöl a hőn áhított követ, mivel az összes rúnakőböl a játékosok számánál egyel kevesebb van lehelyezve a táblára. Nem egyszeer fordult elő hogy velem is így történt, kénytelen voltam taktikát váltani ami működik nem szorít be a játék. A rúna kövek egymásra ható kombóiről még nem is beszéltem. A győztes és az utoljára befutó játékos között csak pár pont különbség szokott lenni. A pakliépítés is jól működik, érdekessége, hogy a nagyobb értékű lapunkat eldobjuk, mely később visszakerülhet a játékba, vagy kikerül onnan végérvényesen. Ahogy a rúnakő a birtokunkban van innentől kezdve begyorsul a játék és megadja a kellő izgalmat ami kitart a játék végéig. Később tervezzük a kiegészítők beszerzését, de egyenlőre az alap is kellő változatosságot jelent számunkra.Próbáljátok ki mi nem csalódtunk!

A Rune Stones társasjáték és kiegészítői (3)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Rüdiger Dorn
 • Illusztrátor:  Dennis Lohausen
 • Kiadók:  Piatnik, Queen Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, lengyel, szlovák

Kiadások

 • Dutch/English/French/German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Czech/Hungarian/Polish/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Rune Stones társasjátékhoz