Kép forrása: tarsasjatszunk.hu

Rúnakövek [tarsasjatszunk.hu]

Mióta havi rendszerességgel összejárunk a társasklubba mi, játszani imádó felnőttek, azóta sejthetik a többiek, hogy engem nagyon elkapott ez a társasjáték-gépszíj. 😀 Nagyon szeretjük ezeket az alkalmakat, mert teljesen kikapcsol, és feltölt a jó társaság, a sok nevetés, és a közösen eltöltött idő.

A legutóbbi társasesten Hajni lepett meg azzal, hogy nyugodtan vigyük haza a Rune Stones-t, és próbáljuk ki, mert megéri! Mivel még sosem játszottunk ezzel a játékkal, ezért nagyon örültem ennek a lehetőségnek, ezúton is köszönet érte! 💜 Mint megannyi társasjáték, így a Rune Stones is régóta érdekelt már, szerettem volna kipróbálni, de ugye a dömping megkívánja, ööö, akarom mondani rákényszeríti a gyanútlan játékosokat, hogy szelektáljanak. Persze erre jók a játékklubbok, hiszen ott sok társast megismerhetünk, kipróbálhatunk. Ha van a közeledben, mindenképpen érdemes lehet bekukkantani oda. 😉 

Nem is vártunk sokat a Rune Stones asztalra pakolásával, hiszen a doboz hívogató, a játékszabály röpke nyolc oldal, és a játék táblája is nagyon szép. Igazi Queen Games minőség. Nekünk jelenleg tőlük a Merlin van még meg, de nem kalandozok el most arrafelé. Szóval nekiültünk a Rune Stones-nak, és rájöttünk, hogy nagyon könnyen tanulható, és gyorsan játszható játék. Az előkészületek után mindenki megkapja a saját kezdőpakliját, majd az éppen soron lévő játékos három akció közül választhat:

  1. Lények megidézése
  2. Képességek használata
  3. Ereklyekovácsolás

A lények megidézése fázisban tudunk újabb kártyákhoz jutni úgy, hogy a kezünkből kijátszunk akárhány kártyát. Csak az a lényeg, hogy egyszínű legyen a mágiapontja. Attól függ, mennyi mágiapont kell az adott lénykártya megszerzéséhez, hogy melyik kártyahelyen található. Ha elvettük a lénykártyát, utána feltöltjük a kínálatot. A kijátszott kártyáinkat a megszerzett kártyával együtt a dobópaklinkra tesszük.

A képességünket úgy tudjuk felhasználni, hogy a kezünkből kiválasztunk két kártyát, amit leteszünk az asztalra, hogy mások is jól lássák. Ezután elvesszük a képességet, amit a kártya ad. Ez lehet drágakő, kártya, dobókockával való dobás, csereajánlat, vagy hatalompont is. Ezután megnézzük, hogy az imént letett két kártya közül melyik száma nagyobb, és azt félretesszük (attól függ, hová, hogy lénykártya, vagy druidakártya). A kisebb számmal rendelkező kártyát a dobópaklinkra tesszük.

[Cikk folytatása]

Rune Stones - Rúnakövek

Rune Stones, Rúnakövek

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

15Júl

Darwin nyomában [Tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.15. 15:00:00

Ma a Darwin nyomában című társasjátéknak ugrottunk neki, hogy asztalra tesszük, és megtanuljuk, mert a barátaink voltak olyan kedvesek, és itt hagyták nálunk.

11Júl

Trio [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.11. 14:00:00

Huszonakárhány évvel ezelőtt minden péntek este arról szólt, hogy a bővebb baráti kör összegyűlt a helyi pub-ba. Szólt a zene, kibeszéltük magunkból a hét történéseit, dartsoztunk, biliárdoztunk, és ha mindezt már meguntuk, akkor előkerült a kártya..


Kommentek

  • pnehandi87

    2023-10-20 11:00:54

    Nagyon jól néz ki ez a társasjáték, már a külseje is hívogató, de a játéktábla és az összes alkatrésze is elcsábít, hogy belemélyedjek ebbe a varázslatos világba. A misztikus témakör különösen felkeltette az érdeklődésemet, jó lenne kipróbálni, saját tapasztalatot szerezni, mielőtt beruházok erre a játékra.

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Rune Stones