Ébredés
Ébredés
Ébredés
Ébredés
Videó beküldése

Ébredés társasjáték

társasjáték, 2023
Értékelem!

Az Ébredés egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, az útépítés, a pakli...

Az Ébredés egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1.5 - 2 óra is lehet. A játékot 2022-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a váltakozó képességek, az útépítés, a pakli építés, a szcenárió / küldetés / kampány és a tech trees / tech tracks mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Éleszd fel a civilizációt!
5000 évvel azután, hogy minden elpusztult, eljött az idő! Vezesd a törzsedet, és fedezd fel a fagyott földet. Használd ki az erőforrásait. Toborozz felszíni túlélőket, és állítsd őket az ügyed mellé. Építs gyárakat hatalmas gépekkel. És népesítsd be az ősi helyszíneket, hogy újra megtanulhasd törzsed elfeledett technológiáit.

A Revive egy nagy újrajászhatósággal bíró, aszimmetrikus játék, 1-4 fő részére, mindez harc és közvetlen konfliktus nélkül. Az 5 részes kampány végigjátszásával további tartalmak oldhatók fel, és ha az összes tartalom feloldásra került, a játék korlátlan ideig újrajátszható.

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 21% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 18 000 Ft-tól
 • 30 ajánlat

Kategória: Civilizáció, Sci-Fi, Gyár / Manufaktúra
Mechanizmus: Váltakozó képességek, Útépítés, Pakli építés, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Tech Trees / Tech Tracks, MOV-16 Map Addition

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!

Ébredés társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

ReviveSzobi, Győr, Miskolc, Budapest

Csak személyesen itt: Győr, Miskolc, Budapest!

helyhiány miatt

1 érdeklődő


Ébredésnyiri.mark, Dunakeszi / Duna Plaza

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dunakeszi / Duna Plaza! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

.

4 érdeklődő


Ébredésitsmorethanagame, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nem fogunk jatszani vele...

3 érdeklődő


Ébredéselado, Budapest IX. Nagyvárad tér közelében

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IX. Nagyvárad tér közelében! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nincs kibontva, nem kerül elő...

1 érdeklődő


Revivetkkriszto93, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontott, de sosem játszott. A kártyák még az eredeti fóliában vannak. Átvétel személyesen Szegeden vagy csomagküldéssel a vevő terhére.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Ébredés társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Heavy Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2022

Kommentek

Kommentek

 • laptopzsol

  2024-02-19 10:58:23

  Idén először került elő. De egyből toltunk két partit bele, péntek és szombat, először hárman aztán négyen. Meg kell mondjam ez egy jó játék még mindig. Jó volt hárman is meg négyen is. Többen persze hosszabb de mivel majdnem mindenki ismerte, elég jól haladtunk. Szerintem ez a játék is jobb többen, jobb ha szűkebb a területed, több anyag kell, hogy messzebb menj építkezni. Négy fővel a 8 személyes asztal is szűk tud lenni, ezzel számolni kell. A setup nem rövid, de ha meg van, rohadt jól néz ki az asztal. Van bőven mire figyelni, nem véletlen van két saját táblád és egy főtábla. Kevés szerencsével operál, de annyi pont kell is. Sajnos kicsi az esély rá, de egy ütős kiegre be fizetnék.

  Nekem még mindig 10/10.

 • kicsianiko

  2023-11-24 10:44:24

  Az Ébredés TJÜ szerzemény volt. Két játékunk van benne, mindkettő két fős, napos oldallal. A set-up és az elpakolás elég hosszadalmas, gondolkozunk is rajta, hogy lehet lerövidíteni, pedig a további, számunkra felesleges komponenseket külön is csomagoljuk. Rendezőbe pakolni sem biztos, hogy jó, mert a táblákból, jutalmakból, ládákból minden játék során ugyanaz kerülne elő.

  Ezzel a játékkal (sem) férünk el asztalnál, így marad a szőnyeg. Néha nyújtózkodni kell, hogy elérjük a kártyákat, ereklyéket, vagy hogy le tudjuk lépni a kék pontokat.

  Első játékélményem nem győzött meg, nem láttam, mit akar tőlem a játék, vagy hányszor kerül még rám a sor. Aztán egyszercsak elfogytak a nagy ereklyék, és egyetlen köröm maradt. Nem tudom fázisokra felosztani a játékot, az első pillanattól az utolsóig ugyanaz a gondolkodás, ugyanazok az akciók. A gépezet működését nehezen fejtettük meg, de egyébként teljesen logikus. Minden kapcsolódik mindennel. Gyorsan haladtam a jutalmakkal a gépezeten, a karakterem táblájáról is szépen sikerült leszednem a törzsi képességgel a jelölőket. A felfedezéssel is haladtam, de nem olyan mértékben, mint szerettem volna, azt hiszem, benne van a játékban ez a szűkösség, mindennel nem sikerül szépen haladni, vagyis mire sikerülne, vége a játéknak.

  Két napig ülepedett a játék, végig azon gondolkoztam, hogy lehetett volna jobban haladni a felfedezéssel, a benépesítéssel, építkezéssel. Ez jó! Két nap után tehát úgy ültünk le a játékhoz, hogy tudtam, mi a működési elve. Partnerem viszont háromszor is pont előttem hajtotta végre és oda azt az akciót, aminek végrehajtása az én stratégiám része is volt, a három újratervezés pedig sok ebben a játékban, szűkültek a lehetőségek. Sőt, nagyon kevés élelem jött fel, ami nehezítette az összes akció végrehajtását, jutalmak begyűjtését. A két játék tehát más volt. A játékot el sem pakoltuk (set-up idő spórolás egyik módja 😁), ma újra elővesszük. Eddig nem bántuk meg a vásárlást, kezdünk ráérezni a játék ízére.

 • pestimisi

  2023-09-17 23:56:03

  Átszerkesztem, mert látom angolt példányt keresni itt bűn:

  Tehát, végre, a 4. próbálkozásra sikerült helyesen játszanunk. Sajnos, az ikonok nem mindig egyszerűek, így állandóan fel kell nézni a szabályokat. A bevezető/tutorial nem túl jól átgondolt tervezés, de nem számít, át lehet ugrani mint a Kinai nagyfalat.

  Nehéz felfogni ezt a játékot, míg semmi köze sincs az Ark Nova vagy a Terraforming Mars-hoz, mégis ebbe a kategóriába tartozik - ha szereted azokat, akkor ezt is imádni fogod. Alapvetően sok forrásra építő sandbox jellegű társas, sok véletlen generális folyik a játék során amelyek meghatározzák a játék kimenetelét. Ez a sok forrású szerencse azt hittem hogy konzisztensé teszti a játékot, de valójában csak a randomot növeli tovább. Cserébe minden játék más, csak úgy mint a hasonló jellegű AN és TM-ban. Ez az én definícióimban egy Hybrid-Euro. (Ameri és Euro határán mozog)

  Alapvetően van annyira komplex mint a Terraforming Mars, de ajánlom kicsit haladóbb családi körökben. Ez a játék sajnos csak szabályokban expert szintű, élményeiben változó.

  Tematikában úgy fogod érezni magad, mint egy nép, amely fel fedezi a környéket, zsákmányokat szerez stb. - mindenki szereti felfedezni, ugye? Az ismeretlen extázisa! A frakciók helyzet függően túlerősek, de a véletlenek miatt alapvetően mind1. Az Artefakt kártyákkal azt javaslom, hogy az író által javasolt verziót játszd. A játék nagyon szórakoztató és jól működik.

  Az egyetlen kritikám az "endgame" szabályra vonatkozik: amiért nem értem, hogy miért van az utolsó játékos majdnem az egész játék alatt 1 kevesebb cselekvésért, -4 pontért és 1 több erőforrásért. Miután erről beszéltem az íróval, úgy gondolom, hogy 1 erőforrás a kezdeti lépések során nem pótolja a hátrányt. (1 cselekvés kb. min 2 erőforrás) De nincs valódi alternatívám ennek a kiegyensúlyozására - talán csak egyenlő fordulat lenne ésszerű?!

 • fodihun1

  2023-07-24 10:05:26

  Négy fővel két óra alatt le tudtuk pörgetni. Nagyon sok irány /lehetőség van ami mentén el lehet indulni. Én így utólag azt érzem, hogy a játékom 80%nem ért egyáltalán pontot de még akár az egész is érhetett volna ha pár körrel tovább tart a játék. Nem egy egyszerű darab talán ez volt az eddigi legnehezebb játékom. Ettől függetlenül egy jó játék de nem mindig ülnék le vele játszani.

 • laptopzsol

  2023-07-16 09:04:33

  Szóval az Ébredés. Nem pont olyan mint a Dice and Decks-es videóban, de jó poén volt. A kipakolás eltartott egy darabig, jó sokáig, de ez lehetett azért mert első játék és szabályzat szerint mentünk sorba. Hely igénye van, bőven, és még kicsivel több, két asztalt raktunk össze négy emberhez. Ezúton is köszönöm a Gamefun- nak a helyet és a lehetőséget. Szóval pakoltunk ezerrel. Az asztalkép impozáns és grandiózus, de illik rá a gigantikus is. De nekem és a többieknek is tetszett, meg szokást igényel, de utána átlátható. A játék menet sok más játékból ismerős lehet de szerintem ez sem negatívum. Területet, karaktered, paklidat és az akcióidat fejleszted, egyre jobb és nagyobb kombinációkat tudsz egymásra építeni. Volt már ilyen a történelem folyamán, de nekem bejön ez a mechanizmus. Akinek be jött a Végtelen tél, annak ez is tetszeni fog, bár egy kicsit összetettebb. Én nem tudom, hogy a BGG 3.42 nehézsége tükrözi -e a valóságot, de az tény, hogy nem egyszerű, de nem tartozik az agyégetős játékok közé. A játék idő így az elején kb 60 perc volt játékosokként, amit azért lehet lejeb vinni. Bár ha van egy AP-s játékos akkor hosszú lesz. Nekünk, akik már ennél hosszabb játékkal is szoktunk játszani nem volt vele gond, mert fent tartotta a figyelmet és az érdeklődést. Persze most jöhetnek azok akik azt mondják, hogy interakció hiánya a gond. Az csak nekik gond. Tény, hogy elég kevés. Itt nem lehet, senkit tönkre tenni, szét tépni, és már a játék közepén vesztes pályára állítani. Aki ezt szeretné, ne vegye meg. Mindenki másnak nagyon ajánlom, hogy próbálja ki. Nálam felkerült a vásárlói listámra. Nagyon örülök, hogy ki tudtam próbálni, és nem bántam meg.

 • esze.gergo

  2023-07-05 12:33:45

  Tegnap a Board Game Caféban voltam a bemutatón, úgyhogy egy játék után olvashatjátok a véleményem megint, szóval így olvassátok.

  A borítón lévő virágból azt hittem ez is valami természetközpontú játék lesz, de mint kiderült e külső egy poszt-apokaliptikus köntösbe öltöztetett stratégiai játékot rejt. Sajnos ez tényleg csak egy külső réteg, abszolút nem tematikus a játék, a grafika még tök jól illeszkedik ehhez az ice-punk stílushoz, de az akciók amiket végrehajtotok azok elég esetlegesek. A döntések jók, de nem szolgálják egyáltalán a játékot megteremtő világot. Szerencsére ez engem nem szokott érdekelni, úgyhogy mutatom is inkább a mechanikákat.

  Alapvetően két akciód van egy körben, ezért kártyát játszhatsz ki, nyersanyagot szerezhetsz illetve a közös térképen fedezhetsz fel, építkezhetsz és benépesítheted a városokat. Talán ami leginkább tetszett a kártyaaktiválás, mert többfunkciósak a kártyák, használhatod az aljukat vagy a tetejüket, illetve ami külön fűszerezi, hogy a helyeket is lehet boostolni és értékesebbe tenni bizonyos színek elhelyezését. Mindenkinek a tábján van egy három részes gépezete, amit fejleszthet a játék során és rengeteg nagyon hasznos akcióra lehet azon is szert tenni, ráadásul minden kinyitott gépezet alkatrész növeli a pontjaidat a játék végén. Ezek mind-mind jó célokat adnak különböző stratégiáknak, nagyon más engineket lehet építgetni, amik sikerre vihetnek. A sikerhez pedig az általános pontokon kívül mindenki kap egy cél kártyát, amin három dolog szerepel. Ezekre is érdemes ráfokuszálni, plusz gyűjteni a különböző célokhoz tartozó ereklyékeket, amivel szorzókat adsz a pontjaidhoz és te határozod meg, hogy melyik cél lesz a játék végén a legértékesebb.

  Kicsit elsőre nehéz volt átlátni, mindenki intuitív módon hozott döntéseket, de számomra mindegyik kör izgalmasakat kínált fel, élveztem azt is, ahogy a lehetőségek és kombók száma egyre nőtt a játék során. Mindenképpen ajánlanám a közepes nehézségű stratégiákat kedvelőknek!

 • mr.zehy

  2022-11-24 08:54:29

  A Gémklub ezt is hozza magyarul. 😍

 • thekilian007

  2022-11-13 09:08:46

  Kifejezetten jó játék. Mindent is jutalmazó eurok táborát erősíti. Sajnos a csapatban nem mindenkinek tetszik.

 • bengery003

  2022-10-10 15:38:25

  Ohhhh, tök jó hogy gondoltak ilyenre hogy nem muszáj egyböl mindennel játszani. Igy szerintem én kihagyom a "kampányt" Köszi az infót :D

 • Kisde

  2022-10-10 13:38:14

  Amúgy itt a kampány nem egy klasszikus értelemben vett kampány, inkább egy 5 részes bevezetésnek nevezném, ami fokozatosan megtanít a játék mechanikáira. Ha valaki nem kifejezetten szereti az ilyet, az egyből használhatja a kampány elemeit és már az első játéknál a "teljes értékű" játékkal játszhat.

 • bengery003

  2022-10-10 13:25:45

  Igen, sajnos most minden nagyon megdrágult 😱 énis várom,nagyon jól néz ki a játék :D az 5 kampány is tetszik hogy ki kell oldani a játék elemeit és utána lehet akárhányszor ujrajátszani.

 • Kisde

  2022-10-10 10:59:05

  Köszi szépen, épp ma láttam én is a Vagabund Facebook bejegyzésénél. Nagyon várom a játékot, de az ár az valami veszedelmes ahhoz képest, hogy milyen és mennyi komponens van a dobozban...😱

 • bengery003

  2022-10-10 09:44:45

  https://jojatekjoaron.hu/termek/revive/

 • Kisde

  2022-09-28 12:41:06

  Erről tud valaki valamit, hogy fogja-e esetleg egy kiadó (Vagabund/Delta/Szellemlovas) hozni? Igen jónak tűnik és én eddig még nem csalódtam az Aporta Games-ben. Több játékuk is megvan, (Capital Lux 2, Bad Company, Santa Maria) mindegyik kiváló és erről is nagyon jókat olvastam.

Az Ébredés társasjáték és kiegészítői (1)

 • Revive: Call of the Abyss társasjáték Kiegészítő

  "A gleccserek olvadása óriási tavakat képez. Az aprócska spórákból a jég legmélyebb rétegeiben élet alakul ki. És így a tavak a Szkífuszok otthonává válnak, akik hatalmas tudást és bölcsességet hordoznak. Mi... a tavak közelében telepedünk le, hogy tanuljunk tőlük. Meghajlunk az akaratuk előtt, és a legmélyebb tisztelettel adózunk feléjük. Befejezzük az...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 14+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Revive: Call of the Abyss társasjáték Kiegészítő 13339 Ft-tól! - 2 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1.5 - 2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  14+
 • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Kristian Amundsen Østby, Eilif Svensson, Helge Meiss, Anna Wermlund
 • Illusztrátor:  Gjermund Bohne, Martin Mottet, Dan Roff, Jessy Töpfer
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Hobby Japan, Devir, Ghenos Games, Matagot, REBEL.pl, MINDOK, Gém Klub Kft., Lifestyle Boardgames Ltd, Aporta Games, Surfin' Meeple China, Across the Board, Boardgame Mall, BGA Plus
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.8 kg
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: kínai
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
 • French edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: francia
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.4 cm
  • Súly: 2.4 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.5 cm
  • Súly: 2.9 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: spanyol
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Portuguese edition
  • Nyelv: portugál

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Ébredés társasjátékhoz