Kép forrása: diceanddecks.hu

Űrhajók a láthatáron 2 [diceanddecks.hu]

Ezen a héten a közeljövőben érkező magyar bejelentéseké lesz a főszerep. Következzen 5 hamarosan megjelenő játék a hazai kiadóktól, tudományos fantasztikus témában.

1.: Ébredés: Revive címen jelent meg tavaly, a Gémklub felel a hazai lokalizációért. A játék története 5000 évvel a ma ismert civilizáció pusztulása után veszi fel a fonalat. Törzsi vezetők szerepébe bújhatunk, a feladatunk pedig az lesz, hogy a fagyott Földön újra élesszük a régi világot. Gyárakat kell építenünk és újra kell tanulnunk az elfeledett technológiát. (Ez kicsit úgy hangzik, mintha újra a régi hibákat készülnénk elkövetni. Reméljük, a játék rácáfol majd erre.) 1-4 játékos ülhet le hozzá. A nagy újrajátszhatóságról többek között az egyedi játékosképességek is hivatottak gondoskodni. De megtalálható lesz a dobozban egy 5 fejezetből álló kampány is. A felpakolás partiról-partira változik, ez pedig azzal az ígérettel kecsegtet, hogy nem tudnak majd nyerő stratégiák kialakulni, mert minden helyzetben mást fog követelni a játék. Örülünk a gémklub döntésének. A sci-fi-n belül ez nem egy szuperfejlett, világűrt meghódító zsáner, hanem komorabb hangulatú posztapokaliptikus. Ezzel a témával kimozdulhatunk a komfortzónánkból.

2.: Az égbolt vándorai: ezzel a posztapokaliptikus darabbal 19-re húz lapot a Gémklub. Várhatóan sokkal inkább lesz disztópikus, mint tudományos fantasztikus. Ebben a történelem utáni világban a szél törzsei a múlt szennyezett romjain építik újjá a civilizációt. A játékosoknak erdőket kell telepíteniük, új falvakat és templomokat kell építeniük, és fertőtleníteniük kell a környező területeket. Kártyakijátszásokon alapuló mechanizmus hajtja a játékot, ahol a többiek által már kijátszott lapok módosíthatnák az aktív játékos lehetőségeit. A játék nem előre meghatározott számú körből áll, ha valaki felépíti az 5. faluját kiváltja a befejezést. Az a játékos nyer, aki a legtöbb pontot gyűjti. A játék kapcsán „aggodalomra” ad okot a BGG-n jelzett 2,46-os komplexitás. Posztapokaliptikus családi játék? (Olyan, mint az indián síugró: lehet, hogy van, csak nagyon nehéz elképzelni.)

3.: Dune: War for Arrakis: nincs még bejelentve a magyar megjelenés, de igen nagy ziccer a Deltának. Az eredeti kiadója a Cool Mini or Not, a tőle megszokott minőségben. A játék rengeteg drága alkatrésszel kínál grandiózus játékélményt. Az év végén megjelenő új mozifilm pedig ingyen reklám a társasnak is. A War of the Ring szerzői jegyzik. Két (4?) fő vívhatja meg benne a sivatagbolygóért folytatott háborút. Ha valaki nem ismerné a szerzők korábbi műveit: a Gyűrűháború játékban is egy egész földrészt elborító konfliktust szimulálnak a játékosok. Nem csak egy-egy csapat, hanem komplett hadseregek feszülnek egymásnak és semmisülnek meg. Azt várjuk, hogy képesek lesznek visszaadni az egész bolygón folyó összecsapás könyvekből ismert hangulatát. Az egyik játékos az Atreides a másik a Harkonen házat vezeti. Várhatóan ez év karácsonya előtt - az angol példányok - a boltok polcaira kerülnek. A Szellemlovas elfogad előrendelést az idegen nyelvű kiskereskedelmi kiadásra. Az ára ijesztőbb, mint a Shai-Hulud.

[Cikk folytatása]

Űrhajók a láthatáron 2

Múlt héten a nemzetközi bejelentésekből szemezgettünk és több olyan darabot is felvettünk a listára, amelyeket csak több hónap esetleg egy egész év múlva vehetünk majd kézbe. Ezen a héten a közeljövőben érkező magyar bejelentéseké lesz a főszerep. Következzen 5 hamarosan megjelenő játék a hazai kiadóktól, tudományos fantasztikus témában.

További információk

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

01Jún

Megjelent a JEM magazin 134. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.01. 14:00:00

JEM 2024 MÁJUS

24Máj

Knarr - vikingek versenye [tarsasozz.blog]

Kedvcsináló | 2024.05.24. 14:00:00

A Knarr egy pörgős vikinges társasjáték, amelyben ezúttal nem a csihi-puhié a főszerep – vikingjeink elsősorban új földekre hajóznak és kereskednek ebben a játékban. Erre utal a címe is, ugyanis a knarr áruszállításra tervezett tengeri hajót jelent.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Ébredés
  • Dune: War for Arrakis
  • Dűne: Impérium – Halhatatlanság
  • Az égbolt vándorai
  • Raising Robots