Quoridor
Quoridor
Quoridor
Quoridor
Videó beküldése

Quoridor társasjáték

társasjáték, 1997
Értékelem!

A Quoridor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játék 1997-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 8 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a rács mozgás, a verseny, a connections és a négyszög-rács...

A Quoridor egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 perc. A játék 1997-ben megnyerte a Mensa Select díját Mensa Select díj kategóriában. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 8 éves kortól is játszható. A játékmenet erősen épít a rács mozgás, a verseny, a connections és a négyszög-rács mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Ez a logikai játék kiváló kikapcsolódást nyújt akár az egész család részére. Az akadályok elhelyezése és a bábukkal való lépkedés hozzásegít a logikus gondolkodás kialakulásához és tökéletesítéséhez. A játék tartozékai: - egy tábla 81 négyszögletes mezővel - 20 akadály - 4 bábu A játék célja: Az a játékos nyer, aki előbb eljut a szemközti alapvonalra. A játék szabályai kettő vagy négy játékos esetén: A játék kezdetén az akadályok a tábla két szélén levő rekeszekben vannak elhelyezve. A játékosoknak kétjátékos esetén 10-10 akadály, 4 játékos esetén 5-5 akadály áll rendelkezésére. A játékosok elhelyezik bábujukat át az alapvonal közepére. A játékosok sorshúzással döntik el, hogy ki kezdi a játékot. A soron levő játékos választhat, hogy lép egyet a bábujával, vagy elhelyez egy akadályt a táblán. Ha elfogyott az akadály lépni kell a bábuval. A bábuval egyszerre egyet lehet lépni bármelyik irányba úgy, hogy az akadályokat meg kell kerülni. Az akadályok elhelyezése: Az akadályoknak mindig két-két mezőt kell elválasztaniuk. Az akadályok célja az ellenfél előrehaladásának lassítása, teljesen azonban nem lehet bezárni - egy kivezető utat mindig szabadon kell hagyni. Szembenállás: Ha a két bábu szemben áll egymással úgy, hogy nincs közöttük akadály, a soron levő játékos átugorhatja ellenfele bábuját. A játszma akkor ér véget, amikor valamelyik játékos átjutott a szemközti alapvonal bármelyik mezejére. Jó szórakozást kívánunk!

Dobozméret:18x6x18cm
Játékidő:10-20perc

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 31% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 000 Ft-tól
 • 39 ajánlat

Kategória: Stratégia, Gyerek játék, Útvesztő
Mechanizmus: Rács mozgás, Verseny, Connections, Négyszög-rács

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Quoridor társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

QuoridorGalesz, Budapest Boráros tér, Móricz Zsigmond körtér, Újbuda-központ

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest Boráros tér, Móricz Zsigmond körtér, Újbuda-központ! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Duplikáció miatt eladó a mini verzió. Személyes átvétel Budapest Boráros tér, Móricz Zsigmond körtér, Újbuda-központ környékén megbeszélt időpontban vagy csomagküldés a vevő terhére.

3 érdeklődő


Quoridorkawailucy, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Quoridor Classic, nagy fatáblás kiadás. Hibátlan állapotú, hiánytalan, magyar szabály nincs benne. Budapesten személyes átvétellel.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Quoridor társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • armin.d.ivan

  2023-10-26 09:22:49

  Egy TikTok videó formájában futottam bele a bemutatójába, fél perc alatt meggyőzőtt. Mindig szerettem a klasszik kétszemélyes játékokat, gyerekkoromban a sakkal is próbálkoztam (nem lehettem valami ügyes, de élveztem), most pedig az Azul (főleg ketten) a nagy szerelem.

  Abszolút megérte beszerezni, nagyon érdekes. Több játék után is azt érzem, hogy még mindig van benne más taktika, még mindig tudunk új csellel előjönni. Lehet célszerűbb lett volna a minit megvenni, hogy utazásra egyszerűbb legyen, de nem bántuk meg. Kipróbáltuk négyen is, úgy elég káosz volt, lehet több esélyt kellett volna neki adni.

 • gazsif

  2023-02-05 10:50:23

  Pár perces játékmenet, pofonegyszerű szabályok. 2 játékossal az igazi, mert 4-en már elég kaotikussá válik és a jó taktika mellett egy kis szerencse (ne csak számodra kedvezőtlenül döntsenek a többiek) is szükséges a győzelemhez.
  A játékelemek minősége önmagukban kiváló. Igényesek, szépen festettek, jó kézbe venni őket, de egyben nézve már nem sajnos romlik az összhatás. A lapocskák valamivel vékonyabbak a kelleténél ezért elbillennek a helyükön, ráborulnak a figurára, amik ettől nehezen foghatók és könnyen feldőlnek. A doboz mérete pedig feleslegesen nagy.
  A két gumi csíknak sok jelentőségét nem láttuk ezért háziszabályt alkottunk hozzá. Segítségével tetszőleges mértékben beszűkíthetjük a játékteret (akár 3 sorosra vagy 3 oszloposra), amivel még izgalmasabb és feszítettebb lehet a játék.
  Nekünk a Classic változat van meg, amit használtan a bolti ár töredékéért sikerült megszerezni. Ha viszont újonnan kellene megvennem, akkor lehet hogy inkább a fából készült mini-t választanám.

 • lenart.nikoletta

  2022-02-21 17:35:33

  Nekünk csak a gyengébb kivitelű utazós verzió van meg. Mindig félek, hogy eltöröm a műanyag tartókat, mikor kinyitom, szóval kivitelezés 0 pont. A falak nem egyformán állnak bele a vályatokba, némelyik kajlán kifordul. De legalább a bábuk színesek...

  Négyen biztos izgalmasabb, de mi csak ketten tudtuk eddig játszani. Pár meccs után beállt a legjobb taktika, úgyhogy max 1-1 lépéssel tudtuk megverni a másikat. Aztán eltettük a polc mélyére, hogy majd valamikor, ha négyen leszünk, elővegyük kipróbálásra.

  Szerencse, hogy nagyon olcsón vettük használtan. Annyit megért, de többet semmiképp.

 • robsteady

  2021-04-09 10:42:42

  Igazi absztrakt élmény!

  Minősítésem: (lehetséges öt pontból ( > vagy < ) a két jellemző véglet szerinti minősítés. Amelyikhez közelebb áll a < azaz "nagyobb" jel, annak javára és a nagyobb vagy kisebb jelölők mértékében jellemző tulajdonságot látsz)

  Gyenge kivitelezésű <<<< Minőségi komponensek
  Absztrakt >>>>> Tematizált
  Könnyed szórakozás >><<< Komolyabb játék
  Lineáris játékmenet >><<< Rejtett mélységek
  Kötött jól definiált szabályok >>>>> Szabad szabályértelmezés
  Szerencsefaktor <<<<< Észjáték
  Aktív játékosszerep >>><< Passzív játékosszerep
  Rövid játékidő >>><< Hosszú játékidő

 • csongrady.p

  2019-12-31 15:45:19

  Szerintem ez a játék négy fővel a legizgalmasabb, kettővel pedig inkább taktikaibb.

  Jó minőségűek az alkatrészek, kellemes hogy fából vannak és nem műanyag.

 • saxomusic

  2019-07-18 22:36:38

  Kedvenc játékaim egyike. Zsenialitása az egyszerűségében rejlik. A játékszabályok könnyen érthetőek, szinte azonnal elsajátíthatóak. A játék eredeti ötletre épül: mindkét játékosnak az a célja, hogy a saját térfeléről átjusson az ellenfél oldalára. A játékos két cselekvés közül választhat a saját fordulójában: vagy lép egyet, hogy előrébb jusson, vagy letesz egy akadályt a játékostársa elé, hogy hátráltassa. Ügyesen kell gazdálkodni az akadályokkal, mert hamar elfogynak. Amit már egyszer letettünk, többet nem mozdíthatjuk meg. Több stratégia kipróbálására is alkalmat ad a játék, annyira változatos. Sosincs két ugyanolyan játék. A lehetőségek tárháza végtelen. Agyalós játék, de egy-egy menet viszonylag hamar lejátszható. Jó stratégiai érzék nem árt a játékhoz. Két játékossal is működik de négy játékossal az igazán izgalmas. Fontos az előre és a logikus gondolkodás, valamint az ellenfél stratégiájának megakadályozása, vagy a hozzá való alkalmazkodás. Nem tisztán szivatós játék, nem elég, hogy a másiknak keresztbe teszünk, elengedhetetlenek a jó döntések és az okosan lépkedés is. A játéktábla és a bábuk is kíváló minőségű fából készültek. Abszolút strapabíró, megéri az árát. Többszöri játszás után rá lehet érezni a játék ízére, és onnantól nem lesz megállás. :)

 • nagysandor.mc

  2019-07-18 21:27:35

  A Quoridor egy klasszikus kétszemélyes társasjáték (igen tudom négy fő is játszhatja egyszerre, mi mégis mindig csak ketten játszottuk). A játék legnagyobb erénye talán az egyszerűsége. Ha valaki absztrakt stratégiai játékot keres akkor megtalálta magának. A játékosok 2 dolgot tehetnek saját körükben, vagy lépnek egyet vagy lehelyeznek egy kordont. A cél, hogy te juss át előbb a túloldalra. Semmi, szerencse, semmi trükközés, csak a színtiszta logika. Talán a sakk amihez legjobban hasonlítani tudnám ezt a remek játékot, itt se árt ha 3-4 lépéssel előre gondolkodik az ember.

A Quoridor társasjáték és kiegészítői (1)

 • Quoridor Kid társasjáték

  Quoridor Kid ár: 8 100Ft. A Quoridor Classic szintén fából készült gyerekváltozata maga is több gyerekjáték-díj nyertese bájos szürke egerekkel, színes sajtokkal és megkerülendő akadályokkal. A játékosok megpróbálják minél fürgébben átjuttatni az egerüket a tábla másik oldalán várakozó sajtokhoz. A szabályok egyszerűek, a fordulók gyorsak, a váratlan...

  • Játékidő: 10 perc
  • Min. játékidő: 10 perc
  • Max. játékidő: 10 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 6+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Quoridor Kid társasjáték 8690 Ft-tól! - 4 üzlet árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  15 perc
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Mirko Marchesi
 • Illusztrátor:  Mirko Marchesi
 • Kiadók:  Gigamic, Fundex, Family Games, Inc., Mitra, Marks & Spencer, Ludens Spirit, Korea Boardgames co., Ltd., Broadway Toys LTD, Smart Chick, Lifestyle Boardgames Ltd, FoxMind Israel, Oficina do Aprendiz, SuperHeated Neurons, Hachette Board Games UK
 • Elérhető nyelvek:  arab, cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, héber, magyar, olasz, japán, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, román, orosz, spanyol, svéd, (semleges), szlovák, szolvén, izlandi, török, horvát, szerb, thai, vietnámi, Persian

Alternatív nevei


Kiadások

 • Gigamic edition 1997
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Gigamic edition 1997
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 19 cm x 19 cm x 4 cm
 • Gigamic Junior edition 1997
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: holland
 • Gigamic multilingual edition
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: arab
 • Gigamic travel edition
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 18 cm x 18 cm x 4.3 cm
  • Súly: 0.4 kg
 • Gigamic yellow stripe edition 1997
  • Kiadás éve: 1997
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 26.7 cm x 26.7 cm x 3.8 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Gigamic edition 2001
  • Kiadás éve: 2001
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1 kg
 • Gigamic edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 6.1 cm
  • Súly: 1.3 kg
 • Gigamic edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 18 cm x 18 cm x 4 cm
 • Fundex edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 27.9 cm x 27.9 cm x 6.1 cm
 • Gigamic multilingual edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 18 cm x 18 cm x 4.4 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: Korean
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: Korean
 • Gigamic edition 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 11.5 cm x 19.7 cm x 4.7 cm
 • Gigamic multilingual 2013
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 6 cm
 • Gigamic multilingual edition 2013 with QR code
  • Kiadás éve: 2013
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 6 cm
 • Gigamic edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 18 cm x 18 cm x 4.7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Gigamic edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 6.3 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Gigamic edition 2016
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 34.5 cm x 34.5 cm x 6.5 cm
  • Súly: 2.1 kg
 • Gigamic edition 2017
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 6.3 cm
  • Súly: 0.9 kg
 • Gigamic edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 18 cm x 18 cm x 4.5 cm
 • Gigamic edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 18 cm x 18 cm x 4.6 cm
 • Gigamic ENG/FRE/DUT/SPA edition 2020
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 6 cm
 • Korean second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 5.8 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai
 • Gigamic edition 2022
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 18.1 cm x 18.1 cm x 4.7 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • French edition
  • Nyelv: francia
 • Gigamic deluxe edition
  • Nyelv: arab
  • Méretek: 37 cm x 37 cm x 8 cm
 • Hebrew edition
  • Nyelv: héber
 • Ludens Spirit large edition
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 35 cm x 35 cm x 5 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Ludens Spirit medium edition
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 68.6 cm x 68.6 cm x 7.6 cm
  • Súly: 0.5 kg
 • Ludens Spirit small edition
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 27 cm x 27 cm x 3 cm
 • Marks & Spencer edition
  • Nyelv: angol
 • Mitra edition
  • Nyelv: portugál
 • Russian edition
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 28 cm x 28 cm x 6 cm
 • Russian edition
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 18 cm x 18 cm x 4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Quoridor társasjátékhoz