Oltréé: Az őrszemek krónikái
Oltréé: Az őrszemek krónikái
Oltréé: Az őrszemek krónikái
Oltréé: Az őrszemek krónikái
Videó beküldése

Oltréé: Az őrszemek krónikái társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

Az Oltréé: Az őrszemek krónikái egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a történetmesélés, a kockadobás, a szcenárió / küldetés / kampány és az események...

Az Oltréé: Az őrszemek krónikái egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a történetmesélés, a kockadobás, a szcenárió / küldetés / kampány és az események mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Váljatok a legendák hőseivé!
Egyszer volt, hol nem volt, a Birodalom könyörtelen háborút vívott a Boszorkánykirállyal, a Szörnyek Atyjának főpapjának. A Birodalom győzedelmeskedett, de mindez az egységének és puszta létének kárára. A birodalmi béke időszaka után az ország sötét korszakba süllyedt, széttöredezett tartományokkal, szüntelen viszályokkal, káros vallásokkal, pusztulással és bánattal. Volt azonban egy birodalmi hagyomány, amely nem tűnt el nyomtalanul. Erődítményeikből az Őrszemek fáradhatatlanul végzik küldetésüket, hogy vigyázzák az egykori birodalom lakosait, felfedezzék a vadont, egyesítsék a közösségeket, harcoljanak a szörnyek ellen, és visszaszerezzék a császár kincseit, hogy egy nap újjászülethessen a remény. Most rajtad a sor, hogy csatlakozz e bátor Őrszemek soraihoz! Oltréé!*

Az Oltréé magával ragadó, kooperatív, történetközpontú kalandjáték. A játékosok hősöket irányítanak, hogy megvédjék az embereket természeti csapásoktól, haramiáktól és szörnyektől történetről történetre.

* Oltré! Az Őrszemek gyülekezési kiáltása

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 12 990 Ft-tól
 • 31 ajánlat

Kategória: Fantasy, Kaland, Középkori
Mechanizmus: Kooperatív, Történetmesélés, Kockadobás, Szcenárió / Küldetés / Kampány, Események

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kooperatív

Ebben a játékban az együttműködés a cél. Nem egymást, hanem magát a játékot kell legyőznötök!

Oltréé: Az őrszemek krónikái társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Oltréé: Az őrszemek krónikáiTimChi, Sopron

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Sopron! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, tökéletes állapotban. Személyesen Sopronban vagy a vevő terhére Foxpost.

3 érdeklődő


Oltréé: Az őrszemek krónikáiGratiano, Újpalotán (XV), Újpesten (IV) és az Uzsoki kórháznál (XIV), ritkábban a belvárosban az Astoria, Blaha Lujza tér, Ferenciek tere, Deák Ferenc tér, Keleti-Nyugati pályaudvar, Örs Vezér tere es Bosnyák téren

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Újpalotán (XV), Újpesten (IV) és az Uzsoki kórháznál (XIV), ritkábban a belvárosban az Astoria, Blaha Lujza tér, Ferenciek tere, Deák Ferenc tér, Keleti-Nyugati pályaudvar, Örs Vezér tere es Bosnyák téren! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Remek kis játék, de van másik, hasonló fajta ls a birtokunkban, a választás pedig arra esett.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Oltréé: Az őrszemek krónikái társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • viharlampa

  2023-11-06 22:48:26

  Szisasztok!
  Szeretném megkérdezni, hogy egy krónikán belül az eseménylapok egymásra épülnek? pl. az 1 lap teljesítése/nem teljesítése hat a másodikra, ami aztán a harmadikra, stb ami végül az utolsónál csúcsosodik ki? Vagy különálló események? Az első és utolsó eseménylap kivételével akár keverhetőek elméletben? Tudom, számozva vannak, de hátha. Köszönöm.

 • peti1212

  2023-04-19 08:43:19

  Solo módja nincs a játéknak, ha egyedül játszanál akkor 2 karaktert irányíts és a nehézségi szinten emelj, így kellően ki fogod tudni aknázni a lehetőségeket. A karaktereknél az egyedi képességekre kell figyelni, azt jól használva egyszerűbb lesz az előre jutás. Az egy hátránya, hogy a kockák szerencsefaktorát nem lehet kikerülni.

 • haerhtc

  2023-04-18 22:26:07

  Köszönöm a választ, esetleg valakinek van még plusz tapasztalata ezzel kapcsolatban?

 • Pcs

  2023-04-18 22:24:16

  Valószínűleg megoldható, szerintem teljesen mindegy, hogy a játékban lévő karaktereket hányan irányítják. Sok játéknál (pl. Homályrév) pont így működik a solo mód. Az, hogy milyen élmény lesz, már más kérdés.

 • haerhtc

  2023-04-18 22:14:54

  Sziasztok!

  Lehet furát kérdezek, de arra lennék kíváncsi ez a játék játszható egyébként egyedül is, úgy hogy mondjuk két karaktert irányítok? Vagy ez úgy összeférhetetlen a játékkal?

 • Pcs

  2023-01-16 21:46:08

  A hat krónikát kb. mennyi idő alatt/hány játékalkalommal teljesítettétek? Mindegyik sikerült elsőre, vagy volt olyan, amivel többször kellett próbálkozni?

  Mint már lentebb írtam, mi csak a Társasjátékok Ünnepén próbáltuk, de akkor úgy tűnt, egy-egy krónika viszonylag hosszabb időt vesz igénybe, illetve a többi kártya ad annyi változatosságot, hogy újra lehessen játszani, illetve hogy ne mindig ugyanaz legyen a forgatókönyv.

 • peti1212

  2023-01-15 23:17:53

  Sajnos ez nem jó hír, kár érte mert egyszerű a történetvezérelt játékok között. Remélem hogy a kiegészítő is érkezik magyarul hozzá.

 • havadtoizsu

  2023-01-15 15:03:25

  Hát, a hatodik krónikánál járunk. Sajnos tényleg minden lapot elolvastunk már újra és újra. Nagyon úgy néz ki hogy ki fog fulladni a játék a krónikák végén. :(

 • Pcs

  2023-01-15 00:40:35

  Elvileg van kiegészítője, amiben 3 új krónika van, 1 rövid, 2 hosszú. Emellett sok egyéb alkatrészt is tartalmaz, így egy darabig nem fulladna ki a játék. Szóval lenne utánpótlás, kérdés, lesz-e fordítás...

  Oltréé: Undead & Alive

 • peti1212

  2023-01-14 16:03:49

  Mi is a társasjáték ünnepén próbáltuk ki, nagyon tetszik a játék és ugyanez a kérdés merült fel bennünk is. A játékmester véleménye szerint valakinél ki fog fulladni a játék, hiszen a történet izgalma visz előre a játékot. Kicsit rövidnek érzem, de ennek ellenére megvettem én is, de még nem került terítékre. Mindenképen ajánlós!

 • havadtoizsu

  2023-01-14 15:14:58

  Nálunk is asztalra került ma az Oltréé. Ketten játszunk vele, szuperül működik két fővel a játék. Több fővel szerintem nagyon gyorsan lapozódna az a krónika. Több hiba és elírás is van a szabályban, ez szomorú, de a Gémklub ígért pontosításokat. Szerencsére van bemutató videó is már a játékról, így könnyebb kiküszöbölni ezeket a hibákat.

  Maga a játék izgalmas, nagyon tetszik hogy újabb és újabb események és bonyodalmak bontakoznak ki benne. Kicsit emlékeztet az Utolsó erőd játákra is, de teljesen megférnek egymás mellett a polcon, mégis más a két játék. :)

  Azon aggódom egy kicsit, ha végigvesszük az összes krónikát, mennyire lesz újrajátszható a játék. Erről írok majd később ha elfogytak a krónikák. 😊

  Grafikája gyönyörű, minőségi alkatrészekből áll, mindenkinek ajánlom a kipróbálását!

 • dazollfly

  2023-01-08 17:51:25

  Mi eddig csak 2 fővel játszottuk, teljesen jól működik. Én pont attól tartok, hogyha 4 fővel játszanánk, lehet, hogy túl gyorsan pörgetnénk a krónika lapjait (mert mindenki kezdésből dob a bonyodalom kockával) és lényegében úgy érünk a végére, hogy alig kerültél sorra. Ez helytálló gondolat? Úgyhogy én arra lennék kíváncsi, hogy 4 fővel milyen? :D

 • archenemy87

  2022-12-11 08:33:02

  Kèt fővel van vakakinek tapasztalat?

 • Pcs

  2022-12-05 20:17:24

  Nem azt mondom, hogy ez után rögtön jöhet a Homályrév vagy a Mage Knight, hanem azt, hogy ha megtetszik valakinek a lovagos kalandozás témája és a játékmenet, akkor el lehet indulni azok felé. Persze a két szint között sok nagyszerű játék van. 😁

 • ronaiheni

  2022-12-05 19:45:48

  Hát nem olyan vészes a játékidő , ha mindenki érti , tudja mi a játékmenet. Sajnos sokszor úgy beszorúl a játék , hogy nem sok akcióra van lehetőség . Ha nincs elég életed akkor pihenni kell és az 5 mp . két akció plusz max egy bónusz , mert max 3 élelmed van . Szóval annyira nincs min merengeni . Ha meg elbuktok egy két kalandot vagy a krónikából akkor rövidűl a jték. Sajnos ezért mondtam legacy jellegű. De olyan szép , hogy szívesen újra játszod pár hónap múlva egy újabb társasággal . A kisebb kalandok adják a nagyobb változatosságot. De szerintem is kinéz hozzá kiegnek pár újabb kaland vagy krónika . De bátrabbak megpróbálhatnak saját krónikát is szerkeszteni.

 • peti1212

  2022-12-05 19:40:58

  Azért ez elég nagy ugrás az Oltree után a Homályrév, vagy a Mage Knight, azért így elsőre kezdőknek nehezen fog menni, azért közbe lehet még iktatni pár egyszerűbb kalandozós játékot. Na de azért hátha meghozza karácsonyra ezt a játékot is. Kipróbálás után többet tudok nIlatkozni erről.

 • Pcs

  2022-12-05 18:14:41

  Nekem inkább valahol az ameri és az euro között van, nyersanyagot is kell gyűjteni, hogy építkezhessünk, de a kockák és a kártyák miatt tényleg sok benne a szerencsefaktor. Ami nekem nagyon tetszett benne, hogy igazán kooperatív, csak együtt lehet haladni.

  Tényleg tökéletes lehet kezdő kalandozóknak, aztán ha tetszett, lehet továbblépni a Mage Knight, vagy aHomályrév felé.

 • Pcs

  2022-12-05 18:00:09

  Én is nézegettem már, 7 krónika van a játékban, és igazából a krónika adja a játék lényegét.

  A TJÜ-n néztük az első kalandot négyen, elsőre el is buktuk. A következő próbálkozás már valószínűleg sikeres lenne, mivel tudjuk, mikor, mi következik, mire kell figyelni. Az első, egyszerű kaland kb. egy órát vett igénybe, a játékmester azt mondta, hogy a többi kaland hosszabb, nehezebb. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor legalább 20 játék van benne, de gondolom hamarosan érkeznek hozzá a kiegészítők.

 • peti1212

  2022-12-05 17:46:46

  Ezzel a játékkal már szemezgetek én is, már csak a megnyerő külseje miatt is. De amint elolvastam a véleményed a játékról nem sokáig gondolkozok a beszerzésén. Ami egy picit visszatart, az a játék mennyisége az árához képest, elég rövidnek tűnik ezért az árért. Ha kijátszottuk utána gondolom önálló játékként lesz használható, de hogy mennyire lesz élvezhető az már csak utána derül ki.

 • ronaiheni

  2022-12-05 16:39:40

  Nem vagyok ameris, nem rajongok a nagy szerencsefaktorért, de ez a játék nekem is bejön. Elég izgalmas a sok kártya miatt a kaland rész , ha szerencsénk van ritkábban dobjuk ki a kalandkönyv opciót, mert bizony ha túl gyorsan halad a kaland gyorsan a végére érhetünk főleg ketten nincs nagy mozgásterünk. A kártyák szépek de pl a könyv lapjai a sok infóhoz képest picit kicsik. szemüvegesek hátárnyban. Talán ez az egy kritika illati a szépen illusztrált játékot. A grafika igen csak sokat ad hozzá a játékélményhez. A kiegészítő tokenek matricázott fa és a játékos figuráink is csodaszép lovagok. A lovagkártyák informatívak és gyönyörűek. Egy nagy hétvégi játékmaraton alatt lejátszható a teljes krónikás könyv kollekció és ez gyakorlatilag egy legacy játékká is teszi. Karácsonyra remek beruházás lehet egy játékos nagy családnak , bár itt megjegyzem igazán lehetne 5-6 fővel is játszani ami miatt kis szomorúság , mert így csak kis társaságoknak ajánlható. Aki egy bekuckózóskalandos karácsonyt szeretne gyorsan szerezze be , kamaszokkal kifejezetten jó játék lehet és végre kütyümente időtöltéssé tehetjük a hétvégéket.

 • mr.zehy

  2022-09-09 07:52:30

  Próbálta már valaki? Milyen?

Az Oltréé: Az őrszemek krónikái társasjáték és kiegészítői (3)

 • Oltréé: "Rats, Rats, Rats" társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
 • Oltréé: Undead & Alive társasjáték Kiegészítő

  Oltréé is a cooperative and narrative game where each scenario, called Chronicle, offers a rich and unique setting, with its atmosphere, unique plot, challenges, friends and foes! Each turn will confront you with hard choices, forcing you to manage your actions carefully to fulfill your quest! Since the Titans created the world, death has never been as...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Oltréé: Montures & Destriers társasjáték Kiegészítő

  Oltréé is a cooperative and narrative game in which each scenario, called Chronicle, offers a rich and unique setting, with its atmosphere, unique plot, challenges, friends and foes! Each turn will confront you with hard choices, forcing you to manage your actions carefully to fulfill your quest! This second expansion contains new Chronicles and new...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Antoine Bauza, John Grümph
 • Illusztrátor:  Vincent Dutrait
 • Kiadók:  Arclight, Galakta, Gém Klub Kft., ADC Blackfire Entertainment, GateOnGames, Maldito Games, Evrikus, Board Game Box, Across the Board, Studio H, Geekach Games, Hachette Board Games UK
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • French edition, first printing
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 9 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • French edition, second printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • German edition, first printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 10 cm
  • Súly: 2.3 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 9.5 cm
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 9.7 cm
  • Súly: 2.5 kg
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: spanyol
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: ukrán

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Oltréé: Az őrszemek krónikái társasjátékhoz