Kép forrása: gamestar.hu

Gyönyörű és izgalmas játékban teheted könnyebbé a parasztok életét [Gamestar]

Az Oltréé-ben őrszemeket irányítva, kooperatívan kell segítenünk egy középkori település lakóit, akik folyamatosan bajba keverednek.

Nagyon hálás vagyok azért, hogy Vincent Dutrait illusztrátor és a társasjátékos kiadók egymásra találtak. Neki köszönhető például az, hogy a Jaipur régi, zöld dobozos, nem kifejezetten szép változata helyett ma már kapható egy sárga, sokkal mutatósabb kiadás, valamint ő felelt egyebek mellett a Lombkorona és az Eldorádó legendája szemet simogató dizájnjáért is. A társasoknál általában sokat ad hozzá az élményhez, hogy hogyan mutatnak az asztalon, és az impulzusvásárlókat is könnyű meghódítani egy a polcon szépen mutató dobozzal.

Az Oltréé szintén Dutrait munkája, és ennek megfelelően külsejét tekintve kifogástalan - de nem csak a komponensek érdemelnek dícséretet.

A játékban őrszemeket alakíthatunk, a 2-4 játékos nyolc karakter közül választhatja ki, amelyik neki szimpatikus. Dedikált szólómód nincs, de lehet akár úgy is játszani, hogy egy valaki két vagy több karaktert irányít, feltéve, hogy a döntéshelyzetekben nem csal és nézi meg mindkét választási lehetőség végkimenetelét. Mindegyik őrszem rendelkezik egy egyedi bónusz akcióval, valamint 4 vagy 5 életerővel, illetve tartozik hozzájuk egy-egy fából készült lovas figura, de nincs például saját paklijuk vagy egyedi, mágikus képességük. Szerény hősök, akiknek az egyszerű köznépet kell védelmezniük a rájuk leselkedő rengeteg veszélytől.

A játéktábla egy meglehetősen viharvert erődből, illetve nyolc régióból áll. A menetek elején minden régióba kalandkártyákat helyezünk, amik próbára teszik a játékosokat. Egyik célunk, hogy ezeket elfogyasztva, valamint az erőd tornyait újraépítve biztonságossá tegyünk régiókat. A próbák során vagy döntést kell hoznunk, vagy a - fából készült - kockákkal dobnunk, hogy kiderüljön, sikerrel járunk-e. Azt, hogy hány kockával dobhatunk, a kaland típusa, illetve az erődben, az erőforrások beváltásával felhúzott épületeken, és az épp aktív játékos karakterkártyáján található ikonok határozzák meg: attól függően, milyen típusú a próba, lehet, hogy öt kocka áll rendelkezésünkre, de az is, hogy csak egy.

[Cikk folytatása]

Gyönyörű és izgalmas játékban teheted könnyebbé a parasztok életét

Az Oltréé-ben őrszemeket irányítva, kooperatívan kell segítenünk egy középkori település lakóit, akik folyamatosan bajba keverednek. Nagyon hálás vagyok azért, hogy Vincent Dutrait illusztrátor és a társasjátékos kiadók egymásra találtak. Neki köszönhető például az, hogy a Jaipur régi, zöld dobozos, nem kifejezetten szép változata helyett ma már kapható egy sárga, sokkal mutatósabb kiadás, valamint ő felelt egyebek mellett a Lombkorona és az Eldorádó legendája szemet simogató dizájnjáért is.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

26Máj

Csodaország bedurvult - háborúba szállhatunk Alice-szel és barátaival [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.26. 14:00:00

Kellemes teázgatás, aztán háború - legendás karaktereket ereszt egymásnak a Wonderlands War, avagy a Csodaország csatái.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Oltréé: Az őrszemek krónikái