Nova Luna
Nova Luna
Nova Luna
Nova Luna
Videó beküldése

Nova Luna

Társasjáték, 2019
Értékelem!

A Nova Luna egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, az idő követés, a verseny...

A Nova Luna egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játékot 2020-ban jelölték a Spiel des Jahres díjára Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, az idő követés, a verseny és a contracts mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Hold évezredek óta hatással van az emberiségre a Földön. A Hold okozza az árapályokat, és éjszaka ébren tartja az embereket.
Az újhold az újrakezdés szimbóluma: ez a tökéletes alkalom valami újba kezdeni, és megtervezni a jövőt. A NOVA LUNA (latinul újhold), egy absztrakt lapkalehelyezős játék, amelynek minden fordulójában újra meg kell terveznetek a jövőt. Készítsetek új stratégiát, hogy meg tudjatok birkózni azzal, amit a holdkerék kínál nektek. Döntsetek okosan!

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 19% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 500 Ft-tól
 • 35 ajánlat

Kategória: Stratégia, Rejtvény / Kirakós
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Idő követés, Verseny, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Nova Lunalorand.balint, Zalaegerszeg

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Zalaegerszeg! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Angol német kiadás, nyelvfüggetlen. Néhányszor játszott. Kiváló állapotban.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Nova Luna társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • robsteady

  2021-08-05 18:07:45

  Nincs sok szabály, túlbonyolítás, se felesleges alkatrész, és 20 perc talán az egész. Ezért végtelenül elegáns, pörgős, és jó értelemben vett egyszerű játék. Mechanikáját tekintve jó kis tablóépítés, melyben pont annyira van kötve a kezed a pöttyök teljesítésével, amennyire vársz egy színre, és mindezt elegyítve a szerencsefaktorral... (Elégedett csettintést képzelj ide most): nos, ez egy nagyon eltalált és jól megtervezett játék, igen jól tartja a egyensúlyt a fentiekben. Jó nézni, ahogy növekszik a tablód, telik meg színekkel, miközben a szemed folyamatosan szaladgál körbe-körbe az új lehetőségeket és a holdkört kutatva, az agyad pedig kellemesen csikorog hozzá. Nekem nagyon nyugtató érzés. Ne keress benne a játék végére felfutó feszültséggörbét, mert az itt nem lesz. Nem hatványozódnak a hatások. Amennyiben három feltételt meg tudsz csinálni egy lapkalerakással, akkor már elégedett lehetsz. Élvezz helyette azonban mást: a meditatív élményt. Épp ezért tökéletes ellenpontja a komolyabb játékainknak. Annak, hogy egy egyszerű szabályrendszer is adhat nagyon jó játékélményt, de emellett lehet gyors, és nem kell negyed órát szánni csak a kipakolásra. Pompás játék!
  Kettő főnél több játékossal már nehéz tervezni benne. Mert azért lehet taktikus lépéseket tenni a későbbi nekem igazán kellő lap megszerzése érdekében. Ezt el kell engedni 2+ főnél. Ott már kicsit sodródsz az árral a játékban.
  Utánajártam a Saganinak, ahhoz hasonlítják. Több videót néztem róla, de ott nem teszik, hogy szabadabb a lapkalehelyezés, kis apróbb szabályok vannak már, fel kell forgani a lapokat, ha pontozni kell (mivel is egy beépített tablóban? csipesszel?), pontozósáv van, és 45 percig tart. Nos, mindezeket számbavéve akkor már játszok egy fajsúlyosabb játékkal. Annak jobb a Sagani, ankinek tetszik a mechanika, de "nagyjátékosabb" élményre vágyik. Aki az eleganciát keresi, az meg válassza ezt. (Nem szebb a Lunában, ha elfogy a korong, vége a játéknak? Minek ehhez pontozósáv / Kramer létra?)

 • Csiracsirke

  2021-05-30 11:47:08

  Kipróbáltuk és nagyon tetszett számomra meditatív volt, kellemes az asztalképe, absztrakt társasjáték. A kezdőjátékos lapkát húz fel és a helyére egy Hold jelőlő kerül, utána le kell lépni a lapkán szereplő számot itt meg kell jegyeznem hogy nem mindig felváltva húznak a játékosok mindig a hátrébb álló játékos húzhat mindaddig még meg nem előzi az elötte állót a táblán, a másik játékos a hold jelölő utáni első három lapkából választhat ha már csak 2 vagy 1 lapka van a tábla körül újra lehet tőlteni a tábla körüli területet itt azért van egy kis randomitás, a lényege hogy a lapkán szereplő színkombináció láncolatokat építsük meg és a nálunk lévő jelőlők elfogyjanak azáltal hogy letakarjuk a lapkákon a teljesített színláncokat az a játékos nyer akinek hamarabb elfogynak a jelölői. A játék hajaz a tetrisre nem mindegy hogy pakoljuk le a lapkákat jol át kell gondolnunk a következő lépésünket. Mi ketten játszottuk és nagyon jól működöt így. A Nova Luna miatt úgy érzem hogy nyitottabb lettem a hasonló absztrakt játékok felé.

 • cain.kellye

  2021-05-10 11:01:47

  Egycsapásra kedvenc lett belőle! Én nem sokat tudtam róla, mire párom meglepiből megrendelte. Hát jó, próbáljuk ki, aztán azóta is ez az első kb, amihez nyúlunk, mert:

  • Egy "meccs" nem hosszú (amikor végre elalszik a baba, van esély be is fejezni, mire újra megszólal :D)
  • Kellemes a látvány, szépek a színek, ízlésesek a grafikák, jó a fogása, meditatív játék.
  • Kellően elgondolkodtató, mert egy újabb lapka az eddigieken található célok teljesítésében is segít, de legtöbbször új célokat is kínál, amit akár azonnal teljesíthetsz is egy jó helyre tevéssel.
  • A rengeteg kombinációs lehetőség miatt végtelen az újrajátszhatósága. Két fős játéknál nem is kerül elő az összes lapka a dobozból!
  • A patchwork-ből ismert aki hátrébb van az időtáblán, az következik, itt még kiforrottabb. Az idő múlása nem okozza a játék végét, valaki mindenképp lepakolja az összes korongját a teljesített célokra. A lapkák időköltsége pedig jól egyensúlyban van a lapkán kínált lehetőségekkel.
  • A véletlen bekavarhat a lapkák felhúzásakor, ezért az jár jobban, aki többféle célt is tartogat a tábláján, hogy jobban tudjon alkalmazkodni.

  Lényegében bárkinek ajánlható aki kicsit is hajlik az absztrakt játékok felé. Lehet könnyeden is játszani, hogy csak teszek valamit, aztán majd lesz valami, és lehet nagyon taktikázni is. Mindig éppen olyan nehéz, amilyen kedved van hozzá. :)

 • mvik19

  2021-04-21 09:52:33

  Egyik nagy kedvenc. Egyszerűen nem tudunk vele egyet játszani. Ha győz az ember, akkor azért, ha veszít, akkor meg azért. Bár általában párom 5ből 4szer megver, mégse tudom nem szeretni ezt a játékot. Uwe Rosenberghez méltó gyöngyszem. Mindig szívesen vesszük le a polcról. Első látásra nem gondolná az ember, mekkora összpontosítást igényel. Nagyban szól az elengedésről, mert mindig úgy alakul, hogy az összes feladat egy lapkán nagyon nehezen teljesíthető.

 • rocky015

  2021-04-08 19:43:24

  Abszolút nyelvfüggetlen, egyszerű szabályokkal🙂

  Nekünk ez egy kis esti könnyed játék, jó szívvel ajánlom és jó játékot majd nektek is hozzá!

 • veerzoltan80

  2021-04-08 19:39:23

  Most hogy kijött magyarul lehet bepályázzuk. Köszi az írást.

 • rocky015

  2021-04-08 19:10:00

  Mi eddig csak ketten játszottuk a párommal. Az első pár játék alkalmával nekem jobban ment, aztán ő is ráérzett és azóta szinte mindig kikapok ellene.😀

  Ez -szerény ismereteim szerint- minden tekintetben absztrakt játék. Van 21 kis jelölőd, amiből egyet a játéktáblára raksz és azzal lépegetsz körbe-körbe, mindig az lép aki leghátul van vagy -ha ugyanazon a mezőn álltok- felül van. Lépni a lapkákon jelzett számok szerint tudsz, de csak azt a 3 lapkát használhatod, ami a Hold-jelölő előtt van. Kiválasztasz egyet és annak a helyére rakod a Holdat. Lépsz, a lapkát magad elé helyezed és a későbbiekben igyekszel teljesíteni a rajta lévő kéréseket, hogy mennyi és milyen színű lapkával legyen szomszédos az adott lapka. Ha mondjuk 4db piros színű lapkát kér, akkor nem kell körbe rakni, elég ha 1db ér hozzá és a maradék 3db piros ahhoz az egyhez ér hozzá. Aztán ráhelyezed a kis jelölődet. Ha neked fogynak el előbb a jelölőid, te nyertél.🙂

 • Vendetta

  2021-01-30 06:35:03

  Dehogy! Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalatodat. Valószínűleg felnézek akkor én is azon az oldalon erre a játékra. 😉

 • hierroo

  2021-01-28 09:33:41

  Igen , én játszottam vele a Tabletopián, de csak egyszer. Nincsenek rossz tapasztalataim miatta, de csak szubjektív véleményt tudok mondani. Ez egy absztrakt játék és mivel visszajelzés szóló játéknál nincs, ezért nekem nagyon nem indult be az fantáziám tőle. Bár az elgondolás és a kinézet is jó, mégis inkább ketten tudnám elképzelni. (Remélem nem bosszulsz, vagy büntetsz meg emiatt! :D )

 • Vendetta

  2021-01-27 19:28:02

  Valaki játszotta már egyedül? Mi a tapasztalata?

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Uwe Rosenberg, Corné van Moorsel
 • Illusztrátor:  Lukas Siegmon
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, Hobby Japan, Lautapelit.fi, White Goblin Games, Stronghold Games, SD Games, Edition Spielwiese, Lucky Duck Games, Lavka Games, TLAMA games, Djama Games, Brädspel.se, Games7Days
 • Elérhető nyelvek:  cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, olasz, japán, norvég, lengyel, orosz, spanyol, svéd, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: japán
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 5 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • English-only edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
 • German/English edition with "Nominiert zum SdJ 2020"
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
  • Súly: 0.8 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: dán
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: orosz
 • Ukrainian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: ukrán
  • Méretek: 25 cm x 25 cm x 6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Nova Luna társasjátékhoz