Kutná Hora: Az Ezüstváros
Kutná Hora: Az Ezüstváros
Kutná Hora: Az Ezüstváros
Kutná Hora: Az Ezüstváros
Videó beküldése

Kutná Hora: Az Ezüstváros társasjáték

társasjáték, 2024
Értékelem!

A Kutná Hora: Az Ezüstváros egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a megtervezett körök/akcók és a trn-04 progressive turn order...

A Kutná Hora: Az Ezüstváros egy összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 13 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a megtervezett körök/akcók és a trn-04 progressive turn order mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Légy üdvözölve az Ezüstvárosban!
Csatlakozz a többi ambiciózus céhvezetőkhöz, akik a 14. században a gyors gazdasági növekedés és terjeszkedés időszakában bányászták és létrehozták a híres Ezüst városát. Éld át te is ezt időszakot, a ciszterci kolostor közelében történt első ezüstfelfedezéstől Kutná Hora felépítéséig, amely gyorsan Közép-Európa egyik legfontosabb városává vált.

A Kutná Hora: The City of Silver egy történelmi városépítő eurojáték 2-4 játékos számára, amely a valós kereslet és kínálat élményét nyújtja, és ahol minden cselekedeted hatással van a játék dinamikus gazdasági rendszereire.

A játékosok minden fordulóban a kétoldalas kártyákból választanak, hogy olyan stratégiai akciókat használhassanak ki, mint a bányászat, az építkezéshez szükséges telkek megvásárlása, engedélyek megszerzése, épületek emelése a csatlakozó céhek számára, nyereségszerzés a termelésből, és természetesen a Szent Barbara katedrális építésén való munkálkodás.

Az egyes játékosok rendelkezésére álló céhek aszimmetrikus jellege rendkívül interaktív köröket biztosít majd, amelyekben minden egyes döntés érdekes módon befolyásolja a gazdaságot és a többi játékost, miközben bővítik a bányáikat és infrastruktúrát építenek a közös táblán.

Bányássz ércet és olvaszd ezüstvagyonná ennek a gyönyörű történelmi városnak a bővítése során, de ügyelj arra, hogy egyensúlyt teremts a személyes céljaid előrehaladása és a város növekedésének előmozdítása között. Minden mindennel összefügg, és néha a személyes győzelemhez vezető út a sokak jólétén múlik.

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 5% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 12 990 Ft-tól
 • 18 ajánlat

Kategória: Közgazdaság, Városépítő, Középkori
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Megtervezett körök/akcók, TRN-04 Progressive Turn Order, Események, Változó setup, Market, Négyszög-rács, Multi-Use Cards

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Kutná Hora: Az Ezüstváros társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Kutná Hora: Az Ezüstvárosajtai.robert, Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület (Huszti úti Lidl) vagy XI. kerület (Fehérvári út)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

2x játszott.

2 érdeklődő


Kutná Hora: Az Ezüstvárospeter7012, Dunaharaszti, Bp VII Astoria esetleg Foxpost

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Dunaharaszti, Bp VII Astoria esetleg Foxpost! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, hibátlan

2 érdeklődő


Kutná Hora: Az Ezüstvárosszirom.niki, Miskolc, Budapest

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc, Budapest! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Bontatlan magyar nyelvű játék, ajándék promókártyával. Átvehető Miskolcon vagy Budapesten Göncz Árpád Városközpont, 11. kerület Allee környéke vagy a 3-as metró vonalán

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Kutná Hora: Az Ezüstváros társasjáték videók (8)

Kommentek

Kommentek

 • kicsianiko

  2024-05-02 11:50:32

  Három kétfős játékot játszottunk, és mindegyik más volt. A dobozon az ezüst díszítés igényes, ugyanez a csillogó hatás köszön vissza a papír pénzérméken (éppen ezért nekem nem hiányzik a fémpénz) és egyéb komponenseken. Minden játékelemből bőven akad, amivel borítékolható a játék változatossága, talán egyedül az A és B fázis kártyáiból van kevés, ami egyébként csak a körítést adja a játékhoz.

  A játékban 3-3 típusú termelő épületet építhetünk (+ középületeket mindenki), és bányászhatunk a város alatti területen. Kétfős játékban még nem indul meg a versengés az épületlapkák iránt, mert nincs egyezőség az építhető épülettípusoknál a játékostárssal, nekem egyelőre nem is hiányzik a nagyobb konfrontáció. A bányaterület uralásáért viszont lehet versengeni. A két terület (építési hely és bánya) elég gondolkodási lehetőséget ad arra, hogy minél jobban tudj haladni mindkét helyen, és ha ez még nem lenne elég, ott a Szt. Borbála templom, ahol meg azért érdemes haladni, mert jól jutalmaz. Megsúgom, bár valószínűleg titkot nem árulok el, mindhárom területen nehéz kielégítően haladni, ha nem lehetetlen. Az akcióválasztás trükkös kártyakijátszással zajlik.

  Érdemes figyelni a játékostáblánk berendezésére az épülettípusokkal, ugyanis mindhárom sor más jutalmat (ingyen akció, győzelmi pont, hírnévpont) ad.

  A játékban folyamatosan számolni kell. Az épületek ára, a bevétel mindig változik, a változás iránya kiszámítható.

  A nemesek újabb pontszerzési lehetőséget adnak a játék második felében, és itt derül ki az is, hogy a több irányból induló stratégiád összeér-e.

  Mindhárom kétfős partink kb. 2 órás volt, és az utolsó két fordulóban számolgatni kell, mely tervek megvalósítására lesz elegendő akciólehetőség.

  Első játékunkban haladtam az épületekkel, viszont a bányákkal és a katedrálissal csak némileg. A második játékban alig bányásztam, a harmadik játékban feltett szándékom volt minél több Szt. Borbála akciót elvégezni, de a jutalmak nem illettek jól az aktuális játékomhoz.

 • kok_o

  2024-04-29 14:58:23

  Eddig 2 db kétfős alkalom után azt kell mondanom, hogy teljesértékű a játék ketten is, de talán a 3 lesz az ideális játékosszám hozzá.

  Kétfős játékban kötelező elemként bejönnek az eseménylapok, amelyek kisebb-nagyobb mértékben azért tudják befolyásolni a játékot, adnak néha egy kis bónuszt, de jellemzően inkább olyan hatások amellyekkel azért meg kell küzdeni. Ilyen például a forduló végi dupla adó....

  A játékmenetet illetően azt mondom, figyelembe véve, hogy eddig 2 játékalakalmat sikerült belepakolni, szerintem nem kell kompromisszumokat kötni 2 fővel sem, a gazdasági része jól működik a játéknak. Mivel így nem lesznek olyan céhek amilyek fölött többen is befolyással bírnak, más taktikát kell követni. Például nem biztos, hogy érdemes előre megvenni egy áhított épületet, mert más nem fogja tudni elvinni előled (hacsak nem egy esemény, de azok hatása a forduló végén érvényesül), így jobban lehet optimalizálni, előre tervezni. Ez szintén igaz a nyersanyagárak változására is, jobban lehet figyelni arra, hogy a másik mit fog építeni és annak milyen hatása lesz a gazdaságra (értsd: árakra). Például, ha épp megépítenél egy drágább épületet ami mondjuk 6-7-8 fa árába kerül, de látod, hogy a másik játékos (aki egyébként az építők céhe felett bír befolyással) által tervezett épület hatására csökkeni fog a fa egységára, érdemes kivárni. 2 főnél ezt némi rutinnal elég jól lehet követni, és azt gondolom rutinos ellenféllel szemben muszáj is.

  A városban és a bányáknál talán kevésbé kiélezett a verseny, bár ez taktika és helyezkedés kérdése is lehet.

  Azt gondolom, hogy szinte mint minden játéknál, itt más lesz a játék képe 2 illetve tőbb fővel, ketten nem érződik szűkösnek, ellenben jól kalkulálható. Kipróbálásra mindenképpen ajánlom, játékosszámtól függetlenül is, mert az egyes vélemények között elég nagy különbségek vannak. Nekem már csak a témja miatt is, nagyon tetszik, látom benne a mélységet, de simán el tudom fogadni, ha valakinek a játék valamelyik megoldása nem tetszik.

 • borsocska28

  2024-04-28 23:47:27

  Egy játék után azt tudom mondani hogy tetszett és kipróbálnám 3-4 fővel, mert 2 főnèl úgy éreztem eljátszunk egymás mellett és nem akadályozzuk egymást. A piac része nagyon tetszett hogy nyersanyagok nincsenek, mindennek pénzèrtèke van ami folyamatosan változik. Szórakoztató volt, de nem must have játék.

 • mr.zehy

  2024-03-27 21:09:36

  Szigorúan egy játék után, de úgy érzem, ennek nagyobb a füstje, mint a lángja. A szépség relatív, nekem ez pl. nem az, de ez legyen a legkisebb gond. A játék maga egyáltalán nem volt persze rossz, de a beharangozott újítások engem inkább frusztráltak, semmint elégedettséggel töltöttek el, még úgyis, hogy nem én adminisztráltam játék közben… tekerj hármat a fekete piaclapon. Wow, micsoda fun.
  Számomra az épülő-szépülő város is hamar lélektelen lapkapakolgatássá degradálódott, amiben persze az is közrejátszik, hogy a szűk piacról vagy elviszik azt az épületet, ami neked kell, vagy nem tudod kifizetni a körödben, mert megdrágult pont előtte a fa… vagy elviszed és lerakják előtted oda, ahova te szántad… így aztán kb az előtte lévő akcióid kukák, amivel erre hajtottál, ami azért ebben a viszonylag szűk játékban eléggé tud fájni.
  Emellett kicsit repetitív is a dolog, a plot-rights-building szentháromságot néha megtöri egy kis income vagy a bánya, de ennyi. Ennek ellenére még nagy valószínűséggel játszom majd vele, de a kezdeti lelkesedés oda - értem, miért szeretik sokan, de ez nem az én játékom.

 • ikristof224

  2024-03-14 23:16:55

  Nekem így csak videók alapján nagyon tetszik és nagyon várós lett a magyar kiadás. Viszont szerintetek, jó két fős játéknak?

 • kok_o

  2024-01-29 14:37:06

  Volt már róla poszt másik topicban, de a Vagabund hozza magyarul, áprilisban fog megjelenni. Bár 98%-ban nyelvfüggetlen a játék, egyedül az eseménykártyákon és a játékos segédleteken van szöveg, de előbbiek kötelezően csak a 2 fős játékban kapnak helyet.

  Az első hírek óta igyekeztem követni a játékot, másrészt, szombaton volt alkalmunk kipróbálni 3 fővel.
  Nekünk nagyon tetszett, elégedetten álltunk fel 1,5 órával később. Szerintem nagyon jól működik a játék gazdasági motorja. Kimondottan tetszik, hogy nincs a játékban 5-6 féle "nyersanyag", csak azok termélési értéke és a játékosok tevékenységétől függően változó árfolyama. Eleinte meg kell szokni, hogy mindig mindent (termelés/bevétel, költség) át kell számolni az aktuális árfolyamnak megfelelően, de hamar bele lehet jönni. Ez a rendszer sokat egyszerűsít a játék rendszerén, ami egyébként nem bonyolult, de a folyamatosan változó árfolyam, a lekerülő épület és bánya lapkák, a változó kínálat miatt muszáj gondosan tervezni, belekalkulálni az ellenfelek céh épületeinek hatásait is. Ezek mellett nem hiányzik, hogy még a különböző típusú nyersanyagok cseréjével is foglalkozni kelljen.
  Nagyon tetszik, hogy a játékos táblái ugyanolyanok, azonban az általuk választott céhek, illetve azok elhelyezése is már komoly stratégia döntés, mindjárt a játék legelején.
  Jó minőségűek a komponensek, nekem tetszik a játék grafikája, bár ez lehet megosztó a sok sötét szín miatt, de azt gondolom, hogy az asztalkép igazán impozáns, nagyon szépen épül mind a város, mind a bányák.
  A téma nekem tetszik, (ahogy maga a város is) egész jól rajta is marad a játékon, bár nem azt éreztem, hogy bányákat és céh épületek építek és adakozok, hogy épüljön a katedrális, hanem azt, hogy egyensúlyozok a céhek között, próbálom a legjobb helyeket megkaparintani a városban. Ami még fontos jellemzője a játéknak, jókor, jól időzítve meghozni a szükséges döntéseket. Szerintem mélyebb a játék mint, elsőre látszik.

  Nálunk bőven "must have" kategória lett.

 • batik.balazs

  2023-10-14 00:00:20

  Kis korrekció: Gamewizhez nem érkezett, Essenből hoztak magukkal limitált készletet (több játékból is.)

 • feketegabi

  2023-10-13 16:40:31

  A Gamewizhez pedig már meg is érkezett, és ajándék promókártya is jár hozzá, illetve akár a fémpénzes szettben is megvásárolható.

 • kok_o

  2023-10-13 10:06:38

  Szöllősi Peti (Vagabund) mai posztja szerint hozzá jövő héten beérkezik a játék.

 • feketegabi

  2023-10-12 17:32:33

  Emellett Gamernán még kedvezőbb áron rendelhető elő október 21-ig, de hozzájuk várhatóan csak decemberben érkezik meg.

 • batik.balazs

  2023-10-11 23:42:43

  Vagabund október végére ígérte, hogy hoz a játékból. A leírásuk szerint, nagyon korán előrendelték a nagykerből, így valószínűleg ők is teljesíteni tudják az előrendelőiknek a megrendelést. A játék nyelvfüggetlen, elég egy remek fordítás a játék mellé és nem kell kivárni, hogy 2024-ben érkezzen a honosított verzió.

  Bővebben itt.

 • mikeoldfield

  2023-10-11 22:53:31

  Megneztem egy végigjatszást és nagyon megfogott. Nagyon tetszik hogy erőssen interaktiv, amikor termelunk nyersanyagot nem jó sokat termelni mert jatek közben lecsökken az ára. Minden mindennel összefügg. A grafika is nagyon szép és talán jogosan megérdemli az év meglepetése címet. A cseheknel november - december tájékan jelenik meg csehül. Remélem a Magyar kiadok közül valamelyik a szárnyai alá veszi.

A Kutná Hora: Az Ezüstváros társasjáték és kiegészítői (2)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 2 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  13+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Petr Caslava, Ondřej Bystroň, Pavel Jarosch
 • Illusztrátor:  Milan Vavroň, Jakub Politzer, Dávid Jablonovský, Roman Bednář, Štěpán Drašťák
 • Kiadók:  Devir, Czech Games Edition, REBEL.pl, MINDOK, IELLO, Cranio Creations, Vagabund, HeidelBÄR Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.6 kg
 • English edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm
  • Súly: 2.6 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: magyar
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: lengyel
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Kutná Hora: Az Ezüstváros társasjátékhoz