Mariposas
Mariposas
Mariposas
Mariposas
Videó beküldése

Mariposas társasjáték

társasjáték, 2020
Értékelem!

A Mariposas egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 75 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a hatszög-rács, a rács mozgás, a trn-02 stat turn order és a movement points mechanizmusokra. Kövesd végig a...

A Mariposas egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő 45 - 75 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 14 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a hatszög-rács, a rács mozgás, a trn-02 stat turn order és a movement points mechanizmusokra.

A Gémklub leírása:

Kövesd végig a királylepkék vándorútját Mexikóból Észak-Amerikán át! A Fesztáv alkotójának legújabb sikerjátéka, a Mariposas egy csodálatos utazásra invitál. Készen állsz az útra?

A Mariposas egy izgalmas stratégiai társasjáték a Fesztáv alkotójától. Merülj el a szettgyűjtés álcájába burkolt társasjáték világában és élvezd a különleges grafikát - legyél része a lepkék lenyűgöző utazásának!

Három évszakon át játszotok ezzel a természetközeli társasjátékkal, ahol a játékosok célja tavasztól őszig minél több pontot szerezni, és végigkövetni a gyönyörű lepkék utazását. Évszakról-évszakra egyre több kör áll majd a játékosok rendelkezésére: tavasszal játékosonként 4, nyáron 5, ősszel pedig 6 kör - az évszakok végül pontozással zárulnak. Ősz végén a legtöbb győzelmi ponttal rendelkező játékos lesz a győztes.

A játékosok saját körükben kiválasztanak egy akciókártyát a kezükben lévő kettő közül, és azt végrehajtják - ezt addig ismétlik, míg elérik a megszabott körök számát. Az akciók segítségévelmozgathatjuk a pillangókat az absztrakt Észak-Amerika térképen - a régiók szerepe pedig folyton változik (valamelyik a virággyűjtést szolgálja, míg a másik pihenőhelyként vagy szaporítóhelyként szolgál).

A természeti viszonyok évszakonként változnak, és ezekkel a lepkéknek muszáj szembenézniük. Ezeket az évszakkártyákon lévő célok reprezentálják, ám ezek a nehezítések csak az adott évszak elején derülnek ki.

A Fesztávhoz hasonlóan a Mariposas is egy különleges és gyönyörű stratégiai társasjáték. Nem elég, hogy egy természetközeli társasjátékról van szó, de játék közben a játékosok különböző érdekességeket is tanulhatnak erről a lenyűgöző pillangófajtáról.

Fogj bele te is a Királylepkék csodálatos utazásába, és kísérd végig átalakulásukat! Kinek a lepkecsaládja lesz a legeredményesebb a tél érkeztére?

Forrás: Gémklub
3 felhasználó és 15 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 10 000 Ft-tól
  • 18 ajánlat

Kategória: Környezet, Állat
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Hatszög-rács, Rács mozgás, TRN-02 Stat Turn Order, Movement Points

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Mariposas társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Mariposaskosinaz, Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Balmazújváros, Debrecen, Hajdúszoboszló! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

További eladó bontatlan játékaim: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xyS5mjw0_4VZ04g7UcTEQ5eOmMfJmk3BFtRtbL77fyI/edit?usp=sharing

0 érdeklődő


Mariposasbigb091, Győr

Csak személyesen itt: Győr!

Kihasználatlanság miatt vált eladóvá párszor játszott társasom.

3 érdeklődő


Mariposasferus007

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Teljesen új, nem került játékra.

3 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Mariposas társasjáték videók (10)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • nedudki74

    2022-10-11 12:56:19

    Gyönyörű játék. Elég ötletes a témája és át is jön játék közben. Elindulnak a lepkék, szaporodnak, majd van amelyik elpusztul van amelyik visszatér. Van szerencsefaktora, de ez valahol passzol is a témájához. Sok taktikázási lehetőséget is biztosít. A bónuszokkal sok pontot lehet szerezni, de nagyon ki kell választani, melyiket érdemes megcsinálni. Fordulonként általában 1, néha 2 db-ot csináltunk meg. A pontozótábla hülyeség, csak nagy mázlival összegyűjthető minden darab, egyszerűbb lenne 1 pontot adni minden városban. Célszerű bizonyos lepkéket visszavinni, másokat bónuszok, virágok gyűjtésére használni. (Van ami forduló végén úgy is lekerül.) Könnyed, de nagyon szép játék. Akkor jó elővenni, ha nincs kedvünk nagyon agyalni, de mégis valami hosszabb, szép, nagytáblás játékot akarunk játszani.

  • ryuk669

    2022-04-17 11:00:35

    Nagyon vaciláltam hogy megvegyem e mert ránézésre nem csoda, hogy megfogja az embert; a grafika es a téma is nagyon tetszik, a kis lepkejelölők és a különböző virágok úgyszint. Viszont most eléggé elbizonytalanodtam az előttem szólók miatt. Minden esetre ha lesz lehetőségem rá, előbb inkább kipróbálom. :'D Baratnőmék nagyon dicsérték, de nekik meg az akciódús játékok nem jönnek be igazán.

  • armin.d.ivan

    2022-04-10 13:05:57

    A Gémklubos nyereményjáték kuponból csapott le rá egy barátom, eltartott egy ideig, mire szépen összelettek válogatva a dolgok, hogy ne 1 drága dologra menjen el az utalvány 😅
    Eddig egyszer sikerült kipróbálni, már a témája magával vitt. Nagyon szeretjük a természettel kapcsolatos játékokat, és ez egyértelműen az. A tábla nagyon szépen van megcsinálva, a bónuszokra nagyon viccesen lehet építeni, viszont elég egyszerű benézni, ha például az utolsó elem, ami kellene hozzá a mező totál másik végében van. Először egy igazán békés játéknak hittem, majd amikor beütött, hogy basszus, vissza is kéne érni a 4-es lepkékkel a starthoz, akkor kicsit felpörgött a stresszfaktor 😁 Mindenképpen előkerül majd még, mert elsőre picit nehéz volt még taktikázni, közben jöttünk rá dolgokra és a jó öreg jah tééénylegek többször fordultak elő.

  • Istahude

    2022-02-06 11:49:58

    Köszönöm mindenkinek aki válaszolt! Igazából ez volt az első játékunk (a próbajátékot leszámítva), szóval még nem ismerjük annyira a játékot, és nem tudtuk, mennyi pont az, amit így reálisan el lehet érni, mert a pontozósáv kialakítása nem sugallja különösebben, hogy lehet több kört menni, mint mondjuk a Ticket to Ride, vagy Concordia esetén. De a pontozófüzet szerintem is egy sokkal jobb megoldás lenne.

  • kvarclovag

    2022-02-06 11:08:33

    A körbeérés után fektetni szoktuk az emberkét. Második kör még nem volt, de ha lenne, akkor az oldalára tennénk 😃

    Amúgy a pontozólétra egy iszonyatos nagy baromság, fogalmam sincs hogy terjedhetett el. Több súlyos baja is van:
    1. felökhető, kocka boríthatja a babákat, stb.
    2. el lehet lehet hibázni a lépést, pl. mert szólnak hozzád közben, már elléptem a kiindulásról, de még nem fejeztem be, és nem tudom hányat léptem már
    3. ellenőrizhetetlen, így a téves vagy elmozdult lépés sose derül ki

    Ezzel szemben a hagyományos írott pontozólapon egyik hiba sincs meg. Messze nem annyival macerásabb, mint lépni a bábuval, mint amennyivel több előnye van. Plusz a játék végén el lehet tenni mementónak, megkaphatja a győztes, stb. Füzetben vezetve meg játéknapló is.

  • maricusi

    2022-02-06 10:50:48

    Igen, és vannak olyan figyelmes tervezők, akik a játékukba ha körbe ér a játékos 50, 100 jelölőket is adnak az átláthatóság jegyében (egyszerűen nem jut eszembe melyik játék(ok)ba).

  • godzsakattila

    2022-02-06 10:37:15

    Stone age és Mars terraformálása 100-as, de azon is túl lehet futni simán.

  • maricusi

    2022-02-06 01:16:35

    Nem hiszem, hogy ennek lenne jelentősége. Igaz, hogy ezt a játékot nem ismerem, de a Carcassonne társasjáték tábláján is csak ötven pontig van a tábla, ettől függetlenül van, hogy háromszor is körbe megyünk rajta.

  • Istahude

    2022-02-05 19:48:14

    Sziasztok, aki jobban ismeri a játékot mennyire tartja valószínűnek, hogy egy játékos 60 pont fölött végezzen ? Mert a táblán csak 50 pontig van jelölve a pontozósáv, ezért kicsit meglepődtünk, amikor valaki ennél többet ért el, arra gondoltunk, hogy biztosan elnézett valamit . Előre is köszönöm a válaszokat.

  • ronaiheni

    2022-01-18 16:02:11

    Sokat olvastam róla, hallottam nagyon szép és jó játék. Igy nagyon vártam amikor játszóházas projektben megkaptam. Majd kiugrottam örömömben a nacimból, hurrááá. Aztán elovastam kipróbáltam , huu mondom ennyi? oké. Kipróbáltam a kis családommal ( csupa kamasz , fiatal felnőtt) . Hát már a felénél mindenki unta . Alig várták a játék végét. Mondom biztos nagy volt az elvárás sebaj kipróbáltam tesómmal is aki szintén minden játékot szívesen kipróbál még az általa nem kedvelt űrtematikáakat is. Hát másodszorra sőt negyedszerre sem tetszett meg . Összesen kb 8-10 játékot tettünk bele , hátha nem volt épp hangulatunk stb. , de sajnos nagyon nem tetszett. Csodaszép alkatrészek imádnivaló grafika , nagyon megkapó háttérsztori, de semmi rezgésünk nem volt ezzel a játékkal. Unalmas volt végig, csak röpködtünk , több módszert is kipróbáltunk. a báb részeket szinte soha senkinek sem sikerült mindet begyűjteni , ígya külön tábláról max egy -két extra lapot szerztünk . volt aki beutazta a táblát de nem ért vissza vagy helyben kőrözgetett és akkor visszaért ugyan sok lepkével de semmilyen extra pontozót nem tudott teljesíteni . Csak nagyon nyugis szinte meditatív játékot kecvelő nem izgalomra vágyó embereknek ajánlom. Hiába szerttük volna szeretni erre senkinél nem került sor nálunk.

  • hierroo

    2021-11-14 08:54:28

    Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák! Ezért egyáltalán nem baj, hogy valakinek tetszik egy játék, valakinek nem. Nekem például tetszik ahogy kinéz, érdekes ez a fekete háttér. Arra mondjuk nem jöttem rá, hogy miért választották ezt a fekete hátteret, de mindenesetre érdekes. A témája elég speciálisnak tűnik, de valójában egyáltalán nem az; a méhekkel vagy macskákkal kapcsolatos téma sem sokkal különlegesebb. Jó, mondjuk ezek speciális, egy bizonyos fajta lepkék, de ezek is virágról virágra repkednek, mint más lepkék, vagy méhek (ja, a macskák azok nem! 😄). Azon mondjuk elgondolkodtam rajta, hogy egy idő után nem tűnik e kicsit egyhangúnak a játék. Végülis az út mindig más-más lesz, de a tennivalók azok nagyjából azonosak. Lepkéket szaporítunk. Persze az eurós játékok is mindig ugyanazt csinálják: győzelmi pontokat gyűjtünk benne. Csak hát nem mindegy, hogy hogyan. Ezért nem tudom eldönteni, hogy milyen az újrajátszhatósága. Gondolom ez is játékosfüggő. Azért én kipróbálnám. Biztos hogy találnék benne nekem tetsző dolgokat.

  • kiss.zsofia.kiss

    2021-11-14 00:02:31

    Szép a játék, de egyáltalán nem javaslom. Borzasztó egyszerű és egysikú játékmenet. Ezerszer jobbak vannak ennél a játéknál.

  • vacogi

    2021-08-15 19:26:05

    Első játszásra szerelem. Gyönyörű grafika, érdekes játékmenettel. Ketten játszottuk, elég pörgős már elsőre is. Sokféle módon lehet gyp-t gyűjteni, ez külön tetszett. Nagyon különleges, igényes játék. Akárcsak a Fesztáv, de ez nekem jobban bejön.

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  45 - 75 perc
  • Játékosok:  2 - 5
  • Ajánlott életkor:  14+
  • Nyelvfüggőség:  Gyengén nyelvfüggő
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Elizabeth Hargrave
  • Illusztrátor:  Matt Paquette, Indi Maverick
  • Kiadók:  Gigamic, Alderac Entertainment Group (AEG), Devir, Arclight, Albi, Ghenos Games, White Goblin Games, Galápagos Jogos, Reflexshop Kft, Evrikus, Tower Tactic Games, Yayoi The Dreamer, Albi Polska
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, lengyel, portugál, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • English edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • German edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: német
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: magyar
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: olasz
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
    • Súly: 3.3 kg
  • Thai/English edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Czech edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: cseh
    • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.2 cm
    • Súly: 1.7 kg
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: lengyel
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: orosz

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Mariposas társasjátékhoz