Jekyll vs. Hyde
Jekyll vs. Hyde
Jekyll vs. Hyde
Videó beküldése

Jekyll vs. Hyde társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Jekyll vs. Hyde egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az ütés-váltós, a váltakozó...

A Jekyll vs. Hyde egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít az ütés-váltós, a váltakozó fázisok, a vedd el és a vic-19 tug of war mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A Jekyll vs. Hyde egy ütésszerzős játék 2 játékos számára, mely Louis Stevenson híres novellája, a Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete alapján készült. Dr. Jekyllként folyamatosan védekezned kell Mr. Hyde ádáz támadásaival szemben, hogy megóvd az elmédet, és megőrizd a benned lakozó kettős természeted titkát. Mr. Hyde-ként a célod, hogy Dr. Jekyll személyiségének legyőzésével megszerezd az uralmat felette.

A doboz tartalma:

  • 1 játéktábla
  • 21 gonoszságkártya
  • 4 italkártya
  • 3 gonoszságjelző
  • 1 személyiségjelölő

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
  • 4 000 Ft-tól
  • 22 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Könyv alapú
Mechanizmus: Ütés-váltós, Váltakozó fázisok, Vedd el, VIC-19 Tug of War

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

2

Párosan

Már ketten is játszható! Remek kikapcsolódás lehet pároknak is!

Jekyll vs. Hyde társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Jekyll vs. Hydepetersson8, Székesfehérvár

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Székesfehérvár! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Német kiadás, nyelvfuggetlen, nyomtatott magyar szabállyal, a kártyák hibátlanok, mindig védőben jatszottunk vele. Minden kártyát prémium minőségű védőben adok.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Jekyll vs. Hyde társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

  • ryuk669

    2023-03-19 20:34:39

    Nekem még nem sikerült nyerni ebben a játékban, és valószínűsíthetőleg azért, mert az ellenfelem nagyon jó ezekben, és az is esélyes, hogy azért gondolja így, hogy a szerencsén múlik, mert ő mindig abból indul ki, hogy ha olyan emberek játszanák akik mindketten nagyon értenek egy adott mechanikához vagy játékhoz, akkor legtöbb esetben a szerencse számít. Szeretem a gondolkodásmódját, de múltkor épp abba bukott bele ő is és a másik ügyes játékos is egy másik társasban ellenem, mert velem nem foglalkoztak igazan, mivel a mondhatni gépiesen, értelemszerűen játszó barátom előbb az erős paklis ellenfelet akarta legyűrni a másik pedig érzelemből játszott és nem türte, hogy ő kapja az ütéseket. Én meg mindeközben eszegettem a popcornt és finoman csapkodtam őket satnya kis támadásaimmal, meg gyógyulgattam aztán mikor már eléggé leették egymás életerejét, akkor elpicsáz...pardon...lenulláztam mindkettejüket. De még ezt sem hívnám szerencsének. Bár játék szempontjából jobban örülnek ha már a mechanikák tapasztalata miatt sikerülne nyerni, nem csak emberismeretből. Legtöbb esetben tagadhatatlanul a tapasztalat hoz sikert.

  • kvarclovag

    2023-03-19 17:23:10

    A BGA-n a jó játékosoknak 70% körül a győzelmi arányuk. A visszavágos verzióban feltehetőleg jobb is lehet. A kártyajátékokban a szerencse mindig jelen van, és több partival lehet kiegyensúlyozni, és akkor kiderül ki a jobb. Az ütésvivős játékoknál az átlagos leosztású kezeknél elég sok múlik a játéktudáson. Vannak persze olyan leosztások, amivel bárki nyerne egy bajnok ellen is, de ez elég ritka. Itt meg a bájitalok ügyes használatával és a színsorrenddel nagyon jól lehet manipulálni az ütéseket. Szóval veled értek egyet, egyáltalán nem csak a laposztás dönt.

  • ryuk669

    2023-03-19 16:54:35

    Ezt jó hogy leírtad mert én csak a magyart olvastam. Mellesleg nagyon jó játék, nekem bejött. Gyors, pörgős, kétszemélyes és kártyajáték. Nem túl bonyolult, de kell benne taktikázni, bár haverom szerint a szerencsén múlik a meccs, és hogy ki mit kap a lapokból, de szerintem meg elég egy rossz lépés és bukhatjuk a játékot. Plusz nem mindenki gondolkozik ugyan úgy, ezért nem gondolnám hogy csak a laposztás dönti el a meccset.

  • kvarclovag

    2023-03-19 14:25:35

    Most vettem észre, hogy a BGG-n fent lévő nem hivatalos magyar szabályban egy nagyon súlyos félrefordítás van. Azt írja:

    Amilyen színű lapot játszott ki, az ellenfélnek is ugyanolyan színűt kell
    kijátszania, ha van olyan neki. Ha nincs olyan színű lapja, akkor bármilyen
    kártyát kijátszhat – akár Jokert is.

    If the starting player plays a color card, their opponent must
    play a card of the same color, or they may play a Potion Card
    instead. If they don't have a card of the same color, they may
    play any other card.

    Vagyis bájital kártyát (joker) bármikor kijátszhat, akkor is, ha van neki a hívott színből. Mivel a bájitalok okos kijátszása a játék lényege, nagyon fontos, hogy ennek a szabályát jól alkalmazzuk.

  • batik.balazs

    2022-09-05 12:47:56

    Köszi ezt a rengeteg információt, ezek alapján én is azt érzem, hogy jól fogok járni vele. Hajlok affelé, hogy visszamondom a Delta Visiont és elhozom a Reflexshopost. Nálunk jól fekszenek az ütésvivős játékok, különösen, ha van benne némi csavar, lásd: Kanaola.

    Lényeg a lényeg, köszi, hogy anno felhívtad erre a játékra figyelmet (és most frissítetted az emlékeztetőt. 😊)

  • kvarclovag

    2022-09-05 11:15:57

    Itthonra azért nem veszem meg (bár nagyon szép, hangulatos, remek kis szoborral), mert nem játszanánk vele soha. Az ütésvivős játékok nekem fekszenek, de a feleségemnek nagyon nem. Ha meg mégis megpróbálnánk, akkor a Treasure hunter lapjaiból könnyen kirakható a pakli, de francia kártyából is. A hangulata persze sokkal kevesebb lesz, de kipróbálni, ki lehet így is. De te szerintem jól jársz vele, tényleg nagyon szép és hangulatos.

  • kvarclovag

    2022-09-05 11:09:46

    Ez már abból is tudható, hogy szeretem ezt a játékot 😃 És hát én nagyon nem vagyok híve a szabálykönyvbújós játékoknak. A kártyákon csak számok vannak, illetve a bájital lapokon a szám mellett egy + jel, mert a 3+-os bájital a 3-as lapot üti, de a 4-est már nem. Ezen kívül van 3 egyedi akciója a bájitaloknak, amiket ikonok jeleznek, de megjegyezni se egy ördöngősség, és attól függ, milyen színű lappal szemben játszották ki: zöld ellen: 2 lap cseréje, lila ellen: 1 ütés ellopása, piros ellen: a színek erősorrendjének törlése. Bájital bájital ellen sima ütés, nincs speciális hatása.

    Ez egy ütésvivős játék, ahol az egyik játékos azt akarja, hogy kb. egyforma ütést vigyen a két játékos, a másik meg azt, hogy minél inkább eltérő számút. Színre szín kötelező, felülütni nem, ahogy az lenni szokott. De bájital mindig kijátszható, az ütőereje annyi amennyi, aszerint vivődik el az ütés, de a spec képességét is végre kell hajtani.

  • batik.balazs

    2022-09-05 10:57:12

    Most, hogy újra megemlítetted a másik témánál ezt a játékot, megnéztem, hogy előrendeltem-e (vagy csak akartam) a Delta Visionnél a magyar változatot: szerencsére igen.

    Közben az olvasom, hogy nyelvfüggetlen, így lehet, átpártolok a Reflexshopba. De előtte szeretnék kérdezni valamit, amire nem találtam választ: ugye nem kell "minden" lap miatt a szabálykönyvet bújni? (Mint az olyan játékoknál, ahol minden laphop külön leírás van.)

    Köszi.

  • kvarclovag

    2022-07-03 13:49:58

    Játszottam egy oda-visszavágós partit a BGA-n bgr8ter-rel, aki a 2. legjobb játékos a mostani rangsor szerint. Nagyon sokkal jobb nálam! Tanulságos volt látni, hogy még amikor azt hittem elég jó lapom van, akkor tudta úgy irányítani a játékot, hogy úgy alakuljon, ahogy neki jó. Végig tudta milyen lapok vannak nálam, és azok ellen az ő lapjaival hogy lehet hatékonyan játszani. Bőven van még mit tanulnom, ha jobb játékos akarok lenni!

  • kvarclovag

    2022-06-18 07:43:34

    Az nekem is jó lesz

  • MaRo

    2022-06-18 01:25:23

    Az biztos, hogy a bájitalok egész meccseken fordíthatnak ha ügyesen használja az ember, azokon rengeteg minden múlik.

    Mégis nehezíti, hogy körönként csak 1 dobásod van így ha azt elvéted simán bukhatod is a kört.

    Eleinte míg bizonytalan voltam én is nyűgnek éreztem mert nem tudtam kihasználni.

    Nem mondom, hogy most profin használom de mindenképp előny, hogy tudom hogy s mire lehet.😅

    Persze, játszhatunk pár kört, majd szólj, hogy neked mikor lenne jó.

    Nekem a szombat kèső délután/ este megfelelne.

  • kvarclovag

    2022-06-17 23:38:20

    Velem találkozhatsz hétvégén, mert szeretnék gyakorolni még, ha már esze.gergo belerángatott a hétfőn kezdődő versenybe. Kicsit már jobban látok a pályán, mint az előző posztomnál. Már nem csak veszteni tudok mindkét féllel, hanem nyerni is, ha jól alakulnak a dolgok. A bájitaloknak hatalmas az erejük. Eleinte nem tudtam velük mit kezdeni. Most is van még mit tanulnom a használatukról, de már nem érzem nyűgnek őket, és olykor egész ügyesen vetem be őket.

  • MaRo

    2022-06-17 21:55:39

    Annyit írtatok erről a Jekyll és Hyderól, hogy BGA-n elkezdtem vele játszani miután átfutottam a szabályt. Másodjáre pont Gergővel dobott össze és abban a hiszemben, hogy csak a joker képességekre nem emlékszem jól frankón kikaptam másodjára is.

    A harmadik játék vereség után rájöttem, hogy van még olyan ami fölött átsiklottam mert majdnem mindent vittem és vesztettem.

    Megnéztem egy új videót meg olvastam itt is. Leesett, hogy mi a bibi és egyúttal rendeztem a token kérdését is. A 4. Meccsem hydeal volt és épp, hogy elúszott a győzelem viszont az 5. Besikerült ráadásul Mr. Jekyllel!

    Szóval mostmár kevéske tapasztalat ellenére de a szabály teljes ismeretében bátran ajánlom magamat BGA-n qkinek kedve van akár előzetes egyeztetéssel.

    De hogy a játékról is essen szó: bár én oriflame-el nem játszottam de a fejemben az élt, hogy minimális alkatrésszel is egy hihetetlen jó játék az egyszerű szabályok mellett. Ahogy elkezdtem ezt a játékot hasonló érzésem támadt hiszen egy nagyjából magyar kártya paklival és pár jelölővel hihetetlen kellemes perceket tud okozni.

    Ami mondjuk előny egy 1v1 zsírozáshoz képest, hogy itt ha jól számolok nem kerül be minden kártya az adott pakliba így pontosan nehéz meghatározni, hogy a másiknál mi is van tehát kevésbé kiszámítható emellett mégis elgondolkodtató és taktikus játék ami úgy gondolom fejleszt is képességeket.

    Mindenképp tudom ajánlani már egész kicsi kortól ha a számokat ismeri a palánta. Ha bizonytalan vagy próbáld ki ingyen bga-n, nem kell attól tartani, hogy magyar megjelenès nincs mert magyar szabályvideó van amiből mindent megtudsz továbbá a játék nyelvfüggetlen.

    Ütős-vívős balanszjáték. Én nem gondolom, hogy hydeal sokkal könnyebb a játék inkább azt mondanám, hogy kevesebb agymunkát igényel mert vagy op kártyát kell kijátszanod vagy gyengét és rendezi a meccset míg jekyllel figyelni kell erősen a balanszt. Mondhatni Jekyll irányít és diktál ahhoz hogy nyerjen és ha erre képes míg hyde csak rushol vagy direkt bukik a lehetősége szerint.

  • kvarclovag

    2022-06-13 20:28:28

    Kellő tapasztalat hiányában én elfogadom, amit a szabálykönyv ír, miszerint kezdő játékosoknak könnyebb Hyde-dal nyerni, rutinos játékosoknak meg Jekyllel kb. kétszer akkora esélyük van. Én még minden bizonnyal a rutintalan kategóriába tartozom, így egyelőre nekem Hyde-dal sikerült csak nyernem azt a párat, amit megnyertem. De veszteni mindkettővel tudok 😃

  • esze.gergo

    2022-06-13 19:30:52

    Haha, én két bajnokságban voltam benne, az elsőben első körben lemostak a pályáról. A másodikban most estem ki, ott már csak második körben mostak le totálisan a pályáról.

    Neked amúgy melyik szerep könnyebb? Én úgy érzem, hogy a káoszt (Mr. Hyde-ot) könnyebben kezelem, egyértelműbb játék nekem, hogy hogyan bukok el sokat vagy éppen nyerek meg sokat, és egész jól tudom a leosztott lapokat is ehhez machinálni. Bár belefutottam már nagyon ügyes Dr. Jekyll játékosokba is, akik ezt nagyon jól visszaverték. Szóval gondolom ez játékstílus kérdése.

    Mondjuk a bajnokság azért is szuper, mert ott az "advanced" szabályok vannak, amik nem nehezebbek, csak játszotok mindkét szerepben és az nyer, aki Hydeként messzebb jutott, vagy gyorsabban jutott végig az úton. Itt mutatkozik meg az igazán jó játékos, mert az mindkét szerepben ügyesen játszik. Gondolom ezért is esek ki gyorsan.

  • kvarclovag

    2022-06-13 17:30:34

    Továbbra is tetszik, nagyon jó csavarok vannak a játékban. Az ütéssel, nem ütéssel nincs gondom, bár ijesztő, mennyire elszoktam a lapok figyelésétől, 5 lap után már elég pontosan kéne tudnom mi van a másik kezében, de sajnos eléggé pontatlanul tudom. A színek erősorrendjét úgy ahogy megszoktam, de hogy változhat, azt már nehezebben. Amit nagyon meg kell szoknom, azok a bájitalok. Jelenleg 10-ből 1-szer, ha jól használom, 5-ször feleslegesen és 4-szer rosszul.

    esze.gergo még egy versenybe is berángatott a BGA-n. Kieséses a verseny, nem fogja sok időmet rabolni, 1 fordulót bevállalhatok. De igyekszem ám, ősszel már nem biztos, hogy ennyire könnyű préda leszek 😃

  • kvarclovag

    2022-06-08 11:20:34

    Szeretem a kispaklis, többfordulós 2 fős kártyajátékokat. Snapszli az ősök közül, Hanamikoji, Elements, Air, Land and Sea a modernek közül. És ezekhez csatlakozik most a Jekyll vs. Hyde is. Ahogy a többinek is, ennek is nagyon érdekes, egyedi mechanikája van, nagyon jó csavarok vannak a játékban, érdemes kipróbálni. Bár könnyen lehet, hogy itt már annyi a csavar a játékban, hogy az ütés-vivős játékokban meglevő rutinom semmit sem segít majd. De akkor annál izgalmasabb. És mivel ez van a BGA-n a felsoroltak közül, ezt ki is tudom próbálni. És mivel te is játszod, akkor ez már a második közös pont a 7wd mellett.

    Köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmemet!

    Amúgy a Fox in the Forest amihez eléggé hasonlít, de azt sem ismertem eddig, csak most olvastam róla. De a JvsH-ban még ahhoz képest is van pár csavar.

  • esze.gergo

    2022-06-08 09:12:45

    Porcine a hivatkozott kommentben már tök jól leírta, hogy hogyan is működik a játék, meg mit kap az ember a pénzéért, úgyhogy én fókuszálnék arra, hogy nekem mik azok a döntési pontok, amik miatt totális rákattantam erre a kétszemélyes ütés-vivős játékra. Remélem ez is meghozza egy-két ember kedvét a játékhoz.

    Már az első ütés előtt van egy fontos döntés: Minden forduló elején átadtok egymásnak 1/2/3 kártyát, így gyakorlatilag mielőtt a játék beindulna már megindul a taktikázás. Hogyan tudod úgy machinálni a kezed, hogy jó legyen a karakter igényeinek. Nagy lapokat adsz, kifogyasztod az egyik színed, több színből adsz lapot. Na meg kérdés, hogy mit kapsz?

    Minden körből kimarad öt kártya: Szerintem ez pont optimális mennyiség, a kezedben lévő lapokból következtethetsz az másik általános kezére, de lehet, hogy amilyen lapokra vársz azok pont nem lesznek ott. Kimaradhatnak egy színből a hetes, sőt ha nálad van öt lila, akkor lehet, hogy a maradék kettő a játékban sincs.

    Nincs előre meghatározva a színek erősorrendje: Minden játék tiszta lapokkal indul, a színek kijátszásának sorrendjében kerül meghatározásra, hogy ha különböző lapok kerülnek le az asztalra melyik üti a másikat. Ez a Dr. Jekyll játékosnak a játék elején nagy előnyt lehet, ha ügyesen tudja kijátszani a lapjait. Gyakorlatilag az első két ütésből meg lehet határozni a sorrendet. De akkor jönnek a bájital kártyák.

    A bájital kártyák: Színkényszer van a játékban, de bármikor játszhatsz ki bájital kártyát is. Egyrészt ezek a szám egyenlöség esetén aduként funkcionálnak, másrészt minden színre máshogy kombóznak és nagyon felboríthatják a játékot. Néha érdemes bájital kártyát játszani akkor is, ha nem viszed az ütést csak azért, hogy a különleges képesség előkerüljön. Zöldnél: két kártyát cseréltek, Lila: a nyertes visz egy pontot is a másiktól, Piros: lenullázódik az erősorrend.

  • porcine

    2022-04-08 08:20:09

    3. rész

    A gonoszság fejlődése
    Hasonlítsd össze az egyes játékosok által ebben a játékban nyert körök számát a fordulóban, és vond le a legalacsonyabb pontszámot a legmagasabb pontszámból (például, ha Dr. Jekyll 6 kört nyert, Mr. Hyde pedig 4-et,
    akkor a végeredmény 6-4=2). Ez az eredmény jelzi, hogy hány mezőt fog az azonosságjelző Mr. Hyde oldalára mozogni. Megjegyzés: A gonosz könyörtelen! Még akkor is, ha Dr. Jekyll több kört nyert, mint Mr. Hyde, a jelző Mr. Hyde oldalára fog kerülni. Dr. Jekyllként az a célod, hogy megőrizd az egyensúlyt, anélkül, hogy engednél a sötétségnek!
    Ha a jelző eléri a pálya utolsó (bal szélső) mezőjét, akkor
    Mr. Hyde azonnal megnyeri a játékot. Ellenkező esetben kezdj egy új kört: távolítsd el a három színes jelzőt a tábláról, és keverd újra az összes kártyát, beleértve azt az 5 kártyát is, amelyet félretettetek a játékban a forduló elején.
    A JÁTÉK VÉGE
    A harmadik forduló végén Dr. Jekyll nyer, ha az Identitás
    Jelző nem érte el a pálya utolsó mezőjét (a bal szélén).

  • porcine

    2022-04-08 08:19:11

    2. rész
    Szín rangsor
    A színek nincsenek rangsorolva a játék elején, de minden fordulóban a kártyák kijátszásával határozzátok meg a rangjukat.
    Az elsőként megjelenő szín (az első kijátszott gonosz kártya) automatikusan a legalacsonyabb rangú. Helyezzétek a megfelelő színű tokent a játéktábla megfelelő mezőjére (bal oldali mező). A második szín megjelenése a középső mezőt foglalja, míg az utolsó szín automatikusan a legjobb szín lesz ebben a fordulóban. A bájitalkártyáknak nincs színük, és nem lehet őket rangsolrolni.
    Bájital kártyák
    Amikor egy játékos kijátszik egy bájitalkártyát, annak
    hatása az ellenfél által kijátszott kártyától függ.
    Büszkeség(lila) kártya: A győztes elvesz két lapot az ellenfelétől.
    Kapzsiság(zöld) kártya: Mindkét játékos választ 2 lapot a kezéből (vagy 1 lapot, ha ez az utolsó), és egyszerre cserélnek.
    Harag(piros) kártya: Távolítson el minden színes tokent a játéktábláról. Állítsátok vissza a kártyák rangsorát: a következő szín, amelyik megjelenik, az lesz
    a legalacsonyabb, és így tovább.
    Megjegyzés: A tokenek emlékeztetnek az egyes bájitalok hatására.
    ● Amikor egy bájital kártyát kijátszanak, mindig a legmagasabb szám nyeri a kört.
    ● Dupla bájital: Ha mindkét játékos kijátszik egy bájitalkártyát, akkor semlegesítik egymást; semmi sem történik, és a legmagasabb szám nyeri a kört.
    Megjegyzés: A bájitalkártyák egy "+" szimbólummal vannak ellátva. Például a '2+' magasabb, mint a 2, de nem a 3, és így tovább.

  • porcine

    2022-04-08 08:17:57

    Fordítás közben jött a hír, hogy megjelenik magyarul, szóval nem volt már kedvem beszerkeszteni de íme, lektoráljátok szabadon.

    Minden játékos 10 kártyát kap (a fennmaradó 5 kártya nem játszik).

    Ezután minden játékos választ 1 kártyát a kezéből, amit
    kicserél az ellenfelével. (a 2. fordulóban 2 kártyát cserélnek
    ki, a 3. fordulóban pedig 3 kártyát). Megjegyzés: ha 2
    vagy több bájitalkártyát kaptok a kezdő kártyáitok között,
    legalább 1 bájitalt kell bevennetek a cserébe.
    Minden forduló elején, a felkészülési fázis után,
    a személyazonossági jelző határozza meg, hogy ki a
    kezdőjátékos. Ha a jelző Dr. Jekyll oldalán van, Jekyll
    kezdi a kört. Ha a jelző Mr. Hyde oldalán van, Mr. Hyde
    kezdi a kört.
    Körönként 10 trükk van. Egy trükk a következőképpen zajlik:
    - A kezdő játékos kijátssza a kezéből bármelyik kártyát,
    képpel felfelé.
    - Ha a kezdőjátékos színes kártyát játszik ki, az ellenfélnek
    ki kell játszania egy ugyanolyan színű kártyát, vagy
    kijátszhat egy bájitalkártyát helyette. Ha nincs ugyanolyan
    színű kártyája, akkor bármilyen más kártyát kijátszhat.
    - Ha a kezdőjátékos bájitalkártyát játszik ki, be kell
    jelentenie, egy színt. Az ellenfelének ki kell játszania
    egy ilyen színű kártyát (még akkor is, ha van
    bájitalkártyája!). Ha nincs nála ilyen szín, akkor
    bármilyen más kártyát kijátszhat.
    Ezután hasonlítsátok össze a két kártyát:
    - Ha mindkét kártya azonos színű, a magasabb szám nyer.
    - Ha a kártyák különböző színűek, akkor a magasabb
    színű nyer (lásd alább), függetlenül a számtól.
    - Ha valaki kijátszott egy bájitalt, oldjátok fel a bájital
    hatását, majd a magasabb szám nyer.
    A győztes elveszi mindkét kártyát és ő lesz a
    új kezdőjátékos.

  • MaRo

    2022-04-07 23:45:46

    Kedves Porcine,

    Ennyi kérés után én is szeretnélek megkérni arra, hogy a játék szabályát töltsd fel az oldalra is közkincs gyanánt, hogy mindenki számára elérhető legyen. :) ;)

  • szabor1

    2022-04-07 18:12:15

    Kedves Porcine,
    kerlek kuldj nekem is egy szabalyt. Nagyon koszonom elore is!
    fintagyorgyne@gmail.com

    Reka

  • Ratmayer

    2022-02-08 16:46:29

    Szia, egy szabályt tudsz küldeni erre a címre: ra7mayer@gmail.com

    Köszönöm! A héten debütál nálunk! :D

  • porcine

    2021-12-03 08:50:42

    25 percben akadályozd meg, hogy a benned rejlő gonosz átvegye az uralmat tested-lelked felett.

    25 percben szakítsd le végre az unalmasan szürke polgári láncokat és engedd szabadjára az igazi énedet, akit nem kötnek civilizációs törvények.

    Az egyensúly a fontos. Már ha Jekyll doktort alakítod. Hyde úr esetében az agresszív előretörés, az egyensúly megbontása. A játék az ütés-vivős mechanizmust alkalmazza azzal az okos gondolattal, hogy nem kizárólag a győztes körök számítanak. Ugyanis a 3 forduló végén (mely fordulók 10 körből, vagyis 10 ütés -vivős párbajból állnak) a magasabb párbaj-győztes számból levonjuk az alacsonyabb párbaj-győztes számot, és az identitás jelölőt annyival mozgatjuk Hyde felé (egyszerűbben: Jekyll nyert 6x, Hyde nyert 2x, akkor 6-2=4, vagyis 4-et lépünk Hyde felé, mindig Mr. Hyde felé). A gonosz nagyon erős, ezért az identitás jelölő mindig Mr. Hyde felé tart.

    Az anyagminőség kiváló. A grafika szépen kidolgozott és hangulatos. A téma illik a játékhoz és szerintem nem esik le olyan könnyen róla, nekem legalábbis kellemesen borzongatóra sikeredett, de nem ijesztő. Ami különösen szép és emeli a hangulatot, az a fémből készült identitás jelölő mellszobor. Tökéletes választása volt az alkotóknak.

    Nagy élmény. Pörgős, gyors és odafigyelést igénylő párbajokat vívhatunk az egyensúly megőrzéséért, vagy a gonosz szabadságáért. Az ára kicsit húzós, hiszen mindössze 1 játéktábla+25 kártya+3 token+1 fém identitás jelölő, szóval ezt érdemes figyelembe venni vásárlás előtt. De nekem bérelt helye lett az idei "Rejtett gyöngyszemek" toplistámon.

    Ha valakit érdekelne a szabályösszefoglaló, akkor adjon egy email címet és szívesen átküldöm.

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 perc
  • Játékosok:  2
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Geonil
  • Illusztrátor:  Vincent Dutrait
  • Kiadók:  Zvezda, Ghenos Games, Delta Vision Publishing, Blackrock Games, Sugorokuya, Mandoo Games, Nasza Księgarnia, Arrakis Games, Luma Games, Nice Game Publishing, Geronimo Games
  • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Dutch edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: holland
  • English edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
  • English/Korean edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
  • French edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: francia
  • German edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 11 cm x 15.8 cm x 3.1 cm
    • Súly: 0.2 kg
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: japán
    • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3 cm
  • Korean-only edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: Korean
    • Méretek: 11 cm x 16 cm x 3 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: spanyol
  • Ghenos Games Italian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 11 cm x 15.8 cm x 3.1 cm
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: lengyel
    • Méretek: 18.9 cm x 13.5 cm x 4.1 cm
    • Súly: 0.3 kg
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 16 cm x 24 cm x 6 cm
    • Súly: 0.3 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Jekyll vs. Hyde társasjátékhoz