Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai
Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai
Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai
Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai
Videó beküldése

Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

Az Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a minták és a layering mechanizmusokra. Szeretitek a...

Az Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a kártya húzás, a minták és a layering mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Szeretitek a piramisokat, sakálokat és szkarabeuszokat? Vonz titeket az ókori Egyiptom világa? És még ráadásul kereskedni is szerettek? Akkor csak titeket vár az Ankh’or – A Nílus-völgy kalmárjai!
Válasszatok ügyesen árukat, és adjatok rajta túl jókor, hogy a vásárolt lapkákból minél értékesebb területet tudjatok kiépíteni – akár két szinten is! Figyeljetek jól, mert az életet adó ankh segítségével módosíthattok az építményeteken, vagy a piaci árakon... vagy esetleg eltüntethettek a piacról olyan lapkákat, amelyekre a vetélytársaknak szemet vetettek!

Forrás: Szellemlovas
2 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 5 830 Ft-tól
  • 2 ajánlat

Kategória: Mitológia, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Minták, Layering

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!


Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai társasjáték videók (11)

Kapcsolódó cikkek

  • Ankh’or – A Nílus-völgy kalmárjai

    Ismertető2020.03.07. 15:00:00 / Ismertető, Bemutató

    Eladó egy sólyom két papiruszért meg egy fáért! Akkor csak két kelme! Velem lehet alkudni...! És lehet az még olcsóbb is, ha okosan játszol! Lépj te is a nílus-völgyi kalmárok közé, és mutasd meg, mennyire vagy jó kereskedő!

Kommentek

Kommentek

  • ZsuzsannaM

    2024-06-15 09:33:36

    Az első játékom volt, itt vettem . Még mindig szeretem. Számomra két személyes, a családdal inkább nagyobb játékokat veszünk elő, de párban szórakoztató , szép és hangulatos.

  • VR46

    2023-09-05 13:17:32

    Szuper infó!!

  • syndi-cate

    2023-09-05 12:48:18

    A francia Philiberten mától egy hétig mindössze 12,03 € árban kapható, ami kb 4600 Ft-nak felel meg, közös csoportos szállítással (+ kb 0,5-1 € postaköltség) azaz mindenestül kb 5000 Ft áron beszerezhető. Teljesen nyelvfüggetlen, magyar szabály van neten (pl itt ezen az oldalon is).

  • fodihun1

    2023-08-26 10:54:48

    Egy splendorra emlékeztető nagy jó kombózási lehetőséget adő filler játék. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

  • szabolcs.kelemen27

    2023-08-11 15:37:02

    Nagyon kedves vagy, köszönöm, de közben már sikerült beszereznem! :)

  • karitarina

    2023-08-09 22:59:48

    Szia!

    Én nem rég rendeltem kb 5500 ft-ért franciaországból akcióban, és most is van 20 euro körül készeleten, ha még aktuális az érdeklődés, akkor írok, ha legközelebb ismét akciózzák, azt nem tudom milyen gyakran szokták

  • petyofarkas

    2023-03-14 11:29:28

    Egy taktikázós, kicsit stratégiai játék párosul nagyon egyszerű szabállyal és játékmenettel. A lényeg hogy lapkákat vásárolj bizonyos kombinációban és ezzel a legtöbb pontot szerezd. Már játszottuk ketten is, négyen is mindig nagyon jól szórakoztunk. Ketten a tapasztalatom szerint sokkal könnyebb , mivel színeket és szimbólumokat gyűjtesz ezért két főnél gyakorlatilag egyikőtök ezt gyüjti, másikótok a másikat, így azért jóval könnyebb a játék. Gyakorlatilag nincs sok interakció a játékosok között, mindenki a saját dolgát csinálja, gyűjti, annyi hogy a megvásárolható dolgokért megy a verseny, itt van egy kis kontakt. Itt két főnél pl eléggé kiszámítható, hogy a másik mit fog lépni hiszen látod a nyersanyagait ami megint egy könnyítés. Szóval egy kereskedős, lapkaépítős játék, tényleg egyszerű a szabály meg elég egyértelmű, az ankhorol sem bonyolítják meg inkább egy pici plusz taktikázási lehetőséget adnak.

    Ami nagyon nagy extra ebben a játékben szerintem az az újrajátszhatósági faktor. A piac részén a nyersanyagoknak ki van hagyva hely. Minden játék előtt véletéelszerűen rakjuk oda az adott nyersanyagot, így minden játéknál mások az árak, más nyersanyag az értékesebb stb. Ez egy egyszerűbb, könnyebb 20-30 perces játéknál nagyon fontos, hogy még kevésbé unjuk meg. Mi szeretjük, ha nincs idő komolyabb, hosszabb játékra gyakran lekerül a polcról.

  • MaRo

    2022-11-10 18:43:25

    Szerintem a gémklubnál próbálj infót szerezni, talán az ügyfélszolgálat tud mondani valami bíztatót.

    Ha meg nem még mindig jelölheted itt a játékot és kapsz értesítést ha valaki megválna a sajátjától.

  • szabolcs.kelemen27

    2022-11-10 15:17:30

    Sziasztok! Szerintetek mikor lesz (ha lesz egyáltalán) újra kapható a játék? Sehol nem lehet kapni, még használtan sem találok...

  • Alleira

    2021-03-15 00:05:02

    Amúgy a szerintem is szuper inzert ràdásul úgy van kialakítva a korongoknak, hogy a hosszabb sávba fér a 2 jàtékosnak kellő korongszám, a kèt kisebbe pedig plusz 1-1 főnek még egy szett korong ;)

  • Crospieler

    2021-03-13 13:02:39

    Szeretjük a játékot. Páromnál szinte instant kedvenc lett.

    Az insertje nagyon ügyesen lett kidolgozva és dícséretes, hogy kevés helyet foglal a polcon. Igényesek a komponensek is.
    Eddig csak 2 fővel próbáltuk, de remekül működik így. Páros játékhoz ideális. Játékidő így kb. 20-25 perc.

    Igazából nem is tudok negatívumot mondani róla. Talán annyi, hogy eléggé absztrakt hatású, így a téma kevésbé jön át.

    Gyakran elfelejtett szabály (online videok és kommentek alapján):
    - a korongok előkészítése játékosszámtól függ: 2 főnél mindegyikből csak 4-et, 3 főnél 5-öt, 4 főnél pedig mind a 6-ot használjuk.
    Ezt mi is benéztük az elején, mert a játékszabályban ez kissé apróbetűs résznek tűnt nekem. Nem nagy dolog, de bizonyos helyzetekben fontos lehet (pl. ha valaki mondjuk egy nyersanyag fajtából 3-at halmoz fel, akkor a másik játékosnak abból a fajtából már csak 1 áll rendelkezésre).

    Egyébként érezhető rajta, hogy rendesen letesztelt és letisztult játékról van szó.
    Ajánlom.

  • Dorothi

    2020-10-16 12:07:29

    Splendor és az Ankh'or között vaciláltam, de egyértelműen jól döntöttem. :) Szép, letisztult design és egyszerű szabályokkal, kb. 20 perc alatt lemegy egy játék. Tökéletes kikapcsolódás, ha valaki egy rövid játékélményre vágyik. Külön kiemelném az insertet, végre egy társas, ahol szép rendezőt gyártottak hozzá és elfér benne remekül minden. 2-3 fővel teszteltem, mindkét játékosszámot jól kezeli az Ankh'or. Kisebb doboza miatt utazásokhoz is ajánlom.

  • Alleira

    2020-10-11 13:25:29

    Ez egy tökéletes kapujáték, ami becsalogat a gyorsan tanulható, könnyed, rövid ideig tartó családi játékok világába. Mindegyik játékosszámmal kitűnően működik.

    A dizájn nagyon szép, az pedig kifejezetten ötletes szerintem, ahogy az "emeletre" rakott lapkák nem takarják ki az alattuk lévőket, így szépen követhető melyik színből és állatból mennyi van. Egyszerű, mert kollekciókat kell bővíteni, érdemes 2-3 féle dolognál többet nem gyűjteni, hisz a 3 pontot érő bónuszlapkák igen sokat tudnak számítani. Jellemzően 20-30 pont körüli eredményekkel szoktunk zárni.

    A pókerzseton-szerű árukorongoknak is megvan a hangulata, kár hogy nálunk rendszeresen eldől/szétcsúszik a stóc. Szerintem teljesen átadja a kalmár feelinget ezeknek a pakolgatása.

    Első ránézésre nagyon hasonltott a Splendorra (valószínűleg azért mert azt is a Space Cowboys adta ki), ennek ellenére nem egy variáns, csak az elemek és a mechanizmus hasonlít. Őszintén szólva, annak ellenére, hogy a Spendor egy elég szép karriert befutott játék, az Ankh'ort pedig kevesen ismerik nemzetközileg (mindezt a BGG osztályzatok számából következtettem) nekem az Ankh'or közelebb áll a szívemhez.

    És persze a piszkos anyagiakat nézve, egy nagyon megfizethető, nagyon kompakt dobozban kiadott, remek ár-érték arányú játékról van szó, így ideális lehet ajándékba is, hogyha nem akarunk 10++ezreket költeni társasra.

  • Floranna

    2020-09-04 08:47:13

    Az Ankh'or játék elég rövid, egy hosszú és fárasztó nap után nekünk az egyik legjobb kikapcsolódás.

    Hatalmas az újrajátszhatósága, ezért ilyenkor akár három vagy négy partit is szoktunk játszani.

    Az inzert, hát, zseniális! Öröm kipakolni, bepakolni! Az egész set pár perc!

    Van benne interakció, nem mindegy, hogy melyik lapkát vásárolja meg a másik, de közben tud az ember egy kicsit "magában" is játszani. Amikor választunk játékot, akkor mindig öt játékot választunk ki, amiből szűkítünk egyre, de ez a játék valahogy mindig benne van.

    Utazáshoz egyébként tökéletes! Kicsit hasonlít a Splendorhoz, nekünk az is megvan. De ha utazni szeretnénk, akkor mindig az Ankh'hoz jön velünk, mert nagyon praktikus a dobozméret.

    Játékosszámot tekintve, mi ketten nagyon szeretünk vele játszani! Nagyon klassz randijáték! :) Sokáig hezitáltam, mikor láttam a polcokon, de az egyik legjobb választás volt! Az ára is szerintem remek!

  • PlayHoo_95

    2020-04-03 17:19:02

    Számomra az Ankh'or a Jaipur és a Splendorhoz hasonló, nagyon szép és igényes játék. Igazi adok-veszek, kombinálok, elszedem a másik elől amire gyűjt, vagy épp újratöltöm a kínálatot, így elcsúszik az amire az ellenfél hajt, és már nem annyiba kerül... rengeteg csavar lehetőség van benne. Ráadásul ezzel a lapka-lehelyező, kombinálós pontszerző versennyel megspékelve szuper játékélményt ad. A dobozon az van, hogy 4 játékos is játszhatja, de mi csak ketten játszottuk eddig és szerintem kíválóan működött így is. Kicsi helyet foglal, remek utazó játék, nagyon szép a doboz, az alkatrészek is igényesek. Nekem a szabályfüzet hagyott itt-ott nyitott kérdést, de azóta megnézem pár játék-videót, ami segített értelmezni. Nagyon ajánlom mindenkinek kipróbálásra! :)

  • crazyoh

    2020-02-09 15:11:12

    Az Ankh'or egy teljesen jó egyszerű, de nagyszerű kompetitív társasjáték. Több játékhoz is hasonlít a játékmechanikája, mint például a Splendor vagy a Tribes. Alapkoncepciója az, hogy területeket kell vásárolni árukorongokból. Így egy körben két fő lehetőségünk van: vagy árukorongokat veszünk el a készletből vagy különböző szinű/szimbólumú lapkákat veszünk belőle. A korongokért megvásárolt lapkákból összefüggő területet kell kialakítani. Viszont oda kell figyelni arra, hogy hogyan tesszük le a lapkáinkat, mert a játék közben és a játék végén is kaphatunk érte pontokat. Minél okosabban tesszük, annál több pontot tudunk összeszedni. Színeket vagy állatokat vagy mindkettőt gyűjthetjük a játék során, de minden döntés számít, hiszen csak a 13. lapkáig megy a játék (amíg egy játékos meg nem szerzi a 13. lapkát, de természetesen az a kör még végigmegy). Állatok közül megcélozhatjuk a szkarabeuszokat vagy a sasokat vagy a sakálokat. A színek pedig a korongok szerint vannak, tehát 5 színt különböztetünk meg. Van egy speciális akciólehetőség, amit minden játékos a köre elején vagy végén használhat. Ehhez azonban szereznie kell legalább egy Ankh korongot. A már lerakott lapkákat lehet elmozgatni VAGY az egész piacot át lehet rendezni. Ezt használhatjuk a saját előnyünkre vagy pedig az ellenfél hátráltatására. Egy játékos akár két ilyen extra akciót is végrehajthat a körében.

    Kis dobozával és 3 perces előkészületével nagyon belopta magát a szívembe ez a társas. Még így is, hogy más társasokhoz hasonlít, képes megállni a helyét a maga egyediségével. A temtaikát is nagyon eltalálták szerintem, mert megvan benne az az egyiptomi feeling. Valami egyiptomi zenével ajánlom játszani :D

  • nagysandor.mc

    2019-07-19 17:35:21

    A Gémklub ma bejelentette, hogy gondozásában magyarul fog megjelenni az Ankh’or – A Nílus-völgy kalmárjai!
    Szeretjük a fáraókat és a piramisokat. Izgatottan várjuk! :)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  30 perc
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  8+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Sébastien Pauchon, Frank Crittin, Grégoire Largey
  • Illusztrátor:  Gaël Lannurien
  • Kiadók:  Hobby Japan, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., Space Cowboys, JD Éditions
  • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, magyar, olasz, japán, Korean, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • English edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4.1 cm
  • English/French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4.1 cm
  • French edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: francia
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
  • Japanese edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: japán
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: Korean
  • Dutch/French edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 13 cm x 18 cm x 4.1 cm
    • Súly: 0.5 kg
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: olasz
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 18 cm x 13 cm x 4.4 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Ankh'or: A Nílus-völgy kalmárjai társasjátékhoz