Csillagvadászok
Csillagvadászok
Csillagvadászok
Csillagvadászok
Videó beküldése

Csillagvadászok társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Csillagvadászok egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a pakli tervezés és a rács mozgás mechanizmusokra. A világ leghíresebb űrutazói gyűltek össze az...

A Csillagvadászok egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 15 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 7 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a moduláris tábla, a pakli tervezés és a rács mozgás mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A világ leghíresebb űrutazói gyűltek össze az ismert univerzum határán talált, zavaros gravitációjú kisbolygón, ahol értékes csillagporra leltek. Céljuk, hogy egymással vetélkedve minél többet összegyűjtsenek ebből a ritka anyagból.

De pontosan merrefelé is van az a fránya csillagpor? Hiszen az űrben nincsen se fent, se lent!
Talppal előre, ez az egyetlen szabály, és mivel idekinn minden relatív, szédületes módon mindenki a maga irányában zuhan egészen addig, amíg egy másik égitestbe, vagy kalandorba nem ütközik! És hogy merre indul, azt a kijátszott akciókártyája határozzák meg.

A legvadabb csillagászok!

A Csillagvadászokban a legászabb, legalább hetedik életévüket betöltött bolygóközi kalandorok az űrben találják magukat. Hogy miért vannak itt? Hívja őket a szerencse szava, a kaland szele, bár elsősorban hívja őket a csillagpor, a galaxis legértékesebb nyersanyaga! Persze nem olyan egyszerű összegyűjteni az űr mélyén található kincset, hiszen odakinn nincs se lent, se fent! Vajon hogy is lehetne elérni azt a hívogatóan megcsillanó csillagport? Zuhanással!

Merrefele a felfele?

Bizony, a „talppal előre” a legfontosabb, mondhatni egyetlen mozgást vezérlő szabály a játékban. Ez persze egy bolygó felszínén eléggé gyors és eseménymentes játékot eredményezne, de kint az űrben minden relatív! Szédületes módon maguk a játékosok dönthetik el, hogy merrefelé zuhannak, egészen addig, amíg egy másik bolygóba bele nem ütköznek!

Pályára állított űr

A játék egy lapokból összepakolható pályán folyik, amely falakat és szigeteket alkotó indákkal valamint a pontot érő csodálatos csillagporral meghintve vár a játékosokra. A pálya mérete a játékosok számához van szabva, így a játéktér mindig izgalmasan kompakt lesz akár két, akár hat játékos számára is!

Csillagokhoz vezető kapu

A táblán található továbbá pár ajtócska is. Ezeknek a kapuknak az a szerepe, hogy a kiesett játékosokat visszahozza a játékba ! Nyugalom, erre ritkán nyílik lehetőség: a pálya széléről lehetetlen leesni, mivel a játéktér rekurzív, azaz amikor egy bábu a tábla egyik oldalán „kizuhan”, a vele szemben lévő pályaszélről ugyanakkora lendülettel be is repül és zuhan tovább. A pálya ezáltal ártalmatlan. A játékosokat igazából csak egyvalami tudja kiütni a játékból, és ez nem más, mint egy másik játékos!

Kacsa! (Duck!)

Miközben egy játékos azt számolgatja, hogy a következő pottyanása alatt mennyi csillagport tud majd összegyűjteni, érdemes a többiekre is odafigyelnie, mert ha valaki rápottyan, bizony kirepül a rendszerből, elveszti az egyik csillagporos csomagját (amelyet az őt kilapító játékos rögtön meg is ragad), és az egyik kapun kell majd visszatérnie a játéktérbe!

Így a játék nem csak a pályán szétszórt csillagporról, hanem a többiek ravasz kikerüléséről is szól, hiszen egy olyan játékban, ahol bármikor bármilyen irányból jöhet a hét tonnás vasbakancs, előbb vagy utóbb az összes játékos valaki másnak a céltáblájára for kerülni!

Lapokkal lépkedni

A játékosok azt, hogy épp merre felé fordulnak (és ezáltal zuhannak) az adott körben, egy ötlapos paklival tudják befolyásolni. A lapokon más-másféle képességek találhatók: van, amelyikkel egyszerűen megfordul a világ a játékos bábuja számára, van, amelyikkel jobbra vagy balra ugrik a bábu, és van olyan is, amelyikkel a bábu akár át is pottyanhat azon a kis csillagközi indán, amin éppen áll!

Ezeket a lapokat a játékosok egyenként játsszák ki, és az elkövetkező körökben csak a megmaradt lapokkal (és ezekhez a lapokhoz kötött mozgási lehetőségekkel) tudják befolyásolni a bábujuk mozgását! A kijátszott kártyák csak akkor kerülhetnek vissza a játékosok kezébe, ha lépés helyett erre áldozzák fel a körüket, vagy ha az utolsó kártyájukat is kijátszották!

A játék épp emiatt egyszerre könnyen és gyorsan tanulható, alaposan megfontolandó taktikai döntésekre is lehetőséget kínál! Pont, mint a Concordia című stratégiai játékban, a játékosoknak csak a kezünkben található lapokra kell figyelni. Itt nincs semmiféle rejtett megkötés vagy könnyen elfelejthető mini-szabályok tengere, ellenben bizony átkozódni fog az, aki botor módon épp azt a kártyát használta föl, amellyel a következő körben kikerülhette volna egy másik csillagvadász támadását!

Van arany, ami jobban fénylik

Még egy, a Csillagvadászokban található elemről nem beszéltünk, és ez maga a csillagpor. Hiszen, bár ezt kell összegyűjtögetni, azért van különbség csillagpor és csillagpor között! Több színben sziporkázik a por az égen, és csak az ugyanolyan színű por-párokért jár majd pont a játékosoknak a játék végén!

A legkülönlegesebb csillagpor kis magenta-színű korongként jelenik meg a játékban ami, bár nem nyújt a játék végén páronként bónuszpontot, feláldozható egy extra mozgás kártya kijátszására! Az ezt gyűjtögető játékosok így egy kis ponthiányért cserében jóval mozgékonyabbak lesznek, mint versenytársaik.

Csillagközi sikerélmény

A Csillagvadászok egy fél óra alatt végigjátszható társasjáték, de ennyi idő bőven elég is arra, hogy bebizonyítsa az egész családnak, hogy érdemes játszani vele! A csillagközi téma hangulata, a minden irányban saját magába csavarodó pálya káosza, és a gyorsan magával ragadó, de nem túl nehéz szabályrendszer le fogja söpörni a talpáról a gyerekeket és a felnőtteket is!

Zuhanjon ki merre lát, és lássuk, kit vonz igazán a csillagközi győzelem!

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 6 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 6 000 Ft-tól
  • 9 ajánlat

Kategória: Videójáték alapú
Mechanizmus: Moduláris tábla, Pakli tervezés, Rács mozgás

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Csillagvadászok társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Csillagvadászokpinternebj, Szeged

Csak személyesen itt: Szeged!

Hibátlan, hiánytalan, kártyavédőzött.

0 érdeklődő


CsillagvadászokVadniki, Budapest Keleti pu,, Nyugati pu., XIII. ker. Béke tér

Csak személyesen itt: Budapest Keleti pu,, Nyugati pu., XIII. ker. Béke tér!

Sajnos soha nem került elő, így keresi új gazdáját, aki sokat fog játszani vele.

0 érdeklődő


Csillagvadászokmbtrener, Pécs

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Pécs! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Használt, de hibátlan állapotban eladó.

0 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Csillagvadászok társasjáték videók (4)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

  • kucsatax

    2021-11-29 18:03:55

    A Csillagvadászok egy érdekes kis játék, ahol a játékosok figurái az űrben mozogva csillagokat és bónuszokat gyűjtenek. A figurák mozgását a lépéskártyákkal irányítjuk és speciális gravitációs szabályok szerint léphetünk. Módosíthajtuk a gravitáció irányát is és a gravitációnak köszönhetően, ha egy mozgás a tábla szélénél érne véget, azt úgy kell tekinteni, mintha tovább zuhannánk és a játéktábla ellentétes szélén esnénk be és így érkezünk valamelyik űrbéli platformra. Kedves, vidám grafika, egyszerű szabályok, jó minőségű alkatrészek, könnyed családi szórakozás! Ajánlom!

  • Eyesis

    2021-03-27 10:08:48

    Nálunk a legnagyobb probléma jelenleg a konfliktuskezelés. Már a Dragomino-nál is megy a lelki terror, hogy nehogy azt válasszam ki, amit ő kinézett magának. Szóval emiatt ezzel még várnom kell, na meg valóban elég drága is. Pedig mostanában állandóan a csillagokról, a bolygokról az űrről kérdezget 6 éves lányom. Ahol nem okoz problémát, ha azt választom, amit ő szeretett volna az a Canvas, mert örül cserébe az ihlet tokeneknek.

  • gyd

    2020-03-27 15:33:44

    Szerintem nagyon érdekes játék. Első benyomás: ha játszottál valaha a Magic Maze-zel, akkor elég könnyen az lehet az érzésed, hogy a két játéknak van valamilyen szinten köze egymáshoz. Legalábbis ránézésre tuti, mert játékmenetben azért elég különbözőek. A dolog nem véletlen, ugyanis a két játék illusztrátora egy és ugyanaz. Egyébként szerintem szépen van megrajzolva. Sőt, emellett az anyaghasználat is kiváló, jó tapintásúak a dolgok, és mindenképp azoknak való, akik odavannak a színes-szagos játékokért. Sokféle színhasználat, sok kis bigyó stb. Számomra a tokenek nem annyira illenek bele a képbe, azok mintha kicsit összecsapottabbak lennének, mint például a pálya vagy a csillagok. De lehet, hogy csak én látok valamit rosszul.

    A játékmenet szerintem nem lett túlbonyolítva, hiszen a szabálykönyv nem egy regény, a szabályok megértésével pedig nem sok probléma van. Nincs sokféle akció, nem sok kis speciális szabály, szóval tényleg nem sok idő megtanulni, hogy mik a lehetőségek. Emiatt egyébként szerintem gyerekeknek is kifejezetten jó játék lehet, hiszen nem fognak belekavarodni. Sőt, még a grafika, a sok kis alkatrész és a színvilág is eléggé elősegíti azt, hogy a gyerekek kifejezetten élvezhessék a csillagvadászatot.

    Egyébként szerintem kifejezetten ötletes a játékmenet, és az apró megoldások. Ez a gravitáció-szerű szabadesés, a különféle akciók stb. Ez is könnyen átmegy egy optimalizálási és haszonfelmérési játékba, hiszen át kell gondolnunk, hogy az adott körben mivel szerezhetnénk a legtöbb pontot, vagy a következő körökben mit akarunk majd csinálni, milyen akcióink maradnak stb. Meg kell fontolni, hogy megéri-e tokent elhasználni, hiszen azzal ugye eldobunk egy pontot.
    A szokatlan mozgás miatt rá kell állnia az agynak arra, hogy felfogja, mi is történik, és mi volna a legjobb lépés, de ez viszonylag hamar, pár kör után szerintem már megtörténhet.

    A játék egyébként elég kegyetlen tud lenni, mert ki lehet ütni egymást. Ez alapvetően nem okozna nagy károkat, mert a következő körben bejövünk az aktív kapun újra, és maximum a tervünket kell változtatni. Viszont ilyenkor lop tőlünk egy csillagot vagy egy tokent az, aki kiütött minket, szóval tudni kell kezelni az ilyen helyzeteket. Végülis konfliktuskezelési készség fejlesztésére jó lehet a dolog. :)

    A játék egyszerűsége miatt át kell gondolni, hogy megéri-e megvenni a játékot, hiszen ahhoz képest annyira nem is olcsó. Gondolom a sok apróság meg a dizájn miatt kerülhet ennyibe. Ha barátságos, színes-szagos, egyszerű, könnyen tanulható, és esetleg gyerekeknek is való társast keresünk, akkor jó lehet ez.

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  15 - 30 perc
  • Játékosok:  2 - 6
  • Ajánlott életkor:  7+
  • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
  • Tervező:  Julian Allain
  • Illusztrátor:  Gyom
  • Kiadók:  Happy Baobab, Gém Klub Kft., Sit Down!, 2Tomatoes
  • Elérhető nyelvek:  holland, angol, francia, német, magyar, Korean, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

  • Multilingual edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: holland
    • Méretek: 24.5 cm x 24.5 cm x 6.5 cm
  • Hungarian edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: magyar
    • Méretek: 24.5 cm x 24.5 cm x 6.5 cm
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2019
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 24.5 cm x 24.5 cm x 6.5 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: Korean

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Csillagvadászok társasjátékhoz