Grand Austria Hotel
Grand Austria Hotel
Grand Austria Hotel
Videó beküldése

Grand Austria Hotel társasjáték

társasjáték, 2015
Értékelem!

A Grand Austria Hotel egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2015-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a...

A Grand Austria Hotel egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 1 - 2 óra is lehet. A játékot 2015-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb stratégiai játék kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kockadobás, az akció draftolás és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Bécset a világ minden részéről felkeresik művészek, politikusok, turisták. Igényeiket kielégítve szálloda építkezésébe vágunk a kicsi kis kávézónkból. Bérelj személyzetet, teljesítsd a vevők kívánságát és nyerd el a császár kegyeit, hogy a kávézódból világhírű szállodát csinálhass.

Egy hotel nem működhet vendégek nélkül. Helyes döntéseket kell hoznunk, hogy a vásárlók kívánságait teljesíteni, illetve a személyzet is különböző bónuszokat biztosít nekünk.

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 7 üzlet árulja ezt a játékot!
  • 22 000 Ft-tól
  • 9 ajánlat

Kategória: Közgazdaság
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kockadobás, Akció draftolás, Játék végi bónuszok, Változó setup, Contracts

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Grand Austria Hotel társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Grand Austria Hotel + Let's Waltz! (Delux KS az egész)BorgBoss, Piliscsaba

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Piliscsaba! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

4x használt, abból is egy modul lett játszva és csak 1x, gyári kártyavédő kickstarteres hátlappal. Értelemszerűen a KS exclusive lapok és tartalom benne van.

0 érdeklődő


Grand Austria Hotelryoulaughing

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

1x játszott, teljesen kártyavédőzött és hibátlan állapotban lévő példány. Foxposttal tudom küldeni.

1 érdeklődő




Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Grand Austria Hotel társasjáték videók (8)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb stratégiai játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2015

Kommentek

Kommentek

  • kardostibor44

    2023-12-12 20:41:09

    Szeretem a kockákat okosan használó játékokat, így igazán megörültem, amikor egy barátom beszerezte ezt a játékot. A hotel üzemeltetés nem hozott lázba, de a szerzők játékait általában kevelem (bár olyan nagy kedcencem egyik sem lett).

    Előnyei:
    A 14 akciónkat megfontoltan kell felhasználnunk, ha nem akarunk beragadni. Számomra ez előny, mert jó, ha egy (összetett) játék komolyan veszi magát, így minden döntésünk fontos. Az akcióválasztás érdekes döntések elé állít. A vendégkártyák egész viccesek, a staffkártyák igazán be tudják durrantani az engine-ünket. Ha figyelünk az ellenfelünkre, akkor esetenként brutál mód keresztbe tudunk tenni neki, de ehhez a kockák olyan együttállása is kell, valamint tényleg meg kell, hogy érje, mert a 14 akció kevés arra, hogy egy kicsi nehézséget okozzunk csak. Szóval elképzelhető erős interakció is, de inkább a játék szűkössége a fő ellenfelünk.

    Hátrányai:
    A staff kártyák elég nagyot tudnak lendíteni mindkét irányba a játékunkon. Előfordul, hogy brutális kombók jönnek össze velük, jó játék végi pontozókkal, de van, hogy olyanokat kapunk, amikre kár akciót pazarolni. (Szerencsére különböző helyzetekben azért mindegyik lehet hasznos, nincsenek olyan lapok, amiket sose játszanék ki, de az adott partiban lehet teljesen felesleges.)
    A téma szerintem hamar leesik a játékról, ez az absztrakt szobamegvalósításnak köszönhető. Ha a kártyákat igyekeztek ennyire változatosra megcsinálni, akkor a játék többi része is több törődést érdemelt volna.

    Összegzés: okos mechanikákkal dolgozó, szórakoztató játék, de nem kiemelkedő.

    Egyéb kockahasználó eurók:
    Marco Polo (még szűkebb, de talán érdekesebb)
    Tiletum (remek kombók, hosszútávú stratégia)
    Sanctum (fantasy hack/slashnek álcázott engine építés)
    Roll Player (Sagrada szteroidokon, szép kivitelben, fantasy karakterépítés)
    Troyes (magasabb interakció, jó kombók)
    Fantastic Factories (könnyed engine building)
    Castles of Bugundy/Bora bora (közepesen összetett, könnyedebb szórakozás)

    BGG értékelés: 10/7

  • szalai.laszlo

    2023-04-02 22:34:33

    A Grand Austria Hotelben szállodatulajdonosként fő feladatunk, hogy szállodánk kis szobáit felkészítsük a vendégek fogadására, majd lehetőleg ki is adjuk.

    Ahhoz, hogy be tudjuk költöztetni a hotelunk alatti asztaloknál "várakozó" vendégeket, egyrészt ki kell szolgálnunk az étel-ital igényeiket, másrészt rendelkeznünk kell egy, a színüknek megfelelő, a szálloda-alaprajzunkra felhelyezett szobalapkával. Mindezeket, illetőleg a további, győzelmi pontokat vagy pénzt jelentő akciókat dobókockák menedzselésével bonyolítjuk le. Ez úgy zajlik, hogy minden kör elején a kezdőjátékos dob az irdatlan sok kockával, majd szétválogatja pöttyök szerint, és a pöttyüknek megfelelő 6 akcióhelyhez társítja . Ez lesz a közös kockakészlet az adott fordulóban, innen lehet elvenni kockákat az akciók végrehajtásához. Egy fordulón belül mindenkinek két köre van. Összesen 7 fordulón át zajlik a játék, tehát mindenki 14-szer kerül sorra, slussz-passz. Ezalatt viszont a taktikának, a kombinálásnak, a gondolkozásnak jóval nagyobb szerep jut, mint a szerencsének.

    Ha minden feltétel adott, a vendég „elfoglalja a szobáját”. Ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy a dobópakliba kerül, de előtte még valami jutalmat ad. Leginkább ebből, és a foglalt szobáink számának gyarapításából szerezhetünk győzelmi pontokat. Ezen kívül vannak teljesíthető célkártyák, emellett a főtáblán még van egy külön sáv, amin szintén lehet előrerobogni az egyre több győzelmi pont felé. Kijátszhatunk a kezünkből alkalmazottakat is, akik azonnali bónuszokkal vagy éppen játék végi plusz pontokkal állnak a szolgálatunkra.

    Összességében csak azért nem lelkendezem magam agyon a játékon, mert volt alkalmam kipróbálni a szerzők későbbi játékait is, és tudom, hogy később sikerült tovább csiszolniuk, mélyíteniük ezeket a mechanikákat. Itt még egy kicsit minden kiforratlan: talán túl nagy a szerencse szerepe, be lehet picit ragadni egy-egy rossz döntéssel. De azoknak, akiket ez nem zavar, óriási élményt ad a Grand Austria Hotel.

  • Dzsuzsi

    2023-03-23 19:06:18

    Köszi a részletes leírást! 🙂

    Meggyőztél te is, meg a Metagames-es akció... Kár hogy mire ez megtörtént elfogyott a készletük 😭

    Sebaj, majd figyelgetem, hátha lesz még hasonló akció. 🧐

    Addigis szombaton lesz lehetőségem kipróbálni, kíváncsian várom.

  • maszlagadam27

    2023-03-23 12:20:30

    Ha szereted a jó szűk euró játékokat akkor mindenképp próbáld ki! Remek mechanizmusokkal dolgozik, de nagyon jól kell benne stratégiázni, hogy azt a 14 akciót hatékonyan tudd felhasználni, és ne szorulj be. Mondjuk én elfogult vagyok egy kicsit mert Luciani a kedvenc társasjáték szerzőm, de szerintem egy zseniális játék (nem feltétlenül kezdőknek). Tipikusan igaz rá, hogy alapvetően nem túl bonyolult szabályrendszerrel nagy élményt tud adni, de jónak lenni benne már sokkal nehezebb, legalább annyira büntet mint a Marco Polo mondjuk (szintén Luciani játék). Anno én még az újrakiadás előtt elég drágán vásároltam (mivel abszolút hiánycikk volt), szívtam is a fogam rendesen, végül azonban a reprintelt verzió csak pár ezer forinttal lett volna olcsóbb, tehát nem volt akkora öngól anyagilag. Élmény szinten pedig számomra páratlan tényleg!

  • Dzsuzsi

    2023-03-23 08:44:07

    Rá is ugranék... mert ennyiért biztos megéri. De nem is tudom kell-e ez nekem 😅

    Kinek ajánlanátok? Szívesen olvasnék róla véleményt.

  • natsu2d

    2023-03-23 00:01:43

    Most nagyon akciós a Metánál! 😁

  • mr.zehy

    2022-12-25 11:59:45

    Kicsit merész a vendéglátósra, de talán nem annyira: Viticulture?

  • mr.zehy

    2022-12-25 11:55:50

    Kockásra írtam a Tiletumot és az MP-t, csak a témára nem figyeltem, bocsi. Gondolkozom még akkor.

  • mesanyi

    2022-12-24 21:42:56

    témában elsősorban ilyen hoteles, vendéglátósra gondoltam.

    De ez a kockadraftolós, kockaakciós játék is jöhet (ismerjük a santa mariat, rajas of the gangest).

  • mr.zehy

    2022-12-24 16:40:59

    Szerintem se fog lejjebb menni az ára. Hasonló alatt mit értesz? A Tiletummal és Marco Polóval mutat némi rokonságot, de ajánlunk még, ha kicsit belőjjük, hogy mit szeretnél.

  • DeimosDown

    2022-12-24 12:29:50

    Most adták ki nemrég az új kiadás/újranyomást. És olcsóbb biztos nem lesz, pláne itthon.

    Külföldről sztem elcsípheted másodpiacon 40-50 EUR között, főleg német kiadást (a német boltokban 50 EURért lehet venni) - de kb eddig megy az ár, lejjebb biztos nem.

  • mesanyi

    2022-12-24 10:34:26

    Várható hogy ezt újra kiadjak? Vagy valami kicsit olcsóbb verzióban?

    Hasonló játékot tudtok mondani témában?

  • mr.zehy

    2022-12-23 11:23:01

    Tetszik, meggyőző volt az első játék, bár közöm nem volt a történésekhez, ráadásul egy szabályt is csúnyán benéztem tanulás közben. Sebaj, jöhet a következő alkalom, ez a fajta kockamenedzselés már a Marco Polóban is tetszett. Egyébként annyira nem hasonlítanak (itt közös készlet van, ott külön mindenkinek), félreértés ne legyen, bőven megfér egymás mellett a két játék.
    A 2. játékra minden letisztult és sikerült már jó kombókat is összehozni, ez pedig tisztességes pontszámot eredményezett a végén. Egyre jobban tetszik, helye van minden eurós gyűjteményében.
    ---
    A 4 fős kipróbálás után azt kell, hogy mondjam, ez sajnos sokat veszít így az értékéből. Egyértelműen szenvedés úgy, nagyon megnő a holtidő (konkrétan játszhatatlan lesz), egyáltalán nem ajánlom ennyi játékossal. Ketten továbbra is szuper, nagyon szeretjük.

  • harnas1207

    2022-02-19 22:31:33

    A nevét nem tudom fejből, de ezen a linken van egy kép róla. Konyahi kisegítő? Kitchen hand, az angol neve.

    https://boardgamegeek.com/thread/1679836/kitchen-hand-too-powerful

  • g3o

    2022-02-19 19:57:22

    És melyik az?

  • BHI

    2021-05-21 21:28:48

    Nagyon jó stratégiai játék, ha nem gondolkodnak sokat, 3-an még élvezhető, kevésbé kiszámítható a többi lépése.

  • harnas1207

    2021-03-22 13:02:09

    A Grand Austria Hotel nem a könnyen hozzáférhető játékok listáját bővíti jelenleg, de azért érdemes kipróbálnia mindenkinek. Igazi kockadraftolós játék, melyben nem kockadobások értékén van a fő hangsúly, emellett ügyesen van összefűzve több jópofa játékmechanizmus. Kiszolgáljuk a vendégeinket, a cár kegyeit keressük, segédeket alkalmazunk és a hotelünk szobáit a lehető legjobban menedzseljük, úgy hogy valójában alig van (számszerint 8) lépésünk a játékban. A kevés akció ellenére ez egy igazi pontsaláta, amely néha büntet, de leginkább jutalmaz. Pont ezen jutalmak megfelelő felhasználásáról szól minden: "egy akcióból csinálj két lépést". A játék legnagyobb erénye a könnyen emészthető téma, melyhez letisztult megjelenés társul. Ha ehhez hozzávesszük a viszonylag gyors játékmentet, akkor érthető, hogy miért szeretteti meg magát a játék olyan könnyen. Én a Viticulturehoz hasonlítom minden tekintetben. Ami kevésbé pozitívum, hogy bár egy agyalós közepes nehézségű euro lenne, a szerencse menedzselésnek túl nagy a szerepe. Több esetben egy jól húzott segéd, játékostábla vagy vendég döntheti el a játékot. Ezenkívül a többiek is keresztbe tudnak tenni az elhúzott kockákkal vagy vendégekkel, így hamar agyvérzést kaphatnak a nagy stratégázók. Amit még érdemes megemlíteni, hogy a segédek között van egy hírhesen túlíerősített lap, melyet érdemes kivenni a pakliból, mert nagyban rontja a játék élvezetét.

    Egyszóval a Grand Austria Hotel inkább egy erős családi játék, ami kiváló működik két fővel.

  • edboyww

    2021-01-19 01:19:51

    Dájszdrefting dájszdrefting dáájszdrefting DÁÁÁJSZDREFTIIIING

    8/10, de gondolkodtam a 9-ben.

    Akkor vedd meg, ha tudod valakivel ketten játszani rendszresen, pároddal, vagy ilyesmi. Ha már ott vagy, hogy megvedd, akkor vagy akkora nörd, hogy lesz másod, amit hárman meg négyen játszotok olyanokkal, akik nem nördök, és megint másod olyanokkal, akik igen, de nem akarnak éveket ülni várva a downtime-ra. Ez egy tökéletes kétszemélyes játék.

A Grand Austria Hotel társasjáték és kiegészítői (4)

Részletes adatok

Részletek

  • Játékidő:  1 - 2 óra
  • Játékosok:  2 - 4
  • Ajánlott életkor:  12+
  • Komplexitás:  Közepesen összetett
  • Tervező:  Virginio Gigli, Simone Luciani
  • Illusztrátor:  Klemens Franz
  • Kiadók:  Mayfair Games, Lookout Games, Lacerta, Korea Boardgames co., Ltd., Funforge, Cranio Creations, Game Harbor, Mandoo Games, Maldito Games, PaperGames (III), SD Games, Crowd Games, Lord of Boards
  • Elérhető nyelvek:  kínai, angol, francia, német, olasz, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol, ukrán

Alternatív nevei


Kiadások

  • English first edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • German edition
    • Kiadás éve: 2015
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Chinese edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: kínai
    • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • English second edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • Polish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: lengyel
  • Spanish edition
    • Kiadás éve: 2016
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 19 cm x 27 cm x 12 cm
    • Súly: 1.8 kg
  • French edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: francia
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Italian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: olasz
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Russian edition
    • Kiadás éve: 2017
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Portuguese edition
    • Kiadás éve: 2018
    • Nyelv: portugál
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
    • Súly: 1.5 kg
  • English edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Korean edition
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: Korean
  • Spanish edition 2020
    • Kiadás éve: 2020
    • Nyelv: spanyol
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • English deluxe edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: angol
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • German deluxe edition 2021
    • Kiadás éve: 2021
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • English edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: angol
  • German edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: német
    • Méretek: 22.8 cm x 31.9 cm x 7.3 cm
    • Súly: 1.4 kg
  • Italian second edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: olasz
  • Korea Boardgames Korean edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: Korean
  • Polish second edition
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: lengyel
  • Spanish edition 2022
    • Kiadás éve: 2022
    • Nyelv: spanyol
  • Ukrainian edition
    • Kiadás éve: 2023
    • Nyelv: ukrán
  • Russian second edition
    • Kiadás éve: 2024
    • Nyelv: orosz
    • Méretek: 22.5 cm x 31.5 cm x 7 cm
    • Súly: 1.7 kg

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Grand Austria Hotel társasjátékhoz