Hadara
Hadara
Hadara
Hadara
Videó beküldése

Hadara társasjáték

társasjáték, 2019
Értékelem!

A Hadara egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, az egyidejű akciók, a kártya húzás, a memória és a játék végi bónuszok mechanizmusokra. A Hadara egy...

A Hadara egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 5 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, az egyidejű akciók, a kártya húzás, a memória és a játék végi bónuszok mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

A Hadara egy izgalmas, ugyanakkor könnyed civilizáció építős játék, melyben három korszakon át tapasztalják meg a játékosok, hogyan alakul át az általuk alkotott világ egy kis településből egy magasan fejlett kultúrává, amit aztán különböző kontinensekről és korszakokból származó emberekkel népesítenek be. Közben fejlesztik a mezőgazdaságot, a kultúrát és a katonai hatalmat is. A Hadara három egymást követő korszakból áll. Mindegyik korszak két különböző fázisra tagolódik. Az „A” fázisban két kártyát kell húzni, amiből mindig egyet lehet megtartani. Ezt addig folytatják a játékosok, míg mindenki mindegyik pakliból húzott. Utána lejátsszák az áttekintőkártya megfelelő fejezetét. Ezt követi a „B” fázis, amiben minden játékos húz egy kártyát, míg az utolsó kártyát is el nem veszik. Utána ismét az áttekintőkártya következő fejezetét kell lejátszani. Végül áttérnek a következő korszakra. A felhúzott kártyáknak a segítségével a játékosok megnövelheti a jövedelmet, szövetségbe tömöríthetik a kolóniákat, mellszobrokat faraghatnak, élelemmel láthatják el a népet és győzelmipontokat szerezhetnek. Egyes kártyákkal speciális képességekre lehet szert tenni. A harmadik korszak után következik a végső értékelés. A játék győztese az lesz, akinek a legtöbb pontot sikerül összegyűjtenie.

Csomag tartalma:
- 162 korszakkártya
- 5 startkártya
- 5 korszakáttekintő
- 20 fafigura (színenként 5)
- 62 érme (34x1; 18x5; 10x10)
- 40 bónuszlapka (színenként 10)
- 48 10-es lapka
- 25 kolónia
- 10 aranypecsét
- 5 játékostábla
- 1 játéktábla (5 puzzle és keret)
- 1 értékelőtömb

Játékosok száma 2-5 fő
Játékidő kb. 60 perc

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 12% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 9 000 Ft-tól
 • 15 ajánlat

Kategória: Civilizáció, Városépítő
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Egyidejű akciók, Kártya húzás, Memória, Játék végi bónuszok

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hadara társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Hadaramnstrdm

Csomagküldéssel, vagy személyesen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Ajándéknak szántam, de végül találtam jobb ajándékot :D. Személyes átvétel Hódmezővásárhely vagy Szeged. Csomgküldés rugalmasan.

4 érdeklődő


Hadaraakissgeri, Budapesten belül rugalmasan.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapesten belül rugalmasan.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kihasználatlanság miatt eladó.

2 érdeklődő


HadaraDnielllo, Budapest IX. XIX. Valamint bármelyik metróvonalon!

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest IX. XIX. Valamint bármelyik metróvonalon!! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Ki lett bontva, tokenek kinyomkodva de asztalra már nem került, valószínűleg nem is fog. Jobb gazdát keres :)

0 érdeklődő


HadaraPitor, Kecskemèt, Tiszakècske, esetleg időnként Szeged

Csak személyesen itt: Kecskemèt, Tiszakècske, esetleg időnként Szeged!

Új, bontatlan, lehet katonai vagy gazdasági sikeréért. . .

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Hadara társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • laptopzsol

  2023-11-13 08:43:13

  Én nem is értem miért nem játszottam még ezzel a játékkal. Az elmúlt szombaton, a klubnap alkalmából, sikerült egy újat kibontani. Tetszik, hogy ennyire színes, minden része sugallja, ez egy jó játék. És tényleg. Az hogy két fázisra van osztva a lap húzás, zseniális. Az, hogy minden sávot kell fejleszteni szintén jó. Néha elfelejtem az élelmezést, annyira szeretnék több pénzt vagy haderőt. Figyelni kell, de nem agy zsibbasztó. Az első játék után egyből mentünk még egy menettett. Sajnos ezt a játékot is meg kell vennem.

 • tombiartur

  2023-10-30 18:03:58

  Ez a játék szerelem első játèkra.Fantasztikus figyelmet igènylő,gondolkodós játèk.A 7csodához hasonlónak mondják,de ez sokkal jobb játèk.Több a lehetőséged ès a vègèig izgulhatsz,hogy sikerült -e nyerned. Soha nem válnánk meg tőle :NO1.

 • szabolcs.kelemen27

  2023-05-19 17:42:23

  Eddig is szemeztem vele, de most, hogy felkerült BGA-ra és kipróbáltam, tuti beszerzem majd!

 • andras.vas86

  2021-04-13 14:58:53

  Nagyon szuper, kellemes családi játék, csak ajánlani tudom

 • nemi92

  2021-03-20 19:47:20

  Az egyik kedvenc társasjátékom. Egyébként is közel áll hozzám ez a civilizáció fejlesztős, építős világ, így nem csoda, hogy gyorsan megkedveltem.

  A dobozban nagyon jól el vannak helyezve a társasjátékhoz tartozó kellékek. Számomra nagyon tetszik, hogy a kártyákat korszakok alapján a dobozba tudjuk tárolni, így nem kell mindig húzni ezzel is az időt az előkészületnél.

  A játéktér közepén helyezkedik el a tábla, aminek a közepén egy forgatható műanyag kerék található. Ennek segítségével dől el a paklikból való húzás.

  Játszottunk már 2en és 4en is a játékkal. Mind a két játékos számmal kellően pörgős volt a játékmenet, nem kellett hosszú perceket várnia senkinek amíg sorra került.

  A játék alatt több taktikai lépést is követhetünk (kultúra, hadászat, aranypecsétek/ezüstpecsétek begyűjtése stb.) így ez mindig kínál kellő izgalmat és ujdonságot az újrajátszások alatt.

  Könnyen tanulható játék a Hadara. Bátran merem ajánlani azoknak is, akik nem nagy társasjátékosok és nincsenek benne a témában nagyon mélyen. Ami plusz pozitívum még, hogy 1, másfél óra alatt nyílik ki a szemünk láttára a csodaszép színes kártyákkal a birodalmunk fejlődés, épülése. Ez a játék a jó példa arra, hogy úgy is lehet jó civilizáció építő, fejlesztő játékot alkotni, hogy az ne legyen hosszú órákba nyúló, mint például a korokon át, bár az ennél jóval durvább játék!!

  Kicsit hosszúra sikerült, de amint mondtam, nálam ez nagy szerelem ez a játék! :)

 • Crospieler

  2021-03-13 17:47:59

  Ajándékba kaptuk, és telitalálat volt. Nagyon szeretjük.

  Egy kiváló alternatívája lehet a 7 csoda játéknak, bár aki szereti az ókori civilizációs témát és a kártya drafting mechanikát, annak persze mindkét játék elfér egymás mellett.

  Nagy előnye szerintem a 7 csodával szemben, hogy a Hadara kíválóan működik 2 fővel is. De többen is nagyon jó, és a holtidő is viszonylag kevés mivel a korszakok "A" fázisában egyszerre hajtjuk végre az akcióinkat.

  A kártyákon lévő rajzok is szépek és a doboz insertje is jó. Pozitívum még, hogy viszonylag gyorsan lejátszható, minden játéknál szinte úgy érzem, hogy "hé, már vége is mindjárt?" - és ez sokkal jobb, mintha tovább tartana a kelleténél.

  Kis kritika, hogy a játék egy idő után repetitívnek hat, olyan értelemben, hogy mindig csak az egyes jelölőinket/értékeinket növeljük. Illetve, de ez csak a számomra negatívum, hogy minél többen játszanak, annál nagyobb szerepet játszik a memória, mivel aki emlékszik arra, hogy milyen kártyák vannak az egyes helyeken a "B" fázisban, az kisebb előnnyel indulhat a többiekkel szemben - a memória pedig nem az erősségem.
  De nagyjából ennyi a negatívum.

  Összességében egy kíváló játék. Érdemes kipróbálni.

 • Robby

  2020-12-25 20:48:20

  Nem fogsz benne csalódni, nagyon jó játék. Grat a nyereményhez!

 • maar.melinda

  2020-12-25 17:30:43

  Nyereményként kaptam az adventi nyereményjáték utolsó napján, már alig várom, hogy kipróbáljuk otthon. A 7 csodát szeretjük, szerintem ebben sem fogunk csalódni! :)

 • mocsarievelin97

  2020-12-25 13:51:37

  Sokat vaciláltunk, hogy a Hadara vagy a 7 csoda kerüljön először a polcunkra, de végül a Hadara sikerült hamarabbi beszerezésre. Pörgős, illetve 2 személyes játék esetén sem monoton. Nekünk egyik legnagyobb kedvenc lett. :)
  Pozitív benne az is, hogy nem lehet egy előre kidolgozott stratégiával játszani, hiszen a kezdőlapkához kell alakítani a stratégiát.
  Nem mellesleg, minden egyes lap gyönyörűen van kidolgozva benne.

 • mu92

  2020-06-04 16:05:00

  Baromi jó kis játék ez! Az egyik kedvencem! Valóban hasonlít egy picit a 7 csodára, de nekem ez valahogy mégis jobban bejön. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, nem fogja megbánni! :)

 • PlayHoo_95

  2020-04-03 23:20:23

  Ez egy birodalom építős játék, amely nem tart órákon keresztül. Hasonlít a 7 csodára, ami inkább előny mint hátrány. Egy kicsit szerintem egyszerűbb, pörgősebb, hasonlóan szépen kidolgozott. Egymással versengve építjük birodalmunkat három korszakon keresztül itt is. A végén a győzelmi pontokat összeszámolva lehet a sorrendet megállapítani. Elég jól ki van balanszolva a játék, annak ellenére, hogy nagyon sok módon szerezhetünk pontokat. Kártyákat vehetünk (ami a birodalmunk fejlődését növeli), szobrokat faraghatunk, kolóniákat foszthatunk ki, vagy szövetségesünkké tehetjük, pecséteket vásárolhatunk. Minden akciónál több lehetőség is van (pl.: az adott kártyát megvehetjük, vagy eladhatjuk, szobroknál kiválaszthatjuk, hogy melyik értékünket növelje ... és így tovább) Szóval egy változatos, taktikázós, izgalmas, pörgős játékról van szó, ahol nem támadjuk egymást, de mégis érdemes nézni a másik fejlődését és a megfelelő kártya választással egy kicsit megszorongatni. Nagyon könnyen tanulható, egyáltalán nem bonyolult, a kis segéd nagyon nagy segítség. A dobozban levő inzert hatalmas piros pont. Mindennek megvan a helye. Max öten játszható, de 3 embernek is tökéletes, ketten még nem próbáltuk. Nem sokkal növeli a játék idejét a nagyobb létszám, mert az akciók egy része szimultán megy. Akinek tetszett a 7 csoda, annak kötelező darab, akinek nem, annak is érdemes ezt kipróbálnia az egyszerűsége, gyorsan tanulhatósága, szórakoztatósága, stratégiai mélysége miatt.

 • Hyuse

  2019-05-10 19:01:31

  A múlt héten szereztem meg, és azt kell hogy mondjam, hogy nagyon jó kis játékot sikerült összedobniuk a tervezőknek. Akik ismerik és szeretik a 7 csoda játékot, azoknak tudom ajánlani.

 • csabaaa74

  2019-04-07 19:02:50

  Nagyon jó kis játék... A család nagy kedvence lett nagyon hamar

 • darkalaxis

  2019-04-04 21:36:35

  A Könyvbagolynál 12 ezer alatt már kapható magyarul :)

A Hadara társasjáték és kiegészítői (4)

 • Hadara: Nobles & Inventions társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Hadara: Marketplaces & Monuments társasjáték Kiegészítő

  The Hadara: Marketplaces & Monuments mini-expansion brings two new elements to the game: monuments and marketplaces. Marketplaces allow players to profit from extra food. Monuments will award players many points if they expand military and culture equally. Monuments require 24 points in each of culture and military. If you reuse the monument, you get 12...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Hadara: The Plague Doctors társasjáték Kiegészítő

  With Hadara: The Plague Doctors, each player gets access to two doctors who bring things both good and bad to your world. After the "carving of a statue" action in phase A, you can choose to take the doctor of the matching Epoch, I or II, and place it on a color of your choice on your game board, regardless of whether you have cards of that color or not....

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Hadara: Neue Nationen társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 5
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Benjamin Schwer
 • Illusztrátor:  Andreas Resch, Dominik Mayer
 • Kiadók:  Piatnik, Hans im Glück Verlags-GmbH, 999 Games, Z-Man Games, Devir, Edge Entertainment, Arclight, MINDOK, Bard Centrum Gier, Game Harbor, Hobby World, Mandoo Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: cseh
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • German second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Polish first edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Portuguese/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: orosz
 • Spanish/Portuguese second edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Z-Man French edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Czech second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 22.7 cm x 31.6 cm x 7.3 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Dutch second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: japán
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Polish second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 22.6 cm x 31.5 cm x 5.6 cm
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Hadara társasjátékhoz