Freskó
Freskó
Freskó
Freskó
Videó beküldése

Freskó társasjáték

társasjáték, 2011
Értékelem!

A Freskó egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2013-ban (Magyar Társasjátékdíj) és 2010-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A...

A Freskó egy közepesen összetett társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 1 óra. A játékot az Év Játékának jelölték 2013-ban (Magyar Társasjátékdíj) és 2010-ben (Spiel des Jahres), illetve ezekben az években több, összesen 4 másik jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, az egyidejű akciók, a munkás-elhelyezés, a rács mozgás és a megtervezett körök/akcók mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

A templom mennyezete sürgős restaurálásra szorul. A püspök freskófestőket bíz meg a mennyezet újrafestésével, javításával, persze nem ingyen. A legszebb és legtöbb festéket igénylő részlet helyreállításáért magas jutalom jár.

A Queen Games Fresco játékában freskófestők bőrébe bújva dolgozhatsz a templom szépítésén. Ehhez festéket kell venned a piacon és színeket keverni a műhelyben. Ha extra bevételre vágysz és időd is van, portrékat is festhetsz a műtermedben.

Korán kelőknek nagyobb a választék!

Ha jó munkát akarunk végezni, egész napunkat gondosan meg kell terveznünk. Első legfontosabb - az egész napi munkánkat és kedvünket is meghatározó lépés - hogy eldöntsük, hánykor kelünk fel reggel. Aki 5 és 6 óra között kell, bizonyosan sokféle festék közül válogathat a piacon, bár hangulata a munkához lehet nem sok lesz. Aki viszont 9-ig lustálkodik kipihent és jókedvű lesz, de már csak a maradék festékekből válogathat majd.

Napi tervezés...

Miután felkeltünk, tervezzük meg a napunkat. 5 festősegédünk van, akik segítenek nekünk a munkában. Minden játékos titokban kiosztja a feladatokat a segédeknek. Eldöntik hányan mennek a piacra, ki megy a templomba, ki keveri a festékeket, ki fest portrét. Ha marad elég szabadidőnk, munka után színházba is mehetünk, hogy festőcsapatunk kedve jobb legyen. A jókedvű csapatokhoz, extra segédek is beállnak egy-egy napra. Ugyanígy, ha rosszkedvű a csapatunk, segédeink bizony nem akarnak majd dolgozni.

Mennyezetfestés? Oltárszépítés? Színkeverés?

A javítási munkákat a templomban, illik még délelőtt elvégezni. Ha azonban nincs megfelelő festékünk, akkor keverjünk néhányat a műhelyben délután, így másnapra meglesz a freskórészlethez szükséges festékünk és helyreállíthatjuk a kiszemelt részt. Ha a püspök is látja az újonnan restaurált darabot, külön jutalmat is ad nekünk (győzelmi pont formájában). Ha nem tudjuk, vagy nem akarjuk a mennyezetet festeni, szépíthetjük a templom oltárjait - alap illetve kevert festékek bármilyen kombinációjával. Ezekért is pont jár, bár jóval kevesebb. A templom mellett dolgozhatunk műtermünkben, családi portrékat, egyedi portrékat is festhetünk. A freskófestés mellett ez a másik pénzkereseti lehetőségünk. Este egy-egy színházi előadás megtekintése jelentősen javíthat csapatunk kedvén, érdemes néha ellátogatni oda is, egy nehéz nap után.

Mi van a dobozban? - Az alapjáték elemei:

- 1 kétoldalú játéktábla (3 vagy 4 játékosra)
- 14 piac lapka
- 25 freskó lapka
- 60 érme (kartonból)
- 78 festékelem (fakockák)
- 4 natúr színű segéd
- 20 festősegéd
- 12 festőmester
- 1 (fa)püspök
- 4 kis paraván és 4 nagy paraván
- 4 akciótábla
- 4 segédkártya a keveréshez
- 1 vászonzsák
- 1 játékszabály

Az alapjátékkal együtt az első három kiegészítőt is megtaláljuk a dobozban. Ezek a kiegészítő modulok fokozatosan növelik a kihívást, mindig picit többet adva a játékhoz.

1. kiegészítő - A portrék

Műtermünkben nem csak családi portrékat festhetünk, hanem híres személyeket is, és így egyéb hasznos előnyökhöz juthatunk. A jutalom lehet egyszeri pl. hangulat maximalizáló vagy lehet folyamatos pl. minden kör végén +1 tallért kapunk.
Plusz játék elemek:
- 18 portrékártya

2. kiegészítő - A püspök kérése

A püspöknek extra kérései vannak, s ha ezt teljesítjük, nem csak plusz tallérokhoz, hanem festékhez is jutunk minden kör végén. A kéréseket a műhelyben (festék keverés helyett) tudjuk teljesíteni. Ehhez három, már megfestett freskólapkát kell beváltanunk a kérésnek megfelelően. Tehát a kérések teljesítéséhez, előbb a templom mennyezetén kell bizonyítanunk.
Plusz játék elemek:
- 12 kérés lapka

3. kiegészítő - Különleges keverék színek

Ebben a kiegészítőben még több színre lesz szükségünk a freskó megfestéséhez. Két új szín, rózsaszín és barna is kell majd a festéshez. Ezeket alap és keverék színek felhasználásával tudjuk majd kikeverni a műhelyünkben. Ezen festékekkel elkészített freskórészletek természetesen még több pontot érnek majd.
Plusz játék elemek:
- 7 új freskó lapka (új színekkel)
- 12 festék kocka (6 rózsaszín, 6 barna)
- 1 oltár lapka

Negatívumok:

- A freskó, amit javítunk mindig ugyanaz - lehetne hozzá több háttér is, hogy változatosabb legyen a játék - kihívás legyen a kép, amit restaurálunk.

Pozitívumok:

- Moduláris játéktér - az újrajátszhatóságot növeli
- Egyszerű alapjáték, melyet a kiegészítő modulok még változatosabbá tesznek
- Érdekes téma és kellemes hangulat
- 2010-es Év játéka díjra jelölve

Kinek ajánljuk?

A Fresco egy kellemes hangulatú, könnyed, vidám családi játék, sok kombinálási és stratégiai lehetőséggel. Kellően összetett, mégis egyszerű és pörgős játék.

Linkek:

Magyar játékszabály és magyar nyelvű leírás a kiegészítőkről a Kecskeméti Társasjáték Klub oldaláról: Magyar szabály, kiegészítő modulok
Ismertető videó a Queen Games kiadó oldaláról angol nyelven: Bemutató videó
Videó a játékmenetről a kiadó oldaláról, angol nyelven: Játékszabály (videó )

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és 2 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 7 990 Ft-tól
 • 5 ajánlat

Kategória: Reneszánsz
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Egyidejű akciók, Munkás-elhelyezés, Rács mozgás, Megtervezett körök/akcók, TRN-02 Stat Turn Order, Market

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Freskó társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Freskóbhlyldk, Miskolc

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Miskolc! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer kipróbált, tökéletes állapotban van. Foxposttal vagy packetával tudom küldeni.

0 érdeklődő


FreskóPetya85, Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, szép állapotú, nyelvfüggetlen játék magyar szabállyal.

0 érdeklődő


Freskómarcellszabo777, Szombathely/Győr

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szombathely/Győr! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Maximum egyszer volt használva.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (3)

Freskó társasjáték videók (5)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2011

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2011

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2010

Legjobb családi játék

jelölt, Golden Geek Awards, 2010

Kommentek

Kommentek

 • Faresz

  2024-05-13 21:52:23

  Szombaton folytattuk a Queen Games játékok felfedezését, most ez került sorra, nyilván összehasonlítottuk az elöző nap játszott Bastille-lal. Annál egy picivel bonyolultabb szabályrendszerrel dolgozik (be is néztünk valamit), itt jobban éreztem a döntéseim súlyát, simán lehetett olyan döntést hozni, amivel az adott körben nem, vagy csak minimális pontszámot sikerült szerezni. Hektikusabb mint az, elsőből könnyen lehett a következő menet végén az utolsó is a játékosból. Ami érdekes, hogy, nem fiksz mennyiségű körből áll, hanem a katedrálisból elvett lapkák száma határozza meg a játék végét, Egyébként a téma nem nagyon jött át, ez a hiány engem legjobban az akcióhelyek kiválasztásánál meg is zavart. Ennek ellenére ez a legnehezebb/legmagasabb szintű társas, amibe belekezdtünk, nem fogott ki rajtunk, biztosan elő fog még kerülni!

 • Libaneck

  2022-01-02 23:58:12

  Ez a játék nagyszerű elegye több euro mechanizmusnak - mint az ébredés, munkáslehelyezés, erőforrások gyűjtése, átváltása, elköltése. Olyan, mint ha összegyúrnánk mondjuk a Parfümöt a Fűszerúttal és beletöltenénk a Stone Agebe - ha ezeket szereted, akkor Freskó is tetszeni fog.
  Az alap játékot könnyű tanulni, a három modul pedig szépen teljesíti ki az élményt. Négyen számítsatok akár 2-2,5 óra játékidőre. Kortól és nemtől függetlenül jó szórakozást nyújt. Ajánlom!

 • vacogi

  2021-10-20 19:03:40

  Sokáig kedvenc volt, nagyon szeretem az ébredési mechanizmust. Izgalmassá teszi a játékot, aszerint elég jól lehet tervezni, persze akkor több pénzre is van szükség. Gagyi játéknak tűnik, de nem az és jó a színes kockákat rakogatni meg gyűjtögetni.

  A kétjátékos módban nem szeretem a Da Vincit vagy kicsodát. Mindig könyörgök a gyereknek, hogy szálljon be harmadiknak, aztán meg persze jól elver. 😀 Egyébként elég hosszú játék, a 10 évesem nem is nagyon tudja végigülni.

 • Dani1282

  2021-04-16 14:44:11

  Könnyed játék, 2 fővel kicsit egyhangúnak érződött. Minimum 3 játékossal érdemes nekiülni.

 • edboyww

  2021-01-19 01:36:24

  A világ egyik legalulértékeltebb eurogéme, ennek megfelelően mindenki bagóért árulja, ennek megfelelően asap kötelező beszerezni, ha néha le tudtok ülni hárman.

  8/10

 • Robby

  2020-11-29 15:03:48

  Lehet, hogy félreérthető voltam kicsit, de egy piacra egy játékos mehet és onnan kell beszereznie a lapokat, de egy lapon lehet több festék is. Tehát van 3 piac, ha négyen játszotok és mindenki megy piacozni, akkor bizony az utolsó játékosnak már nem jut piac. Viszont nem biztos, hogy mindenki 3 munkást fog a piacra küldeni, mert nem éri meg mondjuk egy darab valamilyen sima színű festéket megvenni 4 pénzért, illetve így csökken a máshova küldhető emberek száma is. Tehát ha egy játékos mondjuk három emberét küldi piacozni, akkor 12 pénzt kell fizetnie a három megszerezhető festéklapkáért (ha ő volt a legkorábban kelő a táblán). Ez azért nem éri meg minden körben. Illetve csinálhatja azt is, hogy nem vesz semmit és bezárja az egyik piacot, de ugye az sem kifizetődő, mert akkor abban a körben korán is kelt, plusz még festékhez sem jutott.

  Szóval a lényeg, hogy egy ember csak egy piacra küldheti az összes piacos segédjét és ott annyi lapkát vehet meg, amennyi embert küldött (nem kötelező jelleggel), a maradékot viszont el kell dobni azon a piacon, ott már más nem vásárolhat.

 • reni.sule

  2020-11-29 07:21:06

  Köszi a segítséget. :) Persze ahogy elmondtam otthon, hogy kellet volna játszani, jött a néplázadás. Azt sérlemezték, hogy akkor a legkorábban kellő embernek ha három segédje van, akkor minden piac helyszínt kifoszt és be is zár. Én is így gondolom, de kérlek javíts ki ha tévedek. :D

 • Robby

  2020-11-28 11:17:44

  A piacon egy segéd csak egy lapkát vehet (a lapkán lehet több festék is - pl: ha egy olyan lapot vettél, amin 3 sárga van, akkor 3 sárga festéket kapsz), ha több segéded van piaci akció mezőre téve, akkor több lapkát is vehetsz (feltéve, ha ki tudod fizetni - nem kötelező a vásárlás). Viszont amelyik boltot választod (függetlenül attól, hogy vásároltál-e vagy sem, azt be kell zárni - az összes lapot vissza kell helyezni a zsákba), onnan már másik játékos nem vásárolhat.

  A freskókért csak pénzt kapsz a bevételi fázisban.

 • reni.sule

  2020-11-28 10:27:05

  A héten megérkezett a várva várt frescom. A dobozt kibonva rosszat és jót egyaránt kaptam közben. A inzert gyönyörű benne a reneszánsz hangulatott hozza. A játék jelölőinek minősége visszon gyalázatosan rosszak, kettő darab kocka helyet inkább rombudzt kaptam, sok közüllük görcsös vagy épp a sarkai hiányosak. Ez nagy csalódás volt mert még játék közben is szemet szúrt, házi vicc lett belőle ha valaki épp azt vitte el. A jéték valóban egyszerű és pörgős, mi a modulok nélkül játszottuk elsőre, így egy kicsit hiányérzet maradt bennünk a végére. A következőt mindenképp azzal akarjuk majd jétszani, de csak gyors felindulásból akartunk játszani valami egyszerűvel két nehezebb játék után. Levezető játéknak tökéletes volt, viszont a játékszabályal meggyűét a bajunk. Több szabály nem volt tiszta számunkra. Az egyik ami nem volt világos, hogy a piacon egy standnál egy segéddel csak egy festék vásárolható vagy több is? A másik hogy a felfedett freskó lapok hátoldalán pénz és festék pöttyök is szerepelnek, a bevétel fázisban az adott festékkeket is megkapjuk vagy csak a pénzt? Megköszönöm, ha valaki tud nekem segítséget adni ebben. Összeségében úgy érzem,hogy adnom kell még egy esélyt neki, elsőre kicsit csalódás volt.

 • jacsoibir

  2020-11-21 17:39:32

  Szia!

  Szerintem nem befolyásolja az újrajátszhatóságot az, hogy a freskó egy, az főként hangulati elem emlékeim szerint (de javítson ki valaki ha tévedek.) Okos családi, stratégiai játék, szerintem jó, én is ajánlom.

 • mr.norbi

  2020-11-14 20:35:37

  Mindenképpen ajánlom. A freskólapkák mindig másképpen kerülnek fel, ahogy a festéklapkák is. Továbbá a doboz tartalmaz kiegészítőket is, amik szinten növelik az újrajátszhatóságot. Mi is tapasztaltabb csapat vagyunk, de szeretjük.

 • reni.sule

  2020-11-14 11:54:18

  Szia

  Engem nagyon érdekelne megvételre ez a játék, de felmerűlt bennem kérdésként a játék újra játszatósága? Mennyire változatos ez a játék, pár alkalom után kijátszható, vagy a kötött "freskó" ellenére, nagyobb fokú az újrajátszatóság faktora? Leírássában közepesen öszetettnek írták a játékot, de mi már egy gyakorlottabb társasággal játszanánk, így is ajánlanád? Köszi a segítséget 🙂

 • mr.norbi

  2020-11-13 13:21:26

  Szóval, azért írtam, mert a munkásainkat (festőmestereinket) kell menedzselni a játék folyamán. Ez minden forduló elején azzal kezdődik, hogy a pillanatnyi sorrend szerint hátulról kezdve el kell döntenünk mikor kell fel a munkásunk reggel, ami pedig meghatározza a forduló játékossorrendjét, valamint ki mennyiért vásárolhat festéket ( a később kelőknek nem is mindig jut). A többfelé akciók közül titokban, paraván mögött választják ki a játékosok, melyikeket használjak, de.mindig a legkorábban ébredő hajthatja először végre a sajátjait. Nekem nagyon tetszik a játék. Szép, igényes kivitelezés, könnyen tanulható játékmenet. Én is csak egy korábbi akció miatt vettem, de messze nem bántam meg. Nagyon megéri ezt az árat.

 • Robby

  2020-11-13 12:01:49

  Van fent egy video (youtube) amit ide nem enged belinkelni, elég érdekes, de azért bemutatja a játékot. A poén meg gondolom az volt, hogy ebben a játékban nem mindegy, hogy mikor 'kelnek fel' a munkásaid. Ha korán, akkor mindenki előtt be tudsz vásárolni, de a morál gyengébb lesz (álmosak, fáradtak lesznek), ha későn, akkor már nem jut minden a boltból, de kipihent munkásaid lesznek.

 • mr.norbi

  2020-11-10 22:40:12

  Remek játék! De mikor is keljek fel?🙃

 • beencusss

  2020-11-05 09:59:40

  👍👍👍

 • bonzo18

  2020-11-04 10:20:24

  Hihetetlenül jó játék, alap minden polcon. A legnagyobb kedvenc mindenki szerint.

  A játék maga egyszerű, lényegében egy festőműhelyt üzemeltetünk, tehát a mindennapi teendőket kell elvégezni. Ébredés, festék beszerzés, festés, színkeverés és végül egy kis kikapcsolódás közül választhatunk, de fontos, hogy csak bizonyos számú segédünk van, így minden állomást végig kell gondolni. Nem kelhetünk mindig korán, nem költhetünk túl sokat festékre és figyelni kell a csapat morálra is, nehogy egy segéd 'lelépjen'. Remekül ötvözi az életet. A pénznek nagy szerepe van, ahogy a valós vállalatoknál is. Ha nincs tőke nincs fejlődés alapon, de nem szabad elfelejteni a munkák teljesítését sem. Egy jó festőműhely mindig fest, de csak azt, ami megéri, nem szabad a nagyokra menni, megtévesztő a magas pontszám, sok kicsi sokra megy, de persze be kell vállalni nagyokat is. Érdemes a végére tartogatni a nagy festést, ezzel meglepve mindenkit. Nem egyszer fordult elő, hogy azonban avégelszámolásnál bizony a pénz beszélt és az nyert, akinek a legtöbbje maradt.

  Két játékos módja szinte jobb, mint a többjátékos mód. Nagyon jó fordulatokat eredményez a Da Vinci és előfordul, hogy akár 3 körrel előre is gondolkodni kell, ketten könnyebb előre tervezni, de ne mtudhatja az ember mivel áll elő a másik. A két játékos módot mindig nagyon élvezzük, Da Vinci mindig elvesz, de a kövi körben vissza is ad. Nagyon jól ki lett találva.

  Már a tábla kialakításán látszik a tervezés minőségének magas színvonala, csodaszép bábuk és tábla, nagyon öteltes játéktér. Látszik, hogy mindenre gondoltak, az összes kiegészítő könnyedén beépíthető, előre megtervezték, hogy egyben lesz tökéletes. Ajánlom minden egyes bővítését, mert nagyon jók. Az alap játék három modult tartalmaz, ebből a z egyiknek egy másik kiegészítővel jut nagy szerepe, de a többivel is nagy előnyöket lehet szerezni. Nem számít a pontozótábla a játék közben, vezethet az ember 30 ponttal is a kövi kör végén már 5-tel lemaradva áll.

  Kötelező mindenkinek

 • c.gergo

  2019-05-03 13:13:25

  Az első nagyobb hangvételű játékom volt! OKKAL nem adtam el. Nagyon jó témával. Először megijedtem, a dummy 3. játékostól (Da Vinci), de ebben a játékban abszolút nem zavaró, sőt, érdekes stratégiai döntésekhez vezet. Korán keljek, vagy a hangulat legyen jó? stb... kötelező vétel

 • varju.barna

  2019-04-01 15:11:52

  Ha egy munkás lehelyező játékot keresel, de nincs túl sok időd a szabályértelmezésre, akkor a Freskó neked való. Egy kedves, tematizált társas, amiben, mind a kezdők, mind a komoly gamerek megtalálhatják a kihívást. :) Érdemes ránézni.

A Freskó társasjáték és kiegészítői (8)

 • Fresco: Expansion Modules 4, 5 and 6 társasjáték Kiegészítő

  Fresco: Expansion Modules 4, 5 and 6 consists of, as the name suggests, three additional expansions for Fresco! They can be played individually or combined with any or all other expansions for the game. These expansions are: 4. The Wishing Well – Throw a coin into the wishing well and you will receive an extra benefit. You might find a purse in the theatre...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Fresco: Expansion Module 7 – The Scrolls társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Fresco: The Bishop's Favor társasjáték Kiegészítő

  Fresco: The Bishop's Favor, a promotional item from Queen Games for Spiel 2011 and included in the Big Box and MegaBox, consists of 25 small tiles and rules. At the start of the game, these tiles are placed face-down, randomized and placed one per fresco tile on the game board. Whenever a player completes a fresco tile where the bishop is currently...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Fresco: Big Box társasjáték

  Queen Games Fresco big box, angol nyelvű társasjáték ár: 22,990Ft. Téged is magával ragad a reneszánsz kor varázsa? Szeretnél a legjobb restauártorok bőrébe bújni? A Fresco Big Box társasjátékával mindez most lehetséges! A Fresco alapjátékban a játékosok a restaurálás mesterei, ahol a feladatuk, hogy segítségükkel és szakértelmükkel a reneszánszkori...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5

  Fresco: Big Box társasjáték 20000 Ft-tól! - 3 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Fresco: Expansion Modules 8, 9 and 10 társasjáték Kiegészítő

  Fresco: Expansion Modules 8, 9 and 10 consists of, as the name suggests, three additional expansions for Fresco! They can be played individually or combined with any or all other expansions for the game. These expansions are: 8. The Bells – The bishop wants a new bell for the cathedral, and the fresco painters can contribute by buying "bell certificates"...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Fresco: MegaBox társasjáték

  Dive into the magnificent era of the Renaissance, with playing this authentic game including all expansion modules. You belong to the best fresco painters and are hired to restore the ceiling painting in the cathedral to its former glory. Put your skills to the test to win the bishop’s favour and thus the game. This Mega Box includes new artwork and...

  • Játékidő: 90 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 90 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
  • Komplexitás: 3/5
 • Fresco: Expansion Modules 11-14 társasjáték Kiegészítő

  6 new expansion modules: The Damsels, The Catacombs, The Dome, The Church Pews, The Black Market, and The Painter's Guild. The Damsels: In this module, players receive an extra player board that allows for special actions. Two tiles can be switched in the market, a fresco tile can be reserved in the Cathedral, more coins can be earned in the studio, colors...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 10+ éves
 • Fresco: The Card & Dice Game társasjáték

  Fresco: The Card Game takes the core game play of Fresco and distills it into a smaller, faster playing design. The Bishop has specific wishes when it comes to the new fresco that should brighten up the cathedral. He has very particular instructions about what should be painted in specific places. Players will take on the role of painters attempting to...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 1/5

  Fresco: The Card & Dice Game társasjáték 8000 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 óra
 • Játékosok:  2 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Wolfgang Panning, Marco Ruskowski, Marcel Süßelbeck
 • Illusztrátor:  Oliver Schlemmer
 • Kiadók:  Piatnik, Queen Games, Devir, Arclight, Competo / Marektoy
 • Elérhető nyelvek:  cseh, dán, holland, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, norvég, portugál, spanyol, svéd, szlovák

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.6 cm
 • German edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.6 cm
 • German edition 2010 with awards
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.8 kg
 • Multilingual edition 2010
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Multilingual edition 2010 with awards
  • Kiadás éve: 2010
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • East-European edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 8.2 cm
  • Súly: 1.5 kg
 • Hungarian edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Nordic edition 2011 with awards
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Japanese edition 2012
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: japán
  • Súly: 1.8 kg
 • English second edition 2014
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 1.9 kg
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
 • Spanish-only edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: spanyol
 • Spanish/Portuguese/Italian edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English/German edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Freskó társasjátékhoz