Kép forrása: tarsasjatszunk.hu

Enciklopédia [tarsasjatszunk.hu]

2022-ben, amikor megérkezett az Enciklopédia a kiadóhoz, már akkor éreztem, hogy egy hullámhosszon vagyok ezzel a játékkal. De sajnos egészen 2023 nyaráig csak sóvárogtam utána, mert sehogyan sem jött ki a lépés arra, hogy megvegyem.

Aztán végre bekerült a gyűjteménybe, és az első játék után el is foglalta méltó helyét a kallaxon. S bár én vártam nagyon-nagyon e játékot, a férjem is azonnal megszerette, ami nem meglepő. Ez a társasjáték gyönyörú, okos, pont kellően stratégikus, és élvezetes! A doboz, és az alkatrészek szépen illusztráltak, és strappabíróknak tűnnek. Az insertnek nevezett valamit viszont a kibontás után kidobtam belőle. A játékszabály szerintem kiváló. Szembarát betűméret jellemzi, követi a logikus gondolatmenetet, sorban halad a szabályt illetően, és példák is találhatóak benne. 👍 Kell ennél több?

Tavasz óta kevés új játékot avattunk, mert annyi volt a tennivaló, hogy ki sem látszódtunk belőle. Éppen ezért volt különleges, hogy az Enciklopédiát már aznap sikerült asztalra tenni, és nagy örömködések közepette megtanulni. Szeretjük a kockahasználó játékokat, meg persze azokat is, amelyekhez zsákot adnak, és itt mindkettő adott volt a boldogságunkhoz. 😀 Nekünk olyan ez a játék, meg a Sztroganov is, mint anno az Ark Nova. Reggeltől estig tudnnánk vele játszani heteken keresztül. Beszippantott a világa, és annyira jó a játékmenete, hogy nem számít, ki nyer (Zsoltnak se, ami nagy szó! Pedig ej, de nem akarta ezt a játékot, aztán most meg teljesen odáig van érte!) Na de nézzük, miről is szól az Enciklopédia!

Így a sokadik játék után úgy érzem, kellően balanszolt. Zsolt szeret rámenni minden társasjátékban az olyan bónuszokra, amik többször adnak azonnali győzelmi pontokat. Itt a szakértő kártyák között érdemes nézelődni, ki lehet fogni hasonló jókat, meg ugye a játékvégi pontozást nagyon meg tudják lökni. Mérgelődtem is miatta... És immár sokadjára levontam a tanulságot, hogy nem szabad hagyni, hogy Zsolt garázdálkodjon a szakértő kártyák között szabadon, mert olyan kombókat állít össze, amivel lehetetlen versenyezni. Ebben a játékban nem lehet csak úgy örülni a társaságnak, és "majd lesz valahogy" érzéssel játszani. Vagy beleadsz mindent, vagy neki se kezdj!
Az előkészületek után az első fordulójelzőt megfordítjuk, és elvesszük a bónuszt, amit ad, illetve kiveszünk a zsákból négy-négy kockát, és mindenki dob a húzott kockáival. Ezeket rendezgetjük el a játékostáblánkon, tetszés szerint. Ennek annyi a jelentősége, hogy a játék megengedi, hogy más játékosok kockáit is elvehessük. Ilyenkor elvesszük a kiszemet kockát, és ahonnan elvettük, azt a bónuszt kapja meg a játékos, akit megszabadítottunk egy kockájától. Ebből következik, hogy neki is lesz olyan köre, amikor kénytelen lesz valaki mástól elvenni egy kockát.

[Cikk folytatása]

Enciklopédia

Annyira kedvenc az Enciklopédia, mint a Sztroganov, és az Ark Nova.

Hol vásárolhatom meg?

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

28Máj

Virágvarázs💐 [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.28. 14:00:00

Bár az utóbbi hónapokban igencsak megcsappant a társasjátékozással töltött órák száma krónikus időhiány miatt, de sikerült viszonylag hamar asztalra pakolnunk ezt a gyönyörűséget. 🌸

30Máj

Lupos [tarsasjatszunk.hu]

Kedvcsináló | 2024.05.30. 14:01:00

Ezt a nagyon szép, kooperatív társasjátékot 7 éves kortól ajánlják. Az elképzelés szerint szellemfarkasokat kell megtalálnunk az erdő különböző pontjain.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Enciklopédia