Ébredő erdő
Ébredő erdő
Ébredő erdő
Ébredő erdő
Videó beküldése

Ébredő erdő társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

Az Ébredő erdő egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 perc. A játék 2022-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, az egyidejű akciók, a...

Az Ébredő erdő egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 40 perc. A játék 2022-ben megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Gémerjátéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, az egyidejű akciók, a merj és nyerj, a pakli építés és a verseny mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Erdőszellemek! Mentsétek meg az erdőt és a szent fát Onibi rettenetes lángjaitól!
A négy évszak - tél, tavasz, nyár és ősz - erdőszellemei együtt szállnak szembe az ősi szent fát megtámadó gonosz szellem, Onobi pusztító tüzével. Eljött a lehetőség az erdőszellemek számára, hogy otthonuk megmentésével igazi legendákká váljanak, és hőstetteik által, mint az erdő védelmezői maradjanak meg az utókor emlékezetében. Minden erejükre szükség lesz, ha le akarják győzni a félelmetes Onibit. Védelmező fákat kell ültetniük, meg kell zabolázniuk a pusztító lángokat, vagy meg kell idézniük Sankit, az erdő védelmezőjét - vajon melyik út vezet az erdő megmentéséhez?

De miként menthetjük meg az ősi, szent fát?
Vegyétek fel a négy erdőszellem egyikének szerepét, és a győztes megkapja az erdő védelmezőjének címet és dicsőségét. Ezt a dicsőséget háromféleképpen szerezheted meg: ültess 12 különböző védelmező fát, gyűjts 12 szent virágot, hogy felébreszthesd Sankit, vagy pedig olts el 12 tüzet, hogy véglegesen megszabadulj Onibitől.

Gyors erdőszellem kiképzés
Minden kör 3 fázisból áll:

Őrzőállatok: A természet összes szelleme egyszerre játszik! Egymás után húzd fel és fordítsd képpel felfelé az Őrzőállat kártyákat a személyes húzópaklidból, így hozva létre a Segítők vonalát. A kártyák húzását bármikor abbahagyhatod. Azonban, ha felhúzod a harmadik magány szimbólumot tartalmazó kártyát, akkor abba kell hagynod a kártyák húzását. A sorban egy csoportos szimbólummal rendelkező kártya érvénytelenít egy magány szimbólumot, így érdemes lehet majd ilyen kártyákat begyűjtened.

Akció: A természet szellemei felváltva, egymás után játszanak. Ha a segítő vonalon kevesebb, mint három magány szimbólum látható - vagyis Te döntöttél úgy, hogy megállsz a kártyák húzásánál -, akkor 2 különböző műveletet hajthatsz végre. Ha három magány szimbólum látható, akkor csak 1 akciót. A csoportos szimbólumok által érvénytelenített magány szimbólumok nem számítanak! Egy választható művelet erejét az határozza meg, hogy a Segítők vonalán mennyi Őrzőállatnál található meg az adott Elem, illetve az előfordulása az egyéni Erdőtábládon a védelmező fák és egyéb elért jutalmak által. Az alábbi akciók közül választhatsz: töredék lapkát vehetsz magadhoz, új őrzőállato(ka)t hívhatsz magadhoz, tüzet olthatsz, léphetsz a szellemösvényen, vagy pedig védelmező fát ültethetsz.

A köröd végén Onibi megtámad titeket a ki nem oltott Tűz erejével, és megtámadja a Szent Fát is. Tüze tova terjed a megüresedett Őrzőállat helyek számával. Ezután az üres helyekre új Őrzőállatok érkeznek. A Szent Fát add át a következő játékosnak, majd tisztítsd meg a Segítők vonalát, és az ott található Őrzőállatokat tett a dobópaklidra.

Az Ébredő erdő egy remek tematikával megálmodott, gyönyörű játék, melyben minden erdőszellem megtalálhatja a módját annak, hogy miként szeretné megállítani Onibit, és ezzel igazi legendává válni.

Olvasd el róla cikkünket is!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Magyar nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 25% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 10 000 Ft-tól
 • 33 ajánlat

Kategória: Kártyajáték, Fantasy, Ősi, Mitológia, Környezet, Építés / Terjeszkedés, Állat
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Egyidejű akciók, Merj és nyerj, Pakli építés, Verseny

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Ébredő erdő társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Ébredő erdőkis.szabo.timea, Szeged, hétköznap 8:30-16:00 a központban; este / hétvégén Makkosházán

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged, hétköznap 8:30-16:00 a központban; este / hétvégén Makkosházán! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nálunk nem kerül elő. Postázni Foxposttal tudom a vevő terhére. Egy lapkán apró sérülés van.

1 érdeklődő


Ébredő erdőAtiz91, Szeged

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szeged! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Párszor játszott, tökèletes állapotban van a játèk.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Ébredő erdő társasjáték videók (7)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Az Év Gémerjátéka

nyertes, Spiel des Jahres, 2022

Kommentek

Kommentek

 • herlius

  2024-07-09 09:34:27

  Bár kicsit késői a válasz, azért mégiscsak szeretnék reagálni. Az tény, hogy a tüzek gyűjtögetése tűnik a legkönnyebb útnak a győzelemhez, viszont van itt pár apróság. Egyrészt ahhoz, hogy tüzeket gyűjthess, kell lennie tűznek az erdőben, amikor rád kerül a sor. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy folyamatosan legyen (lehetőleg minél nagyobb darabszámú, kis értékű) kártyaelvétel a közös készletből, ami tüzeket generál, másrészt az ellenfeled a saját körében ne oltsa el azokat. Nagyon fontos a játékban az időzítés, mit mikor teszel. Ha pl. a saját köröd végén sok kártyát veszel meg a közösből, azzal az ellenfeledet hozod kedvező helyzetbe azzal, hogy a saját körében sok tüzet gyűjtögethet. Sok kártya vásárlásához sok nap ikon kell, viszont közben lehet, hogy mást hanyagolsz el, amivel az ellenfeled megfoghat. Ha zavar, hogy valaki tűzoltással könnyedén győz, tehetsz ellene: kevés, lehetőleg nagy értékű lapot vásárolj, ezáltal kevesebb tűz és nehezebben eloltható tűzlapka keletkezik. Ha az ellenfeled folyamatosan oltogatja a tüzeket, az részben neked is kedvez, azzal, hogy nem hígul a paklid a varánuszlapokkal, tehát jobb esélyed lesz egy erős leosztást generálni pl. a virágokhoz. Ez a játék elsősorban az időzítésről és az ellenfeledre való reagálásról szól. Elköteleződhetsz egy stratégiai irányba, és azt következetesen építened kell, de fontos, hogy reagálj az ellenfeledre, hogy a necces helyzetekben életben maradj. Szerintem zseniális játék, én mindenképpen adnék még esélyt neki.

 • kok_o

  2023-12-27 14:43:04

  Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy 8 éves gyerekkel van-e valakinek tapasztalata? Mennyire élvezhető illetve bonyolult a játék, mennyire köti le a gyerekeket? Kevésbé rutinos társasjátékos gyermeketnszeretnénk rávezetni a dologra és a szüleinek megtetszett a leírások alapján.

 • Clio

  2023-05-23 07:59:41

  Nekem ez a jàték az év egyik legnagyobb csalódása volt. Mèg a tàrsasjáték ünnepen próbàltuk ki, és akkor a grafika és a mechanika miatt engem rögtön beszippantott. Meg is vettük és párszor elő is vettük még az elején. Aztàn szomorúan tapasztaltam, hogy 2 fővel játszva 0 kihívás van a jàtékban. Ahhoz hogy nyerj elegendő a tüzeket gyűjtögetni, és pillanatok alatt vége is. Én jobban örültem volna, ha kicsit többet lehet benne gondolkodni, stratégiát felépíteni. Gyakorlatilag az hogy milyen kártyát veszel szinte mind1, a lényeg hogy víz legyen. Lehet 3-4 fővel lassabb egy-egy menet és többet kell agyalni, de 2 fővel baromi unalmas. Csak azért nem adtam mèg el, mert szeretnék neki esélyt adni, hogy 3-4 fővel is "csak" ennyit tud. :/

 • bigacs

  2023-04-01 11:06:14

  A látvány valóban magával ragadó, valahogy mégis hiányérzetem van a játék kapcsán. Soha nem játszottam vele, kipróbálnám, de egyelőre nem tervezem a beszerzését. Ennek oka, hogy egyszerűen nem értem hogyan lehetséges, hogy 2022-ben Kennerspiel des Jahres győztes volt, mégis alig lehet véleményeket olvasni róla és bgg-n is jelenleg csak 7.3-as értékelésnél tart, ami ugyan nem rossz, de az év gémerjátékához képest azért nem túl meggyőző. Szívesen olvasnék több véleményt, pozitív és esetleges negatív tapasztalatokat egyaránt.

 • blaura

  2022-11-04 18:19:33

  Szia, a palántákat a számértéken kell figyelmbe venned és úgy összejöhet, de persze kell még hozzá olyan örzőállat vagy egyéb, ami plusz palántát ad. Én legalábbis így értettem.

 • blaura

  2022-11-01 06:52:26

  Hétvégén próbáltuk ki először kettesben, az összeállítás (alkatrészek kipakolás, tartók összeállítása, kártyavédőzés) több idő volt, mint a játék maga :) kettesben kicsit kiegyenlítetlennek éreztem, lehet hogy több fővel jobb lesz. Az ősz és a nyár karaktereket választottuk, nem tudom azok között van-e lényegi különbség (pl. kezdőpakliban). Nekünk a tüzek oltása gyorsan ment, túl gyorsan is. Palántázás rendben volt. Azt én sem értem, hogy virágom hogy lesz és mikor. Talán önmagukban a virágos örzőállatokat kell számolni és arra rámenni? A játék amúgy gyönyörű, nagy asztalunk van, de ketten a felét beterítettük, jövő hétvégén kipróbáljuk négyen.

 • hierroo

  2022-06-17 22:17:32

  Ha valaki esetleg kipróbálta már ennek a játéknak a szóló módját (itt találtam) annak érdekelne a véleménye. Én kipróbáltam és nem vagyok túl jó angolból, de nekem valami nem tiszta. Végülis csak 3 lap az egész szabály, de nekem hiányérzetem van. Szinte végig csak a tüzeket oltogatom, és másra szinte nincs is lehetőségem. Biztos, hogy valamit elnéztem.
  A szóló mód azt is írja, hogy csak 12 virággal vagy 12 különböző fával lehet nyerni. Őszintén szólva én nem hiszem el, hogy 11 kör alatt 12 különböző fát szerezhessek és ugyanez virágokkal sem volna lehetséges. Ha egy körben kb. 7 kártyát ki tudsz húzni, akkor ha mindegyik kártyán van palánta jel, akkor is csak 7 értékűt tudsz venni. Nem tudom, hogy mikor vehetsz 10 vagy 11-es fát? Pláne ha még lángvaránusz kártyám is van. 10-es kártyát sem túl könnyű venni. Más mit gondol ezekről?

 • anikosajgo

  2022-01-01 23:55:27

  Engem a látványa és a hangulata volt ami elsőre megfogott. Nagyon jó kis játék, 2 fővel próbáltuk, így pörgött. A játékbemutató, szabályismertető videóból nehezen jött át, hogy konkrétan mit kell és mikor csinálni, inkább a játék leírásból tanultuk meg a menetét. Az viszonylag megbízható, bár úgy érzem az is kicsit hiányos, mivel néhány dolog a játék közben nyitott kérdés maradt... Ennek ellenére közös megegyezéssel pontot tettünk ezekre a kérdésekre, és élvezhető kis játék kerekedett belőle!

Az Ébredő erdő társasjáték és kiegészítői (2)

 • Living Forest: Sanki & Onibi promo cards társasjáték Kiegészítő

  Sanki and Onibi are at the heart of the story told by Living Forest, they are the supreme beings who created the balance in the Forest. You can buy the Sanki card and the Onibi card as Guardian Animal cards. The rules for the cards are available as a downloadable PDF. When the Sanki card is revealed in your Help line, it provides you with 5 Sacred Flowers....

  • Living Forest: Kodama társasjáték Kiegészítő

   Kiegészítő a Living Forest (Ébredő erdő) társasjátékhoz.Angol:The dreadful Onibi has never been more dangerous… He has set foot in the Circle of Spirits and is ferociously attacking the Sacred Tree, while his flames threaten all living...

   • Játékidő: 50 perc
   • Min. játékidő: 25 perc
   • Max. játékidő: 50 perc
   • Max. játékosszám: 4
   • Min. játékosszám: 1
   • Ajánlott életkor: 10+ éves
   • Komplexitás: 3/5

   Living Forest: Kodama társasjáték Kiegészítő 10990 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

  Részletes adatok

  Részletek

  • Játékidő:  40 perc
  • Játékosok:  1 - 4
  • Ajánlott életkor:  10+
  • Komplexitás:  Egyszerű
  • Tervező:  Aske Christiansen
  • Illusztrátor:  Apolline Etienne
  • Kiadók:  Pegasus Spiele, Lautapelit.fi, Kaissa Chess & Games, Brain Games, REBEL.pl, MINDOK, Gém Klub Kft., Ludonaute, Cool Mini Or Not, GateOnGames, Maldito Games, Meeple BR Jogos, Lavka Games, Tower Tactic Games, Popcorn Games, Board Game Rookie, Games7Days
  • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, ukrán, thai

  Alternatív nevei


  Kiadások

  • Czech edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: cseh
   • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.3 cm
   • Súly: 1.7 kg
  • English/French edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: angol
  • English-only edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: angol
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.8 kg
  • French/Dutch edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: holland
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.7 kg
  • French-only edition 2021
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.7 kg
  • French-only edition 2021, second printing
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Hungarian edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: magyar
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Italian edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: olasz
  • Polish edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: lengyel
  • Portuguese edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: portugál
  • Spanish edition
   • Kiadás éve: 2021
   • Nyelv: spanyol
  • Baltic edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: észt
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • French-only edition 2022
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: francia
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
   • Súly: 1.8 kg
  • German first edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
   • Súly: 1.8 kg
  • German second edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: német
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Greek edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: görög
  • Nordic edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: dán
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Pegasus English edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: angol
  • Ukrainian edition
   • Kiadás éve: 2022
   • Nyelv: ukrán
   • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.4 cm
   • Súly: 1.8 kg
  • Thai edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: thai
   • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7 cm
   • Súly: 1.7 kg
  • Traditional Chinese edition
   • Kiadás éve: 2023
   • Nyelv: kínai
  • Korean edition
   • Nyelv: Korean
  • Russian edition
   • Nyelv: orosz