Bitoku
Bitoku
Bitoku
Bitoku
Videó beküldése

Bitoku társasjáték

társasjáték, 2022
Értékelem!

A Bitoku egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12...

A Bitoku egy összetett társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő hosszabb, akár 2 óra is lehet. A játékot 2021-ben jelölték a Golden Geek Awards díjára Legjobb grafika/prezentáció kategóriában, illetve szintén ebben az évben jelölték a Golden Geek Awards díjára is Heavy Game of the Year kategóriában. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a pakli építés, a solitaire és a turn order: claim action mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Felkészültél, hogy segíts az elveszett lelkeken és te legyél az erdő következő szelleme?
Réges-régen, egy olyan korban, amit az emberiség már rég elfelejtett, létezett a Nagy Szellem. A Nagy Szellemnek már a puszta létezése is békével és élettel itatta át a millennium korú Erdőt, ahol a szellemek éltek. De a Nagy Szellem nem létezhet örökké, amint lejárt a neki szánt idő, visszavonul a világból, s helyét egy erdei kis szellem egy új Bitoku veszi át, aki majd az új nagy szellemmé válhat. Képes leszel méltó utódja lenni a régi nagy Bitokunak?

Ahhoz, hogy méltónak bizonyulj, be kell bizonyítanod, hogy képes vagy a Felemelkedésre és át tudsz lényegülni a Nagy Szellemmé. Mivel a játék rendkívül összetett, így csak egy kivonatban ismertetjük a szabályokat. A játék 4 fordulóból áll, minden forduló pedig 4 fázisból, amik az évszakok neveit viselik. Tavasszal az erdő és a szellemek is felkészülnek az új évre, a játékosok ekkor kártyákat húznak és a játékostábláikon található állások alapján jutalmakat gyűjtenek be, erőforrásokhoz jutnak.

Tavasszal az erdőnek és a szellemeknek is fel kell felkészülniük az új évre. A játékosok ezt úgy érik el, hogy kártyákat húznak és a játékostábláikon található állások alapján jutalmakat gyűjtenek be, erőforrásokhoz jutnak. Nyáron történik az akciók végrehajtása, ebben a fázisban a játékosok kártyákat játszanak ki, a már feloldott kockáikat költik el. Minden kártyának és a tábla minden mezőjének más, egyedi képessége van.

A tábla moduláris, amikbe a játék előkészítésekor véletlenszerűen kerülnek be lapkák, amik az adott játékalkalomra megadják a tábla helyszíneit, és azok használható képességeit. Ősszel a játékosok állásai alapján egy új körsorrend alakul ki, a fordulót jelző Nagy Szellem jelölőt pedig tovább kell léptetni.

Télen a játékosok az ebben az évben kijátszott kártyáikat a dobópaklijaikba teszik, ha úgy van, akkor végleg meg is szabadulhatnak bizonyos lapoktól, ezekért cserébe győzelmi pontokat kaphatnak, valamint visszaveszik a tábláról a kockáikat, és végül felkészülnek az új fordulóra.

Leírva nem tűnhet annyira bonyolultnak a játék, a moduláris játéktábla, a rengeteg helyszínlapka, kártya mind annyi változót adnak a játékhoz, amik egyrészt rengeteg utat biztosítanak a győzelemhez, másrészt az újrajátszhatósági faktort az egekbe emelik.

Ha te is kipróbálnád a 2021-es Esseni társasjáték kiállítás egyik legkeresettebb darabját, ne habozz, rendeld meg a Bitoku társasjátékot!

Angol nyelvű játékszabály
Letöltés

Hangulatzene
Lejátszás

Szellemlovas dobozbontás

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 18% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 13 990 Ft-tól
 • 26 ajánlat

Kategória: Fantasy, Mitológia
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Pakli építés, Solitaire, Turn Order: Claim Action, Játék végi bónuszok, ECO-05 Income, Worker Placement with Dice Workers

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Hosszú

Hosszú játékidő! Ha egy egész estés/napos kikapcsolódásra vágysz ez a neked való!

Bitoku társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Csak személyesen!

Kihasználatlanság miatt eladó, egy kétszer játszott Bitoku, kártyavédővel. Dobozán egy kis karc található. Átvehető Érd és Budaörs környékén.

1 érdeklődő


BitokuMusuh, Zalaegerszeg

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Zalaegerszeg! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, hibátlan, hiánytalan

4 érdeklődő


Bitokuelek840209, Budapest

Csak személyesen itt: Budapest!

Angol-spanyol nyelvű szabálykönyvvel, de egyébként maga a játék teljesen nyelvfüggetlen.

5 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Bitoku társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb grafika/prezentáció

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Heavy Game of the Year

jelölt, Golden Geek Awards, 2021

Kommentek

Kommentek

 • zsille.viki

  2023-06-07 15:15:38

  Nekem az egyik, ha nem A kedvenc játékom, a maga kategóriájban. Tökéletesen átjön, és működik a téma a mechanizmusokkal, feltéve persze ha valaki hajlandó kicsit beleásni magát, és tényleg elolvasni a szabálykönyv kis történet részeit is. (Na jó, talán a zarándokok elégetésébe bele tudnék kötni... 😁)

  Pontsaláta mivoltából nem gondolom, hogy túl agyégetős játék lenne. Kifejezetten tetszik a két személyes változatban az akcióhelyszínek szűkössége, néha kevés lehetőség marad a körödben, ezért nem is fogsz 20 percig ülni egy döntés felett ahol 20 opció közül kéne választani. Gyakorlatilag nincs is rossz út, rossz döntés, bármit csinálsz gyűlnek a pontok. Interakció bőven van, hisz el lehet zárni egymás elől helyszíneket, érdemes is figyelni, hogy vajon a másik játékosnak mi lehet a fontos, merre fog indulni.

  Imádom az egész aszalképet, illetve a saját táblámon megépülő látványt is. A komponensminőség is kifogásolhatatlan. Rengeteg különleges színű, formájú jelölőt, csodaszép kockákat kap saját készletbe minden játékos, élmény rakosgatni őket. A lapkák is mind gyönyörűek, az egész színvilág nagyon kellemes. Azt elhiszem, hogy első látásra sok lehet a tábla, nekem is az volt, el is ijesztett engem először. Később, kicsit tapasztaltabb fejjel vettem meg, és a játékot már ismerve egyáltalán nem látom zsúfoltnak, vagy túl soknak a táblát.

  Ami még mindenképpen említésre méltó, az a szóló mód. Turczi Dávid elképesztő szóló módot tervezett meg a Bitoku-hoz. Befektetést kér, külön meg kell tanulni/érteni a Tengu aktiválás működését, de nagyon okos ellenfélként működik. Talán jó pár játék után kicsit kiszámítható, de ez tudatosan lett így kitalálva, hisz látod a következő 3 lehetséges akcióját. De ez szerintem egy valós játékostárssal is megjelenik játék közben, hisz valamennyire ki lehet találni, hogy a másik merre fog elindulni.

  Összességében egy zseniális, tematikus középnehéz euró, gyönyörű komponensekkel, élmény még ki-be pakolgatni is. Ár-érték arányban is rendben van.

 • motkany91

  2023-05-14 19:52:04

  Látom mindenki kételkedik a játékban a túl sok mechanizmus és a túl színes tábla miatt.

  Valóban elsőre sokkot kap az ember, mit, hol, merre, hogyan... a szabályon át rágni magunkat se egy sétagalopp.. bőven kér befektetést, viszont utána meglepően jól és könnyen működik. A tábla az ikonok és a szabályok megértése után letisztul és érted. Rengeteg pontszerzési lehetőség és akció kombináció és sorozat. Nincs túl sok játékunk benne, mondhatni még az ismerkedős fázisban vagyunk, mindig más vonalon indultunk el a pontszerzéssel, hogy abból mennyit fogunk tudni kifacsarni. Kicsit olyan Brass érzés tölt el a játék kapcsán.

  Egyenlőre ketten próbáltuk, így a holtidő nem tudom mennyire lehet sok, vicces egyébként mert valamikor egy akciód tényleg egy pillanat alatt megvan, mert szerzel csak egy nyersanyagot és kész. Máskor meg olyan bombát robbantasz amivel nem győzöd követni, hogy milyen akcióid vannak és mindent megcsináljál.

  Szerencsére van egy nagyon jó kis játékossegédlet amin tényleg minden szükséges infó rajta van és nem kell a szabályfüzetet forgatni. A grafika szerintem nagyon szép, sőt kifejezetten jól áll ez a sok szín (Arborea is meg lett támoagtva KS-en, az is hasonlóan színes) komponensek minősége is szuper.

  Én úgy gondolom, hogy egy nagyon szuper heavy euro játék amivel mindenképp érdemes tenni egy próbát ha szereted ezt az irányt.

 • ryuk669

  2023-03-20 17:06:17

  Engem a téma miatt érdekelt eddig leginkább, pplusz a benne lévő mechanikák, de nem véletlenül vártam vele. Az eddigi végigjatszós videók alapján nekem kicsit zavaros volt, és nem tudtam mennyire lesz ez így élvezetes egy gamer társaságban is akár. Szerintem az lesz, hogy ha lehetséges, akkor kölcsönözni fogom, mikor elég szabadidöm lesz átrágni a szabályt és egy fővel vagy akár többekkel is kipróbálni, majd azutan eldöntöm, kell e a készletbe, mert ahogy látom az előttem szólók közül sem irtak túl sok pozitívumot.

 • hadhaz.sandor

  2022-06-13 15:06:57

  Hát itt aztán mindent meg tudsz nevezni. Iwakura kövek, Tengu lapkák, Yokai kártyák, Mitama szellem lapkák: 5 ara, 5 nigi, 5 saki, 5 khushi, and 4 shinigami. Biztos vannak japán folklore rajongók, akiknek ez zsigerből jön, de engem egyre jobban taszít ez a játék ha visszagondolok rá.

  Engem eleve nem fogott meg ez a pakliépítős-munkáslehelyezős egyvelegek (Arnak, Dűne: Imperium), amik annyira felkapottak mostanság. A kevesebb néha több, és ez a játék szerintem átesett a mechanizmuscunami túloldalára. De mint minden komment, ez is egy személyes vélemény, lesznek hatalmas rajongói a játéknak.

 • kvarclovag

  2022-06-13 14:17:05

  Ebben a játékban egy dolog van, ami nem zavar, hogy nem jön át a téma. Nem szeretem, ha átjön bármilyen téma is egy játékban, pontosabban, csak nagyon picit jöjjön át, csak annyira, hogy a játék egyes elemeit meg tudjam nevezni. Pl. a sakkban mondhassam azt, hogy királynő.

  De a többi az nekem borzalmas (hangsúlyozom: nekem!), se az egymásra épülő mechanizmusokat (teszek, veszek, intézkedek), se a hatalmas asztalképet nem szeretem. De ez az én hülyeségem, a társasjátékozók 96,5% pont fordítva van ezzel.

 • hierroo

  2022-06-13 14:08:54

  Valóban szépnek látszik ez a játék. Egyet értek veled. Ezek a szinek kellemesek, azonban én is azt érzem első benyomásként, hogy ez a tábla annyira sokmindent megmutat, hogy az más talán sok is. Rengeteg a részlet, ikonok amik jeleznek valamit. Azonban ezek az ikonok így kívülállóként igazábol nem teljesen mondanak semmit. Gondolom sokmindent meg lehet tanulni, csak nem lesz a szabálykönyv is kicsit túl sok, vagy túl nagy?
  A másig meg az lenne, hogy azok a témák, amik sehol máshol, csak a társasjátékban vannak létrehozva, az kicsit semmilyen. Mert nem tudom hova tenni a személyeket, szellemeket, stb. Például az Ébredő Erdő is valami ilyen volt nálam, hogy a személyeket nem ismerem, nincs igazi személyiségük a szereplőknek. Vagy ha van is, akkor sem ismeri senki ezteket a tulajdonságokat. Bizonyára aki ismeri ezt a Bitoku történetet, az talán jobban átláthatja ezt a nagyon szines táblát. Mert így enélkül kicsi lóg az egész a levegőben.
  Eddig még semmi olyat nem írtam, hogy ez a játék jó e vagy sem, csak vannak bizonyos gondolataim az első benyomás hatására.

 • esze.gergo

  2022-06-13 11:30:27

  Engem az kevésbé zavar, hogy nincs téma csak mechanizmus, de amit írsz, hogy egyik sem élvezetes az már inkább bosszant. Szépnek tényleg szép a játék, bár nekem kissé túlzsúfolt a tábla, ami azért ront az esztétikán.

  Remélem azért majd, ha megérkezik magyarul egyszer legalább lesz alkalmam kipróbálni.

 • hadhaz.sandor

  2022-06-13 10:46:00

  A játék amiben minden létező mechanizmus benne van. Pakliépítés, munkáslehelyezés kockákkal, szetgyűjtés, engine building. Kár hogy ezek közül mind elég gyenge, nem igazán lett egy élvezetes mix. Az egyetlen különleges része a kockamunkás erősségét alakító mechanizmus.

  A játék gyönyörű, de a témája egyáltalán nem jön át. Gyakorlatilag száraz mechanizmusok egyvelege, bármilyen tematikai kapcsolat nélkül.

A Bitoku társasjáték és kiegészítői (6)

 • Bitoku: Two Gate Tiles társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Bitoku: Promo 3 – Dice Tower 2022 Building Promo Tile társasjáték Kiegészítő

  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
 • Bitoku: Quetzalcoatl Promo Card társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Bitoku: Promo 2 - Yama Uba & Meijo Promo Cards társasjáték Kiegészítő

  Originally available as part of the Man vs. Meeple Season 4 Kickstarter. Yama Uba is an alternate Yama Uba card to use in place of one of the four already in the deck. Either obtain a dragonfly or crystal. Worth six victory points if removed during Winter. Meijo is an alternate Meijo card to use in place of the one already in the deck. When you reach this...

  • Játékidő: 120 perc
  • Min. játékidő: 120 perc
  • Max. játékidő: 120 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Bitoku: Resutoran társasjáték Kiegészítő

  Bitoku. Resutoran is the first official Bitoku expansion. Enjoy a new taste of the base game with this 3 module expansion, which you can add as you prefer. Do you want the full menu? Add all of them! Do you just want to try a bite? Add just one and enjoy the banquet. Itadakimasu! Modules include new Iwakura rocks, new Yokai cards and 3 new types of Kodama...

  • Max. játékosszám: 5
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves
 • Bitoku: Promo 5 társasjáték Kiegészítő

  This is a promo Bitoku (Meijo) card.After moving player's marker on the promo card at the Bitoku Path, you could get an Iwakura stone and place it in the Iwakura Rock area of your player board or place a pilgrim with it its sleeping side face up on any empty space on the Rock Path of your player board that is next to at least one Iwakura Rock(the Pilgrim...

  • Játékidő: 180 perc
  • Min. játékidő: 90 perc
  • Max. játékidő: 180 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 12+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  2 óra
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Összetett
 • Tervező:  Germán P. Millán
 • Illusztrátor:  Edu Valls
 • Kiadók:  Devir, Portal Games, IELLO, Hobby World, REXhry, Cool Mini Or Not, Schwerkraft-Verlag, Keep Exploring Games, Reflexshop Kft, Board Game Rookie
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, portugál, orosz, spanyol, thai

Alternatív nevei


Kiadások

 • English/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7.2 cm
  • Súly: 2.9 kg
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 3 kg
 • French edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 7 cm
 • German first edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
  • Súly: 2.7 kg
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 29 cm x 29 cm x 7 cm
  • Súly: 3 kg
 • Thai edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: thai
  • Méretek: 30 cm x 30 cm x 7.3 cm
  • Súly: 3.1 kg
 • Traditional Chinese edtion
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: kínai

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Bitoku társasjátékhoz