Alhambra
Alhambra
Alhambra
Alhambra
Videó beküldése

Alhambra társasjáték

társasjáték, 2003
Értékelem!

Az Alhambra egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játék 2003-ban megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a...

Az Alhambra egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A játék 2003-ban megnyerte a Spiel des Jahres díját Az Év Játéka kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a pakli tervezés, a kártya húzás és a memória mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Alhambra? Alhambra! Al Hambra?!

Ez egy varázslatos stratégiai játék, melyben saját Alhambránkat kell megépítenünk.
Az Alhambra egy mór építésű erőd és palota is egyben, mely Spanyolország déli partjainál található, szó szerint "vörös erődöt" jelent. A 13. században, I. Muhammad idején kezdték meg, e több épületből álló komplexum építését. A több ostromot is megélt épületegyüttes ma már a világörökség része.

Épitkezz bölcsen és megfontoltan!

Az Ibériai-félszigeten, Granadában járunk, ahol a feladatunk a legnagyobb és legszebb Alhambra megépíttetése. Ehhez építészeket kell bérelnünk a világ különböző tájairól, és bérüket a nekik megfelelő pénznemben kell adnunk. Segítségükkel palotákat, árkádokat, pavilonokat és virágzó kerteket építhetünk. A biztonság sem utolsó szempont, ezért jó, ha Alhambránkat fallal is körbevesszük.

A játékmenetről:

A játékosok fordulónként 3 dolgot tehetnek:
- pénzt vesznek fel
- vásárolnak egyet a piacon kínált épületekből
- átépítik Alhambrájukat

A vásárlásnál figyeljünk, mert nincs visszajáró! Ha azonban az épületért pontos összeggel fizetünk, újra mi következünk. A megvásárolt épületet jól gondoljuk meg, hova építtetjük, mert az átépítés sok időbe (plusz körökbe) telik. Ha nem kívánjuk, vagy nem tudjuk beépíteni az új épületet, félre is tehetjük értékelőtáblánkra, későbbi felhasználásra.
Építhető épületek, értékük sorrendjében: pavilon, szeráj, árkád, palota, kert, torony.

Az építkezéseket a játék során 3x értékeljük. A pontokat csak a beépített épületekért kapunk. Akinek egy épülettípusból a legtöbb van, az kapja a legtöbb pontot. Az építkezések során a legtöbb pontot összegyűjtött játékos lesz a nyertes.
Vajon ki építi fel a legnagyobb, legbiztonságosabb, vagy a legértékesebb Alhambrát?

Negatívumok:

- Egyik szembetűnő negatívum, talán a pontozási rendszer - mely hosszú percekre megszakítja a játékot, mire összeszámoljuk a pontokat

Pozitívumok:

- Kellemes hangulatú és jó minőségű lapkák, kártyák
- Ötletes játékmenet
- 2003-as Év Játéka Díj nyertese
- Rengeteg kiegészítővel még változatosabbá tehető

Mi van a dobozban?

- 6 kezdőlapka (a híres Oroszlán-kúttal)
- 54 épület lapka
- 1 piactábla
- 1 pontozótábla
- 12 színes fajelző korong (2db játékosonként)
- 108 pénzkártya 4 különböző pénznemben
- 2 értékelő kártya (A és B)
- 6 foglalótábla, nagy üres mezővel a pótépületeknek
- 1 vászonzsák
- 1 magyar játékszabály

Kinek ajánljuk?

Az Alhambra, hasonlóan a Carcassone-hoz, egy pörgős, vidám játék, bemelegítő vagy levezető játéknak is ideális. Mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki még nem ismeri.

Linkek:

Javított magyar játékszabály a Kecskeméti Társasjáték klub oldalról (Thaur munkája): Magyar szabály

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 21% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 8 500 Ft-tól
 • 27 ajánlat

Kategória: Városépítő, Középkori, Arab
Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Pakli tervezés, Kártya húzás, Memória

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Alhambramnstrdm, Hódmezővásárhely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Hódmezővásárhely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Személyes átvétel Hódmezővásárhely vagy Szeged. Csomgküldés rugalmasan.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Alhambra társasjáték videók (3)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Kommentek

Kommentek

 • misikat

  2021-10-11 10:21:12

  A hétvégén újra előkerült ez a játék, négyen ültük körül, nagyon jól szórakoztunk és a végén igencsak szoros eredmény született.

  Ismét megállapíthattuk, hogy egy nagyon kellemes társasról van szó, amit időről - időre érdemes levenni a polcról.

  Amúgy Ti a városfalakat mindhárom pontozásnál számolni szoktátok vagy csak a végén? A szabálykönyv ugyanis (nekem) nem egyértelmű ebben a kérdésben. Mi korábban minden pontozásnál fiegyelembe vettük, most viszont csak a végén és így reálisabbnak tűnt.

 • robsteady

  2021-04-08 20:02:04

  Felpimpelt Carcassone. Szerintem eljárt felette az idő. Sokkal több és jobb régebbi és újabb játék is van nála, nem értem a felhajtást körülötte. Sose vesszük elő szinte.

 • hierroo

  2021-01-16 16:41:54

  Nekem is tetszik ez a játék. Az építgetős, lapkarakosgatós játékok általában nem nehezek. Nem kell órákat szöszölni a szabálykönyvben a speciális eseteket megoldásával. Pörgős játék, és nem kell nagyon sokat agyalni, hogy most mi is legyen, úgy, mint egyéb más játékoknál. Na, de azért nem is feltétlen olyan egyszerű. Sajnos a kiegászítőit nem ismerem, de ha már készült ilyen, az azt bizonyítja, hogy sokan szeretik, és van rá igény. Ráadásul az év játéka is volt 2003-ban. Ez egyszerűen nagyszerű! :)

 • realbandy

  2021-01-12 12:31:54

  Nehéz kérdés, mert midegyikben van jó elem. Minden kiegészítő 4 modult tartalmaz, amelyeket tetszőleges kombinációban tudsz hozzáadni az alapjátékhoz. Nekem ezek vannak meg:

  1. A Vezír kiváltásága: ebből 2 modult használtunk rendszeresen, egyet alkalmanként

  2. A város kapui: szubjektív vélemyényem szerint talán ez a legjobb, mert mi mind a 4 modult használtuk rendszeresen

  3. A tolvajok órája: 3 modul volt rendszeresen használva

  4. A kincses kamra: 2 modult használtunk alkalmanként

 • Merse

  2021-01-12 08:34:43

  Melyik kiegészítőt ajánlod leginkább?

 • Merse

  2021-01-12 08:19:19

  Nekem régóta megvan, és a mai nagy társasjátékos dömpingben modernebb játékok kerülnek az asztalra, de mostanában elővettem leporolni, hogy eldöntsem megszabaduljak-e tőle, mert ahhoz túl sok helyet foglal a polcon, hogy ne játszunk vele. Végülis kiderült hogy jó játék, ma is szívesen játszom vele párat, viszont nem tudom az új kiadás mennyiben más. Játékmechanikailag hoz valami újat?

 • szocsadam

  2021-01-08 07:31:54

  Én elég későn, csupán néhány hónapja találkoztam ezzel a játékkal. Persze a nagy multik polcain láttam az újranyomott kiadást, de az elsőkiadást sikerült megszereznem nagyon olcsón.
  A játékmenet jó, a maga korában igen frissnek hathatott. Gazdagon lehet benne gyűjteni a pontokat, és újra lehet tervezni, ha valami nem úgy sikerült, bár elég hosszadalmas tud lenni egy-egy épület áthelyezése.
  Sokat nem kerül elő, de néha azért jó vele játszani.

 • realbandy

  2020-02-03 14:56:32

  Az első társasjátékok egyike volt, amely utat mutatott nekem is a modern játékok világába, valamint a családot is oda tudta ültetni az asztalhoz pár órára. Szerintem a mai napig nagyon igényes a megjelenése, a design a mai szemmel nem hat annyira firssnek, de mikor megejelent telejesen az élvonalba tartozott. Könnyed szórakoztató játékmenete mai napig le tud kötni.

  + igényes

  + sok kiegészítője van

  + A játék menet extra röviden: pénzszerzés, vásárlás, építés, pontszerzés.

  - 4-nél több játékosnál nagyon belassul és amagasabb játékos szám az élményhez sem add hozzá

 • nagysandor.mc

  2019-07-24 15:55:54

  Az elős játékok között volt amivel annó játszottam, gyorsan be is szereztem egyet én is belőle. Igaz nem az redeti első kiadásból, hanem az újranyomott verzióbol, ami szerintem nem sikerült olyan jól. Lehet hogy csak ritkán játszunk vele, ennek ellenére semmi pénzért nem adnám el. Az Alhambra játékmenetével és stílusával szerintem megérdemelten nyerte el 2008-ban az év játéka díjat. Tervezem hogy valamikor beszerzem már hozzá a kiegészítőket is. A Tolvajok órájáról és a Város kapuiról nagyon jókat olvastam

 • Ladybug90

  2019-04-06 12:17:20

  Felkerült s MUST HAVE listára, nem vagyok jó benne, de a játék magába szívott az első játéktól kezdve. Izgalmas a vásárlás szabályrendszere illetve az épületek felkerülése a tábára, nehéz előre stratégiát építeni sokszor taktikai döntéseket kell hozni. A szerencse faktort jó lehet balanszolni, megfelelő döntésekkel.

 • benczikakos

  2019-04-06 09:43:37

  Barátomnál játszottam először úgy 2-3 éve és nagyon gyorsan megtetszett. Akkoriban még nem voltam nagy9n ismeretes a társasjátékokban és nem is játszottam sokat, szóval valószínűleg ez is közelebb vitt ehhez a remek hobbihoz. Könnyen tanulható, egyszerű szabályrendszerű játék, de elég mély hogy élvezetes legyen

 • bapszy

  2019-04-05 10:21:57

  Nagyon jó játék, kezdőknek is bártan ajánlom, sajnos nálunk már ritkán kerül elő, de én azért még mindig szeretem :)

 • ARduel

  2019-04-05 08:36:46

  Az egyik kedvenc játékunk! Könnyen tanítható taktikai játék. Aki nem szereti, ha elhappolják a lehetőségeket az orra elől annak nem ajánlom! 5-6 fővel elég nagy holtidő tud lenni, 4 fővel optimális.

 • kchpank1.kv

  2019-02-22 14:06:50

  Pár évvel ezelőtt volt szerencsém kipróbálni először az Alhambrát. Amint tudtam be is szererztem magamban egyet. Az egyszerű könnyen tanulható játékmenete azonnal magával ragadott. Valóban varázslatos ahogy a pénzedet és épületeidet gyűjtögetve haladsz a végcél felé, hogy a végén te legyél az akinek a legtöbb, legszínesebb épületei vannak. Tényleg csak ajánlom mindenkinek.

Az Alhambra társasjáték és kiegészítői (28)

 • Alhambra: A Vezír kiváltsága társasjáték Kiegészítő

  A kiegészítő négy különböző modult tartalmaz, ezek tetszés szerint kombinálhatóak az alapjátékkal. A vezír jóindulata E modul lehetővé teszi, hogy a játékos megszakítsak a többiek lépését, és megvásároljon egy épületet. Ennek azonban megvan a maga ára: az épületért pontosan kell fizetnie, azonban nem jár neki a bónusz-cselekedet. Az építészkunyhók Az...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Alhambra: A Vezír kiváltsága társasjáték Kiegészítő 2270 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Alhambra: A Város kapui társasjáték Kiegészítő

  A kiegészítő négy különböző modult tartalmaz, ezek tetszés szerint kombinálhatóak az alapjátékkal, illetve az 1. kiegészítő moduljaival. A város kapui E modul lehetővé teszi, hogy a játékos olyan helyre is építhessen, ahová az alapjáték szerint tilos lenne építenie. Azonban a falak továbbra sem torlaszolhatják el az új épületekhez vezető utat - a...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Alhambra - A tolvajok órája társasjáték Kiegészítő

  A kiegészítő négy különböző modult tartalmaz, ezek tetszés szerint kombinálhatóak az alapjátékkal, illetve az összes kiegészítő moduljaival. Vándorkereskedők: Ezen modul használatával lakók költöztethetők az épületekbe. Az emberek a vándorkereskedőkkel vándorolnak a még üres területeken (kezdő lapka valamelyik oldalán). Amikor épülethez jutunk akkor a...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Alhambra - A tolvajok órája társasjáték Kiegészítő 2851 Ft-tól! - 1 üzlet árulja ezt a játékot!

 • Alhambra: The Treasure Chamber társasjáték Kiegészítő

  Description from www.spieltest.at: The fourth Alhambra expansion stays true to the modular nature of the previous ones. So buying this expansion actually gets you four small expansions that can be combined with each other (as well as with those from previous expansions). The new modules taken separately: The Treasure Chamber Filled to the brim with...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Alhambra: Power of the Sultan társasjáték Kiegészítő

  This is the 5th expansion for the base-game Alhambra. It was presented at the Essen gamefair Spiel '08. As in all the other expansions, this one contains 4 new modules. They are as follows: -Die Karawanserei (the Caravan). Cards and markers. These special cards can be taken. Every turn you may increase the indicated amount of money on the card and use it...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Alhambra: Big Box társasjáték

  Queen Games Alhambra bigbox , angol nyelvű társasjáték. A stratégiai társasjátékok szerelmese vagy? Az Alhambra Bigbox angol nyelvű társasjátékot is imádni fogod! Már épül csodálatos kastélyod, és Neked kell megmondanod, hogy milyen és mekkora legyen, azonban a munkásaidnak pontos útmutatást és építőelemeket is kell biztosítanod. Minden játékos egy kút...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott játékosszám: 3
  • Max. ajánlott játékosszám: 4
  • Min. ajánlott játékosszám: 3
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

  Alhambra: Big Box társasjáték 25990 Ft-tól! - 1 felhasználó árulja ezt a játékot!

 • Alhambra: The Magical Buildings társasjáték Kiegészítő

  Alhambra: The Magical Buildings, a promotional item from Queen Games for Spiel 2011, consists of six new tiles – one in each of the six colors of buildings – that are placed in the bag with the other tiles at the start of the game. When drawn, they are placed for sale as with any other building. What's different about these buildings is that no direction...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Alhambra: Family Box társasjáték

  In Alhambra, players are acquiring buildings to be placed within their Alhambra complex. On a player's turn, a player may take money from the open money market, purchase a building from the building market, or engage in construction and re-construction projects with buildings that have been placed in the player's reserve. The game rewards efficiency, as...

  • Játékidő: 45 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 45 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Alhambra: The Falconers társasjáték Kiegészítő

  Der Palast von Alhambra: Die Falkner, the sixth extension for the Alhambra, mirrors earlier boxed expansions for the game by including four separate expansion modules, each of which can be used individually or combined with any mix of modules from this or other expansions. The four modules included in this expansion are: The Falconers: Land falcon tiles on...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Alhambra: Queenie 2 – Medina Buildings társasjáték Kiegészítő

  A new mini-expansion that is part of the Everything Alhambra Kickstarter Campaign. Contents: 9 tiles. Setup: All nine tiles are added to the bag, along with the rest of the building tiles. Rules: At the end of each round, the Medina tiles are scored after all other buildings have been scored. Negative points are awarded to the player or players who have...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Alhambra: Designers' Edition Mega Box társasjáték

  Like the building it is named after, Alhambra, the international award winning game from Dirk Henn, has become a landmark in the board game world, having been translated into more than 25 languages, and winning countless awards, including the coveted "Spiel des Jahres" in 2003. In its 15 years of existence The Alhambra family has grown significantly; six...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Alhambra: Designers' Expansion – The Alhambra Zoo társasjáték Kiegészítő

  Alhambra Zoo / Buildings of Power / Travelling Craftsmen were offered together under the "Get to Know" pledge for Alhambra: Designers' Expansions Box. Alhambra Zoo: The animals are loose in the Alhambra! Your goal is to bring them to the chambers. But each kind of animal only brings victory points if they are in a chamber with just their kind. Each time a...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – Travelling Craftsmen társasjáték Kiegészítő

  The Craftsman came from the far away—Carcasonne to Andalusia—to help build the Alhambra. At the start of the game each player will receive one traveling craftsman which can be used for their ability on a future turn. Once used, the craftsman travels to the next player in clockwise position who then can use him. The craftsman have various abilities that can...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – The Handymen társasjáték Kiegészítő

  These expansions were offered as part of the Gold Level pledge for Alhambra: Designers' Expansions Box The Handymen by Stefan Feld: Each player gets a number of helpers in their color at the start of the game. Every time a player chooses to take money as their action, they may also roll 3 six sided dice. With these dice the player forms a result by adding...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – The Palace Staff társasjáték Kiegészítő

  Every building in the Alhambra needs staff to maintain its beauty. These people are (depending on the building) the gardener, concubine, noble, housekeeper, archer, and stableman. The more staff you have at the end of the game, the more additional victory points you earn. At the start of the game each player gets a "Chief of the palace" to place at the...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – The Extensions társasjáték Kiegészítő

  These expansions were offered as part of the Silver Level pledge for Alhambra: Designers' Expansions Box The Alhambra's iconic buildings get extensions to make them even more valuable for players. With the Extensions expansion, a new board and a new action players can take on their turn are introduced. The board is separated into 4 areas each housing 3...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – Fresh Color társasjáték Kiegészítő

  It's time to decorate! With the Fresh Color expansion players decorate their buildings with ornaments, mosaics and fresh colors to gain even more victory points for their buildings during scoring. At the start of the game each player gets a decoration board that holds the decorations for each of the 6 building types. Additionally a common task board is...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – The New Building Ground társasjáték Kiegészítő

  In this brand new expansion by Dirk Henn players are given more choices to build the building they most desire through the construction sites. At the start of the game 8 construction site tiles are mixed in with the rest of the buildings. They only show a number and the construction symbol. If one of these tiles shows up at the building market, players can...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – The Towers of Power társasjáték Kiegészítő

  The Towers in the game are replaced with new ones, each having a special ability: Blueprint - The player rolls a die and draws that many building tiles, choosing one to keep. The others are returned to the draw tower in the order the player chooses. The building tile the player kept can be placed on the building market at the start of any player's turns...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansions Box társasjáték Kiegészítő

  Originally available as part of the Alhambra Designers' Edition Kickstarter. This expansion contains 14 expansion modules by 9 famous designers, plus 3 fan expansion modules. The expansions are: Dirk Henn: New Building Grounds Dirk Henn: Major Construction Projects Emanuele Ornella: Palace Staff Emanuele Ornella: Orchards Klaus-Jürgen Wrede: Travelling...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5
 • Alhambra: Designers' Expansion – Gates Without End társasjáték Kiegészítő

  The expansion will feature hexagonal tiles, with six bonuses, one on each corner of the hexagon. Bonuses will include victory points, the ability to switch buildings in the market, or tokens that can be tie breakers for certain building types. One of these bonus tiles will be placed next to an Arcade (the brown buildings) whenever one is added to the...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – Double Tiles társasjáték Kiegészítő

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – Orchard társasjáték Kiegészítő

  These two expansions were available as part of the second Kickstarter for Alhambra: Designers' Expansions Box Orchard by Emanuele Ornella: Each player gets a player board at the start of the game that shows different combinations of fruits to collect during the game. Depending on where the fruits are placed and if a segment is completely filled by the end...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – Bathhouses társasjáték Kiegészítő

  These were stretch goals for Alhambra: Designers' Expansions Box. All backers received if they backed either the first or second Kickstarter for it. Bathhouses by Klaus-Jürgen Wrede: When players acquire a bathhouse from the market, they can build it in any orientation in their Alhambra. At the end of the game, players are awarded points if they build the...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Designers' Expansion – The Personal Building Markets / Caliph's Guidlines / Treasures társasjáték Kiegészítő

  These are the 3 fan made modules that Queen Games added to the Alhambra: Designers' Expansions Box The Personal Building Markets by Louis-David Péloquin: When a tile is purchased and placed in a player's reserve (ie not into their Alhambra), a currency color is assigned to that piece. As long as it is in the reserve, any other player may purchase that tile...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: New Market társasjáték Kiegészítő

  Packaged inside the box of Alhambra: Roll & Write but a limited number were available as an add-on during the Kickstarter campaign. Note: If purchased separately though, it will not include the Dice needed for the market, just the main board and the buildings in both a normal and large size. Playing with the New Market board in the base game of Alhambra...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 45 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: Big Box (Second Edition) társasjáték

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
 • Alhambra: The Dice Game társasjáték

  Member of the Alhambra, and a stand-alone game with the same box-size as Alhambra. Each player tries to get the most victory points. The game goes over five rounds giving a scoring after the 1st, 3rd and 5th round. Victory points are awarded for majorities of allocated buildings (very similar to the original game Alhambra). To get the buildings you roll 8...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 60 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 6
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 8+ éves
  • Komplexitás: 2/5

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Dirk Henn
 • Illusztrátor:  Jo Hartwig, Jörg Asselborn, Christof Tisch, Patricia Limberger
 • Kiadók:  Piatnik, Tilsit, Queen Games, Devir, Lautapelit.fi, Kaissa Chess & Games, Corfix, REBEL.pl, Korea Boardgames co., Ltd., G3, KADABRA, Asterion Press, Boardgame Space, Flick Game Studio, Brädspel.se
 • Elérhető nyelvek:  arab, cseh, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, magyar, olasz, Korean, lett, litván, norvég, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, szlovák

Alternatív nevei


Kiadások

 • Alhambra
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: német
  • Méretek: 17.8 cm x 25.3 cm x 9.7 cm
  • Súly: 1 kg
 • Corfix Czech edition
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 17.8 cm x 25.4 cm x 7.6 cm
 • Piatnik Czech/Slovak edition
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 17.5 cm x 25 cm x 9.5 cm
 • Piatnik Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 17.7 cm x 25.2 cm x 9.7 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Queen Dutch edition 2003
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 17.5 cm x 25 cm x 9.5 cm
 • Queen English first edition
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 25.4 cm x 18.3 cm x 10.2 cm
  • Súly: 1.2 kg
 • Queen French edition
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 17.8 cm x 24.8 cm x 9.5 cm
 • Queen German first edition
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: német
  • Méretek: 17.8 cm x 25.3 cm x 9.7 cm
  • Súly: 1 kg
 • Tilsit French edition
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: francia
  • Méretek: 17 cm x 25 cm x 9.5 cm
 • Uberplay English edition
  • Kiadás éve: 2003
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 18 cm x 25 cm x 9.5 cm
  • Súly: 1 kg
 • Queen German edition with French and Italian subtitles
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: német
  • Méretek: 17.8 cm x 25.3 cm x 9.7 cm
  • Súly: 1 kg
 • Queen German SdJ edition with English rules
  • Kiadás éve: 2004
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 17.8 cm x 25.3 cm x 9.7 cm
  • Súly: 1 kg
 • Queen Baltic edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: észt
  • Méretek: 17.8 cm x 24.8 cm x 9.5 cm
  • Súly: 1 kg
 • Queen German edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: német
  • Méretek: 17.8 cm x 25.2 cm x 9.5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Queen multilingual edition 2005
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 17.8 cm x 25.2 cm x 9.5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Queen Nordic edition
  • Kiadás éve: 2005
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 17 cm x 25 cm x 9 cm
 • Kaissa Greek edition
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: görög
 • Queen multilingual edition 2007
  • Kiadás éve: 2007
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 17 cm x 25 cm x 9 cm
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: Korean
 • Queen German anniversary edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: német
  • Méretek: 31 cm x 22 cm x 9.5 cm
 • Queen multilingual anniversary edition
  • Kiadás éve: 2008
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 31 cm x 22 cm x 9.5 cm
 • Queen German edition 2009
  • Kiadás éve: 2009
  • Nyelv: német
  • Méretek: 17.8 cm x 25.2 cm x 9.5 cm
  • Súly: 1.1 kg
 • Queen German edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: német
  • Méretek: 29.5 cm x 29.5 cm x 6.4 cm
 • Queen multilingual edition 2011
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 6.4 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Queen English second edition
  • Kiadás éve: 2014
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 6.4 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Asterion Italian edition
  • Kiadás éve: 2015
  • Nyelv: olasz
 • Rebel Polish edition
  • Kiadás éve: 2016
  • Nyelv: lengyel
 • Flick Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2017
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 6.3 cm
 • Devir Italian/Portuguese/Spanish edition
  • Kiadás éve: 2018
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 6.4 cm
  • Súly: 1.4 kg
 • Nordic edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: dán
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Queen multilingual edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
 • Queen multilingual edition 2019
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • Arabic/English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: arab
 • G3 Polish edition
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 17.8 cm x 22.9 cm x 7.6 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Alhambra társasjátékhoz