Kép forrása: https://www.pcguru.hu/uploads/gallery/mid/alhambra-ec2e40782f57137135b0-mid.jpg

Családi játékok a Piatniktól – Alhambra [Társalgó]

A klasszikusokban jócskán bővelkedő Piatnik kínálata több szempontból is az egyik legjobb pont mind a kezdő társasozóknak, mind azoknak, akik gyűjteményt építenek, hiszen a családi játékok között is bőven találni egyszerű és komplexebb darabokat. Egy ilyen gazdag repertoár pedig ahhoz is kiváló, hogy lássuk, hogyan és miként fejlődnek a társasok. Mert bár – ahogy régen, úgy napjainkban is – a legtöbb világ kartonlapok, fa- és műanyag elemek segítségével elevenedik meg, mechanikailag mégis mintha évről évre egyre komplexebbé válnának, sokszor pedig egyre ötletesebb módon csavarnak korábbi recepteken és mechanikákon. Van, amikor erre viszont nincs szükség, és valami úgy jó, ahogy annak idején azt megalkották: kiválóan igaz ez a 2003-as Alhambrára, amely megjelenésekor még a neves Spiel des Jahres díjat is bezsebelte!

[Cikk folytatása]

[Társalgó] Családi játékok a Piatniktól - Alhambra (x)

Világraszóló verseny az Ibériai-félszigeten: építsd fel a legimpozánsabb Alhambrát pavilonok, tornyok, paloták, árkádok, szerájok, kertek, na és persze egy nagy zsáknyi pénz segítségével. A klasszikusokban jócskán bővelkedő Piatnik kínálata több szempontból is az egyik legjobb pont mind a kezdő társasozóknak, mind azoknak, akik gyűjteményt építenek, hiszen a családi játékok között is bőven találni egyszerű és komplexebb darabokat.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jan

Ceres – (Z)űrös kolonizáció [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.19. 17:46:00

A Föld már nem a világ közepe, az emberiség utazik és kolonizál, a nyersanyag-készlet pedig igen szűkös, de azért minden vállalat megtalálhatja, hol tudja a legnagyobb szeletet hasítani a tortából.

30Jan

Brüsszelt nem állítjuk meg, csak a Molyembert [Társalgó]

Kedvcsináló | 2024.01.30. 18:42:00

A Társalgó rovat hattyúdalához a Gamewiztől kértünk némi segítséget, és három igazán különleges játékélménnyel lehettünk gazdagabbak.


Kommentek

  • mona1007

    2020-11-22 23:32:47

    Könnyen megtanulható játék egyszerű szabályokkal, nem kell hozzá nagy előkészület. Számít benne a szerencse, -hogy milyen pénzkártyák illetve épületlapkák közül választhat a játékos-, emiatt sokszor kell abból kihozni a legjobbat, ami rendelkezésre áll. Viszont sokat lehet javítani, ha figyelünk arra, hogy milyen színű épületeket érdemes gyűjteni, próbálunk összefüggő falat építeni vagy pontosan az épület árárt fizetjük és így plusz akcióhoz juthatunk.
    Tetszik benne, hogy jól megkülönböztethetőek az épületek/pénzek színei, egyszerre négy pénzfajtát használunk, ki tudjuk az épületeket cserélni vagy későbbre félretenni. Ráadásul látványos a témája és egyértelmű a játék célja.
    Nekem az elején nem tetszett, hogy mindenki építi a saját erődjét és a játékosok között nincs interakció. Cserébe viszont nem csak a saját erődömre kell figyelni, hanem arra is, hogy a többiek hogyan állnak és kit tudok megelőzni. Szerintem a kiegészítők kellenek hozzá, hogy ne váljon unalmassá.

  • reni.sule

    2020-11-17 21:23:32

    Ez a cikk pont nekem, rólam szól. Mikor nemrég alig pár hónapja elkezdtem összeállítani a saját kis gyűjteményem, mert meguntam, hogy csak vágyakozom a jobbnál jobb darabok után, egy- egy baráti társasággal lefolytatott játszma alkamával. Pont a piatnik kínálata volt az ami megfogott leginkább, az igen változatos kinálata miatt. Főképp a családi és gyerek játékok érvényesűlnek a kínálatban, de mivel szempont volt, hogy a családtagokkal is tudjak játszani, így ez pont kapóra is jött. Azt vettem észre, hogy szinte minden héten találok valami a kínálatukban, ami még a haladó játékosoknak is élvezetes, és a heti akciók alkalmával, valahogy csak úgy bemásznak a kosaramba. Egyik nagy piatnik kedvenc a Merlin, és most szemezzek a Freskóval is. A klaszikusnak mondható darabok ragadtak meg leginkább a kínálatukban, így egyértelmű döntés volt, hogy végül az Alhambra is a kosaraba végezte. Alig várom, hogy ideérjen. :D Az arab téma nagy kedvencem a játékok terén, szép színes ábrázolása a játékoknak sose okoz csalódást. A szintén piatnikos Istanbul beszerzése után ezt sem akartam kihagyni. Remélem az Alhambra is olyan remek időtöltést fog az okozni, mint a többi piatnikos játékom, eddig egyikben se kellet csalódnom. :D

Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Alhambra