A Watergate-ügy
A Watergate-ügy
A Watergate-ügy
A Watergate-ügy
Videó beküldése

A Watergate-ügy társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Watergate-ügy egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játék 2019-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kampány/harci kártya...

A Watergate-ügy egy könnyen tanulható társasjáték, 2 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játék 2019-ben megnyerte a Golden Geek Awards díját Legjobb két személyes játék kategóriában. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kampány/harci kártya vezérelt, a pakli tervezés, a vedd el, az akció/esemény és az once-per-game abilities mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Mindenkit mozgat a politika… Hiszen nincs is izgalmasabb, mint a sötét titkok és a végtelen nyomozás az igazság felé.
1972 június 12.-én öt embert tartoztattak le a Washingtonban található Watergate épületben. Az oknyomozó riporterek fáradhatatlan nyomozásba kezdtek, és sikerült feltárniuk az Amerikai Egyesült Államok történetének legnagyobb politikai botrányát, ami odáig fajult, Richard Nixon kénytelen volt lemondani az elnöki posztról.

Ebben a játékban két játékos a végletekig beleveti magát a hírhedt Watergate botrányba. Az egyik játékos a Nixon kormányzatának szerepét magára öltve, próbálja teljesen kitölteni az elnöki mandátumát, miközben a másik játékos, az elszánt szerkesztőt alakítva, a lehető legtöbb bizonyítékot próbál összegyűjteni, amivel kikényszerítheti Nixon lemondását. Ki fog győztesen kikeveredni ebből az izgalmas, idő ellen folytatott versenyfutásból?

Itt az idő, hogy Te is megmutasd nyomozói képességed! Helyezkedj el a 70-es évek egyik legmegrázóbb botrányába, légy Te a rámenős riporter, aki kikényszeríti Nixon lemondását, vagy Nixon kormányzatának tagja, aki elsimítaná az ügyeket, hogy Nixon kitölthesse elnöki mandátumát. Az újságírók célja az, hogy a bizonyíték táblán minimum 2 db számunka előnyös információt birtokoljunk, míg a Nixon pártiaknak az, hogy az elnököt védve ügyesen eltussoljuk az ügyet.

Légy résen, és irányítsd úgy a szálakat, hogy a Te oldalad győzzön. De ne bízd el magad, mert bármikor előbújhat egy mindent felülíró bizonyíték!

Forrás: Szellemlovas
Az üzletekben most 13% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 5 500 Ft-tól
 • 40 ajánlat

Kategória: Politika, Kártyajáték
Mechanizmus: Kampány/Harci kártya vezérelt, Pakli tervezés, Vedd el, Akció/Esemény, Once-Per-Game Abilities, Connections, VIC-19 Tug of War

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

A Watergate-ügy társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Watergate-ügyadrienn.csepe, Szombathely

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Szombathely! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Használt, jó állapotú társasjáték. Csomagküldés Foxposttal vagy Packetával.

0 érdeklődő


A Watergate-ügyjalics87, Debrecen

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Debrecen! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Használt, jó állapotban, sarkain minimális polckopás.

0 érdeklődő


A Watergate-ügyspqr301, Budapest, esetleg a dél-nyugati agglomeráció

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, esetleg a dél-nyugati agglomeráció! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Egyszer játszott, tökéletes állapotú.

0 érdeklődő


A Watergate-ügymarendeak.peter

Csak személyesen!

Párszor játszott, jó állapotú, hiánytalan példány eladó. Elsősorban a személyes átvétel a preferált, XIV. ker, Örs vezér tere.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

A Watergate-ügy társasjáték videók (14)

Kapcsolódó cikkek

Díjak és jelölések

Legjobb két személyes játék

nyertes, Golden Geek Awards, 2019

Kommentek

Kommentek

 • qgtanton

  2023-09-25 23:08:39

  Ötödik játékom volt ezzel a párbajjátékkal. Nagyon jól optimalizált a kártyák eloszlása. Érezhető, hogy Nixon sok szempontból előnyben van (erősebb reakciólapok), de sok lapot ki kell égetnie ahhoz, hogy erősebb (értelmes) hatásokhoz jusson. A szerkesztőnél kezdetben ott az előny, hogy 5 lapot játszhat ki az eredményesebb nyomozáshoz, és a bizonyítékokat nagyobb mozgásba tudja hozni, míg Nixon kezdetben csak reagál. Nixonnál a bizalmasok jelenléte, és folyamatos bevethetősége nagyon hatékonyan történik és ezeket a lapokat nem is kell jellemzően kiégetni. A reakciókártyák esetében a kártyák kiégetése az, ami korlátozza a lehetőségeket. A 20 lapos paklin hamar végig lehet jutni, Nixonnak azokat a lapjait, amik lezárják a kört, érdemes hamar bevetni, mert megszakítja a plusz lap alkalmazását a szerkesztő esetében. Nixonnak nagyon kell figyelni a lendületjelölők gyűjtögetésére, a joker lendületgyűjtő lapot csak az 5. jelölő begyűjtésére szabad ellőni, egyébként a szerkesztő könnyen tud visszamozdítani rajta, ugyanis nála többet lehet a lapjai alapján a jelölőkön mozdítani.

  Nagyon ötletes játék, ami a doboz mérete ellenére egy nagyon jól átgondolt és aránylag sok játékelemből felépített mestermű. Azoknak ajánlom, akiket nem zavar az, hogy csak párbajjátékként élvezhető, tehát egymás ellen kell közvetlenül cselekedni. Ez okozhat feszültséget egyes játékosokban, ez a játék nagyon nem nekik való.

 • jandacsik

  2021-11-24 18:41:00

  Már az első játék során egy igazán érdekes szituációba keveredtünk. Az utolsó, mindent eldöntő körben Nixon megszerezte a bizonyíték sáv ötödik mezőjére az utolsó lendületjelzőt, illetve a Szerkesztő is az utolsó bizonyíték jelzőt (ő csak a harmadik mezőre), amely összekötötte az elnököt a második informátorral. Melyikük nyer ebben az esetben? Nixon automatikusan megnyeri, vagy a Szerkesztő? - ugyanis ebben a körben a kezdeményezésjelző a Szerkesztőnél volt, aki elsőként rakhatta le a bizonyítékokat. Vagyis Nixon rögtön felveheti az ötös sávról az utolsó lendületjelzőt vagy csak a kör végén? Mert ha felveheti azonnal, a játék Nixon javára ér véget, de ha nem, akkor a Szerkesztőére, mert nála volt a kezdeményezésjelző.

  Egyébként egy nagyon jó, izgalmas játék. Elsőre bonyolultnak tűnik, de valójában egészen egyszerű a mechanikája, és az is tudja élvezni, aki nem ismeri a Watergate-ügy részleteit. A történelmi, politikai körítés ennek ellenére igazán különlegessé teszi, a szabálykönyv röviden összefoglalja azt annak a szereplőivel együtt. Kedvet kaptam hozzá, hogy még jobban beleássam magam a témába, elolvastam pár cikket Nixon megítéléséről, politikai életéről a botrány után, megnéztem A pengaton titkai című filmet, amely a Watergate előzménye. Szóval szerintem eleve dícséretes, ha egy társasjáték még pluszban ismeretet ad át, esetleg inspirál, hogy még jobban megismerd a történelmet. Jó lenne valami hasonló magyar vonatkozásban is!

 • gyorkilaci

  2021-06-17 19:09:25

  A véleményemet sok parti után írom. Igen a téma egy idő után leesik a játékról, de akkor is egy végig izgalmas adok-kapok csata. Az Unohoz hasonlítani teljesen félre vezető és méltánytalan( azt ketten pl játszani sem érdemes). Munchkin pedig lényegében kötött szabályok nélkül működik. Ez nagyon nem. Aki szeret folyamatosan taktikázni, újra tervezni az tegyen vele próbát. Nem lehet a 7 csoda párbajhoz hasonlítani, de számomra ez és a Watergate jelenleg a legszórakoztatóbb "csak két fős" játékok melyek mindig ott lesznek a polcon, és bármikor szívesen játszok velük. Könnyen tanítható és eddig mindenki élvezte akivel játszottam. Az ára is teljesen rendben vankha jó helyen vásárolsz). Gyakorlatilag ennyit sok esetben elkérnék egy pakli kártyáért. Ami még fontos, hogy mindenki másképpen gondolkodik és minden ellenféllel más arcát mutatta a játék.( Ja így is lehet, nem is gondoltam volna, hogy ez működhet érzést.) Arról nem is beszélve, hogy mennyire különböző a két fél paklija és mégis teljesen jó a balansz. Ennyi szerencse meg a politikában is van.

  Szóval mindenki próbálja ki és örüljünk neki, hogy ez megjelent magyarul! Még sok ilyet!

 • harnas1207

  2021-06-16 10:40:42

  Ezért fontos leírni a véleményeket, miután játszottál valamivel. Sokszor úgy a legkönnyebb rábukkani egy játékra, ha a hasonló ízléssel és érdeklődéssel rendelkező véleményírók írásai mentén indulsz el. Az, hogy kinek mi a jó játék teljesen eltérő. Az Uno hasonlat viszont nem csalódásbeli túlzás, mert a játék lényege valóban kimerül ott, hogy a fontos kártyáid mindig kézbe kerüljenek és akkor játszd ki, mikor az ellenfél már nem tudja blokkolni. Csak kicsit fel lett tuningolva :)

 • Alleira

  2021-06-15 21:17:30

  Azt hiszem erre mondják, hogy ízlések és pofonok :D Szerintem az egyszerűség és azon korosztály, aki élvezetesnek tart egy játékot nagyon sokszor nem áll egyenes arányosságban (Azul, Kingdomino, Robbanó cicák meg sok más partyjáték és még sorolhatnám). Az UNO-hoz hasonlítani nekem azért kicsit erős, kb. minden kártyahúzós játék hasonlít akkor rá, de én is szoktam túlozni, ha egy játék csalódást okoz. Az összeghatárral-minőség összefüggéssel is vitatkoznék, mert a nagyobb ár ugyanannyiszor hozhat egy csak külcsínyt tartalmazó játékot, mint az olcsóbb kategóriában, csak annyi, hogy logikusan nyílik az olló, hogy hány játék esik bele a budgetba :) Mindig lenyűgöz, hogy mennyiféleképp tudunk látni egy játékot.

 • harnas1207

  2021-06-15 16:17:13

  A játék kapcsán megtanultam, hogy bár szörnyen sznobul hangzik, van ebben a hobbyban is egy olyan összeghatár, ami alatt nem érdemes igazán értékes játékot keresni. Persze ez az összeghatár és a kinek mi az értékes egyéni kérdés, de maradjunk abban, hogy ezen játék nem érte el a küszöböt. Ennek ellenére kipróbáltuk, hiszen nagy volt a hype és még több a használt piacon tengődő példány, ami önmagában is intő jel lehet mindenki számára. A Watergate-ügy egy nagyon egyszerű játék, mechanikája nagyban hasonlít az UNO, Munchkin és millió társa kártyajátékokra. A legjobb időben a legjobb sorrendbe játszd ki a lapjaidat és bízz benne, hogy a másiknak nincs szerencséje és nem a megfelelő lapokat húzta fel a kezébe. "Szerencsére" a világ legszárazabb és legunalmasabb témája lengi körbe az egészet, ahelyett, hogy pl egy fiktív, de izgalmasabb bűnügy állna a téma középpontjában. Bár elsőre rendíkvül jól hangzik a két fős epic politikai játszma, ez a társasjáték még csak meg sem közelítette az elvárásainkat. Azért tudom nehezen ajánlani másoknak a Watergate-ügyet, mert a játék inkább a 10-12 éves korosztálynak készült, de témája ezzel ellentétben az idősebb korosztálynak szól. Lehetne az idei év legnagyobb csalódása is, de nem vártunk a megjelenésére...

 • Alleira

  2021-03-25 17:44:00

  Szerencsére már újra elérhető a játékról készült cikk.

  Már pár játszmán túl vagyok és a 6.ra sikerült végre nyernem, így megérett egy kisebb beszámoló, hisz még senki nem írt itt véleményt róla. Az első játéknál a benyomásunk az volt, hogy a Nixonpárti játékosnak erősen overpower lapjai vannak a szerkesztővel szemben, amit utánaolvasva sok fórumban felvetettek már és ahogy ott elég tapasztalattal rendelkezők is írják, én is azt tapasztaltam, hogy jól balanszolt a játék. Eleinte úgy tűnik, hogy könnyebb dolga van a Nixonpártinak és a célja is egyszerűbb, hisz 5x kell megszereznie a lendületjelölőt (körönként 1et tud megszerezni, így minimum 5 kör kell, míg nyerni tud), de hosszútávon abszolút egyenlő. A szerkesztőnek pedig az a dolga, hogy a 7 potenciális informátorból kettőt maga mellett tudjon, úgy, hogy a megszerzett bizonyítékokkal összekösse őket a tábla közepén lévő Nixonnal.

  Többedik játékra sokkal gördülékenyebben megy, hisz nem kell a lapokat bújni, hogy meg tudom-e akadályozni a másik lépését a kezembe tartottakkal, akciót használjak (tehát lépjek a lendület- vagy kezdeményezésjelölővel, vagy bizonyítékot mozgassak), esetleg úgy használjak kártyát, hogy sokat ad, de ki kell, hogy kerüljön a játékból. Izgalmas döntések vannak benne és meglehetősen konfrontatív helyzetbe tudja hozni a két játékost.

  A téma egy idő után lejön a játékról. Az első alkalommal megvan a varázsa a történelmi érdeklődésűeknek, hogy a füzet tele van háttérinformációkkal, a kártyák, a tábla eredeti képekkel, idézetekkel van tarkítva. Viszont ha valakit nagyon nem érdekel ez, ne tántorítsa el, mert ennek a játéknak a hosszútávú értéke a mechanizmus és a döntési lehetőségek.

  Végül a külcsínyt nézve a játékot közepes minőségűnek mondanám. A fekete hátterű lapok miatt nálunk az 1. alkalom után kártyavédőbe került, szerintem megéri ez a plusz beruházás. Az inzert itt se sokkal jobb, mint a semmi, de lassan ez bevett a nem prémium játékoknál. Összhatásra ár-értékben korrekt.

 • hierroo

  2021-02-24 11:05:42

  Igen, szerintem is izgalmas. Ilyen jellegű játékot még nem láttam. Illetve nyomozóst már igen, de ez kicsit más. Nem tudom hogy hátrány e, de két fős a játék, ezért ez csökkentheti az érdeklődők számát. Viszont nem tűnik drágának, és ez ellensúlyozza a hátrányokat. Meg az is jó felé fordítja a mérleg nyelvét, hogy ez egy jó játék!

 • mateklesz

  2021-02-24 07:39:58

  Tegnap volt szerencsém az egyik boltban megtekinteni ezt az újdonságot. Hát nem sokon múlt, hogy nem vettem meg, szerintem nagyon izgalmas az alap sztori is, imádom az ilyen valós történelmi témákat. Emellé a játék olyan szintű kidolgozottságot és információ-adagot nyújt hogy hihetetlen. Minden szereplőről van leírás, hogy ki volt, milyen szerepe volt az eredeti események során, úgyhogy nálam (előbb vagy utóbb) biztos helye van a polcon 😀

 • hierroo

  2021-02-23 20:56:22

  Egész érdekes játék! Az ötlet biztos jó. A történet valóban elég távoli, hogy mélyebben utánna nézzek. De hasonló politikai események történtek már errefelé is! A játék kinézete is illeszkedik a történet korához. Még ha nem is lesz ismert annyira ez a játék, de lehet építeni belőle.

Az A Watergate-ügy társasjáték és kiegészítői (1)

 • Watergate: Change in History Promo Cards társasjáték Kiegészítő

  Watergate: Change in History is a pair of promo cards for Watergate that was originally given to attendees of the 2020 Camp Campstone virtual convention. One card is for the Nixon player and the other is for the Editor player. If one game of Watergate follows another without the players switching roles, whichever player lost receives their promo card, with...

  • Játékidő: 60 perc
  • Min. játékidő: 30 perc
  • Max. játékidő: 60 perc
  • Max. játékosszám: 2
  • Min. játékosszám: 2
  • Ajánlott életkor: 12+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  30 - 60 perc
 • Játékosok:  2
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Nyelvfüggőség:  Nyelvfüggő
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Matthias Cramer
 • Illusztrátor:  Alfred Viktor Schulz, Klemens Franz
 • Kiadók:  Pegasus Spiele, White Goblin Games, YOKA Games, Korea Boardgames co., Ltd., Gém Klub Kft., IELLO, uplay.it edizioni, 数寄ゲームズ (Suki Games), GaGa Games, Frosted Games, Capstone Games, Lucky Duck Games, Fox in the Box, Salt & Pepper Games
 • Elérhető nyelvek:  cseh, kínai, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, japán, Korean, lengyel, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: holland
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • English edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • German edition
  • Kiadás éve: 2019
  • Nyelv: német
 • Chinese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: kínai
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5 cm
 • English Barnes & Noble exclusive edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.3 cm x 20.3 cm x 4.7 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • English second edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 5.1 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
  • Méretek: 20.2 cm x 20.2 cm x 4.7 cm
  • Súly: 0.6 kg
 • Korean edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: Korean
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: orosz
  • Méretek: 20 cm x 20 cm x 5 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Spanish first edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 19.8 cm x 19.8 cm x 3.2 cm
 • English fourth edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5.1 cm
 • English white fourth edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5.1 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
 • Spanish second edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: spanyol
 • Japanese edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: japán
  • Méretek: 20.1 cm x 20.1 cm x 5.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Watergate-ügy társasjátékhoz