Kép forrása: telex.hu

Világhódítás karanténból [Telex.hu]

A karantén időszaka elvileg kifejezetten alkalmas, sőt ideális lenne arra, hogy az ember társasjátékozzon.

Elmenni amúgy sem nagyon lehet sehova, zárva vannak a szórakozóhelyek, nincsenek koncertek, fesztiválok sem. Pont optimális helyzet arra, hogy hosszabb, komolyabb játékokkal foglalja el magát, akit érdekel az ilyesmi – például olyanokkal, amikben a világtörténelmet formálhatjuk át.

Végre ráérünk, hogy kicsit bonyolultabb szabályrendszerekkel ismerkedjünk és hosszasan töprengjünk olyasmiken, hogy hova lenne érdemes a csapatainkat csoportosítani, hogy mindig pár lépéssel az ellenfél előtt járjunk. Az egyetlen gond, hogy a karantén miatt találkozni sem lehet nagyon másokkal, így a nagy társasjátékos partiknak pont ugyanúgy szünetelniük kell, mint a fesztiváloknak. Szerencsére akadnak olyan remek játékok, amik lehetőséget adnak az elmélyülésre, történelmi helyzeteket jelenítenek meg, és csak két játékos kell hozzájuk, szóval családon belül is megoldható a játék.

[Cikk folytatása]

Világhódítás karanténból

A karantén időszaka elvileg kifejezetten alkalmas, sőt ideális lenne arra, hogy az ember társasjátékozzon. Elmenni amúgy sem nagyon lehet sehova, zárva vannak a szórakozóhelyek, nincsenek koncertek, fesztiválok sem. Pont optimális helyzet arra, hogy hosszabb, komolyabb játékokkal foglalja el magát, akit érdekel az ilyesmi - például olyanokkal, amikben a világtörténelmet formálhatjuk át.

Társasjáték adatlap -akciós árak-

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

16Júl

A társasjátékban is lehet a kevesebb több [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.16. 14:00:00

Az utóbbi években sorra dőlnek meg a legnagyobb, legnehezebb, legtöbb alkatrésszel bíró társasjátékok rekordjai. Nem ritka, hogy egy-egy játék egy teljes rekeszt elfoglal a társasjátékosok által etalonnak tartott IKEA-s Kallax-polcon...

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Watergate-ügy
  • Twilight Struggle
  • Diplomacy
  • Imperial Struggle