A Nyugati Királyság Krónikái
A Nyugati Királyság Krónikái
A Nyugati Királyság Krónikái
A Nyugati Királyság Krónikái
Videó beküldése

A Nyugati Királyság Krónikái társasjáték Kiegészítő

társasjáték Kiegészítő, 2020
Értékelem!

Ez a játék az A Nyugati királyság építőmesterei kiegészítője.

A Nyugati Királyság Krónikái egy közepesen összetett kiegészítő A Nyugati királyság építőmesterei társasjátékhoz, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 4 óra is lehet. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve 2018-ban és 2019-ben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a...

A Nyugati Királyság Krónikái egy közepesen összetett kiegészítő A Nyugati királyság építőmesterei társasjátékhoz, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő hosszú, akár 1 - 4 óra is lehet. Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2018-ban (BGG), illetve 2018-ban és 2019-ben több, összesen 5 másik elismerést és jelölést is kapott. A társast, a bonyolultsága miatt, csak 12 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek és a pakli építés mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Fejleszd és építsd tovább A nyugati királyságot, védd meg a határokat és növeld a befolyásodat az országban! A Nyugati királyság krónikái társasjáték segítségével végre összekötheted A nyugati királyság trilógia mind három részét, és részt vehetsz egy izgalmas utazáson. A kiegészítővel lehetőséged adódik a trilógia részeinél egy-egy alternatív játékmódra, és a játékostársakkal összefogva küzdeni a birodalomért.
A Nyugati királyság krónikái társasjáték egy remek verseny lehetőséget nyújt 2-4 játékos részére. A cél, hogy minél több krónikát gyűjts össze. A játékosok folyamatosan fejlődnek a Nyugati királyság társasjáték trilógia során (A nyugati királyság építőmesterei, A nyugati királyság lovagjai, A nyugati királyság várgrófjai). Minden játék 3 különleges krónikát kínál fel gyűjtésre a játékosoknak. Ezt a három kötetet az első játékos kapja meg, hogy a saját céljára fordítsa ezeket. A három krónika megszerzése további előnyökkel is jár a játék során. Vannak olyan könyvek, melyek egy vagy akár két címert is magukban rejtenek. Az első játékos, aki összegyűjt három azonos típusú címert, kap egy plusz krónikát. A játékosok akkor is kaphatnak krónikákat, ha elsőként vagy másodikként következnek egy játékban. Így összesen három krónikát lehet megszerezni, de ezekért nem jár sem előny, sem címer. Amikor mind a három társasjátékot végigjátszottátok, akkor az a játékos lesz a nyertes, aki a legtöbb krónikával rendelkezik!

A Nyugati Királyság Krónikái kiegészítő lehetővé teszi a kooperatív játékot is mind a három Nyugati királyság társasjátékban!

Kooperatív mód A Nyugati királyság építőmesterei társasjátékban:
Ebben az esetben a játékosok összefognak, és együtt építenek fel egy várost, miközben a király legmegbízhatóbb hűbérura folyamatos elnyomásban tartja őket. Minden kör végén (mikor minden játékos végrehajtotta a saját akcióját), jön a hűbérúr lépése. A fő célja nem más, minthogy leigázza a munkásokat, és begyűjtsön bárkit, akit csak akar. Mikor a játék véget ér, minden játékos együtt nyer vagy együtt bukik el.

Kooperatív mód A Nyugati királyság lovagjai társasjátékban:
Ebben a verzióban a játékosok együttműködnek, hogy megvédjék a várost és a környező településeket, miközben a király hűbérura folyamatos elnyomásban tartja őket. Minden kör elején a játékosok húznak egy Fenyegetés kártyát. Ezeken olyan feladatok vannak, melyeket a hűbérúr akar, hogy a játékosok teljesítsék, lehetőleg minél hamarabb. Minden forduló végén a játékosok elveszíthetik becsületüket, vagy egyéb következményeit kell elszenvedniük annak, ha nem teljesítették a kártyán leírtakat.

Kooperatív mód A Nyugati Királyság Várgrófjai társasjátékban:
Ha a kooperatív módot választjátok, akkor nem más lesz a feladatotok, mint összefogni, és befolyásotokat kiterjeszteni lehetőleg minél nagyobb területre, miközben a király azon dolgozik, hogy hatalmát visszaszerezze. Ebben segítségére van a gonosz és elvetemült hűbérura. Minden kör a hűbérúr akciójával zárul. Ő vagy áthelyezi a játékosok munkásait, vagy a saját dolgozóit teszi le. Mindezt azért teszi, hogy sikerüljön lehelyeznie mind a 20 dolgozóját, vagy csak egyetlen dolgozóját közvetlenül a kastély harmadik emeletére, ezzel a lépéssel pedig a többi játékos azonnal veszít. Viszont, ha a játékosok elég sokáig visszatartják a hűbérurat, amíg a királyság el nem szegényedik vagy meg nem gazdagszik, akkor esélyük lesz legyőzni őt!

Forrás: Szellemlovas
2 felhasználó és 29 üzlet árulja ezt a játékot!
 • 6 000 Ft-tól
 • 31 ajánlat

Kategória: Középkori, Kiegészítő
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Kooperatív, Pakli építés

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Kiegészítő

Ez a játék egy kiegészítő. Ez ilyen játékok az eredeti játékhoz, annak élményéhez, mechanizmusához, készletéhez, adnak plusz elemeket.

A Nyugati Királyság Krónikái társasjáték kiegészítő vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Nyugati Királyság Krónikáisitatom, Személyesen. Érd és 25 km-es körzete. BP-en: IX, XI, XXI, XXII kerületben (Campona, Savoya park., Lurdy, Csepel)

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Személyesen. Érd és 25 km-es körzete. BP-en: IX, XI, XXI, XXII kerületben (Campona, Savoya park., Lurdy, Csepel)! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladás/ csere. új, bontatlan, magyar nyelvű. társasjáték. Értékegyeztetéssel csere is érdekelhet, csere csak személyes átadással Csomag küldés lehetséges (FOXPOST)

0 érdeklődő


A Nyugati Királyság Krónikáikbagoly, Budapest III. kerület

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest III. kerület! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Új, bontatlan magyar nyelvű.

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A Nyugati Királyság Krónikái társasjáték videók (6)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • harnas1207

  2022-11-15 22:16:49

  Szia! Üzenetben írok pár sort.

 • nostijudit

  2022-11-15 22:14:25

  Szia :)

  Bár tudom, nem ehhez a játékhoz tartozik, de leírtad, amivel régóta szemezek ès nem tudom hogy kell-e nekünk :)

  Ha lesz időd, leírnàd pár mondatban a scythe fenris kiegről a vèlemènyed? Nagyon sokat segítenèl vele ;)

 • hierroo

  2021-03-08 16:15:46

  Én szeretem mind a három játékot. És mindnek elég jó a szólója is. A krónikákat nem próbáltam, de az elgondolás, hogy három társast gyúrnak egybe, vagy inkább egymás után végigjátszanak úgy, hogy kapcsolódnak egymáshoz, az elég nehéz vállalkozás szerintem. Nem lehetetlen, de nem is könnyű ilyet csinálni. Én szeretem az újszerű ötleteket. Lehet, hogy a krónikákat is többször kell lejátszani azért, hogy kiforrjon?

 • harnas1207

  2021-03-08 15:46:16

  A Várgrófok mellett ez az összekötő modul volt az, amit egész 2020-ban remegve vártunk. (Most meg remegünk tőlük.....) Bár A North Sea Runesaga megmutatta, hogy valójában mi várható a Krónikáktól, mégis ott volt a kiváncsiság, hogy a koperatív mód vajon mit tud? Azt hamar leszögezhetjük, hogy a három játékon átívelő verseny nagyon gyenge lett. Ugyan ötletes formába bújtat egy esti Nyugati királyság partyt, de a megszerezhető tulajdonságok és a röhejesen egyszerű kritériumok totálisan kibillentik a játékokat. Igazából nem éri meg győzni, elég rámenni kötetekre és a végén mi győzedelmeskedünk. Persze ez eléggé sarkított kijelentés, de tény, hogy a vikingeknél ez jobban sikerült.

  A kooperatív mód nagyon megosztotta a játékosokat. Egyrészt a tipikus "nincs két egyforma játék" eurot átalakítja tipikus "alfa gamer által irányított, célzott taktikájú, szerencse orientált" koop játékká. Ráadásul elég magasra is helyezi a lécet főként a nehezebb fokozatoknál.

  Számunkra az Építőmester koop módja érdekes volt, de túlságosan is összehangolt és egysíkú stratégiát igényel a győzelem.

  A lovagok jött át a leginkább, ott tűzoltás jelleggel kell ide oda kapkodni és az alapjáték mivoltából eredően is kevésbé lehet a többi játékossal foglalkozni.

  A várgrófok pedig az alapjátékhoz hasonlóan itt is borzalmas kínszenvedést okozott.

  Azt biztosan tudom állítani, hogy a rajongóknak új kaput fog megnyitni A Nyugati királyság krónikái. Akit hozzánk hasonlóan nem fog meg a játék, annak is érték lesz a kiadás, hiszen 2 új karakterlapot ad az építőmesterenek, 6 új segédet a lovagokhoz és 6 új főkaraktert a várgrófoknak.

  Bár megosztó volt a véleményünk a játékról, de mind egyetértettünk abban, hogy csalódás ez a modul. Lehet mi vártunk többet tőle, de szerintem nem lett volna lehetetlen egy összefüggő kampányt kihozni ebből az ötletből, amolyan Sycthe Fenris módjra...

Az A Nyugati királyság építőmesterei társasjáték és kiegészítői (21)

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  1 - 4 óra
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  12+
 • Komplexitás:  Közepesen összetett
 • Tervező:  Shem Phillips, S J Macdonald
 • Illusztrátor:  Mihajlo Dimitrievski
 • Kiadók:  Portal Games, White Goblin Games, Garphill Games, Schwerkraft-Verlag, Fever Games, Renegade Game Studios, PixieGames, Ediciones Primigenio, Lavka Games, Reflexshop Kft, TLAMA games, Mosaico Jogos
 • Elérhető nyelvek:  cseh, holland, angol, francia, német, magyar, olasz, lengyel, portugál, orosz, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • Czech edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: cseh
  • Méretek: 14 cm x 23 cm x 4 cm
 • French edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: francia
 • Garphill English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 14 cm x 23 cm x 4 cm
 • German edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: német
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: magyar
 • Italian edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: olasz
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: lengyel
 • Portuguese edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: portugál
  • Méretek: 14 cm x 23 cm x 4 cm
 • Renegade English edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 14 cm x 23 cm x 4 cm
 • Spanish edition
  • Kiadás éve: 2020
  • Nyelv: spanyol
  • Méretek: 5.5 cm x 9.1 cm x 1.6 cm
 • Russian edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: orosz
 • Dutch edition
  • Kiadás éve: 2023
  • Nyelv: holland

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Nyugati Királyság Krónikái társasjátékhoz