A Nagyi régi kredence
A Nagyi régi kredence
A Nagyi régi kredence
A Nagyi régi kredence
Videó beküldése

A Nagyi régi kredence társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Nagyi régi kredence egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és a solitaire mechanizmusokra. Gyerekkorunkban mennyi...

A Nagyi régi kredence egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 20 - 30 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a lapka-elhelyezés, a kollekció gyűjtés, a kártya húzás és a solitaire mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Gyerekkorunkban mennyi apróságnak tulajdonítottunk értéket és hatalmas jelentőséget? Akár egy tarka falevélnek, vagy egy különös alakú kavicsnak, netán az erdőben talált tobozoknak. A játékosok minden fordulóban felfedező útra indulnak, hogy új kincseket találjanak a kredenceikbe. A játék célja megtölteni a Nagyi régi kredencét apró tárgyakkal, valamint megszerezni a legtöbb pontot.

Gyűjtsd össze az apró tárgyakat, és szerezd meg a legtöbb pontot a legszebb szekrény létrehozásával. Minden körben a játékosok elutaznak otthonukból, hogy csecsebecséket és dísztárgyakat találjanak a szekrényükhöz. Pontokat lehet szerezni hasonló objektumok halmazaiért, különböző és különféle egyéb egyedi beállításokért.

A játék könnyen tanulható és gyors akcióváltásokat tartalmaz. Különböző szempontokat kell figyelembe venni, ami alapján szettek gyűjthetők.A játék tartozékai kellemes hangulatot árasztanak magukból. Kezdő játéknak tökéletes, hogy a párunkat vagy akár igen, a nagymamát is bevonjuk egy kis társasozásba. Szóló módban is játszható.

Forrás: Kockamanó
Az üzletekben most 29% kedvezménnyel kaphatod meg ezt a játékot!
 • 6 800 Ft-tól
 • 28 ajánlat

Mechanizmus: Lapka-elhelyezés, Kollekció gyűjtés, Kártya húzás, Solitaire

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Rövid

Rövid játékidő! Ha csak gyors játékra vágysz a munka után, akkor ez a neked való!

A Nagyi régi kredence társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

A Nagyi régi kredencejupeter, Budapesten, elsősorban metróvonalak mentén

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapesten, elsősorban metróvonalak mentén! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Eladó kiváló, patika állapotban egy magyar kiadású példány. Kiváló filler, de mi úgy érezzük, kijátszottuk. Ár 6.800 Ft (csomagküldés esetén annak költségei a vevőt terhelik)

0 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

A Nagyi régi kredence társasjáték videók (14)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • nagy.i.

  2022-07-25 13:04:02

  Kifejezetten minőségi, szép játék, egyszerű szabályokkal: tárgyakat kell pakolni a kredencre (3 oszlopba, 4 sorba), miközben arra kell figyelni, hogy vagy mindegyik egyforma, vagy mindegyik különböző színű / típusú legyen (az oszlopokban a színeket kell figyelni, a sorokban a típust).

  Mivel a választható lapkák szűkösek, miközben 2 db lapkát kötelezően le kell tenni minden alkalommal, ezért az előre elgondolt taktika, és a racionális építkezés csak egy darabig tartható, a játék utolsó részében sokszor inkább csak kármentés történik: ha ugyanis nem érkezik meg a várva várt lapka, akkor az lesz a döntés tárgya, hogy az elérhető lehetőségek közül melyik a legkevésbé rossz.

  Viszont ez legalább annyira izgalmas döntési helyzeteket jelent: hogyan készülj előre arra, ha később beüt a krach, és ha már beütött, akkor mit tudsz még belőle kihozni.

  A kincsgyűjtögetős feeling is adott, összességében hangulatos, klassz játék.

 • batik.balazs

  2022-02-18 13:50:39

  Végre játszottunk ezzel a kiváló társasjátékkal, és azt kell mondanom, tényleg olyan remek vétel volt, ahogy azt reméltem. Nem csak engem varázsolt el, hanem mindkettőnket. Nagyon jó kétszemélyes játékra is, de várom, hogy a barátainkkal is végre kipróbáljuk.

  A szabálykönyv hosszúnak tűnhet, de csak egyszer kell elolvasni, esetleg egy oktató videót megnézni, utána már elég lesz a szabályt leíró kétoldalas kártyalap. Az piktogrammok, kis ikonok, színek egyértelműek, a játék nyelvfüggetlen, jól játszható magyarul nem beszélő barátokkal is. (Ezt számomra mostanában igen fontos dolog, mert az egyik barátomon keresztül egy külföldi lány is bekerült a játékos társaságba.)

  A Nagyi régi kredence, amennyire egyszerűnek tűnik, annyira sok helyre kell figyelni: az egy sorban lévők legyenek azonosak, de ha ezt nem lehet, akkor legalább különbözőek legyenek. Az oszlopokban szintúgy, legyenek azonosak, de ha félrement valami, akkor legalább különbözőek. Szerencsére 3 oszlop X 4 sor van, de ezért minden lerakást jól át kell gondolni.

  Emellett vannak elrendezés pontkártyák, amit az első azt elérő játékos elvehet az asztalról. Ezeket minden saját kör végén ki kell értékelni. Végén extra pont jár a kiemelt tárgyért, a koronával jelölt kártyákért és hogy hányadik helyen áll a bábud az ösvényen az utolsó kör után.

  Az ellenfeleket nehéz figyelni, mindenki a saját kredencét tartja szem előtt, némileg bele lehet szólni a másik játékába a húzott kártyák lesöprésével vagy ha olyat veszel el, amit másik is kinézetét magának, de jellemzően nem ez alapján fogsz húzni.

  A zsákból húzás miatt úgy gondolnám, nagy a szerencsefaktor, de 5 féle módon is lehet ezt befolyásolni, mert 4-6 kártya közül kell mindig kettőt választani, így senki nem fog a szerencsére hivatkozni, hanem inkább arra, hogy "ezt nem oda kellett volna tennem".

  A játékosok sorrendje is változó, a választott húzóakció határozza meg, a következő körben hányadik leszel.

  Első játékunkban kikaptam 2 ponttal, de ez sosem veszi el a kedvem.

 • batik.balazs

  2022-02-11 13:47:44

  Mondhatni, "vakon" rendeltem elő a magyar változatot a Vagabund kiadónál, de annyira tetszett Szőllősi Péter (kiadó) lelkesedése, hogy azt éreztem, ez a játék nekem is tetszeni fog. Ez így is lett, emellett megjegyezném,hogy Péter egy remek ember is lehet, de erről később. :)

  Terveim szerint Valentin-napig vártunk volta a kinyitással, de nem tudtuk megállni, hogy ne nyissuk ki. A doboz és a tartalma tömény gyönyörűség. A szabálykönyv igényes, jól forgatható, jól magyarázó és igazan magyaros. A figurák (amiből nincs sok, mert nem is kell), jól kidolgozottak, jó kézbe venni őket. Minden játékosnak jut 1-1 játékmenet magyarázó lap, így nem kell folyamatosan a szabálykönyvet pörgetni, ezt nagyon tudom értékelni minden játéknál.

  A tárgyak jól kijönnek a keretből, utána már a húzózsák lesz az otthonuk. A kisméretű kártyákat érdemes kártyavédőzni,mert sokat lesznek forgatva, mozgatva. A kártyák és a tárgyak nagyon jól néznek ki, jól megkülönböztethetőek a színek és maguk az abrák is (ez a játékban nagyon fontos), egyáltalán nem absztrakt, hanem valódi rajzokat kapunk, ez teszi talán még családibbá a játékot. Természetesen minden tárgyon van egy ikon is, hogy melyik tárgycsoporthoz tartozik, ha esetleg kisebbekkel játszanánk és nem lenne nekik egyértelmű.

  A színek számomra "régi hangulatot" tükröznek, tényleg olyan érzés, mint ha a nagyi kredencében találnánk "kincseket". Talán ez a színharmónia és a hétköznapi tárgyak adják ennek a játéknak a varázslatát. Tudjátok van az a "feelgood" érzés, amit nem tudsz magyarázni, egyszerűen jól érzed magad attól, hogy ott van előtted. Ez a játék azt árasztja magából már azzal,hogy kinyitottam.

  És még nem játszottunk vele. Ez csak egy "szöveges unboxing" volt, de úgy gondoltam, meg kell osztanom veletek, hátha ilyen játékot kerestek ti is és nem is tudtok róla.

  Hogy miért írtam az elején Péterről? Elrontottam az előrendelést, és Péter "személyesen" keresett meg, hogy javítani tudjam a hibát. Úgy érzem, szívén visel minden egyes kiadványt.

Az A Nagyi régi kredence társasjáték és kiegészítői (1)

 • The Whatnot Cabinet: Fascination Pack Mini-Expansion társasjáték Kiegészítő

  The Fascination Pack Mini-Expansion is a hidden objective expansion given each player additional sets / combinations to chase after for victory points. The Fascination Pack gives players extra flexibility and creates new scoring opportunities as the game progresses. All Kickstarter backers who pledge for The Whatnot Cabinet will also receive the...

  • Játékidő: 30 perc
  • Min. játékidő: 20 perc
  • Max. játékidő: 30 perc
  • Max. játékosszám: 4
  • Min. játékosszám: 1
  • Ajánlott életkor: 8+ éves

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  20 - 30 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Steve Finn, Keith Matejka, Eduardo Baraf
 • Illusztrátor:  Beth Sobel, Kim Robinson
 • Kiadók:  REBEL.pl, Vagabund, Pencil First Games, LLC
 • Elérhető nyelvek:  angol, magyar, lengyel

Alternatív nevei


Kiadások

 • English edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 22.9 cm x 22.9 cm x 5.1 cm
  • Súly: 0.7 kg
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2021
  • Nyelv: magyar
  • Méretek: 22.5 cm x 22.5 cm x 5 cm
 • Polish edition
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: lengyel

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) A Nagyi régi kredence társasjátékhoz