Kép forrása: pcguru.hu

A nagyi régi kredence– A nagyit mindenki szereti [Társalgó]

A Vagabund hozta el a Pencil First Games játékát, melyet már nagyon vártunk, és az első találkozások teljesítették is azt, amire számítottunk.

Gyermekkorában mindenki gyűjtögetett ezt-azt, hogy aztán a lakás különböző pontjait ellepjék ezek a mások számára értéktelen vackok. A korábban már bemutatott, számunkra kifejezetten kedves Sunset Over Waterért is felelős Pencil First Games játékában azonban senkit nem zavar, ha 10 kagylót/csigaházat vagy levelet begyűjtve, azokat a nagyi régi kredencére tesszük. Sőt, a nagyi jó eséllyel kifejezetten örül ennek, hiszen máskülönben miért hagyná jóvá a játékot a megemlítésével? Nem véletlen, hogy a nagyit mindenki szereti.  

Ahogyan az az 1,7-es nehézségből és a Sunset Over Water, a Herbaceous és a Virágvarázs (leánykori nevén Floriferous) után sejthető, a kiadó ezúttal sem egy kőkemény heavy euróval zsibbasztja a játékosok agyát, inkább egy könnyedebb, családi fillerrel teszi kellemesebbé a néha már szürreálisan komor témákkal díszített hétköznapokat. Mert amikor a nagyhatalmak egymás bajszát húzogatják, a nagy kredence bizony akkor is stabilan áll a helyén, hogy összeszedegetett apróságainkat szépen elhelyezhessük rajta. 

Ehhez egy kisebb dobozban kapunk 4x2 fa játékosjelölőt, egy közös, a lépéseket mutató táblát, mindenkinek egy saját játékostáblát a saját színében, illetve néhány kártyát, valamint 85 ritkaságlapkát, aminél állatokat, ásványokat és leveleket egyaránt megtalálhatunk. Az egyszerűen, de ránézésre is szépen illusztrált lapkák bekerülnek a húzózsákba, minden játék előtt a játéktérre kerül 5 kuriózumkártya és 1 csodakártya, amik meghatározzák a célokat, majd lényegében már kezdődik is a játék, melynek során minden saját körben két lapkát veszünk el a megnyíló kínálatból, és azokat rakjuk a saját táblánkra, avagy a nagyi kredencére, hogy utána ezzel szerezzünk pontokat.

[Cikk folytatása]

[Társalgó] A nagyi régi kredence a Vagabundtól - A nagyit mindenki szereti

A Vagabund hozta el a Pencil First Games játékát, melyet már nagyon vártunk, és az első találkozások teljesítették is azt, amire számítottunk. Gyermekkorában mindenki gyűjtögetett ezt-azt, hogy aztán a lakás különböző pontjait ellepjék ezek a mások számára értéktelen vackok.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.pcguru.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

19Jún

Összeeresztették az autóskártyát és a kockapókert, és megcsinálták vele az Év Játékát [telex.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.19. 17:46:00

2023-ban a Szupercsapat! (Challengers!) című játék nyerte meg az Év Haladó Társasjátéka (Kennerspiel des Jahres) díjat, de ettől nem kell megijedni, ezzel a játékkal akár már alsós gyerekekkel együtt is játszhatunk, valójában annyira egyszerű...

12Jún

Megjelent a JEM magazin 135. száma!

Kedvcsináló | 2024.06.12. 19:08:00

JEM 2024 JÚNIUS


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A Nagyi régi kredence