Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 12. hét

Nézzük milyen összetevőink vannak a jó kickstarter körképhez. Van egy előételünk, ami már a jól megszokott ízeket tartalmazza, semmi nagy újdonság, de mégis finom könnyed étel, amit bármikor szívesen magunk elé rakunk. Ez a Ryozen. Ezt követi a Tamashii, mint főfogás, ahol az ameri gasztronómia kedvelői találnak meg mindent, ami kell egy igazi kibersülthöz. Végül pedig egy igazi fúziós desszert, ahol mindenféle íz keveredik eddig ritkán látott módon, megfűszerezve egy kis kiterjesztett valósággal és csillagjegyekkel a The Bad Karmas and The Curse of the Zodiac-ban.

Az ébredő Főnix a három Hold találkozásakor

Ryozen: 1-4 játékos, 45-90 perc, 14+ évestől

A Ryozen azoknak a játékoknak a vonalát erősíti, ahol az egyszerű mechanikai elemek szépen kovácsolódnak össze egy magas interakciójú euro típusú játékban. A szabályok egyszerűek, mégis mivel minden a központi táblán történik, ezért a megfelelő taktikázás bőven ad mélységet a játékmenetnek. 

A játék három körön keresztül fog játszódni, mialatt szemtanúi lehetünk a palota megépülésének. Nappal lehelyezzük munkásainkat, mindaddig, amíg az összes munkásunk el nem fogy. Játékosszámtól függően négy vagy öt munkással kezdünk, akik kezdetekben tanoncokból és egy harcosból állnak, azonban a játék során ezeket lecseréljük, ezzel teremtve aszimmetriát a játékosok között. A központi tábla 7 részre van osztva, ezeket tudjunk meglátogatni, mint akcióhelyek. A peremvidéken építjük fel a falut, ahol erőforrásokat tudunk szerezni és létrehozzuk az utat, hogy eljussunk a második zónába, a szentélyhez. A szentélynél megmutathatjuk klánunk nagyságát és értékes Holdszilánkokat tudunk szerezni. A munkásainkat a klánok házában tudjuk lecserélni, melyek mindegyike különleges képességekkel ruházza fel akciónkat. Így akár támadhatjuk a többi játékost, lerántva róluk álcájukat vagy éppen kilökve az akcióhelyről őket, melyek mind az éjszaka fázisban válnak hasznunkra. A munkások mellett nagy hangsúlyt kapnak a kártyák, melyekből kétfajta van. Az egyik a negyedik szektorban folyamatos jótékony hatásokat kifejtő kinyilatkoztatás kártyák, míg a másik az ötödik szektorban található a kapukon kívüli veszélyekre hívja fel a játékosok figyelmét. Ez utóbbi ugyanis az éjszaka fázisban nehezítik meg klánjaink életét, azonban nappal még küzdhetünk azért, hogy kikerüljenek a játékból. A középpontban lévő palotában erőforrásokat szerezhetünk és a külső akcióhelyeket aktiválhatjuk. Az utolsó rész a főváros, amely a kulcsfontosságú sorrendet határozzák meg a döntetlen szituációk kezelésére. Az éjszaka rossz események bekövetkezésén túl azért is fontos, mert ekkor kapunk jutalmakat az alapján, hogy mennyi munkást küldtünk az adott szektorba. Minden munkás egy befolyást ér, míg az álcázott lapkáink kettőt, melyet a karton jelölő átfordításával és annak költségének kifizetésével tudunk elérni. Mivel az akcióhelyek száma csupán kettő vagy háromra korlátozódik szektoronként, így gyakran lesz döntetlen, ahol fontos lesz a főváros által meghatározott sorrend, hisz az első helyezett mindig kiemelt jutalomban részesül. A harmadik forduló végén összegezzük az addig szerzett pontokat és megnézzük ki milyen szetteket gyűjtött az alapanyagokból és a Holdszilánkokból, melyek összetételtől függően további pontokkal gazdagítják a játékosokat. Ezután a legtöbb pontot bezsebelő játékos megnyeri a játékot.

A pledge szintek között van a sima változat és a delux komponensekkel módosított. Utóbbi már tartalmazza az egy játékos módhoz szükséges elemeket is. Ha pedig Add-on ként szeretnénk további kozmetikai elemeket hozzáadni,  akkor kártyavédővel, poháralátéttel, artbookkal vagy akár egy csodás kezdőjátékos jelölővel is kibővíthetjük kollekciónkat.

Ryozen

Tabula Games is raising funds for Ryozen on Kickstarter! Dive deeper into this 1-4 players worker placement featuring a layered rotating board and multiple resources, set in a fantasy world!

Big in Japan kibernetikus implantátumokkal.

Tamashii: Chronicle Of Ascend: 1-4 játékos, 90 perc, 16+ évestől

Megérkezett az Awaken Realms Lite újabb nagydobozos játéka, ahol ezúttal a futurisztikus Japánba utazunk el, hogy felvegyük a harcot a mesterséges intelligencia ellen. Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk még a testünk részeit vagy egészét is fel kell áldoznunk, hogy a gépek ellen gépekkel harcoljunk. Ameri típusú, szcenárió alapú, minikkel megtűzdelt kiberpunk világ a hozzá illő rózsaszín minden árnyalatában.

Készítsd fel az elméd: a játék három fő elemen keresztül biztosít akciókat. Az első az adatok, amiket össze kell gyűjteni. Fontos lesz, hogy ahogy haladunk előre a játékban milyen tudásokkal bővítjük karakterünket. Ezeket adatjelölők fogják megtestesíteni, melyeket egy zsákban gyűjtünk. A következő elem pedig ezekre épülve maga az elménk, amit a játékostáblánk mutat meg. A zsákból előhúzva felpakoljuk a tudást a már elérhető helyekre és átrendezzük azt, hogy olyan logikai kapcsolatokat hozzunk létre, amit utána hasznosítani fogunk. A harmadik elemünk a kártyák, melyek az alapján fognak aktiválódni, hogy milyen alakzatokat tudtunk összerakni elménkben. Így ennek a három elemnek a tervezése fogja megnyitni hősünk előtt a lehetőségeket, hogy legyőzőn minden akadályt.
Tápláld be elméd egy avatárba: mielőtt mozogni tudnánk a világban, szükségünk lesz egy testre is. Már most 14 választható karaktert tartalmaz a kampány, ami valószínűleg csak bővülni fog a lezárásig. Mindegyik egyedi tulajdonságokkal és képességekkel rendelkezik, melyek vagy a harcot, a lopakodást vagy egyéb játékelemet segítik. Azon túl pedig, hogy indulásként testet öltünk, játék közben elménket átültethetjük egy másik karakterbe, így alkalmazkodhatunk az új helyzetekhez. 
Nézz szembe a világgal: nincs más hátra, mint a kalandod kiválasztása. A játék szcenárió alapú, ki kell választani egy forgatókönyvet és annak megfelelően kell lejátszani a küldetést. Ez meghatározza a térképlapkák lehelyezését, speciális szabályokat, illetve, a célunk. Lesznek olyan célok, amiket csak közösen, együttműködve tudunk majd elérni, de szcenáriótól függően akár egymás ellen is versenyezhetünk. Ha pedig mindent előkészítettünk, akkor indulhat a játék, ahol mesterséges intelligenciák ellen küzdünk, eseménykártyák befolyásolják a történetet és nem utolsó sorban saját magunkat fejlesztjük, hogy még hatékonyabban tudjunk boldogulni a világban. 
Ismerd meg a teljes igazságot: a háttérben pedig ott lapul egy nagyobb történet körvonalai. Bár a szcenáriók bármilyen sorrendben végigvihetőek és újrajátszhatóak, mégis mindegyik végén kapunk valami történeti elemet. Ezek az apró puzzle darabok pedig összeállnak az utolsó küldetésben, hogy felfedjék előttünk a játék titkait. Ráadásul az egyes pályákon döntéseket hozunk, melyek befolyásolják a végjátékot, így más és más végkifejlet bontakozhat ki szemeink előtt.

Az Awaken Realms Lite az anyacég kisebb fejlesztői csapata, ahol cél, hogy többek pénztárcája által hozzáférhető, kevésbé grandiózus játékok születhessenek, a magas színvonal fenntartása mellett. Itt sincs ez másképpen, ugyanis 66 EUR-os alap pledge igazán barátinak számít. A magasabb szint csupán lecseréli minikkel a standeeket és teszi ezt mindössze 102 EUR-ért.

Tamashii: Chronicle of Ascend by Awaken Realms Lite

Tamashii: Chronicles of Ascend is a new title created by Awaken Realms Lite. It is a co-operation adventure experience for 1-4 players set in a unique universe of post-apocalyptic cyberpunk world ruled by A.I. Actions play out in Japan. You can see the heavy influence of Japanese culture in design and art.

Kiterjesztett valóság és a csillagjegyek.

The Bad Karmas and The Curse of the Zodiac: 1-4 játékos, 40-60 perc, 14+ évestől

A hét utolsó játéka surranópályán került be a három kiemelt játék közé. Összeségében egy egyszerű ameri típusú hősök küzdenek szörnyek ellen játék... lenne, ha nem lenne a Teburu. A társasjátékipar is fejlődik és mindig keresi az új utakat és bár a tabletek és okostelefonok játék közbeni használata már nem újdonság, mégis a kiterjesztett valóság fogalmát még szokni kell, ha társasjátékokról beszélünk. Úgyhogy ez a kickstarter bemutató rendhagyó módon nem annyira a játékról, hanem inkább a mögötte lévő technológiáról szól.

Mi a kiterjesztett valóság? A kiterjesztett valóság (Augmented Reality AR), amikor egy okos eszköz a fizikai világ elemeit felhasználva, kiegészíti azt digitális elemekkel és létrehoz egy valóságra épülő, de virtuális térben létező cselekményt/eseményt/információt. Az AR előfutáraként jelent meg a Pokemon Go, ahol a várost járva vadásztunk Pokémonokra, hisz lehet az Oktogon környékén lapult egy Charmander. De az AR célja nem csupán a játékok izgalmasabbá tevése, cél például olyan szemüveg kialakítása, amivel az utcán sétálva információkat szerzünk boltokról, éttermekről vagy GPS-ként szolgáljanak, anélkül, hogy elő kéne venni a telefonunkat. Továbbá képzeljük el, hogy csupán ránézünk egy boltra vagy termékre és megjelenik minden olyan információ, ami elérhető az interneten.

Mi az a Teburu? A Teberu olyan eszközök összesége, amik segítenek abban, hogy a fizikai világot feltérképezze egy alkalmazás és reagáljon annak minden változására. Az első és egyik legfontosabb eleme a játékostábla alatt megbúvó érzékelő tábla. Ennek köszönhetően a játékostérre felhelyezett figurák pozíciója virtuális leképezést kap, így az alkalmazás tudja, hova léptünk a figuránkkal, milyen pozícióba kerültünk egy ellenséghez képest és ez alapján tud következtetni, hogy elérjük-e egy támadással, illetve az ellenfél hogyan fog erre reagálni. Az okos minik pedig amellett, hogy segítik ezt a kommunikációt led kijelzőket is kapnak, így ellenségeink állapotáról kaphatunk azonnali információt. Mivel azonban támadásunk sikeressége a kockák dobásán is múlhat, így ezt az információt is be kell vinni a rendszernek. Azonban itt sem kell plusz erőfeszítést tenni, ugyanis a kockába épített szenzorok pontosan tudják mit dobtunk, így csalásra esélyünk sincs. :D

Miért jó a Teburu? Főleg ameri típusú játékoknál lévő adminisztrációt tudja csökkenteni, tehát amit nekünk kellene számolni és nyomon követni, azt el tudja végezni helyettünk a rendszer. Bár maga a Teburu még nem teljes AR, de egyértelműen célja, hogy a fizikai világot digitális háttérinformációkkal egészítse ki. Innen már tényleg csak egy lépés, hogy egy okosszemüveggel kombinálva a minik fölött megjelenik azok életereje, állapotai, pontosan látjuk, hogy melyik ellenfél van takarásban karakterünkhöz képest vagy érzékelve a tereptárgyakat megjelenik a szemünk előtt, hogy hogyan fog mozogni az ellenfél. 

Jó, jó, de milyen maga a The Bad Karmas játék? A Bad Karmas a Teburu rendszerre épülő ameri játék. A választható négy hős együtt fog neki, hogy legyőzze a megtestesünk horoszkóp szörnyeket. Pont annyi fizikai komponens van benne, hogy támogassa a rendszert, minden más az applikáción belül történik. Karaktereink képességei a tableten vagy telefonon jelennek meg és minden eseményt és annak hatásait a számítógép irányít. Ez a játék csupán egy első rész egy hosszas folyamatban, de bőven ad tartalmat ahhoz, hogy lássuk mire is képes ez a rendszer.

Akarva akaratlanul is megfogalmazódik számos kérdés, mialatt ezt a rendszert nézegetjük. Hol van a határ a társasjáték és a számítógépes játék között? A fizikai komponensek lecsökkentése elvesz vagy hozzáad az élményhez? Jó-e, hogy a digitális világ egyre jobban részévé válik a társasoknak? Vajon az AR csak egy érdekesség marad vagy szélesebb körben el fog terjedni ebben a hobbiban? Bár nincsennek egyértelmű válaszok azonban mindenképpen izgalmas foglalkozni a témával. :)

100 EUR-ért miénk lehet a hardver, ami szükséges, hogy ezzel és a jövőbeli játékokkal játszunk, ezen felül 70-190 EUR között mozog maga a játéknak az ára. Ez a kampány főleg azoknak ajánlott, akik szeretnek új technológiákat kipróbálni és később az erre építő játékokra fókuszálni. 

The Bad Karmas and The Curse of the Zodiac ✨

Xplored is raising funds for The Bad Karmas and The Curse of the Zodiac ✨ on Kickstarter! A 1-4 players cooperative tactical boss-battle board game against intelligent enemies powered by the Teburu system.

Egysoros ajánlók.

Pathways: The Skillful Dexterity Game!: 2 játékos, 5-30 perc, 14+ évestől: Egy igazi pöckölős móka, ahol nem csak az ügyesség, de a stratégiai gondolkodás is segít abban, hogy eljuss az ellenfél bázisára. 

Malhya, Lands of Legends: 1-5 játékos, Szinte végtelen perc, 14+ évestől: Rejtélyekkel teli kalandok várnak minden bátor hősre, aki egyedül vagy barátaival közösen bebarangolják Malhya vidékeit és megküzd titánokkal vagy akár az idő urával. Katakombákon keresztül vezet az út, de a végén gazdagság lesz jutalmad. 

Habitats, Nine Lives, and Basketboss: 2-5 játékos, 40 perc, ??? évestől: A játék, ami egyből három. :) Fedezd fel a vadont és annak minden lapkáját, licitálj a legjobb kosarasokra, hogy a te csapatod nyerjen vagy tedd próbára macska lényed mind a kilenc életét egy ügyes kis ütés-vivős kártyajátékban. 

UND1C1 | The best soccer board game ever: 2 játékos, 45-60 perc, 11 évestől: Castillo elszalad a védők mellett a jobb szélen, Willantasnál a labda a középpályán, Willantassal hosszasan felíveli a tizenhatoson belülre, Castillo lekezeli, egyet igazít a labdán, ellövi bal lábbal szépen kanyarodik a labda a kapus mellett a bal kapufa mellé és GÓÓÓLLLL!!!

Micro Dojo: Loyalty & Deceit: 2 játékos, 10-30 perc, 10+ évestől: Ideje visszatérni a legkisebb Dojoba, hogy a Shinchoku és a Tsuyo klán megmutassák, hogyan tudják a várost a saját képükre formálni. Deluxe komponensek és új játékélmény vár mindenkire, aki a Shogun kedvére akar tenni.

Boss Dog: The Card Game w/ Canine Criminals, Chaos & Cannoli: 2-6 játékos, 25 perc, 7+ évestől: Egy kártyajáték az igazán rossz kutyáknak. Célunk, hogy a Maffia vezér Kutyakeresztapát lenyűgözzük és a legtöbb élelmiszert lopjuk el a városban. De vigyázz! A többi kutya sem lesz rest, ha oda kell piszkítania a küszöbödre. ;) 

forrás -- Barta Tamás

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

05Júl

A Mars Terraformálása kiegészítő körkép - Élet a Tharsis régión túl

Ismertető | 2023.07.05. 17:11:00

A Föld gigavállalatai annyira belejöttek a terraformálásba, hogy kell nekik valami új kihívás - ideje hát új projektekbe vágni a fejszéjüket. Persze ez csak egy sablonos magyarázat, a valódi ok mindig is a profitmaximalizálás.

20Feb

Happy City – A legboldogabb barakk

Ismertető | 2023.02.20. 17:00:00

Új polgármestert keresnek Happy City élére. Megindul a verseny a játékosok között, hogy vajon ki lesz a legalkalmasabb vezetője ennek a kis városkának. Kinek a vezetése alatt lesz Happy City a legboldogabb település?


Kommentek

  • MaRo

    2022-03-26 13:12:16

    Lehet jobb is, nekem sem kellett volna mert megtetszett egyik másik...

    Veszélyes ez a cikkolvasás 🤣

  • umfuhrerrichard

    2022-03-24 12:47:05

    Én már el sem merem olvasni az újabb Kickstarter kampányösszefoglalókat, mert mindig lesz benne egy szeretett vagy érdekes új játék amit jó lenne megvenni 😊

  • Treffhetes

    2022-03-21 17:42:05

    A tamásiaknak még annyit lábjegyzetként, hogy a 26/30 ojró szállíátsi költségben benne van az ÁFA is ellentétben minden egyéb kampánnyal (nem (pledge + pkg) *1,27) a teljes ár)
    És ezúton is kellemes napéjegyenlőséget és boldog óraállítást mindenkinek!

  • harnas1207

    2022-03-21 17:17:30

    Felkaptam a fejemet a Bad Karmas-ra mert azt hittem egy olyan játékot dobnak piacra, ami a jó és rossz karma témájára épít. Hát nem... Főleg ez a digitális újítás téma....

Népszerű

Friss

Címkék