Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 41. rész

Ha Kickstarter kampányt vezetsz, kérlek ne használd az „újradefiniálja a műfaj fogalmát” mondatot. Elcsépelt, nagyképű, és mindenki tudja, hogy nem igaz. Nincs abban semmi szégyen, ha valaki egy már létező és jól bejáratott műfajban alkot kiemelkedőt.

Vidám virágok versenye

Azt hiszem, a Calicót senkinek nem kell bemutatni. A cuki cicák és hatszöges heverőik akkora sikert arattak a családi-absztrakt kategóriában, hogy a Flatout Games következő játékára, a Cascadiára már sokan a projekt alatt bejelentkeztek honosításra (érkezik magyarul is, a Gémklub kiadásában). A harmadik rész Verdant névre hallgat, és a szobanövények izgalmas világába kalauzol el minket.

Ahhoz, hogy mi neveljük a legegészségesebb páfrányokat és mikluásvirágokat, felváltva kell leraknunk növény- és szobakártyákat. A lényeg, hogy a környező szobákban mindig a lehető legjobb megvilágítást kapják a növények, a helyiségeket pedig hangulatban (és színben) passzoló bútorokkal egészítsük ki. Az ötven virághoz ötven szoba tartozik, melyeket a huszonnégy célkártyával kombinálva közel ezerféle leosztást kaphatunk. A Verdant egyedül is élvezhető. Ekkor egy kétjátékos módot szimulálhatunk, ahol a lapokat nem a közös készletből, hanem egy folyamatosan változó „futószalagról” vehetjük el.

Deluxe kiadás és add-onok nincsenek, ez nem az a kiadó. Ha szeretnéd, a két előző játékukat hozzá tudod csapni a rendeléshez, illetve több példány esetén mennyiségi kedvezmény jár. Az egyetlen igazi deluxe lehetőség a 249 dolláros Founder’s Edition volt, ami két példány mellett egy kézzel készült, aláírt prototípust is tartalmazott, de erre sajnos nagyon gyorsan lecsaptak.

Verdant

FLATOUT GAMES is raising funds for Verdant on Kickstarter! A puzzly spatial board game of houseplant collection and care with gorgeous artwork by Beth Sobel!

Az ürességen túl?

Szegény Fractal: Beyond the Void! Az indulása nagyon egybeesett a Voidfallal, mindkettő 4X sci-fi játékként határozza meg magát, ráadásul mindkettejük nevében ott virít a void szó. Valaki emiatt azon aggódott, hogy az emberek keverik majd a kettőt, más pedig rögtön temetni kezdte. Nos, a Fractal nem ért el olyan szép eredményeket, mint a kollégája, de azért a kampány közepén összegyűjtött 220 ezer dollárral ő sem panaszkodhat.

A Fractal három (külön-külön is megvásárolható) dobozból tevődik össze. Az első a core box, vagyis az alapjáték, egy agyfacsaró űrstartégia, ami saját bevallása szerint újradefiniálja a 4X fogalmát (…). A harcból igyekeztek kizárni a véletlent, és sokkal nagyobb szerepet adtak a felkészülésnek és a megtévesztésnek. A szerencse az univerzum felfedezésekor jelenik meg, amikor is mindenféle váratlan események nehezítik majd meg a kolonizációs törekvéseinket. Nyerni nem csak a többiek kifüstölésével lehet: minden korban új célkártyát fedünk fel, melyekkel összesen 64 féle módon tudunk pontozni. A Beyond the Void doboz a játék sztori módjának felel meg, ami egy több, mint száz oldalas kampánykönyvet tartalmaz, összesen huszonöt küldetéssel, és rengeteg komponenssel (ide értve öt új frakciót is), amik a történet szerint lépnek majd be a játékba. Végül az Automata doboz, nevéhez hűen az önműködő ellenefeleket hozza be a játékba, lehetővé téve az egyjátékos módot, illetve a létszámbővítést is.

A fentieken kívül add-onokat nem határoztak meg, és deluxe kiadás sincsen. A három doboz együtt 148 euró, amire még rájön a postaköltség, így ha érdekel a játék, érdemes egy csoportos rendeléshez csatlakozni.

https://www.kickstarter.com/projects/boredgameink/fractal-beyond-the-void

Hősöknek kívül tágasabb!

A Keep the Heroes Out azzal tűnik ki a többi projekt közül, hogy a videója mindössze 9 (kilenc) másodperc hosszú. Ez nem sok idő, de így sikerült átadnia néhány képet magáról, valamint azt, hogy gyors, kooperatív, aszimmetrikus és pakliépítős játékről van szó. Most, hogy ezt olvastad, tulajdonképpen már fölösleges is megnézned a videót, de te tudod…

Van tehát egy dungeonunk, ahová már megint be akar törni valami önjelölt igazságosztó csapat. Itt az idő belerúgni egyet páncélos fenekükbe, és egy elegáns mozdulattal kihajítani őket a kazamata főbejáratán. Ehhez választunk egy küldetéspaklit, fejenként egy szörnyfrakciót, és magunkhoz vesszük a cuki, látványvilágban meglehetősen a Rootra hajazó figuráinkat. Lényeinket akciókártyákkal mozgathatjuk, teljesen szabadon. Minden játékos köre után a hősök jönnek, akik módszeresen, szobáról szobára pucolják ki a lakhelyünket és veszik (lopják) el az értéktárgyainkat. Akkor veszítünk, ha sikerült a fő kincset (vajon van jobb fordítása annak, hogy „main treasure”?) is megkaparintaniuk, és akkor nyerünk, ha túléltünk két rohamot is – vagyis a hősök pakliját kétszer is elfogyasztottuk.

Az alapjáték 50 dollárba kerül, ezt két kiegészítővel tudjuk bővíteni. Az egyik a Guild Master’s Revenge, melyben az ellenfél vezérlését a véletlenszerű pakliról átruházhatjuk egy másik játékosra; a másik pedig a Great Dreamer, egy szörnyes kiegészítő, melynek főszereplője teljesen váratlan módon… Cthulhu!

Keep the Heroes Out

Luis Brueh is raising funds for Keep the Heroes Out on Kickstarter! Heroes are better served roasted in this cooperative dungeon defense game.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

20Jún

Sárkányok völgye - Csodás lények kavalkádja

Ismertető | 2024.06.20. 14:00:00

Hetven csodálatos lény csak arra vár, hogy csatlakozzon hozzád a Sárkányok völgyében! Szelídítsd meg őket, gyűjts varázsköveket és járulj a fenséges Örökkévaló színe elé!


Kommentek

  • lrekasi

    2023-03-28 21:17:52

    Csak annyi a "gond" vele, hogy meló után tudunk elkezdeni játszani, mondjuk valamikor 5-6 között, és sajnos 11 előtt abba kell hagynunk, mert másnap is helyt kell állni, és valahogy a vízszintesig is el kell jutni. :) Ha hétvégén délután ülnénk le, az persze más lenne, de ez most nem igazán opció. Plusz, ha a tanulást, szabálymagyarázást is belevesszük... Szóval ezért keresek olyanokat, ami azért lemegy 2 órán belül.

  • porcine

    2023-03-28 20:59:55

    És azzal mi a baj?;) Nekem nagyon bejön. Az Eclipse is simán ennyi négyen. A Space Empire 4X-ről ne is beszéljünk.:)))) Pont most tettek fel frissítést a Voidfall-al kapcsolatban a Kickstarter-re. Tűkön ülve várom az érkezését. Össze kellene hozni vele egy közös partit!

  • lrekasi

    2023-03-28 20:42:54

    Ez annak idején elkerülte a figyelmem, okkal mert akkor még nem kerültek ennyire konfrontatív játékok az asztalra. Mostanság a Cry Havoc kapcsán keresgéltem a BGG-n, és az egyik fejlesztő figyelmembe ajánlotta a játékot. A látottak és olvasottak alapján csillogni kezdett a szemem... de az a 3 óra játékidő :) az nálunk legalább 4-5 lenne.

  • harnas1207

    2021-10-18 18:17:35

    Érdekes, hogy nekik is simán meglesz a a terv, pedig még egy hét hátravan és valóban nagyon rossz időpontra lőttek.

  • porcine

    2021-10-13 16:46:38

    Teljes mértékben egyetértek Ludens bevezetőjében megfogalmazott gondolatokkal, ennek ellenére a Fractal nagyon megtetszett. Igényes, szép és tetszik a tervezett játékmenet. Az pedig különösen mellette szól, hogy három részre lett bontva a játék, és akit csak az alap érdekel (mint pl. engem), annak nem kell az egészet fizetnie. Így még költségtakarékosnak is mondhatnánk, ha nem egy kickstarteres játékról beszélnénk (alap 79 € + 15 € szállítás + áfa;). Ráadásul letettem a voksom a Voidfall mellett, szóval ez majd maximum a kiskereskedelmi forgalomban kerülhet célpontba.

  • armin.d.ivan

    2021-10-13 16:29:40

    Ezek közül engem is az az egyetlen, ami érdekel, de valahogy ennyiért nem mozdított meg. Viszont ha egyszer elér idáig, akkor lehet beszerezzük :)

  • krissz331

    2021-10-13 16:09:30

    Ez a Keep the Heroes Out nagyon jónak tűnik, kár, hogy nincs olyan pledge opció, hogy 1x az alapjáték és minden kieg. :)

    Illetve a szállítási költség is egy kicsit borsos, esetleg ha 8-an összeállnánk az nem lenne egy rossz bolt :)

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Kaspó
  • Hősök, kívül tágasabb!
  • Fractal: Beyond the Void