Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 19. hét

Most érkezett a hír, hogy már közvetlenül Magyarországról is lehetséges Kickstarter projekteket indítani. Végre nem kell a hazai tervezőknek külföldi cégekkel trükközni, irány a közösségi finanszírozás!

Ajtóstul rontani a házba?

Aldabas (vagy Alsódabas) egészen 1950-ig volt önálló település. Érdekessége, hogy a falu nagy része, valamint a környező Gyón nevű település sokáig egyetlen család tulajdonát képezte. Végül, a huszadik század közepén Felsődabassal egyesítve létrejött Dabas, a budapesti agglomeráció második legnagyobb városa. A település emlékére Aldabas néven társasjátékot készítettek, melyet most te is támogathatsz Kickstarteren.

Nyugi, csak vicceltem! Az Aldabas szó valójában kopogtatót jelent, a társasjáték pedig a díszes ajtókról, valamint a mögöttük élő lakókról szól. Az ajtókártyákat pénzért vásárolhatjuk egy közös készletből, és dominószerűen kell elhelyeznünk magunk előtt. Két azonos színű ajtó nem lehet egymással szomszédos, és balról jobbra, illetve alulról fölfelé lehet építkezni. Ha leraktunk egy ajtót, akkor aktiválhatjuk a képességét az összes szomszédjával együtt – ez pénzt és győzelmi pontokat termel nekünk. A játék végén minden eltérő színű ajtó (vagyis egy bizonyos munkakör) más-más feltételekkel ad nekünk pontot, úgyhogy a sok kombózás közben ezekre is figyelnünk kell.

Az Aldabas egyszerű, de élvezetes családi játéknak ígérkezik. Mint ilyen, nem feltétlenül Kickstarterre való. Ezt az is mutatja, hogy nem létezik belőle deluxe kiadás és stretch goalok sincsenek. Aki nem vár a bolti kiadásig és most támogatja a projektet, annak a lelkesedését fa érmékkel, valamint egy 27 lapos kiegészítővel hálálják meg.

Aldabas: Doors of Cartagena

Grand Gamers Guild is raising funds for Aldabas: Doors of Cartagena on Kickstarter! A card game inspired by Colombian culture. Build your neighborhood by populating it with nobles, soldiers, clergy, and more!

Emlékmások

Két olyan fantasztikus játék után, mint a Sagrada és a Holi, a Floodgate Games nekem bizonyított: minden játékukra azonnal ráakasztom az érdekes címkét és jó esélyük van bekerülni ebbe a rovatba. Legújabb játékuk, a Vivid Memories a gyerekkorunkba kalauzol minket, amikor mindenbe beleláttunk valami sokkal érdekesebbet. A padló láva volt, a pincébe dobott félhulladék egy alvó robot, a bokor pedig pilótafülke.

Gyerekkori álmainkat töredékekből rakhatjuk össze. Ezeket a közösből vesszük el, mintha csak csempéket vennénk magunkhoz, majd az emlékeinktől függően adhatjuk-vehetjük és cserélgethetjük őket. A töredékeket hatszög alakú lyukakba kell elrendezni, ahol figyelnünk kell a színek és a szimbólumok párosítására is. Nagyon szimpatikus, hogy bár a játékban központi szerepet töltenek be a színek, a kiadó gondolt a színtévesztőkre is, és minden lapkát egy szimbólummal is megjelölt.

Kickstarterről jelenleg csak a drágább, deluxe kiadás rendelhető. Aki az olcsóbb verziót szeretné, kénytelen lesz megvárni, amíg a Vivid Memories a boltokba kerül. A deluxe kiadásban egy mutatós húzózsák, egy neoprén playmat és egy papírrepülő alakú kezdőjátékos jelölő jelenti majd az extrát.

Vivid Memories

Ben Harkins is raising funds for Vivid Memories on Kickstarter! A Tile Drafting Game of Collecting and Connecting Memories

Vár a karnevál!

Ne aggódj, kedves eurós, nem feledkeztem el rólad! Természetesen Te is megkapod a szokásos, történelmi városról elnevezett és a borítón embert és épületet szerepeltető, munkáslehelyezős játékodat. Firenzében (melynek angol neve egyben a játék címe is: Florence) éppen karnevált tartanak, ami nem csak kellemes zenét és jó borokat jelent, hanem azt is, hogy végre közel kerülhetünk a város uraihoz, a Medici családhoz.

Mediciék persze nem ülnek a fenekükön. Egy hintóban furikáznak a városban, mi pedig loholhatunk utánuk a családtagjainkkal. Ha későn kapcsolunk, akkor kénytelenek leszünk beállni a sor végére, ami sok lehetőségtől foszt majd meg. Persze nem csak személyesen lehet valakit megközelíteni. El is dicsekedhetünk a városban a vagyonunkkal és befolyásunkkal – ami, ha a nagykutyák fülébe jut, maguk keresnek majd fel minket. Ha minden kötél szakad, megpróbálhatunk egy-egy szép ajándékkal behízelegni a többi nemesnek, akik ezért cserébe apró szívességeket tehetnek nekünk.

A Florence a fantáziadús nevű Mediterrean Eurogames trilógia harmadik, befejező darabja. Stretch goalok és deluxe kiadás eddig sem volt jellemző, most sincsen. Csoportos rendelésre van csak lehetőség, illetve kedvezménnyel megrendelhetjük az előző két részt is. Az egyetlen Kickstarter exkluzív tartalom a kezdőjátékos jelölő fém érme. Ha valaki egyedül élvezné a karneváli forgatagot, Firenzében is megteheti: a szóló módról Xavi Bordes és Turczi Dávid gondoskodnak.

FLORENCE - Opulent Area Control for 1-5 Players

Lewis Shaw is raising funds for FLORENCE - Opulent Area Control for 1-5 Players on Kickstarter! Seduce the Medici on the night of the carnevale in this opulent worker placement Eurogame by Dean Morris (Pacific Rails Inc.)

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

03Aug

Kickstarter körkép - 31. hét

Megjelenés | 2022.08.03. 19:00:00

A héten a kalandorok ne kíméljenek. Visszatérünk közösen a sírból, szembeszállunk a Draconis invázióval, majd végül érkezzen egy igazi kockulás.

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Kommentek

  • PixelDrake

    2021-05-11 17:15:09

    Dehogynem. Foglalkoztunk vele korábban egy teljes cikk erejéig, és az ajánlók között is vannak GF kampányok. A Magyarországról indítható Kickstarter azért hír, mert eddig nem nem volt rá lehetőség.

  • Csiracsirke

    2021-05-11 16:27:01

    A Sword of Light and Darkness eléggé brutál jól néz ki be is követem köszi

  • edboyww

    2021-05-11 13:59:54

    Ez a magyar Kickstarteres dolog miért hír? Gamefoundról senki nem hallott?

  • edboyww

    2021-05-11 13:55:57

    Kár, hogy csak három játékot dolgozol fel egyszerre :)
    https://www.kickstarter.com/projects/detestablegames/kiwi-chow-down
    https://www.kickstarter.com/projects/1263001724/swords-of-light-and-darkness
    https://www.kickstarter.com/projects/455725875/stationfall

  • godzsakattila

    2021-05-11 12:31:50

    Nincs okunk panaszra, a kisüzemi sörforradalom és a társas forradalom eredményeit is élvezhetjük már 😅

  • Adney

    2021-05-11 12:24:06

    Igen, meg még ott van a vám is, ami eléggé megdobja az árát egy külföldről behozott játéknak, ha az Unión kívűlről jön. Kár, hogy nem fordítanak le sok játékot, mert nagyon sokról remaradunk emiatt. Hátha a jövőben ez változni fog, legalább is az utóbbi pár évben elég jól megnőtt a fordítások száma.

  • godzsakattila

    2021-05-11 12:07:48

    Igen sajnos mást jelent egy adott összeg beletolása egy amerikai vagy francia "gémernek", mint egy magyarnak vagy románnak.

  • Adney

    2021-05-11 11:57:06

    Ez a Florence elég ígéretesnek tűnik, meg ha jól látom nyelvfüggetlen is, nem kell várni a fordításra. Kár, hogy Kickstarteren nem a magyar árakhoz viszonyítanak.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék