Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 16. hét

Hű, elég erős mezőnyt sikerült összehozni április közepére! Ha megtehetném, mindhárom projektbe beszállnék egy all-in csomaggal.

Nem Farkas, Rozsomák!

Korunk egyik legsikeresebb kickstarteres kiadója társasjátékot készít korunk egyik legsikeresebb popkulturális franchise-ából. Ti sem gondoltátok volna, hogy sikeres lesz, ugye? Pedig a CMON Marvel Unitedja nem csak a bevételek termelésében remekelt. Kiválóan hozta a Marvel filmek könnyed, akciódús hangulatát, és gyorsan tanulható volt, így még azokat a képregény- vagy mozirajongókat is el lehetett csábítani vele, akik amúgy idegenkednek a társasjátékoktól. Az egészen biztos volt, hogy készül hozzá folytatás, csak azt nem lehetett pontosan megmondani, hogy mikor.

Íme itt a Marvel United: X-Men, melyben kedvenc mutánsaink bőrébe bújva páholhatjuk el a gonosz torzszülötteket. Ezúttal gondoltak azokra is, akik jobban tudnak azonosulni a sötét oldal karaktereivel. Az antihős szereplők lila bábuja mind hősként, mind gonoszként használható. Az előző résztől eltérően az X-Men akár öten is játszható: az új Super Villain módban egy játékos átveheti az ellenség felett az irányítást, hogy borsot törjön a többiek orra alá.

Jelenleg egy kiegészítő érhető el hozzá, ez az Apokalipszis négy lovasát – és magát Apokalipszist – tartalmazza. Persze nem lenne igazi CMON projekt, ha nem roskadozna extráktól. Add-onként szinte mindent megrendelhetünk az előző részből – feltéve, ha bírja a pénztárcánk.

Marvel United: X-Men

CMON is raising funds for Marvel United: X-Men on Kickstarter! Marvel United returns with the X-Men! Bringing brand-new features to the acclaimed game, new Heroes, Villains, and amazing pieces!

„Halhatatlan vagy gyönyörű android…”

Az előző marveles zúzdával ellentétben a Transmissions egészen egyedi hangulatot áraszt magából. Matt Dixon robotos illusztrációi egyszerre aranyosak, közben mégis szomorúak. A kampányt – és főleg a videót – nézegetve olyan furcsa, melankólikus nyugalom telepedik az emberre.

A szabályok roppant egyszerűek: négy robotot irányítunk közösen, melyekkel akciómezőket foglalhatunk le. Az erdőben bandukolva élményeket gyűjthetünk, melyeket győzelmi pontra válthatunk. Ugyanígy pontot érnek tervezőink (tényleg, hová tűntek az emberek ebből a világból?) hátrahagyott, mégis kincset érő tárgyai: a papucsok, a zoknik és az egyéb személyes holmik. Persze nem csak körbesétálásról szól a játék. A robotokat folyamatosan fejleszthetjük, hogy a mi körünkben hatékonyabban működjenek és több pontot hozzanak.

A Transmissions Kickstarter exkluzív játék, vagyis nem fogják a boltokban árulni. Ha szeretnél játszani vele, érdemes most megrendelni – sajnos ezeknek a daraboknak az ára igencsak fel szokott kúszni a használtpiacon. Van deluxe kiadás is: ez négy aranyos robotfigurát tartalmaz a standee-k helyett.

Transmissions Board Game

Adam West is raising funds for Transmissions Board Game on Kickstarter! Share mechanical friends in a lovely rondel worker placement board game!

Plane ticket to ride

Vonattal már beutaztuk a világot többször is, úgyhogy ideje repülőre szállni! A Connecting Flightsban saját légitársaságot üzemeltethetünk. Meg kell terveznünk magát az utat, tehát az induló, és az érkező állomást; találunk kell egy arra alkalmas repülőt (amit meg is kell tankolnunk) és persze toboroznunk kell utasokat is. Kényes kis turistáink azonban nem hajlandók bármilyen fapados repülőn nyomorogni! Konkrét igényeik vannak még a repülőtérrel, sőt, még a beszállással kapcsolatban is. Ez soknak tűnhet egyszerre, de a kártyákat úgy tervezték meg, hogy ne kelljen sokat számolnunk. Elég csak egymás mellé raknunk a lapokat, és a mintázatból, valamint a szimbólumokból azonnal látni fogjuk, hogy működőképes konstrukciót állítottunk-e össze.

A Connecting Flights játszható kooperatívan is: itt legfeljebb öt játékos munkálkodhat közösen azon, hogy egy egész világot behálózó légitársaságot építsen ki. Ezt a járatok egymásba fűzésével és az utasvárók szellősen tartásával lehet elérni.

A Kickstarter exkluzív kiegészítő azoknak kedveskedik, akik inkább azt élvezik, ha kitolhatnak másokkal. Ők mindenféle hangzatos eseménykártyákkal hátráltathatják a többieket, mint például kígyók a repülőn, vagy egy világjárvány, ami miatt lezárják a légiközlekedést…

Connecting Flights: An Airline Management Board Game

Bazzite Games is raising funds for Connecting Flights: An Airline Management Board Game on Kickstarter! Buy planes, fly passengers, make money! 1-5 players, competitive engine builder with dedicated solo & cooperative modes.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.

31Aug

Kickstarter körkép - 35. hét

Megjelenés | 2022.08.31. 09:00:00

Nanolithokkal az ereinkben, kirándulni indulunk, miközben valahol a tengeren a szerelmünk vár epekedve.


Kommentek

  • mazsenyka

    2021-04-20 08:26:35

    neeem, és mennyivel könnyebb volt, amíg nem láttam! 😅 köszii, felvettem azt is ☺️

  • rocky015

    2021-04-19 18:05:25

    Akkor lefogadom ismered a Yukon Airways nevű játékot😀 ha nem, akkor nézz rá, mert érdemes.

  • mazsenyka

    2021-04-19 17:48:59

    uuuu ez a connecting flights milyen jónak tűnik! ✈️ hatalmas repülőrajongó vagyok, úgyhogy erre asszem rá kell mennem :D már a Pan am is rajta van a listámon, de inkább több legyen, mint kevesebb :))

  • rocky015

    2021-04-19 17:11:56

    Én eddig mindig lemaradtam a támogatásokról, mert amit akartam, annak már lejárt a támogatási ideje😆

    A Vagabund Kiadó azt írja a Transmissions-t legkésőbb jövő hónap elejéig-közepéig lehet rajtuk keresztül előrendelni, kívárok az utolsó pillanatig, hogy biztos legyek a döntésben.

  • Csiracsirke

    2021-04-19 17:06:36

    Én meg a Marve United-re mennék rá ha nem lenne már 2 társas amit támogatok és majd jön májusban a harmadik :D

  • rocky015

    2021-04-19 15:06:28

    Jó is hogy emlékeztettél erre, hogy a Vagabund előrendel belőle; ez kiment a fejemből😀

    Nekem is a Transmissons és mellé még a Connecting Flights, ami felkeltette az érdeklődésem. Az utóbbi a TTR-hez hasonló játékmenet végett. Menne is a pledge, de túl türelmetlen vagyok és nem tudnám kivárni...de erősen gondolkodom rajta😀😉

  • Treffhetes

    2021-04-19 12:44:59

    A Transmissions tényleg szupercuki, és valóban kissé magányosnak tűnnek. Külön tetszik, hogy benne van a paranoid android.
    Az kicsit furi, hogy KS only, de azért van retailer pledge.
    Mindenesetre jóárasítva be lehet szállni előrendelés formájában Vagabundéknál; olcsóbb, mint egyéni pledge-elni.

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • Marvel United
  • Transmissions
  • Connecting Flights