Transmissions
Transmissions
Transmissions
Transmissions
Videó beküldése

Transmissions társasjáték

társasjáték, 2021
Értékelem!

A Transmissions egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés és a rondel mechanizmusokra. Osztozz...

A Transmissions egy könnyen tanulható társasjáték, 1 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 45 - 60 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 10 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a váltakozó képességek, a pakli tervezés, a munkás-elhelyezés és a rondel mechanizmusokra.

A Szellemlovas leírása:

Osztozz mechanikus barátokon ebben a szép rondellás munkáslehelyezős játékban
A Transmissions című játékban Matt Dixon gyönyörű illusztrációi nyomán életre kel a mechanikus kis barátok világa. A játékban robotokat mozgatunk egy rondella-stílusú táblán engramokat (emléknyomokat) és elektromosságot gyűjtve. Ezeket arra használjuk, hogy ötleteket gyűjtsünk, miként lehetne a robotok vagy tárgyak használatát feljavítani, így szerezve pontokat a játék végén. Saját összefüggő, csővezetéket is építhetünk, miközben madarakat és lepkéket gyűjtünk, hogy még több pontra tegyünk szert. A játék akkor ér véget, amikor már nem maradnak ötletek, egy játékos robotjai elkészültek, vagy nem maradt cső, amelyet meg lehetne építeni. Egyenlő számú kör után a legmagasabb összpontszámmal rendelkező játékos nyer!

A játék egyediségét a munkások kiválasztásának és megosztásának egyedülálló mechanizmusa, a hihetetlen illusztrációk, az imádnivaló miniatűr robotok és a mindenkit elbűvölő játékmenet biztosítja!

Magyar nyelvű játékszabály
Letöltés

Szellemlovas dobozbontás

Angol nyelvű ismertető

Forrás: Szellemlovas
3 felhasználó és egy üzlet árulja ezt a játékot!
 • 18 900 Ft-tól
 • 4 ajánlat

Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Váltakozó képességek, Pakli tervezés, Munkás-elhelyezés, Rondel

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Akár egyedül is

Nem érnek rá a barátok? Ennél a társasjátéknál nem gond, ezt már egy személytől is lehet játszani!

Transmissions társasjáték vásárlása, árak és üzletek

A felhasználók ajánlatai

Transmissionsbalazs.buday, Budapest, XIV.

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, XIV.! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Nyomdai minőségű magyar szabállyal, 2-szer játszlott, Kickstarter kiadás

6 érdeklődő


Transmissionsdavidberes, Budapest, Fót

Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Budapest, Fót! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

Kickstarter kiadas, hibatlan, egyszer probaltuk csak. Szines nyomtatott magyar szabállyal.

4 érdeklődő


Transmissionsjojoker08, Sopron, Fertőrákos

Akár cserélném is! Csomagküldéssel, vagy személyesen itt: Sopron, Fertőrákos! Az ár NEM tartalmazza a csomagküldés árát!

KS kiadás, nyomdai magyar szabállyal.

1 érdeklődő
Árkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Transmissions társasjáték videók (9)

Kapcsolódó cikkek

Kommentek

Kommentek

 • petersson8

  2024-02-04 20:52:14

  Ez egy elképesztően cuki, gyors, pörgős, könnyed játék, amelyben a szettgyűjtésé és az erőforrásmenedzsmenté a főszerep miközben közös robotmunkásainkat rondella-szerű táblán dolgoztatjuk meg.

  A játék kellőképpen családbarát. Konfrontáció nincsen és nem nevezném a lehetőségeket sem szűknek, bár egyes játékosok számára a vég idő előtt bekövetkezhet, mielőtt mindent befejezett volna, amit szeretett volna.

  Az újrajátszhatósága szerintem inkább alacsony... bár sok benne a változó, de nem hiszem, hogy lényegesen újabbat tudna mutatni játékról játékra.

  A tematika mindamellett, hogy szívmelengetően aranyos, számomra nem feltétlenül tiszta, és igazából nem is nagyon jön át.

  Mindenképpen ajánlom azoknak, akik egy szép, igényes és könnyed játékra vágynak.

 • batik.balazs

  2023-01-09 14:08:38

  Meg kell dicsérnem a játék dobozának belsejét!

  Azt vettem észre az utóbbi időben, hogy "divat lett" trehány inserteket tenni a társasjátékok gyári dobozába. Miután kinyomkodod az alkatrészeket, kibontod a kártyákat az első játék előtt, utána már nem tudod hova visszatenni. Indul a logisztika, elő kell venni a lezárható zacskókat (tipp: ne dobjátok ki a kártyavédők csomagolását!), lezárható tégelyeket és azokkal együtt kell helyet találni a dobozban.

  Rosszabb esetekben az insert repül a kukába, hogy elférjenek a dolgok. Arról már nem is beszélve, hogy ha védőkbe kerülnek a kártyák, akkor még nehezebb a logisztika, pláne ha premiumba! Akkor beüt a káosz.

  Az az érzése támad az embernek, hogy a játék készítői nem játszottak a saját játékukkal, mert észrevették volna ezt a tervezési hibát. Vagy azt mondják, lesz*rom, majd megoldja The Gift Forge (lásd: Egy szép új világ, 7 csoda: Párbaj stb.)

  -----

  És itt van ez a csodálatos hangulatú családi játék, aminek minden egyes részéből árad az, hogy szerelem projekt volt. Nem csak a robot figurák, a kártyák, a játéktábla és a többi alkatrészek minősége kifogástalan, hanem olyan insert került a dobozba, amint öröm ki- és bepakolni. Mindennek meg van a helye. Ráadásul előkészítés barát: kétszintes tárolás van a dobozban, és a tárolókat szépen ki lehet venni, hogy elérhetőek legyenek az "emlék kockák".

  Többféle típusú társasjáték elemmel dolgozik (lapkák, kártyák, 6 féle gyűjthető kocka, kétrétegű saját tábla, központi társasjáték tábla, méretes figurák) mint pl. Egy szép új királyság, mégis figyeltek arra, hogy ezek mindegyikének legyen helye. Arról nem is beszélve, hogy a kezdő lapkák is külön helyet kaptak az insertben.

  📹 Ha valakit érdekel, mi van belül, nézze meg ezt a videót !

  ----

  Még annyit, én nem éreztem túlárazottnak a játékot, amikor 19.990 Ft-ért rendeltem elő a Vagabundnál: a beltartalom és a szabályok közel állnak hozzám és több ismerősömhöz is, a játékidő gyerek mellett ideális. Örülök, hogy megvettem.

 • batik.balazs

  2022-11-29 12:01:26

  Vagabund infók:

  "Ma érkezik a raktárunkba, a héten küldöm az értesítést!"

 • batik.balazs

  2022-10-18 08:50:40

  Köszi, hogy ezt megosztottad velünk, pont ebben reménykedtem, hogy ez a játék ilyen lesz, ezek szerint jó volt a megérzésem.

  (A megrendelésem utazik pár kört még a világban, de sebaj, addig is van mivel játszani.)

 • gevanda

  2022-10-18 08:45:26

  Nnnnna, már négy menetet le is nyomtunk vele, és igen, túlárazott játék, de nem, nem bántuk meg🤩 Hangulatos, gyönyörű, egyedi. A robot minikért és a grafikáért odavagyok. A csövek nagyon extrák, hogy ilyen pázülösen kell egymásba illeszteni őket. Rengeteg helyről gyűjthetsz győzelmi pontokat (csőhálózat építés, tárgyak gyűjtése, robotok megtelítése, esetleg erdőlapokról és ötletlapkákról, madarak és pillangók gyűjtögetésével), és több eset is kiváltja a játék végét. Ketten nincs egy óra sem a játék, és nem annyira gondolkodós, hogy hétköznap este ne legyen hozzá kedvünk. Jó kis kikapcsolódás estére.🙃

 • kok_o

  2022-10-12 10:02:44

  Az első mondatoddal 100%-ban egyetértek. Azt is elfogadom, hogy egyes játékoknál hozzá ad az élményhez, hogy le kell győzni egy fizikailag is hatalmas ellenfelet. Sajnos ezek engem nem vonzanak, de szerencsére nem vagyunk egyformák és mindeki meg tudja találni azt ami neki tetszik.

  Nekem tetszik amikor egy játék kimondottan szép, de nem szempont. Például Agricolából az első kaidás van meg, az állat meeple kiegésztővel. Így a nyersanyagok, termények, állatok más-másformájúak, míg a munkások az eredetiből való nagy lapos fakorong. Na ott azért elgondolkodtam, hogy szerzek hozzájuk normális meepleket. :D

 • gevanda

  2022-10-12 09:55:34

  Hatalmas a választék ma a társasjáték piacon, szerintem a menő minik és a szép kivitelezés arra kell, hogy felhívja a játék magára a figyelmet. Bár én felszínes vagyok ezen a téren, mert a csúnya játékokat nem szeretem, például nekem Uwe Rosenberg Patchworkjének hiába jó a mechanizmusa, nem élvezem.
  (Egyébként megrendeltem a Transmissionst, nem bírtam ki...😅)

 • ryuk669

  2022-10-12 07:19:11

  Azért nem a legtöbb minis játék ilyen. :D De az a valóság, hogy ha egy game igazán kidolgozott mechanikailag, és sok elemes, és úgy minis, akkor általában megkéri a pénzét....és ott már többnyire azért vannak a minik, mert plusz élvezeti érteke van, nem az maga az élvezeti érték. Pl az Unmatched szériában az egy plusz élvezeti érték, hogy maguk a főkarakterek nem csak korongok a táblán, és emiatt meg is van az ára úgymond. Na itt ez a balansz sajnos szerintem nincs.

 • kok_o

  2022-10-11 20:09:20

  Sokszor az ilyen játékoknál az az érzésem, hogy a szép kivitelezés, a cuki grafika, a minik kell hogy eladják a játékot. Az, hogy maga a játék is jó legyen, jó mechanizmusokkal stb mintha kevésbé lenne fontos. Tartsatok kicsinyesnek, de amikor meglátom, hogy egy játékhoz vannak minik, rögtön az árát nézem, hogy mennyire lesz drága.

  Sajnos a leírások és a kommentek alapján ez a játék megerősíti az előítéleteimet. :(

 • ryuk669

  2022-10-11 12:45:13

  Volt róla nemrég itt egy bemutató cikk. Igazából szerintem eléggé leirta amit amúgy is gondolok róla, hogy egy nagyon szép kis játék, jó a téma szép a kivitelezés, de elvész az izgalom. Meg csöndes elmélkedősnek se mondanám. Szerintem aki a külalak miatt képes megvenni, annak biztos megéri, de ha komolyabb játékélményt is vársz mellé, akkor szerintem csalódni fogsz.

 • gevanda

  2022-10-11 11:04:17

  Valaki játszott már vele? Túlárazottnak tartom, de a téma és a minik megvettek, gondolkozunk a rendelésen. Csak jó lenne valakitől hallani, hogy élvezi a partyt vele, és nem lesz csalódás ennyi pénzért...😅

 • hierroo

  2022-09-05 22:15:44

  Nem lehet, hogy nem története van ennek a játéknak, hanem mondanivalója? Például nekem olyan mint egy csomó szomorú robot azért reménykedik, hogy valaha lesz lelkük. Milyen az élet élet nélkül? Szerintem erre vágynak és biztos ezt kell megszerezni a játékosoknak, hogy a végén a győztes robot boldog lehessen! Ez persze csak egy megérzés a játék kinézete és a képei alapján. Aranyos kis játék!

 • umfuhrerrichard

  2022-03-16 14:01:47

  Nincs meg a játék és még nem játszottam vele!
  De megnéztem a kickstarter kampány oldalukat, több videót, játékszabályt, egyetlen dolgot nem találtam, a játék lelkét: a történetet.
  A szabály szerint a játék célja, hogy körbe-körbe haladjunk egy táblán, ahol erőforrásokat gyűjtünk és azokból, fejlesztjük a robotot, szerzünk be tárgyakat, építünk egy csővezetéket. De miért? Pl. miért építünk csővezetéket? Mi az értelme az egésznek azon kívül, hogy sok pontunk legyen a végén? (ha valaki megfejti, kérem írja meg 😊 )
  Azért írom le ezt az egészet, mert a játék maga gyönyőrű szépen van megcsinálva (minőségi alkatrészek, egyedi minik, szép grafika mindenhol), a mechanizmus is jól működőnek tűnik.
  Szabálymagyarázat előtt, mindig elmondom az alptörténetet és a célt. Itt ezt nem tudnám és ez zavar 😀

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  45 - 60 perc
 • Játékosok:  1 - 4
 • Ajánlott életkor:  10+
 • Komplexitás:  Egyszerű
 • Tervező:  Adam West
 • Illusztrátor:  Peter Gifford, Matt Dixon, Chad Hoverter
 • Kiadók:  CrossCut Games
 • Elérhető nyelvek:  angol

Kiadások

 • English edition, first printing
  • Kiadás éve: 2022
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm
 • English edition, second printing
  • Kiadás éve: 2024
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 29.7 cm x 29.7 cm x 7.1 cm

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Transmissions társasjátékhoz