Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 26. hét

Eljutottunk oda, hogy a társasjáték akkora iparág lett, hogy más iparágak épülnek rá. A téma annyira gazdag, hogy már a játékokról is lehet játékokat készíteni, ahogy a hozzájuk kapcsolódó hobbikról is. Ezen a héten mindegyik játék magáról a játékról fog szólni.

Gonoszfölde lakói

Ti játszottatok a Boss Monsterrel? Sajnos itthon nem lett túl népszerű, pedig nagyszerű ötlet volt. Egy dungeont kellett felépítenünk és megtöltenünk szörnyekkel, hogy erős kalandozókat csalogassunk magunkhoz – hogy aztán hidegre tehessük őket. A trükk az volt, hogy ha túl csábító lett a labirintus, akkor az érkező hősök is túl táposak lettek, ezért el kellett érni, hogy a kemény mag inkább a többieket látogassa meg. Mindezt olyan gyönyörű retro grafikával, mintha csak egy régi Nintendo kaziból lépett volna elő a játék.

A kor divatjának megfelelően a Brotherwise Games is nekilátott az uuniverzumépítésnek. Ennek eredménye az Overlord, a Boss Monster világát bővítő játék. A világ bővítését itt szó szerint kell érteni, mivel a feladatunk a dungeon felépítése helyett egy egész világtérkép megtervezése lesz. Jó klisés kalandjátékhoz méltóan sivatagi, vulkanikus, orkos, mocsaras, erdős, barlangi és temetői helyszínek közül válogathatunk. Minden terület más módon hozza majd a pontokat, de figyelnünk kell a betelepített szörnyek kapcsolatára is. A végén az nyeri el a megtisztelő Overlord címet, aki a legnehezebb (vagyis a legtöbb pontot érő) térképet rakja össze.

Az Overlord nagyon egyszerű, pörgős társasnak ígérkezik, ami főleg a retro videójáték rajongók szívét dobogtatja majd meg. A stretch goalok között szerepel szóló mód, valamint egy interakciót növelő változat is; a kötelező deluxe edtion pedig egy igazán dizájnos lapkahúzó toronynal érkezik majd.

Overlord: a Boss Monster Adventure

Brotherwise Games is raising funds for Overlord: a Boss Monster Adventure on Kickstarter! Become a villain in this retro-inspired board game. Draft terrain tiles, recruit monsters, build your map, and become the Overlord!

Gyűjtőszenvedély

Azt már régóta tudjuk, hogy a társasjáték vásárlás, rendszerezés és a konkrét játék különböző hobbiknak számítanak. Ha készült már társas a játékos rendezvény szervezésről, miért ne készülhetne mondjuk a társasjáték tárolásról is?

A Shelfie Stacker a társasos dobozok rendszerezésének jól ismert problémáját mutatja be egy Sagrada - Azul hibrid formájában. Minden forduló elején újabb és újabb kickstarteres csomagokkal érkezik a futár az ajtónk elé. Azt, hogy melyik csomagot bonthatjuk fel – vagyis melyik tálcáról vehetjük el a társasokat jelképező színes kockákat – kártyákkal döntjük el. Minél nagyobb értékű lapot játszunk ki, annál később választhatunk a közös készletből, de annál erősebb képességet kapunk. A kockákat az ismerős négyzetes polcra kell rendeznünk szín szerint, de minden sorban másféle szabályt kell betartanunk. Ha valamit nem tudunk elhelyezni, akkor az megy a „szégyenfalra”, vagyis a kipróbálatlan játékok közé, ami természetesen levonást jelent.

A Shelfie Stacker egy társasjáték, ami a társasjátékokról szól és a célközönsége a társasjátékosok. Harsány színeket használ, egyszerűek a szabályai és tele van poénokkal és kikacsintásokkal a játékos világ felé. Ennél jobban nem is lehetett volna eltalálni egy Kickstarter kampányt.

Shelfie Stacker

Arkus Games is raising funds for Shelfie Stacker on Kickstarter! Grab'em and stack'em! Compete to collect and build the most illustrious board game collection!

Marslakók

Elég szép karriert futott be négy év alatt a Mars Terraformálása, nem? Összesítettben jelenleg a negyedik helyen áll BGG-n, és azóta sorra jelennek meg társasok, amikben így vagy úgy, de a Marsot kell meghódítani. Most elérkezett az idő, hogy a sok kiegészítőt és promó lapot végre egy nagy dobozban tároljuk, természetesen precízen rendszerezve. Ez lesz a hangzatos nevű Terraforming Mars Big Box + 3D Tiles kampány fő célja.

A nagy dobozban természetesen elfér majd minden kiegészítő, kártya és kocka egy ötletesen kialakított, emeletes inzert segítségével. Persze ez még nem minden: az új kampányban az összes kartonlapkát lecserélhetjük mutatós műanyag hatszögekre, amiket már előre ki is festettek nekünk.

Ezért a „kis” optikai tuningért és tárolási megoldásért nagyjából annyit kell fizetni, mintha újra megvennénk az alapjátékot és az összes kiegészítőjét (magyar marsrajongóknak ezért ez a támogatási szint javasolt), de ez még nem minden. Némi plusz pénzért üvegbúrával vonhatjuk körbe a városainkat, marsjáróra cserélhetjük a kezdőjátékos jelölőt, és végre normális kinézetet adhatunk a Távoli gyarmatok kiegészítő béna, nyíl alakú hajóinak. De ez még nem minden. Ebben a kampányban végre orvosolták a játék egyik legnagyobb hibáját, és végre olyan játékoslapokat gyártottak, amiken nem fognak ide-oda csúszkálni a kockák még egy macskatámadás esetén sem. Ha már ennyit áldoztunk erre a fantasztikus játékra, akkor már igazán megérdemli, hogy egyedi kártyavédőt kapjon mind az 550 lap.... és máris elérkeztünk árban oda, hogy kétszer is meg tudnánk belőle venni az alapjátékot és az összes kiegészítőt!

Megéri-e ennyit költeni optikai fejlesztésekre? Ezt mindenki döntse el maga. Tizenkétezer támogató már eldöntötte.

Terraforming Mars Big Box + 3D Tiles!

Stronghold Games is raising funds for Terraforming Mars Big Box + 3D Tiles! on Kickstarter! 3D tiles and storage solution that include new special terrain tiles and promos!

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

15Jún

Kickstarter körkép - 25. hét

Megjelenés | 2020.06.15. 14:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!

29Jún

Kickstarter körkép - 27. hét

Megjelenés | 2020.06.29. 16:00:00

Érdekelnek a jövő év társasjátékai? Támogatnál valami feltörekvő projektet? Kövesd a heti rendszerességgel jelentkező Kickstarter ajánlónkat és ne maradj le semmi érdekesről!


Kommentek

 • molnar.laszlo.sirius

  2020-06-22 16:04:09

  Én már jóideje figyelem a Mars kickstarter kampányát, vártam az első napon is, majd az egy héttel későbbi csúszásra is készültem, majd még egy hetet csúszott KS-en, szinte biztos voltam benne, hogy azonnal rányomom a pledge-t és adni fognak annyi plusz tartalmat, hogy akár a max összeget is. Ehhez képest a legkisebb összeg akkora lett, mint a legtöbb játék esetén az all in csomag... És akkor eldöntöttem, nézzetek mást hülyének...

Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

 • Tényleg léteznek rasszista Magic lapok?

  2020.06.12. 00:50:50 / vélemény, játék, kártya, érdekesség, magic, társasjáték

  Gondolom, az amerikai eseményeket senkinek nem kell bemutatni, ahogy azt sem, hogy a kiváltó eset óta számtalan cég foglalt állást a rasszizmus ellen - rendszerint egy-egy...

 • Nem így írunk újságot! Nem ezekkel a játékokkal játszunk!

  2020.04.20. 12:41:28 / játék, panasz, társasjáték, fail, érdekess

  Pár napja posztolták a Társasjáték Facebook csoportba az NLCafé egyik "friss" cikkét, amiben társasjátékokat ajánlanak karantén idejére. Jól gondolod, a listán nem a Scythe és a...

 • A nagy Ticket to Ride utazás

  2020.04.15. 12:59:54 / ajánló, játék, vonat, érdekesség, társasjáték, ticket_to_ride

  Az előző évtized egyik legfontosabb játéka kétségtelenül a Ticket to Ride volt. Kevés az olyan társas, ami gatewayként is megállja a helyét, de elég változatos tud lenni ahhoz...

 • "Ha az eredeti verziót kisgyerekkel játszanád, sírás lenne a vége" - Interjú a Grund készítőivel

  2020.04.07. 20:46:38 / ajánló, játék, interjú, magyar, verseny, díj, társasjáték

  A tavalyi (és az ország első) Board Game 12 versenyének legnagyobb győztese a Grund volt. A legjobb tíz játékötlet mellett a sajtó különdíját is elnyerte, így nem volt kérdéses...

 • Hogyan társasozzunk a koronavírus idején?

  2020.03.24. 14:36:15 / ajánló, játék, vírus, online, digitális, társasjáték

  A járvány ideje alatt kiváló ötlet társasjátékokkal múlatni az időt. Arról, hogy melyik játékot ajánlom a karantén idejére, nem fogok külön posztot írni, mert a válasz rém...

Friss

Címkék