Támogasd a Tarsasjatekok.com-ot a Patreonon! Támogatom!

Kickstarter körkép - 19. hét

Hogy bírjátok a bezártságot? Ne aggódjatok, már látszik a fény az alagút végén és hamarosan előkerülhetnek újra a sokszereplős-sokórás játékok is. Addig még bírjátok ki egy kicsit a kétfős társasokkal, vagy rendeljetek valami izgalmas újdonságot jövőre!

Pici puha vonatszimulátor

Te hallottál már a Small-Empires sorozatról? Én sajnos, még nem, pedig a Small Railroad Empiresben már a harmadik tagját köszönthetjük. A széria egyes részei kinézetükben és az alapmechanikájukban hasonlítanak egymásra, mégis mindegyik egyedi élményt kínál. Bár a nevükben szereplő small szóból arra lehetne következtetni, hogy kisdobozos játékokról van szó, nem a Tiny Epic sorozatot majmolják - és nem férnek el senki zsebében.

A hexás térképen színes vasútvonalakat kell építenünk, amikkel városokat és gyárakat kell összekötnünk. Az építkezés pénzbe kerül, egy új sínpár ára attól függ, hogy milyen területre kívánjuk megépíteni. Ha sikerül elérnünk egy városig, akkor szállíthatunk oda a gyárunkból – feltéve, ha az adott várost érdekli az az áru, amit mi termelnénk nekik. Az áruszállításért pénz jár – a való élettel ellentétben annál több, minél hosszabb pályát építettünk ki a rakománynak.

A Small Railroad Empires egyszerű, hangulatos és kifejezetten olcsó szórakozásnak ígérkezik. Ha a vonatos móka beválik, érdemes lesz figyelmmel kísérni a sorozat többi részét is.

Small Railroad Empires

Archona Games is raising funds for Small Railroad Empires on Kickstarter! Build the most prestigious railroad empire in this pickup and deliver, route-building and set collection board game for 2-4 players!

Go-nosz go-ndolatok

Tehát valaki fogta a nagyjából 2500 éves gót, és gyúrt belőle egy hexákon játszódó, többszereplős háborús stratégiát. Nem, ez nem vicc, a Mitropia bevallottan egy go remake. Ugyanúgy a saját kis korongjainkkal (köveinkkel) kell bekerítenünk az ellenfél korongjait, csak rács helyett az egész egy hatszögekből kirakott térképen történik.

Nem csak a táblát dizájnolták újra: a térképen az egyes mezők más-más hatással vannak a harcosainkra. A már lerakott korongjainkat csak előre meghatározott módokon, kártyák segítségével lehet mozgatni. Ha a térképen sikerült valamilyen alakzatba rendezni a bábukat, azzal varázslatokat idézhetünk meg, amik minket segíthetnek, vagy éppen az ellenfelet gyengítik, akár csak a klasszikus Tash-Kalarban.

Az újrajátszhatóságot az biztosítja, hogy a hatszögekből álló térkép minden játékban teljesen máshogy fog kinézni – ez minden partiban újabb és újabb stratégiai lehetőségeket nyit. Választhatunk negyedórás, egyórás és kilencven perces játékmódok közül, sőt, ha több készletünk van, akár kombinálhatjuk is őket egyetlen giga-játékká.

Természetesen a Mitropia sem maradhat deluxe kiadás nélkül. A drágább verzióval szövetzsákokat kapunk a harcosaink tárolására, valamint néhány plusz elemmel kialakíthatjuk a játéktér sarkait is. A legdrágább opcióval pedig helyet szerezhetünk magunknak az örökkévalóságban: a nevünk bekerül a szabálykönyvbe.

Mitropia: The Mythical Game of Surrounding

Timewarp Labs is raising funds for Mitropia: The Mythical Game of Surrounding on Kickstarter! A tabletop strategy board game in which up to five tribes vie to control the fields of the Gods!

Művészbe járó

Több olyan játékot akarok, ami átlátszó lapokat használ! Tudom, van a morbid Gloom, meg a karikázós Swish, meg a víz tetején is játszható Imagine, de valahogy úgy érzem, hogy még bőven lenne potenciál a műanyag kártyákban.

Ha te is így érzel, akkor a Canvas lesz számodra a megfelelő választás. Az átlátszó lapok egymás elé pakolásával pillanatok alatt alkothatunk egy szürrealista festményt úgy, hogy közben egy társasjátékot is játszunk. A szabályok rém egyszerűek. Ahogy kombináljuk a képeket, az azok aljára nyomtatott „dizájnelemek” rendre kitakarják vagy éppen kiegészítik egymást. Így kell olyan festményeket alkotnunk, amik megfelelnek a kiállítás zsűrijének – akik természetesen pontokkal jutalmazzák, ha kiszolgáljuk az ízlésüket.

Bár a látvány nagyon ismerősnek hat, nem egy Dixit-illusztrátor áll a lapok mögött. De ha bejön az embereknek, nem tartom kizártnak a folytatást, új rajzolók bevonásával. Az embereknek pedig bejön, méghozzá nem is akárhogy! Két hét van még hátra a kampányból, de már most 300 százaléknál jár, a szám pedig egyre növekszik.

Az árazás is egészen baráti: az alapjáték alig harminc dollár és a postát csak egyszer kell kifizetni. A prémium kiadás jópofa festőállvánnyal érkezik, fából készítik hozzá a tokeneket, illetve a doboz hátuljába fúrt lyuknak köszönhetően akár képként is tárolhatjuk a falon. Ráadásul, ha Kickstarterről rendeled meg a játékot, tíz exkluzív lappal bővítheted a gyűjteményedet.

Canvas

Road To Infamy is raising funds for Canvas on Kickstarter! Layer transparent cards to create unique illustrations. A spatial puzzle game for 1-5 players.

írta -- Ludens

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

18Aug

Kickstarter körkép - 33. hét

Megjelenés | 2022.08.18. 07:00:00

Római vakáció építkezéssel egybekötve, szemkötő és papagáj a tengereken, vagy kibernyúl az emberektől mentes jövőben. Te hol látnád magad legszívesebben?

09Szep

Kickstarter körkép - 36. hét

Megjelenés | 2022.09.09. 08:29:00

Euronak egy munkáslehelyezős törpés, partinak egy blöffölős kalózos, amerinek egy fantasy kalandozás.


Népszerű

Ludens Blog bejegyzései

  • Etherfields, a sötét mestermű

    2021.02.09. 19:56:21 / vélemény, játék, horror, figura, társasjáték, kickstarter

    Bontottál már ki úgy társast, hogy már az első pillanatban, egyetlen másodperc játék nélkül tudtad, hogy most aztán igazán jól döntöttél? Én pontosan így éreztem, amikor a...

  • Így ábrándultam ki a világ legjobb játékából

    2021.01.26. 16:24:39 / játék, fantasy, figura, szerepjáték, társasjáték, fail

    Sosem rejtettem véka alá, hogy engem bármilyen társasjáték meg tud venni kilóra, ha van benne legalább egy az alábbiak közül: Fantasy | Minik | Látvány Nem csoda hát, hogy úgy...

  • Age of Mythology - Matuzsálem a múltból

    2020.11.22. 18:54:53 / teszt, ajánló, játék, stratégia, ókor, videójáték, társasjáték

    A nullás évek eleje elég jó volt a videójáték felhozatalt tekintve, nem? Javában tombolt a Diablo láz, mindenki ezerrel nyomta a Warcraft 3-at, 2002 vége felé pedig megjelent egy...

  • Ez lenne a kiállítások jövője?

    2020.11.05. 17:31:38 / vélemény, játék, rendezvény, digitális, társasjáték, essen

    A koronavírus betett a társasjátékos közösségnek is. A fertőzésveszély miatt az összes rendezvényt le kellett mondani, köztük az Essen Spielt is. A szervezők és a kiadók ezt úgy...

  • Mit lépsz most, Kickstarter?

    2020.10.07. 08:35:25 / vélemény, játék, hír, társasjáték, kickstarter

    Az elmúlt években a közösségi finanszírozás-alapú társasjáték kiadás annyira összeforrt a Kickstraterrel, hogy az oldal mellett már magát a kampányokat és a jelenséget is...

Friss

Címkék