Swish
Swish
Swish
Swish
Videó beküldése

Swish társasjáték

társasjáték, 2012
Értékelem!

A Swish egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a minták, a minta felismerés és a speed matching mechanizmusokra. Swish - magyar kiadás ár: 5 590Ft. Most már...

A Swish egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 2 - 6 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, csak 10 perc. A társast, a könnyebb tanulhatósága miatt, akár már 8 éves kortól ajánljuk kipróbálni. A játékmenet erősen épít a kollekció gyűjtés, a minták, a minta felismerés és a speed matching mechanizmusokra.

A Kockamanó leírása:

Swish - magyar kiadás ár: 5 590Ft. Most már magyar nyelven is kapható a Swish! Vedd kézbe ezt a különleges kártyajátékot, melyben a cél párok, ún. Swish-ek kialakítása. Ehhez legalább 2, de akár 12 áttetsző kártyát is egymásra kell pakolnod, hogy az egyes pontok a nekik megfelelő színű gyűrűbe kerüljenek. A kártyák egymásra tétele után egyetlen pont vagy gyűrű sem állhat önmagában. Aki a legtöbb párt állítja össze a játék során, az nyer!

Forrás: Kockamanó
Ez társasjáték akciósan érhető el az üzletekben!
 • 4 190 Ft-tól
 • -19%-988 Ft

Kategória: Kártyajáték, Stratégia, Rejtvény / Kirakós, Idő alapú
Mechanizmus: Kollekció gyűjtés, Minták, Minta felismerés, Speed Matching

Szabálykönyv

Ehhez a társasjátékhoz elérhető magyar szabálykönyv, amit ide kattintva le is tudsz tölteni!

Videók

A társasjátékhoz MAGYAR bemutató videó is tartozik! Nézd meg őket és nem lesz gond a szabályokkal!

Üzletek

Ez a társasjáték kapható a boltokban! Nézd meg partnereink ajánlatát, vagy próbáld ki az árkalkulátort!

Swish társasjáték vásárlása, árak és üzletekÁrkalkulátor

Egyszerre több játékot vásárolnál? Próbáld ki az Árkalkulátort és kiszámoljuk neked a legoptimálisabb feltételeket, hogy a legjobb árat kapd meg!

Szabálykönyvek (1)

Swish társasjáték videók (6)

Kommentek

Kommentek

 • Hobiorsi

  2021-04-06 11:40:31

  Most hétvégén játszottam életemben először ezzel a kártyajátékkal. Már a tematikája felkeltette az érdeklődésemet, egyszerűen zseniálisan fejlesztő, agytekervényes, gondolkodtató, térlátásra ösztönző, szemfárasztó...
  De nagyon szuper! Csak bele kell jönni. 13 éves öcsikém zsigerből elvert minket bátyámmal (28 és 26). Aztán kitaláltuk, hogy neki többesével kelljen gyűjteni, de úgy is megnyerte. Valami kegyetlen agyzsibbasztó játék.
  Nagyon nehéz teljesen ismeretlenül, elsőre, amikor meglátjuk a lapokat. Egy-egy sor vagy oszlop eltérés, hupsz, az nem oda, ... de nem sok volt a rontás, inkább a gondolkodás ment hosszan.
  Öcsémék eleinte úgy játszották, hogy a lapokat, amit hibázáskor kell félretenni, ők visszakeverték a pakliba, de a szabályban hivatalosan egy dobópakliba kell helyezni. Később így tettünk, de a végén a dobópaklit is felhasználtuk, mikor az eredeti már elfogyott.
  Sajnos nálunk nem sikerült egyenlő esélyeket teremteni, így még nagyon nem lett a én játékom, de ettől függetlenül tetszik, csak hát toppon kell lenni benne. :D
  Nagyon tetszik, hogy ilyen kis színes, hogy a lapok lamináltak (vízhatlanok) és a tokja, a szütyő is remek kis megoldás, könnyen szállítható, de útközben sajnos nem játszható a viszonylag nagy asztalfelületigénye miatt.
  A "Swish" szóról írt kis érdekességet nagyon köszönöm, ezt nem is tudtam. Szeretem az ilyeneket! :)
  Fejlesztésre kiváló, ajnlom jó szívvel! :)

 • saxomusic

  2019-07-24 14:24:04

  Kicsit olyan, mint a Set, csak itt fejben át is kell forgatni a lapokat. Képzeletben egymásra helyezve kell a lapokon lévő üres karikákat ugyanolyan színű koronggal kitölteni. Zseniális játék. Szinte az első társasok között szerepelt, amit megvettem magamnak. Amint megláttam a dobozát beleszerettem. Kreatív doboza segítségével már kibontás nélkül megérthetjük és kipróbálhatjuk a játékot. Kevés és egyszerű szabályzata van, így könnyen érthető, gyors lefolyású játék. A játék neve onnan ered, hogy ilyen a kosárlabda hangja, amikor a labda csont nélkül a gyűrűbe hullik. Külföldön így nevezik ezt a hangot. Akkor van Swishünk, ha sikerül kettő, három, négy vagy akár öt kártyát egymásra tennünk úgy, hogy minden kártyán lévő színes karikába belekerüljön egy ugyanolyan színű pötty. Nem maradhat üres karika vagy pötty egyedül. A kártyákat gondolatban kell egymásra illeszteni, és miután bemondtuk a Swish szót, lehet csak egymásra pakolgatni őket. A kártyákat lehet bármelyik irányba forgatni, de a kártyáknak pontosan illeszkedniük kell egymásra. Kezdéskor 16 kártya kerül az asztalra, és indulhat a játék. Az lesz a nyertes, aki a legtöbb kártyát gyűjtötte össze. Kezdésnek két kártya összeillesztését javaslom, hogy a játékosok megszokhassák és begyakorolhassák ezt az újféle játékmechanizmust. A gyakorlott játékosoknak határ a csillagos ég, kipróbálhatják magukat a nehezebb kihívást jelentő swishek kialakításában is.

  Remek gondolkodós játék, mely játékosan fejleszti a tér és formafelismerést, valamint a koncentrációs képességet. Világos felületen érdemes játszani, különben nehéz lesz megtalálni a párokat. Nagyon szerettünk vele játszani, most már nagyobb gyerekek fejlesztésére használom. A sok játéktól az átlátszó lapok helyenként megkarcolódtak, de ebből látszik, hogy használtuk őket. ;) Ez átlátszó kártyavédővel könnyen megelőzhető.

Részletes adatok

Részletek

 • Játékidő:  10 perc
 • Játékosok:  2 - 6
 • Ajánlott életkor:  8+
 • Komplexitás:  Nagyon egyszerű
 • Tervező:  Gali Shimoni, Zvi Shalem
 • Kiadók:  ThinkFun, Gém Klub Kft.
 • Elérhető nyelvek:  angol, francia, magyar, spanyol

Alternatív nevei


Kiadások

 • English first edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11.1 cm x 20.3 cm x 2.9 cm
 • ThinkFun multilingual edition
  • Kiadás éve: 2011
  • Nyelv: angol
  • Méretek: 11 cm x 20 cm x 4 cm
 • Hungarian edition
  • Kiadás éve: 2012
  • Nyelv: magyar

Hasonló játékok

Az alábbi játékok a hasonlítanak leginkább a(z) Swish társasjátékhoz