Kép forrása: gsplus.hu

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős [gsplus.hu]

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.

Mindig izgalmas kihívásokat kínálnak azok a társasjátékok, amelyek aszimmetrikus formában engedik egymásnak a játékosokat: egyvalaki ellen harcol az összes többi pajtás. Az egyik legismertebb ilyen cím a méltán híres Drakula dühe, most viszont már a műfajt kedvelők személyes kedvenceik listájára szorosan mögé felvéshetik A fenevad nevét is. Aron Midhall, Elon Midhall és Assar Petterson játéka ugyanis hasonló szisztémára épül: a játékosok egyike egy óriási szörnyeteget alakít - tehát ő lesz maga a fenevad, aki állatok és telepesek lemészárlásával tengeti mindennapjait, de ha úgy adódik, akkor szívesen megízleli az emberhúst is -, a szörnyvadászokat pedig a többi játékostárs testesíti meg.

A gyönyörűen kidolgozott kétoldalú játéktábla (játékosszám függvényében dől el, hogy melyik oldalát fogjuk használni) vizuális szempontból tényleg csak a kezdetet jelenti, az egész társas hihetetlen műgonddal és tűpontos művészi csapásvonal mentél lett kidolgozva, ez jól látszik a printeken, a pici fabábukon, vaskos karakterlapokon. Minden játékelem prémium minőséget képvisel, az artok pedig egyszerre egyediek és csodaszépek. Ha a játékélmény mellett számotokra legalább ugyanennyire fontos az, hogy klasszikus értelemben vett "szép" társasnak essetek neki, akkor teljesen bizonyos, hogy nem fogtok mellé A fenevaddal.

Fenevad járja a vidéket 

Játék előtt ki kell választanunk, hogy melyik "szerződést" (gyakorlatilag küldetést) szeretnék teljesíteni, ez jelöli majd, hogy milyen részfeladatokat kell elvégeznie a vadászoknak, illetve a fenevadnak. Az előbb már okkal masszív buksisimiben részesített táblára pedig fel kell helyezni a megadott ábrák alapján a különböző jószágokat, valamint a telepeseket. Az előkészületek itt még messze nem értek véget, hiszen ki kell választani a fenevadat és a vadászokat is. Szerencsére bőven van miből válogatni, a bestiák és ellenségek pedig sokféle képességgel, extra kunszttal rendelkezhetnek, érdemes átböngészni a repertoárt. A szörnyek esetében az sem mindegy, hogy milyen megidézettekkel, azaz extrán idézhető lényekkel bír őkelme. 

A fenevadaknak megvannak továbbá a maguk képességkártyái, ahogy a vadászoknak is, és draftolással a játékosok még hozzájutnak pár kártyához, ezekből áll össze az adott fordulóra, avagy napra vonatkozó paklijuk. Kétféle színkódú (piros/kék) akciókártya létezik, ebből körönként egyet-egyet játszhatnak ki a játékosok. Mindezeken felül léteznek még bestiális ösztön, illetve tárgykártyák, amikkel ugyancsak bővülhet idővel a paklink, ezeket viszont egyszer lehet csak elhasználni.

Minden nap három napszakból, vagyis a hajnalból, a nappalból és az éjszakából áll. A hajnal gyakorlatilag az előkészületi fázis, a tényleges játék, a mozgás nappal folyik, míg éjszaka a korábban említett szerződés feltételeit kell többek között ellenőrizni.

Az utolsó éjszaka végén a vadászok megnyerik a játékot, tehát minimum eddig kell kihúzniuk, vagy persze meg is ölhetik a fenevadat, míg a szörnyetegnek a győzelemhez a szerződésben foglalt feltételeket kell teljesíteni, mondjuk lemészárolni adott számú telepest.

[Cikk folytatása]

Lenyűgöző, ahogy ez a játék kinéz, de a játékmenete az igazán erős

Az utóbbi idők egyik legszebb társasjátéka nem csak küllemében impozáns.

Hol vásárolhatom meg?

forrás -- www.gsplus.hu

Támogasd Te is a Tarsasjatekok.com-ot!

Járulj hozzá Te is, hogy legyen YouTube, podcast tartalom és hogy még több társasjátékot bemutathassunk! Minden támogatónk közösségi pontokat kap és a legnagyobb támogatóinknak egy nagy dobozos társasjátékot adunk ajándékba!

07Júl

Ez a játék nem csak azzal tesz majd boldoggá, hogy kutyák vannak benne [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.07.07. 14:00:00

Nincs még egy hónapja (na jó, holnap lesz), hogy közzétettük kis dobozos társasjátékokat gyűjtő ajánlónkat, amiben egy nemrég megjelent kutyás társas, a Pöttyök is szerepelt, és máris itt egy újabb...

17Jún

Iszonyú bájos ez a játék, amiben patkányok akarják meghódítani a Holda.. vagyis a Sajtot [gsplus.hu]

Kedvcsináló | 2024.06.17. 14:00:00

A Sajtra szállásban mind patkányokat irányítunk, akik a szemétből guberálva gyűjtenek alkatrészeket az űrhajójukhoz.


Népszerű

Friss

Címkék

Kapcsolódó játékok

  • A fenevad